Τρίτη 23 Ιουλίου 2024

Η Τουρκία κηρύσσει υποχρεωτική τη μαντίλα, «εντολή του Αλλάχ», καταρρίπτοντας το ψέμμα της «προσωπικής επιλογής» της Αριστεράς (βίντεο)




Η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας (Diyanet), η οποία ελέγχει 90.000 τζαμιά παγκοσμίως και απασχολεί 140.000 άτομα, έδωσε εντολή ότι οι γυναίκες πρέπει να καλύπτουν ολόκληρο το σώμα τους εκτός από το πρόσωπο, τα χέρια και τα πόδια, υποστηρίζοντας ότι η μαντήλα είναι μια ισλαμική εντολή, όχι μια προσωπική επιλογή.

Οι μάσκες έπεσαν και αποκαλύφθηκε το προσωπείο της αριστερής-ισλαμικής συμμαχίας. 

Η επιμονή ότι η ισλαμική ενδυμασία για τις γυναίκες είναι θέμα σεμνότητας και προσωπικής επιλογής έχει καταρριφθεί από μια κορυφαία ισλαμική αρχή. Αλλά τα δυτικά, ισλαμικά αριστερά μέσα ενημέρωσης θα μεταδώσουν αυτή την αλήθεια ή θα συνεχίσουν να βοηθούν το Ισλάμ στην προσπάθειά του για κυριαρχία στη Δύση;

Τα τελευταία έκτακτα νέα από την Τουρκία αποκαλύπτουν μια ανησυχητική πραγματικότητα: η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων της τουρκικής κυβέρνησης (Diyanet), η οποία ελέγχει περίπου 90.000 τζαμιά παγκοσμίως και απασχολεί περίπου 140.000 άτομα, συμπεριλαμβανομένων ιμάμηδων και άλλων θρησκευτικών εργαζομένων, δήλωσε σε κήρυγμα της Παρασκευής ότι «το Hijab δεν είναι προσωπική επιλογή». 

Η διακήρυξη αυτού του κρατικού θεσμού εκθέτει την καταπιεστική φύση του χιτζάμπ στο ισλαμικό δόγμα και πρακτική, σε άμεση αντίθεση με την αφήγηση που συχνά διαδίδεται από μουσουλμάνους και αριστερούς απολογητές στη Δύση, οι οποίοι επιμένουν ότι το χιτζάμπ αντιπροσωπεύει σεμνότητα, προσωπική ελευθερία και επιλογή.

Σε αυτό το κήρυγμα, το οποίο διαβάζεται σε όλα τα τζαμιά σε όλη την Τουρκία και δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Diyanet, δηλώθηκε ρητά: «Για τις γυναίκες, οι περιοχές που πρέπει να καλύπτονται όταν βρίσκονται παρουσία ξένων ανδρών και όταν βγαίνουν από τα σπίτια τους είναι ολόκληρο το σώμα εκτός από το πρόσωπο, τα χέρια και τα πόδια. Για τους άνδρες, είναι ανάμεσα στον ομφαλό και τα γόνατα». Επιπλέον, υποστήριζε: «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η κάλυψη είναι, πρώτα απ' όλα, μια εντολή του Αλλάχ και όχι μια προσωπική επιλογή».

Αυτή η οδηγία της Diyanet, ενός κρατικού θεσμού με προϋπολογισμό που υπερβαίνει αυτόν πολλών υπουργείων, δεν είναι απλώς ένα τοπικό ζήτημα. Η επιρροή της Diyanet επεκτείνεται παγκοσμίως, φτάνοντας σε όλα τα τζαμιά υπό τον έλεγχό της στα δυτικά έθνη, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, της Ολλανδίας, της Αυστρίας, του Βελγίου και των Ηνωμένων Πολιτειών. 

Αυτό το μήνυμα, που τώρα διαδίδεται μέσω χιλιάδων τζαμιών, υπογραμμίζει την ευρύτερη ισλαμική ατζέντα για την επιβολή των κανόνων της Σαρία και την καταστολή των ατομικών ελευθεριών.

Σύμφωνα με τον εξέχοντα πρώην ισλαμικό νομικό Sam Solomon, μία από τις μεθόδους επίτευξης παγκόσμιας ισλαμικής κυριαρχίας είναι μια στρατηγική που ονομάζεται "Hijra". Αυτή η στρατηγική περιλαμβάνει δύο κύριες συνιστώσες: τη μετακίνηση μουσουλμάνων σε μη μουσουλμανικά εδάφη για να τα κάνουν ισλαμικά και την αύξηση του βαθμού ισλαμικής προσκόλλησης σε οποιοδήποτε μέρος τυχαίνει να βρίσκονται.

Συχνά, ο βαθμός της ισλαμικής προσκόλλησης υπαγορεύεται από μια κεντρική θρησκευτική αρχή όπως η Diyanet ή τα ισλαμικά κέντρα που διοικούνται από τη Μουσουλμανική Αδελφότητα και αποστέλλεται σε περιφερειακά τζαμιά για εφαρμογή. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, σε πολλές δυτικές πόλεις, δεν θα βλέπαμε χιτζάμπ ή νικάμπ τη μια εβδομάδα και την επόμενη εβδομάδα θα ήταν παντού.



Ακολουθεί η βιβλική βάση για την επιβολή των ενδυματολογικών κωδίκων των γυναικών:

Οι εντολές του Κορανίου για τη συγκάλυψη

Το Κοράνι προστάζει τις γυναίκες να καλύπτονται για να αποτρέψουν τον πειρασμό, πλαισιώνοντας τη μη συμμόρφωση ως δικαιολογία της κακοποίησης

Αυτό δεν είναι ένα πολιτιστικό έθιμο αλλά ένα θρησκευτικό διάταγμα:

Κοράνι 24:31: «Και πες στις πιστές γυναίκες να χαμηλώσουν το βλέμμα τους και να είναι σεμνές, και να επιδεικνύουν τον στολισμό τους μόνο ό,τι είναι εμφανές, και να τραβούν τα πέπλα τους πάνω από το στήθος τους, και να μην αποκαλύπτουν τον στολισμό τους παρά μόνο στους συζύγους τους ή στους πατέρες ή στους πατέρες των συζύγων τους, ή στους γιους τους ή στους γιους των συζύγων τους, ή στους αδελφούς τους ή στους γιους των αδελφών τους, ή τις γυναίκες τους, ή τους σκλάβους τους, ή τους άνδρες υπηρέτες που στερούνται επιθυμίας, ή τα παιδιά που δεν γνωρίζουν τίποτε για τη γύμνια των γυναικών. Και μην τις αφήσετε να σφραγίσουν τα πόδια τους για να αποκαλύψουν τι κρύβουν από το στολίδι τους. Και στραφείτε στον Αλλάχ μαζί, ω πιστοί, έτσι ώστε να μπορέσετε να πετύχετε».
Κοράνι 33:59: «Ω προφήτη, πες στις γυναίκες σου και στις κόρες σου και στις γυναίκες των πιστών να τραβήξουν τα πέπλα τους και να καλυφθούν. Αυτό θα είναι καλύτερο, ώστε να μπορούν να αναγνωριστούν και να μην κακοποιηθούν».(!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)


Η επιρροή και η παγκόσμια εμβέλεια της Diyanet

Η Τουρκική Προεδρία Θρησκευτικών Υποθέσεων (Diyanet) λειτουργεί ως επέκταση της τουρκικής κυβέρνησης, η οποία είναι επίσης η σημερινή έδρα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας (Ikwan). 

Ασκούν μεγάλη επιρροή στις τουρκικές και άλλες μουσουλμανικές κοινότητες στα δυτικά έθνη. 

Η εμβέλειά του εκτείνεται πολύ πέρα από τα σύνορα της Τουρκίας, διεισδύοντας σε πολλά δυτικά έθνη, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, της Ολλανδίας, της Αυστρίας, του Βελγίου και των Ηνωμένων Πολιτειών. Αυτό το μήνυμα από την Diyanet δεν περιορίστηκε σε ένα μόνο κήρυγμα. 

Διαδίδεται σε χιλιάδες τζαμιά υπό τον έλεγχό της, διασφαλίζοντας ότι οι ιμάμηδες σε όλα αυτά τα έθνη προωθούν αυτή την καταπιεστική αφήγηση.


Γερμανία: Μια μελέτη περίπτωσης


Στη Γερμανία, η Τουρκική Ισλαμική Ένωση Θρησκευτικών Υποθέσεων (DITIB) ελέγχει πάνω από 900 τζαμιά, τα οποία ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν αναφέρει ως στρατιωτικά φυλάκια για τους πιστούς στρατιώτες του.



Η DITIB συνδέεται άμεσα με την Τουρκική Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων (Diyanet), μετατρέποντάς την από θρησκευτική οργάνωση σε πολιτικό εργαλείο για το τουρκικό κράτος. 


Η Diyanet, ένας κρατικός θεσμός που επιβλέπει τις θρησκευτικές υποθέσεις στην Τουρκία και στο εξωτερικό, επεκτείνει την επιρροή της μέσω του DITIB. 

Οι ιμάμηδες της DITIB αποθαρρύνουν την αφομοίωση στον ευρωπαϊκό πολιτισμό, προωθούν την πολιτική ατζέντα του Ερντογάν και αναφέρουν τους αντιφρονούντες στην πρεσβεία της Τουρκίας. 

Ο Ερντογάν έχει απαιτήσει ανοιχτά από τους Τούρκους μετανάστες στην Ευρώπη να μην αφομοιωθούν, χαρακτηρίζοντας μια τέτοια αφομοίωση ως «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας». 

Αποκαλύψεις έχουν αποκαλύψει ότι αυτά τα τζαμιά κηρύττουν ισλαμικά μηνύματα μίσους κατά της Δύσης, των Εβραίων και των Χριστιανών, μαζί με ισχυρά συναισθήματα κατά της αφομοίωσης.



Άλλα δυτικά έθνη

Παρόμοια πρότυπα παρατηρούνται στις Κάτω Χώρες, την Αυστρία, το Βέλγιο και τις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Η Diyanet λειτουργεί μέσω τοπικών δικτύων τζαμιών, διαδίδοντας συντηρητικές ισλαμικές διδασκαλίες και αποθαρρύνοντας την ενσωμάτωση στις δυτικές κοινωνίες. Στην Ολλανδία, το δίκτυο τζαμιών και θρησκευτικών ηγετών της Diyanet προωθεί συντηρητικές ισλαμικές διδασκαλίες, αποθαρρύνοντας την ένταξη στην ολλανδική κοινωνία. Στην Αυστρία και το Βέλγιο, η εμβέλεια της Diyanet διεισδύει στις μουσουλμανικές κοινότητες, διαδίδοντας ριζοσπαστικές ιδεολογίες και αποθαρρύνοντας την ενσωμάτωση στις δυτικές κοινωνίες. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Diyanet λειτουργεί μέσω τζαμιών και θρησκευτικών κέντρων, διαδίδοντας διακριτικά τα συντηρητικά μηνύματά της και απαγορεύοντας την ενσωμάτωση.


Η πραγματικότητα του χιτζάμπ στη Δύση

Παρά την απεικόνιση των δυτικών μέσων ενημέρωσης,
το χιτζάμπ δεν είναι σύμβολο προσωπικής ελευθερίας. Είναι ένα εργαλείο καταπίεσης που χρησιμοποιείται για την επιβολή του νόμου της Σαρία και τον έλεγχο των γυναικών.

Στις ισλαμικές κοινότητες στη Δύση, οι γυναίκες που αρνούνται να φορέσουν το χιτζάμπ ή να υιοθετήσουν τον δυτικό τρόπο ζωής αντιμετωπίζουν σοβαρές συνέπειες, συμπεριλαμβανομένου του εξοστρακισμού, της βίας, ακόμη και των εγκλημάτων τιμής. Πολυάριθμες περιπτώσεις κοριτσιών ισλαμιστών που δολοφονήθηκαν από τις οικογένειές τους επειδή αρνήθηκαν να φορέσουν το χιτζάμπ ή έγιναν υπερβολικά «δυτικοποιημένες» υπογραμμίζουν τη ζοφερή πραγματικότητα αυτής της λεγόμενης «επιλογής».


Άμεση απειλή για τις δυτικές αξίες και ελευθερίες

Το αφήγημα ότι το χιτζάμπ είναι μια προσωπική επιλογή είναι μια πλάνη που χρησιμεύει μόνο για να ενδυναμώσει εκείνους που επιδιώκουν να υπονομεύσουν τις δυτικές αξίες και ελευθερίες. 

Η επιρροή οργανώσεων όπως η Diyanet και των τοπικών βραχιόνων τους, όπως η DITIB, αντιπροσωπεύει μια σημαντική απειλή για την προώθηση των δυτικών αξιών. 

Προωθώντας το χιτζάμπ ως θρησκευτική υποχρέωση και αποθαρρύνοντας την ενσωμάτωση, αυτές οι οργανώσεις επιδιώκουν να καθιερώσουν τους κανόνες της Σαρία στις δυτικές κοινωνίες. 

Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε και να αντισταθούμε σε αυτή την ύπουλη ατζέντα για την προστασία των κοινωνιών μας και την προάσπιση των αρχών της ελευθερίας και της ισότητας.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στην επικίνδυνη αφήγηση της μαντίλας ως προσωπική επιλογή να αποκτήσει περαιτέρω έδαφος στις κοινωνίες μας. 

Η δυτική αποδοχή αυτού του ψέμματος ενθαρρύνει μόνο εκείνους που επιθυμούν να μας επιβάλουν τη Σαρία.

Είναι καιρός να αντισταθούμε σθεναρά σε αυτήν την απειλή και να προστατεύσουμε τις ελευθερίες και τις αξίες που καθορίζουν τον τρόπο ζωής μας.





ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!