Τρίτη 9 Ιουλίου 2024

Περισσότεροι από 1.000 επαγγελματίες υγείας ζητούν διακοπή της τεχνολογίας mRNA



Και πάλι μια δυνατή κατακραυγή από την επιστημονική και ιατρική κοινότητα: 

Χιλιάδες ακαδημαϊκοί απαιτούν την άμεση διακοπή της τεχνολογίας mRNA.


Επαναφορά ηθικών αξιών στην ιατρική βιομηχανία; 

Ο Jordan Peterson αμφιβάλλει ότι είναι δυνατόν. 

Αυτή είναι η αντίδρασή του σε ένα νέο μανιφέστο από περισσότερους από 1.000 επαγγελματίες υγείας, γιατρούς και επιστήμονες που ζητούν την άμεση διακοπή και την πιο λεπτομερή εξέταση της τεχνολογίας mRNA. 

Αλλά ακόμα κι αν η ικανοποίηση του αιτήματος φαίνεται αρκετά μη ρεαλιστική αυτή τη στιγμή, το μανιφέστο δείχνει για άλλη μια φορά ότι υπάρχει μια μεγάλη κρίσιμη μάζα που δεν συμφωνεί με την τρέχουσα βιομηχανία υγειονομικής περίθαλψης.

Σαφείς απαιτήσεις

Η «Συμφωνία Ελπίδας» κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο αυτή την εβδομάδα και έχει περισσότερους από 1.000 αρχικούς υπογράφοντες. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ακολούθησαν άλλες 2.000 υπογραφές, πολύ συχνά και από ακαδημαϊκούς ή ανθρώπους από τον κλάδο της υγείας. Η δήλωση έχει πλέον περισσότερες από 26.000 υπογραφές.

Το μανιφέστο έχει πέντε κεντρικά αιτήματα:

- Άμεση αναστολή των εμβολίων mRNA, καθώς υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις σύνδεσης μεταξύ της διάθεσης εμβολίων και των ανησυχητικών τάσεων στην αναπηρία και τον θάνατο.

- Ολοκληρωμένη επαναξιολόγηση από ανεξάρτητες μελέτες για τη διεξοδική αξιολόγηση της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας όλων των εμβολίων COVID-19, διασφαλίζοντας τη διαφάνεια και την πλήρη αποκάλυψη δεδομένων.

- Ανάγκη αναγνώρισης και υποστήριξης των ανθρώπων που έχουν υποστεί βλάβη από το εμβόλιο και η παροχή της απαραίτητης ιατρικής περίθαλψης και αποζημίωσης.

- Επιστροφή στις βασικές αρχές της ιατρικής δεοντολογίας, συμπεριλαμβανομένης της ενημερωμένης συναίνεσης, της σωματικής αυτονομίας και της προστασίας των παιδιών, οι οποίες έχουν αμφισβητηθεί τα τελευταία χρόνια.

- Μια ειλικρινή εξέταση των παραγόντων που έχουν οδηγήσει στα τρέχοντα ηθικά και ιατρικά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένης της θεσμικής ομαδικής σκέψης, των συγκρούσεων συμφερόντων και της καταστολής της επιστημονικής συζήτησης.

Ο καρδιολόγος Aseem Malhotra (σ.σ. ο Δρ. Malhorta έχει εμβολιαστεί και έχει εκφραστεί δημοσίως κατά των εμβολίων Covid, δίνοντας αγώνα για την διακοπή της τεχνολογίας mRNA) υποστηρίζει επίσης την εφημερίδα και δημοσίευσε ένα βίντεο στο X: «Περισσότεροι από 1.000 γιατροί, επιστήμονες και ενδιαφερόμενοι πολίτες έχουν υπογράψει τη συμφωνία HOPE, η οποία ζητά την αναστολή του εμβολιασμού mRNA και την αποκατάσταση της ιατρικής δεοντολογίας. Δώστε μας την ψήφο σας προσθέτοντας την υπογραφή σας, ώστε μαζί να καθαρίσουμε αυτό το σάπιο σύστημα».

Σε δελτίο τύπου, δήλωσε ότι «καλεί την ιατρική κοινότητα και τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να επανεξετάσουν τις ηθικές παραβιάσεις των τελευταίων ετών και να διασφαλίσουν ότι οι μελλοντικές κρίσεις υγείας αντιμετωπίζονται με μεγαλύτερο σεβασμό στις ηθικές αρχές και την επιστημονική ακεραιότητα».



Φυσικά, είναι αμφίβολο αν αυτή η φήμη θα ληφθεί από τους πολιτικούς. Παρ' όλα αυτά, μια δυνατή φωνή αντίρρησης είναι.

Στιγμιότυπο οθόνης εικόνας


ΠΗΓΗ: Mehr als 1.000 Mediziner fordern mRNA-Stopp (tkp.at)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!