Παρασκευή 24 Μαΐου 2024

Τα παιδιά των οποίων οι μητέρες εκτέθηκαν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σε φθοριωμένο νερό βρύσης με υψηλότερο κίνδυνο νευροσυμπεριφορικών προβλημάτων




Ο Δρ Howard Hu, συν-συγγραφέας μιας μελέτης που δημοσιεύθηκε στο JAMA Network Open, δήλωσε ότι τα ευρήματα της μελέτης είναι ανησυχητικά επειδή οι γυναίκες δεν εκτέθηκαν σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα φθορίου.







Η έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο JAMA Network Open, εξέτασε πώς επηρεάζει τα παιδιά όταν οι μητέρες τους εκτίθενται σε φθοριωμένο νερό βρύσης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Σύμφωνα με τους συγγραφείς, η σχέση μεταξύ φθορίου και νευροαναπτυξιακών προβλημάτων θα πρέπει να θεωρείται «αιτιώδης» και όχι μόνο επιδημιολογικά τεκμηριωμένη.



20 ΜΑΪ́ΟΥ 2024


Τα παιδιά που γεννήθηκαν από γυναίκες που εκτέθηκαν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σε φθοριωμένο πόσιμο νερό ήταν πιο πιθανό να έχουν νευροσυμπεριφορικά προβλήματα, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο JAMA Network Open.

Στην πρώτη μελέτη κοόρτης με έδρα τις ΗΠΑ που εξέτασε αυτή τη σύνδεση, ερευνητές από την Ιατρική Σχολή Keck στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας (USC), το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα και το Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα παρακολούθησαν 229 ζεύγη μητέρας-παιδιού από την εγκυμοσύνη έως ότου τα παιδιά ήταν 3 ετών.

Διαπίστωσαν ότι μια αύξηση 0,68 χιλιοστόγραμμα ανά λίτρο (mg / L) στην έκθεση σε φθόριο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης συσχετίστηκε με σχεδόν διπλάσια πιθανότητα ενός παιδιού, μέχρι την ηλικία των 3 ετών, να παρουσιάσει νευροσυμπεριφορικά προβλήματα σε ή κοντά σε ένα επίπεδο που πληροί τα κριτήρια για κλινική διάγνωση.

Ο Δρ Howard Hu, πρόεδρος Flora L. Thornton και καθηγητής Επιστημών Πληθυσμού και Δημόσιας Υγείας στο USC και συν-συγγραφέας της μελέτης δήλωσε στο The Defender ότι τα ευρήματα της μελέτης είναι ανησυχητικά επειδή οι γυναίκες δεν εκτέθηκαν σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα φθορίου.

Η έκθεσή τους σε φθόριο προήλθε κυρίως από φθοριωμένο νερό βρύσης στο Λος Άντζελες, το οποίο έχει φθορίωση νερού στα 0,7 mg / L - τυπικό για τα επίπεδα φθορίωσης στις περισσότερες πόλεις και κωμοπόλεις των ΗΠΑ και περίπου το ίδιο επίπεδο που βρέθηκε να έχει επιπτώσεις στη μελέτη.

"Όταν προσθέσετε αυτό σε όλες τις άλλες μελέτες που έχουν γίνει για το θέμα αυτό τα τελευταία χρόνια", δήλωσε ο Hu, "δημιουργεί ένα σύνολο αποδεικτικών στοιχείων, το οποίο - σε συνδυασμό με τη βασική επιστήμη που εξετάζει πώς το φθόριο μπορεί να είναι τοξικολογικά ενεργό στον εγκέφαλο - υποδηλώνει ότι η επίδραση του φθορίου στα προβλήματα νευροσυμπεριφορικής ανάπτυξης είναι αιτιώδης. Δεν είναι απλώς μια επιδημιολογική συσχέτιση».

Οι συγγραφείς κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι μπορεί να είναι απαραίτητο να «θεσπιστούν συστάσεις για τον περιορισμό της έκθεσης σε φθόριο από όλες τις πηγές κατά τη διάρκεια της προγεννητικής περιόδου, μια εποχή που ο αναπτυσσόμενος εγκέφαλος είναι γνωστό ότι είναι ιδιαίτερα ευάλωτος σε τραυματισμούς από περιβαλλοντικές προσβολές».



Πρόσφατες συζητήσεις σχετικά με τη φθορίωση του νερού στις ΗΠΑ

Ακολουθώντας τις συμβουλές των υπηρεσιών δημόσιας υγείας, οι περισσότερες πόλεις των ΗΠΑ έχουν προσθέσει φθόριο στα συστήματα ύδρευσης τους από το 1945. Ο σημερινός συνιστώμενος ρυθμός-στόχος είναι 0,7 mg/L.

Οι κοινοτικές πρακτικές φθορίωσης του νερού γιορτάζονται εδώ και καιρό ως ένα από τα «μεγάλα επιτεύγματα δημόσιας υγείας» του 20ου αιώνα. 


Ωστόσο, ένα αυξανόμενο σώμα έρευνας που αποδεικνύει ότι το φθόριο επηρεάζει αρνητικά τη νευροανάπτυξη έχει οδηγήσει τους επιστήμονες και το κοινό να αμφισβητήσουν τη φθορίωση του νερού τα τελευταία χρόνια.

Το 2006, αφού κατέληξε στο συμπέρασμα σε μια πολυετή μελέτη ότι το φθόριο θα μπορούσε να επηρεάσει τη λειτουργία του εγκεφάλου, το Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας (NRC) ζήτησε περισσότερη έρευνα.

Από τότε, μεγάλες μελέτες κοόρτης στο Μεξικό και τον Καναδά έχουν συνδέσει την έκθεση σε φθόριο με χαμηλότερες βαθμολογίες IQ και άλλα νευροαναπτυξιακά προβλήματα στα παιδιά.

Οι μελέτες κοόρτης, στις οποίες οι ερευνητές συλλέγουν επιδημιολογικά δεδομένα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης και στη συνέχεια από παιδιά κατά τη διάρκεια της ζωής τους για να μελετήσουν μια ποικιλλία αποτελεσμάτων υγείας που συνδέονται με την περιβαλλοντική έκθεση, είναι το χρυσό πρότυπο των επιδημιολογικών μελετών.

Πέρυσι, μετά από χρόνια έρευνας, αξιολόγησης από ομοτίμους και προσπαθειών από δημόσιους αξιωματούχους του Υπουργείου Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ (HHS) να εμποδίσουν τη δημοσίευση, το Εθνικό Πρόγραμμα Τοξικολογίας (NTP) - το διυπηρεσιακό κυβερνητικό πρόγραμμα που μελετά τις περιβαλλοντικές τοξίνες - δημοσίευσε ένα σχέδιο συστηματικής ανασκόπησης της βιβλιογραφίας σχετικά με το φθόριο και τη νευροτοξικότητα στα παιδιά.

Η έκθεση NTP διαπίστωσε ότι η έκθεση σε φθόριο νεογνών και παιδικής ηλικίας είχε αρνητικές γνωστικές και νευροαναπτυξιακές επιπτώσεις για τα παιδιά. 

Η έκθεση αυτή κατέληγε στο συμπέρασμα ότι το φθόριο είχε νευροτοξικές επιδράσεις για τα παιδιά σε δόση 1,5 mg/L.

Το NTP εντόπισε επίσης μελέτες υψηλής ποιότητας που συνδέουν το φθόριο με χαμηλότερο IQ σε χαμηλότερα επίπεδα και ζήτησε περισσότερη έρευνα σε αυτόν τον τομέα.

Ο Hu δήλωσε ότι η μελέτη JAMA ενισχύει τα ευρήματα του NTP.

Οι συζητήσεις σχετικά με τη φθορίωση του νερού και τα ευρήματα του NTP έχουν επικεντρωθεί στο επίπεδο στο οποίο η έκθεση αυτή γίνεται ανησυχητική.

Σε μια συνεχιζόμενη δίκη-ορόσημο, αρκετές περιβαλλοντικές και καταναλωτικές ομάδες μηνύουν την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ (EPA), υποστηρίζοντας ότι η φθορίωση του νερού στα υπάρχοντα επίπεδα απειλεί την ανθρώπινη υγεία και ότι η φθορίωση του νερού πρέπει να τερματιστεί ή να ρυθμιστεί πολύ πιο αυστηρά.

Παρά τις πρόσφατες μελέτες και τα ευρήματα του NTP, η EPA υποστήριξε στο δικαστήριο ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία ότι το φθόριο ενέχει νευροαναπτυξιακό κίνδυνο για τα παιδιά για να δικαιολογήσει την αλλαγή ή τον τερματισμό των τρεχουσών συστάσεων πολιτικής φθορίωσης του νερού.

Το λόμπυ φθορίου και πολλοί αξιωματούχοι στις υπηρεσίες δημόσιας υγείας υπερασπίζονται τη γνώμη της EPA. 

Ωστόσο, το γραφείο του γενικού χειρουργού σταμάτησε να εκδίδει δημόσιες δηλώσεις που υποστηρίζουν τη φθορίωση του νερού μετά τη δημοσίευση της έκθεσης του NTP.

Ο Michael Connett, ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τους ενάγοντες στην υπόθεση κατά της EPA, δήλωσε στο The Defender ότι η μελέτη JAMA είναι ένα «τεράστιο σήμα SOS για το φθόριο» για τις ΗΠΑ.

«Το ερώτημα στη δικαστική μας υπόθεση ήταν εάν η προσθήκη χημικών φθορίωσης στο πόσιμο νερό παρουσιάζει παράλογο κίνδυνο νευροαναπτυξιακής βλάβης», είπε. «Αυτή η μελέτη παρέχει την πιο άμεση απόδειξη μέχρι σήμερα ότι το κάνει».

Ο Connett δήλωσε ότι η μελέτη JAMA «παρέχει περαιτέρω επιβεβαίωση ότι η πρώιμη έκθεση σε φθόριο μπορεί να επηρεάσει δυσμενώς την ανάπτυξη του εγκεφάλου και υποδηλώνει ότι εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ υποφέρουν εν αγνοία τους τις συνέπειες».

Η επιστήμονας ανάλυσης κινδύνου Kathleen Thiessen, Ph.D., η οποία δεν συμμετείχε στη μελέτη, αλλά συνέγραψε τη μελέτη NRC του 2006 σχετικά με την τοξικότητα φθορίου, δήλωσε στο The Defender ότι η νέα μελέτη είναι «εξαιρετικά σημαντική», επειδή δείχνει «αυξημένη πιθανότητα νευροσυμπεριφορικών προβλημάτων με αυξημένη έκθεση της μητέρας σε φθόριο, για μια ομάδα παιδιών στις Ηνωμένες Πολιτείες με σχετικά χαμηλή έκθεση σε φθόριο της μητέρας».

Προσθέτει στο μεγάλο και αυξανόμενο σώμα δεδομένων σχετικά με τη νευροτοξικότητα του φθορίου και υποστηρίζει επιχειρήματα για τον περιορισμό της έκθεσης του πληθυσμού των ΗΠΑ στη χημική ουσία, δήλωσε ο Thiessen.



Γιατί κάποιος εξακολουθεί να πιστεύει ότι η φθορίωση του νερού είναι καλή ιδέα;

Η μελέτη JAMA ανέλυσε δεδομένα από τη μελέτη κοόρτης εγκυμοσύνης Maternal and Developmental Risks from Environmental and Social Stressors (MADRES), η οποία αποτελούνταν κυρίως από γυναίκες χαμηλού εισοδήματος στο Λος Άντζελες.

Η EPA, τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας και το Εθνικό Ινστιτούτο Περιβαλλοντικών Επιστημών Υγείας χρηματοδότησαν τη μελέτη.

Μεταξύ 2017 και 2020, 229 μητέρες έκαναν τεστ για να μετρήσουν τη συγκέντρωση φθορίου στα ούρα τους κατά την διάρκεια του τρίτου τριμήνου της εγκυμοσύνης. Τα επίπεδα φθορίου στα ούρα της μητέρας θεωρούνται ένα καλό μέτρο της έκθεσης σε φθόριο τόσο για τη μητέρα όσο και για το μωρό, επειδή το φθόριο διέρχεται από τον φραγμό του πλακούντα.

Το διάμεσο επίπεδο ούρων της μητέρας στη μελέτη ήταν 0,76 mg/L.

Μεταξύ 2020 και 2023, οι μητέρες συμπλήρωσαν μια έρευνα 99 ερωτήσεων, τη Λίστα Ελέγχου Συμπεριφοράς Παιδιών Προσχολικής Ηλικίας, για να αξιολογήσουν τη συμπεριφορά του παιδιού τους στην ηλικία των 3 ετών. 

Το τεστ μετρά τα προβλήματα «εσωτερίκευσης» ή εσωστρέφειας των παιδιών, όπως η συναισθηματική αντιδραστικότητα και το άγχος, και τα προβλήματα «εξωτερίκευσης» ή εξωτερικής εστίασης όπως η υπερκινητικότητα και η επιθετικότητα. 
Παρέχει επίσης ένα μέτρο των συνολικών προβλημάτων συμπεριφοράς.

Η έρευνα θέτει ερωτήσεις σχετικά με γενικές συμπεριφορές όπως ανησυχία, δυσκολία προσοχής, υπερκινητικότητα ή προσκόλληση ή επιρρεπείς σε ατυχήματα. 

Ρωτά επίσης για συγκεκριμένες συμπεριφορές, όπως το να ανησυχείτε υπερβολικά για την τακτοποίηση, να επιδεικνύετε σκληρότητα στα ζώα ή να μασάτε πράγματα που δεν είναι βρώσιμα. 

Ρωτά αν τα παιδιά έχουν προβλήματα υγείας χωρίς σαφή ιατρική αιτία, όπως εξανθήματα, κράμπες και πονοκεφάλους.


Οι ερευνητές έλεγξαν στατιστικά άλλα κοινωνικά, πολιτιστικά και οικονομικά ζητήματα, όπως η ηλικία της μητέρας, η εκπαίδευση, οι παράγοντες υγείας, το εισόδημα των νοικοκυριών, η εθνικότητα και ο δομικός ρατσισμός, που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τα αποτελέσματα συμπεριφοράς και την έκθεση σε μόλυβδο.

Διαπίστωσαν ότι μια αύξηση 0,68 mg / L στα επίπεδα φθορίου στα ούρα της μητέρας συσχετίστηκε με σχεδόν διπλάσιες πιθανότητες να έχουν συνολική βαθμολογία προβλημάτων που πλησίαζε ή πληρούσε τα κριτήρια για κλινική διάγνωση. 

Έδειξε στατιστικά σημαντική αύξηση στην εσωτερίκευση του προβλήματος και στις συνολικές βαθμολογίες προβλημάτων.

Η αύξηση του φθοριούχου ούρων της μητέρας συσχετίστηκε επίσης με υψηλότερες βαθμολογίες προβλημάτων εξωτερίκευσης - δείχνοντας συμπεριφορές όπως επιθετικότητα στην τάξη ή με άλλα παιδιά - αλλά τα αποτελέσματα δεν ήταν στατιστικά σημαντικά.

Όταν οι ερευνητές εξέτασαν τη συσχέτιση του φθορίου του μητρικού ουροποιητικού συστήματος με τις πρώτες βαθμολογίες για διαφορετικά σύνδρομα που αξιολογήθηκαν με δοκιμή, βρήκαν  
 
- αύξηση 13,54% στη συναισθηματική αντιδραστικότητα,
 
- αύξηση 19,6% στα σωματικά προβλήματα,
 
- αύξηση 11,29% στα προβλήματα άγχους και
 
- αύξηση 18,53% στα προβλήματα στο φάσμα του αυτισμού.

Ο Thiessen δήλωσε ότι είναι σημαντικό ότι αυτή η μελέτη δημοσιεύθηκε στο JAMA, το οποίο θεωρείται κορυφαίο ιατρικό περιοδικό.

Προηγούμενες εργασίες σχετικά με το φθόριο που δημοσιεύθηκαν στο JAMA το 2019 διαπίστωσαν ότι τα υψηλότερα επίπεδα έκθεσης σε φθόριο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης οδήγησαν σε μειωμένο IQ σε παιδιά ηλικίας 3 και 4 ετών

Αυτό το έγγραφο έλαβε πολύ πιο λεπτομερή έλεγχο από τους κριτές από ό, τι είναι συνηθισμένο για τα έγγραφα JAMA, καθώς και ένα κύριο άρθρο που εξηγεί γιατί το περιοδικό επέλεξε να δημοσιεύσει το άρθρο, είπε.

«Δεδομένης της δυνητικά αμφιλεγόμενης φύσης του νέου εγγράφου, είναι πιθανό ότι έλαβε επίσης επιπλέον έλεγχο. 

Το γεγονός ότι το JAMA δημοσίευσε το άρθρο του 2019 και το πρόσφατο άρθρο δείχνει ότι οι συντάκτες και οι κριτές θεωρούν ότι κάθε ένα από τα άρθρα είναι πολύ υψηλής ποιότητας και σημασίας.

Ο Thiessen πρόσθεσε:

"Στην πραγματικότητα, δεδομένης της ποιότητας και του μεγέθους του τρέχοντος σώματος αποδεικτικών στοιχείων σχετικά με τη νευροτοξικότητα φθορίου, καθώς και άλλες δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία, το ερώτημα δεν είναι εάν η εργασία των Malin et al. [σημερινή μελέτη] θα πρέπει να θεωρηθεί αμφιλεγόμενη, αλλά γιατί κάποιος εξακολουθεί να πιστεύει ότι η φθορίωση του νερού της κοινότητας είναι καλή ιδέα!"



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ



ΣΧΕΤΙΚΑ:

ΤΟ ΠΟΛΥ ΦΘΟΡΙΟ ΒΛΑΠΤΕΙ ΤΟ ΣΜΑΛΤΟ ΤΩΝ ΔΟΝΤΙΩΝ



Η Neuralink λαμβάνει το πράσινο φως του FDA για δεύτερο ασθενή με τσιπ εγκεφάλου
Παρά τα προβλήματα με τον πρώτο ασθενή, η εκκίνηση του Elon Musk λαμβάνει έγκριση για ένα άλλο εμφύτευμα. Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων έχει αποδεχθεί τις λύσεις που πρότεινε η Neuralink, αναφέρει. Η εταιρεία αναμένει συνολικά δέκα ασθενείς φέτος.


Οι Ρεπουμπλικάνοι λένε ότι έπεσαν θύματα μιας «βιολογικής επίθεσης» μετά την αποστολή φιαλιδίων αίματος στα κεντρικά γραφεία της RNC
Δύο φιαλίδια αίματος στάλθηκαν στην έδρα της Εθνικής Επιτροπής των Ρεπουμπλικάνων


Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ άφησε σήμερα να εννοηθεί ότι η συνθήκη για την πανδημία δεν θα προχωρήσει την επόμενη εβδομάδα, ελλείψει συναίνεσης
Σήμερα: Ο βουλευτής Chris Smith (R, NJ) ρώτησε τον υπουργό Εξωτερικών Antony Blinken εάν θα υποβάλει τη Συνθήκη για την Πανδημία (στην πραγματικότητα υπάρχουν 2 συνθήκες, οι τροποποιήσεις του IHR και η Συμφωνία για την Πανδημία) στη Γερουσία για επικύρωση.

Η νυφίτσα Antony Blinken απέφυγε διπλά την ερώτηση. Έτσι ξέρετε ότι είναι μια εξασκημένη νυφίτσα.
Μη θέλοντας να απαντήσει στην ερώτηση, δεν το έκανε.

Αντ' αυτού, στράφηκε στην εξαίρεση των τροπολογιών του ΔΥΚ και μίλησε μόνο για τη «Συμφωνία για την πανδημία». Ισχυρίστηκε ότι δεν έχει επιτευχθεί συναίνεση, υπονοώντας έτσι ότι δεν θα εγκριθεί την επόμενη εβδομάδα. Αλλά φυσικά, μια έκδοση μπορεί να είναι. Παρακολουθήστε τον Anthony να απαντά σε ερωτήσεις στο Κογκρέσσο σήμερα.



BINTEO: Υπογονιμότητα μετά τον εμβολιασμό; Η Δρ Kimberly Biss εξηγεί τα δεδομένα
AMERICAN THOUGHT LEADERS - THE EPOCH TIMES
«Παρατήρησα ότι το ποσοστό αποβολών μου από χρόνο σε χρόνο είχε αυξηθεί κατά 100%».
Η Δρ Kimberly Biss είναι πιστοποιημένη από το διοικητικό συμβούλιο OBGYN που έχει αναπτύξει την ιδιωτική της πρακτική στη Φλόριντα σε μια ομάδα πέντε παρόχων που γεννά περίπου 300 μωρά ετησίως. Έχοντας συμμετάσχει η ίδια σε περισσότερες από χίλιες εγκυμοσύνες, η Δρ Biss παρατήρησε κάποιες ανησυχητικές τάσεις στους ασθενείς της μόλις κυκλοφόρησαν τα γενετικά εμβόλια COVID-19 το 2021.
«Τώρα που οι άνθρωποι παίρνουν τα έγγραφα από τις δίκες, υπήρχαν κακά αποτελέσματα εκεί. Το ποσοστό αποβολών ήταν 80% στις δοκιμές της Pfizer. Το ήξεραν αυτό», λέει.
«Αυτές οι πληροφορίες αναφέρθηκαν για πρώτη φορά από τους συναδέλφους μου Naomi Wolf και την ομάδα της στο Daily Clout και εξετάστηκαν εκτενώς από τον Δρ James Thorpe. Από τις 270 γυναίκες που έμειναν έγκυες, μόνο 32 παρακολουθήθηκαν και 26 απέβαλαν. 81%.”
Η Δρ Biss άρχισε να παρακολουθεί και να συγκρίνει τα δεδομένα της σε πραγματικό χρόνο, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων δημοσιεύθηκε το 2022 στο Substack της Dr. Jessica Rose.
"Πολλές ιατρικές σχολές - πάνω από το 50 έως 60 τοις εκατό των χρημάτων τους προέρχονται πιθανώς από μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες", λέει ο Δρ Biss.
Εξετάζουμε τα δεδομένα που συγκέντρωσε ο Δρ Biss και συζητάμε πώς οι εκστρατείες πίεσης από τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες υγείας και τη Big Pharma επηρέασαν την κυκλοφορία εμβολίων σε έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες.
«Στην αρχή, μας κλείδωσαν, τρώμε όλοι Uber Eats, όλα τα επεξεργασμένα σκουπίδια, δεν μπορούμε να πάμε στο γυμναστήριο, δεν μπορούμε να ασκηθούμε, μην βγαίνουμε έξω, μην βγαίνουμε στον ήλιο, που είναι η βιταμίνη D. Έτσι, ήμασταν όλοι ελλειμματικοί στο D. Εννοώ, οτιδήποτε δεν προάγει κανένα είδος υγείας μας είπαν να κάνουμε», λέει ο Δρ Biss.
Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το βίντεο είναι απόψεις του οικοδεσπότη και του επισκέπτη και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις της The Epoch Times. Αυτό το κείμενο ενημερώθηκε με μια διευκρίνιση από τον συγγραφέα.



Η Ολλανδία δεν ψηφίζει υπέρ της συνθήκης της Π.Ο.Υ., αλλά ούτε και κατά
Το νεοεκλεγέν ολλανδικό κοινοβούλιο αντιτίθεται σαφώς στις σχεδιαζόμενες αλλαγές και επεκτάσεις των συνθηκών του Π.Ο.Υ.. 
Αποφάσισε να την απορρίψει στην Συνέλευση του Π.Ο.Υ.. 
Αλλά η νέα κυβέρνηση δεν έχει ακόμη ορκιστεί και ο παλιός υποτακτικός στην Ε.Ε. αρνείται να εκτελέσει την βούληση του κοινοβουλίου. 
Το τι θα συμβεί τώρα αναφέρεται από τον συνεργάτη μέσων ενημέρωσης του TKP De Andere Krant.
 
 
 
 Η άρχουσα τάξη «προωθεί» το «σχέδιο» της για την παραγωγή 4,8 εκατομμυρίων «εμβολίων» κατά της γρίπης των πτηνών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!