Τρίτη 7 Μαΐου 2024

Αυξανόμενη αντίσταση στη μεταρρύθμιση του ΠΟΥ στο Ηνωμένο Βασίλειο




Ακόμη άλλος ένας ισχυρός πολιτικός των Τόρις μιλά τώρα εναντίον της μεταρρύθμισης του ΠΟΥ.

Ως εκ τούτου, στο Ηνωμένο Βασίλειο, η κυβέρνηση βρίσκεται υπό αυξανόμενη πίεση.

(Οι άχρηστοι στην Ελλάδα;;;;;... 😴😴😴)




6 Μαΐου 2024
από Thomas Oysmüller
Χρόνος ανάγνωσης: 2,6 λεπτά



Ειδικά στη Μεγάλη Βρετανία, η σχεδιαζόμενη μεταρρύθμιση του ΠΟΥ (συνθήκη πανδημίας και τροποποιήσεις του Διεθνούς Υγειονομικού Κανονισμού) συναντά όλο και περισσότερες αντιστάσεις. 

Δυνατές και ισχυρές φωνές στρέφονται εναντίον της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου και των υπουργών της. Η Βρετανία θα «υπνοβατούσε» σε μια συμφωνία «πρώτα το lockdown».

Δυνατοί επικριτές

Στον αποφασιστικό μήνα γύρω από τη μεταρρύθμιση του ΠΟΥ, το ζήτημα έρχεται στο αποκορύφωμά του – τα εταιρικά μέσα ενημέρωσης προσπαθούν να γράψουν ενάντια στις «θεωρίες συνωμοσίας» και να αγνοήσουν το πλήθος των επικριτών στη Δύση. 

Αυτές οι επικρίσεις ήταν ιδιαίτερα εμφανείς στο Ηνωμένο Βασίλειο (για κάποιο χρονικό διάστημα).

Οι ευρωβουλευτές καλούν την κυβέρνηση να μην βιαστεί να υπογράψει τη συμφωνία, καθώς λένε ότι έχει σοβαρές επιπτώσεις στην κυριαρχία του Ηνωμένου Βασιλείου και στην ικανότητά του να υιοθετήσει εθνικά μέτρα σε περίπτωση μελλοντικής παγκόσμιας κρίσης υγείας. Προκαλεί «ανησυχία» μεταξύ των βουλευτών - αναφέρει η Telegraph το Σάββατο.

Αναφέρει επίσης τα 49 Ρεπουμπλικανικά μέλη της Γερουσίας των ΗΠΑ που αντιτάχθηκαν στην «απαράδεκτη» μεταρρύθμιση - ανέφερε το TKP.

Η Telegraph παραθέτει και άλλες επικριτικές φωνές. 

Για παράδειγμα, η Suella Braverman, η οποία εργάστηκε για χρόνια στο υπουργικό συμβούλιο του βρετανικού Υπουργείου Εσωτερικών και θεωρείται σημαντική προσωπικότητα εντός των Συντηρητικών. 

Μιλά επίσης για «σοβαρές ανησυχίες» και: «Πρέπει να είμαστε απίστευτα προσεκτικοί όταν ο ΠΟΥ προτείνει κάτι τέτοιο, επειδή έχει κάνει λάθη στις απαντήσεις του, στην κρίση του και στην προσέγγισή του».

Για την Braverman, οι «κυρίαρχες και συνταγματικές επιπτώσεις» της συμφωνίας είναι κρίσιμες, προσθέτοντας: «Δεν θέλουμε ο ΠΟΥ να προσπαθήσει να αφαιρέσει τις εξουσίες μας σε περίπτωση νέας πανδημίας. Ανησυχώ πολύ ότι η κυβέρνηση υπνοβατεί προς μια συμφωνία για την οποία αργότερα θα μετανοιώσουμε».

Ο Danny Kruger, ηγέτης της ομάδας βουλευτών των Νέων Συντηρητικών, δήλωσε: «Απομένουν μόνο λίγες εβδομάδες μέχρι η Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας να ψηφίσει για αυτές τις διεθνείς συμφωνίες πανδημίας. Σε καμμία περίπτωση δεν μπορούμε να διακινδυνεύσουμε να ακολουθήσουμε ένα προηγούμενο "πρώτα το lockdown" όταν αντιμετωπίζουμε την επόμενη πανδημία».

Σύμφωνα με τον Kruger, το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να «τεθεί στην πρώτη γραμμή των εκκλήσεων για αναβολή της ψηφοφορίας του ΠΟΥ, έτσι ώστε να υπάρχει αρκετός χρόνος για συζήτηση σχετικά με μέτρα που θα μπορούσαν να διαμορφώσουν την πολιτική υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου για μια γενιά».

Τι έχει να πει σχετικά το Υπουργείο Υγείας του Hνωμένου Βασιλείου; «Δεν μπορούμε να σχολιάσουμε τις λεπτομέρειες συγκεκριμένων προτάσεων και δεν έχουν συμφωνηθεί προτάσεις. Θα υποστηρίξουμε την υιοθέτηση της συμφωνίας και θα την αποδεχθούμε εξ ονόματος του Ηνωμένου Βασιλείου μόνο εάν είναι σταθερά προς το εθνικό συμφέρον του Ηνωμένου Βασιλείου και σέβεται την εθνική κυριαρχία».


ΠΗΓΗ: Immer mehr Widerstand gegen WHO-Reform in UK (tkp.at)

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ




ΣΧΕΤΙΚΑ:

Πώς να σταματήσετε τον Π.Ο.Υ. ΤΩΡΑ: 10 συμβουλές για νομοθέτες

Είναι σημαντικό να το μοιραστώ αυτό, και είμαι ευτυχής να μιλήσω ή να κάνω ζουμ με οποιονδήποτε κοινοβουλευτικό ή μέλος του Κογκρέσσου με ερωτήσεις

Τι μπορούν να κάνουν οι νομοθέτες για να εμποδίσουν τη Συμφωνία για την Πανδημία (Συνθήκη) και τις τροποποιήσεις του Διεθνούς Υγειονομικού Κανονισμού (2005) (ΔΥΚ) να προχωρήσουν στην 77η συνεδρίαση της Παγκόσμιας Συνέλευσης Υγείας (WHA), που θα πραγματοποιηθεί από τις 27 Μαΐου έως την 1η Ιουνίου 2024;



Η μισή Γερουσία των ΗΠΑ ενημερώνει τον Μπάιντεν ότι αντιτίθεται στη Συνθήκη του ΠΟΥ για την πανδημία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!