Τρίτη 9 Ιουλίου 2024

Το σχέδιο του Γερμανού Υπ. Υγείας Lauterbach: Στατίνες για όλους! Αυτές τις παρενέργειες πρόκειται τώρα να υποστούν ακόμη περισσότεροι άνθρωποι


Εικόνα: freepik / drobotdean


Το φαρμακευτικό λόμπι της γερμανικής πολιτικής δεν γνωρίζει όρια. 

Ενώ ορισμένοι πολιτικοί σε όλο τον κόσμο ενήργησαν ως de facto έμποροι για το καρτέλ των φαρμακευτικών κατά τη διάρκεια των ετών του κορωνοϊού αναγκάζοντας τους πολίτες να υποβληθούν σε πειραματικούς εμβολιασμούς, τώρα, ελλείψει τρέχουσας «έκτακτης ανάγκης πανδημίας», πρέπει να χρησιμοποιηθούν δοκιμασμένα μέσα προκειμένου να μεγιστοποιηθούν τα κέρδη της βιομηχανίας: 

ο «νόμος για την υγιή καρδιά» του Karl Lauterbach δεν προάγει την υγεία της καρδιάς, αλλά απλώς μετατρέπει ακόμη περισσότερους πολίτες σε καταναλωτές ενός φαρμάκου με περισσότερες παρενέργειες. 

Η εστίαση είναι στα φάρμακα που μειώνουν τη χοληστερόλη.


Σχολιασμός από τη Vanessa Renner

Κάποιος θα πίστευε ότι ειδικά ο Karl Lauterbach, με το άδοξο παρελθόν του στο Lipobay, θα κρατούσε τα χέρια του μακριά από τις πιέσεις με στατίνες. 

Τα φάρμακα που μειώνουν τη χοληστερόλη είναι εξαιρετικά αμφιλεγόμενα λόγω των παρενεργειών τους (*)

Παρ' όλα αυτά, ο ακόμη ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας θα ήθελε να φέρει αυτά τα φάρμακα στους ανθρώπους αυξάνοντας τη συνταγογραφησιμότητά τους: Σύμφωνα με το τρέχον νομοσχέδιο του «νόμου για την υγιή καρδιά», οι γιατροί θα πρέπει να είναι σε θέση να συνταγογραφούν τα φάρμακα μείωσης του λίπους στους ασθενείς τους "σε πρώιμο στάδιο" τροποποιώντας το άρθρο 34 του Κώδικα Κοινωνικής Ασφάλισης και θα πρέπει επίσης να είναι δυνατή η συνταγογράφηση για γενετικά επιβεβαιωμένη οικογενή υπερχοληστερολαιμία. 

Επιπλέον, οι ομάδες κινδύνου πρόκειται να επεκταθούν έτσι ώστε τα παρασκευάσματα να μπορούν να συνταγογραφηθούν σε ακόμη περισσότερους ανθρώπους. Ακόμη και τα παιδιά θα μπορούσαν εύκολα να γίνουν νέοι καταναλωτές.


Λαμβάνοντας υπόψη τις παρενέργειες των φαρμάκων, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι υπάρχει ήδη κριτική από την Εθνική Ένωση Νόμιμων Ιατρών Ασφάλισης Υγείας. 

Ο αναπληρωτής ηγέτης του Stephan Hofmeister περιέγραψε τα σχέδια ως παράλογα. Δεν υπάρχουν στοιχεία για αυτό και η πρόληψη μέσω της φαρμακευτικής αγωγής είναι «σίγουρα η λάθος προσέγγιση», ανέφερε η Deutsche Apotheker Zeitung

Ο Hofmeister (όπως πιθανώς κάθε φυσιολογικός άνθρωπος) υποστηρίζει την πρόληψη μέσω ενός καλύτερου τρόπου ζωής, του αθλητισμού, της άσκησης και των διατροφικών προσαρμογών. Το να πούμε ότι είναι προτιμότερο να δίνουμε στατίνες είναι μια «κήρυξη πτώχευσης», επειδή: «Αυτά είναι φάρμακα με σημαντικές πιθανότητες παρενεργειών».


Η κριτική προέρχεται επίσης από τους γιατρούς.


Πώς μοιάζει αυτή η πιθανή παρενέργεια; Ένας γνωστός εκπρόσωπος των στατινών είναι το "Sortis" από την Pfizer (ατορβαστατίνη)


Η Apotheken-Umschau ονομάζει τα ακόλουθα ως πιθανές παρενέργειες:

Γαστρεντερικές ενοχλήσεις, όπως:

Ναυτία
Εμετός
Διάρροια
Δυσκοιλιότητα
Μετεωρισμός
Στομάχι
Ρεύομαι
Ανορεξία
Διαταραχές γεύσης
Φλεγμονή του παγκρέατος
Πονοκέφαλος
Μούδιασμα
Αϋπνία
Εφιάλτες
Διαταραχές της μνήμης
Παραισθησία, όπως μυρμήγκιασμα ή καρφίτσες και βελόνες
Μειωμένη ευαισθησία αφής
Εμβοές (κουδούνισμα στα αυτιά)
Πονόλαιμος
Φλεγμονή της μύτης και του λαιμού
Ρινορραγία
Θολή όραση
Αλλεργικές αντιδράσεις

Αντιδράσεις υπερευαισθησίας του δέρματος, όπως:
Εξάνθημα
Κυψέλες
Φαγούρα
Τριχόπτωση
Αύξηση των τιμών των νεφρών
Μεταβολή των ηπατικών τιμών
Ηπατίτιδα

Εάν έχετε τα ακόλουθα συμπτώματα που δεν έχουν προφανή αιτία, συμβουλευτείτε το γιατρό σας:
Πόνοι μυών
Μυϊκές κράμπες
Μυασθένεια
Ραβδομυόλυση (βλάβη στα μυϊκά κύτταρα)
Πόνος στις αρθρώσεις
Οσφυαλγία
Λαιμός
Πόνος στο στήθος
Υπογλυκαιμία
Αύξηση του σακχάρου στο αίμα (υπεργλυκαιμία)
Κατακράτηση υγρών (οίδημα), ειδικά στα πόδια ή τα χέρια
Αύξηση βάρους
Γενική αδυναμία
Εξάντληση
Πυρετός

Τι είναι πιο υγιεινό για τα άτομα με υψηλή χοληστερόλη: μια αλλαγή στον τρόπο ζωής ή ένα κοκτέιλ αυτών των παρενεργειών (που μερικές φορές καθιστούν αδύνατο έναν ενεργό τρόπο ζωής και ενδεχομένως οδηγούν στη λήψη ακόμη περισσότερων φαρμάκων);


Είναι όλα για το χρήμα

Οι στατίνες είναι μια αγελάδα μετρητών: Το Sortis, για παράδειγμα, ήταν ένα από τα φάρμακα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο μέχρι το 2017 με συνολικό κύκλο εργασιών 142 δισεκατομμυρίων δολλαρίων ΗΠΑ, σημειώνει η Wikipedia

Ένα διασκεδαστικό παράδειγμα είναι μια μετα-μελέτη από το 2018 που διαπιστώνει ότι όλα δεν είναι τόσο άσχημα, αλλά της οποίας ο κατάλογος των συγκρούσεων συμφερόντων λόγω χρημάτων από μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες (συμπεριλαμβανομένων των Pfizer, AstraZeneca, Merck και Sanofi) είναι τόσο μακρύς που το τμήμα θα μπορούσε εύκολα να περάσει για μελέτη από μόνο του.

Το κέρδος των αμφιλεγόμενων φαρμάκων ενισχύθηκε έντονα από τον συνεχή επαναπροσδιορισμό των αυξημένων επιπέδων χοληστερόλης: Οι κανονικές τιμές έχουν προσαρμοστεί σταθερά προς τα κάτω τις τελευταίες δεκαετίες, έτσι ώστε πρακτικά όλο και περισσότεροι άνθρωποι έχουν γίνει δυνητικοί νέοι πελάτες. Όπως ανέφερε το "bild der wissenschaft" το 2016:

Οι άνθρωποι που είναι επιρρεπείς σε αρτηριοσκλήρωση ή έχουν ήδη υποστεί καρδιακή προσβολή θα πρέπει φυσικά να παρακολουθούν τα επίπεδα χοληστερόλης τους. Ωστόσο, δεν είναι σαφές πότε θα γίνει κρίσιμη. Οι οριακές τιμές μειώνονται όλο και περισσότερο με την πάροδο των ετών - πράγμα που σημαίνει ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι εξαρτώνται από τη φαρμακευτική αγωγή. Και η παραγωγή στατινών, του προτιμώμενου δραστικού συστατικού, είναι μια επιχείρηση δισεκατομμυρίων δολλαρίων. 

Στη Γερμανία, περίπου 4,5 εκατομμύρια άνθρωποι λαμβάνουν στατίνες, αν και αναμένονται σημαντικές παρενέργειες - από διαταραχές ύπνου και πονοκεφάλους έως ανικανότητα και κατάθλιψη. Μόλις πέρυσι, μια αμερικανική ομάδα γιατρών με επικεφαλής τον Brian Strom έδειξε ότι η μνήμη πολλών ανθρώπων υποφέρει επίσης.Πηγή

Στη συνέχεια, το 2019, οι κανονικές τιμές «διορθώθηκαν» εκ νέου προς τα κάτω.



Επομένως, μια ανεπιθύμητη εξέλιξη που είναι γνωστή εδώ και αρκετά χρόνια δεν σταματά, αλλά υπό τον Karl Lauterbach προωθείται σκόπιμα υπέρ της φαρμακευτικής βιομηχανίας και ενάντια σε όλα τα στοιχεία.

Το γεγονός ότι ένα τέτοιο πρόσωπο εξακολουθεί να ασκεί τα καθήκοντά του μπορεί να ερμηνευθεί ως άλλο ένα κατηγορητήριο κατά της Γερμανίας.


ΠΗΓΗ: Lauterbachs Plan: Statine für alle! Diese Nebenwirkungen sollen nun noch mehr Menschen erleiden (report24.news)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΤΑΤΙΝΕΣ:







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!