Κυριακή 14 Ιουλίου 2024

Αποτυχία των Μυστικών Υπηρεσιών: Γιατί ο δολοφόνος είχε καθαρό πεδίο πυρός;


Σε μια δήλωση τύπου, η Μυστική Υπηρεσία εκφράστηκε μόνο χωρίς νόημα.


Οικτρή αποτυχία: Οι Μυστικές Υπηρεσίες δεν κατάφεραν να αποτρέψουν την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ.

Ο σκοπευτής ήταν σε θέση να τοποθετηθεί και να πυροβολήσει ανεμπόδιστα από μία στέγη σε άμεση γειτνίαση.

Εκρηκτικό:

Διατυπώνονται ισχυρισμοί ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ είχε προηγουμένως αρνηθεί στον Τραμπ αίτημα για περισσότερη προστασία.


παλιός
Max Roland
 @maxroland20


Μετά την απόπειρα δολοφονίας του προεδρικού υποψηφίου Donald Trump, προκύπτουν πολλά ερωτήματα σχετικά με το έργο της Μυστικής Υπηρεσίας. Η αρχή που είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια του πρώην προέδρου και υποψηφίου δεν μπόρεσε να αποτρέψει έναν σκοπευτή από το να πυροβολήσει αρκετές σφαίρες εναντίον του πρώην προέδρου το Σάββατο και να τον χάσει παραλίγο.

Στο βρετανικό BBC, ο αυτόπτης μάρτυρας Greg Smith, που συμμετείχε στη συγκέντρωση στην Πενσυλβάνια, ανέφερε πώς είχε αντιληφθεί την επίθεση. Ο υποστηρικτής του Τραμπ έκανε σοβαρές κατηγορίες εναντίον της Μυστικής Υπηρεσίας. 

Ο Smith λέει ότι ο ίδιος και οι φίλοι του μπορούσαν να δουν τον επιτιθέμενο σε ένα κτίριο δίπλα τους. 

«Ήταν περίπου 15 μέτρα μακριά μας. Δείξαμε απευθείας τον τύπο που σερνόταν γύρω από την οροφή. Είχε ένα τουφέκι. Αυτό μπορούσαμε να το δούμε ξεκάθαρα. Η αστυνομία περπατούσε εκεί κάτω. Τους λέμε: Έϊ, παιδιά, υπάρχει ένας τύπος με ένα τουφέκι στην οροφή. Και η αστυνομία είπε: Ε, τι; Σαν να μην ήξεραν τι συνέβαινε. Αναρωτήθηκα γιατί ο Τραμπ βρισκόταν ακόμη στην εξέδρα. Έδειχνα τον άνδρα για δύο ή τρία λεπτά, η Μυστική Υπηρεσία με έβλεπε όλη την ώρα».

Το γεγονός είναι: Η Μυστική Υπηρεσία δεν είχε ασφαλίσει το κτίριο στο οποίο είχε εισέλθει ο δράστης. Ήταν έξω από την περίμετρο ασφαλείας που έχουν στήσει οι αξιωματικοί. Η περιοχή που έπρεπε ακόμα να ασφαλιστεί δεν ήταν μεγάλη. 

Τουλάχιστον μετά τη δολοφονία του προέδρου Κέννεντυ το 1963, αυτό το σενάριο – ένας σκοπευτής σε ένα κτίριο κοντά στον πρόεδρο – ήταν περισσότερο από γνωστό ως κίνδυνος. Το γεγονός ότι ένας σκοπευτής ήταν ωστόσο σε θέση να ανέβει στην οροφή σε άμεση γειτνίαση - και παρέμεινε απαρατήρητος μέχρι το τέλος - εγείρει πολλά ερωτήματα σχετικά με το έργο των αρχών ασφαλείας.


.



Κανονικά, η Μυστική Υπηρεσία διασφαλίζει πλήρως το περιβάλλον των γεγονότων των προστατευομένων της - και επίσης επεξεργάζεται κάθε πιθανή γωνία πυρός. 

Ένας πρώην ανώτερος πράκτορας της Μυστικής Υπηρεσίας το εξήγησε αυτό στο NBC. 

Υπάρχει έλλειψη κατανόησης από την Αμερικανική Ομοσπονδιακή Αστυνομική Υπηρεσία FBI: Είναι «εκπληκτικό» το γεγονός ότι ο δράστης ήταν σε θέση να πυροβολήσει τόσους πολλούς πυροβολισμούς, παραδέχτηκε στους δημοσιογράφους ο υπεύθυνος ειδικός πράκτορας Kevin Rojek του γραφείου του FBI στο Πίτσμπουργκ. Όλες οι λεπτομέρειες για την πορεία των γεγονότων θα αποκαλυφθούν κατά τη διάρκεια της έρευνας.

Ο σύμβουλος της εκστρατείας Julius van der Laar, ο οποίος εργάζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε επίσης ότι η Μυστική Υπηρεσία είχε αποτύχει. 

«Τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες, η Μυστική Υπηρεσία θα πρέπει να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με το γιατί η έννοια της ασφάλειας δεν ήταν ακόμη πιο πυκνή και πιο στενά συνδεδεμένη», δήλωσε στο n-tv. Ειδικά επειδή η προεκλογική εκστρατεία είναι τόσο «θερμή και αιχμηρή όσο δεν την έχετε ξαναδεί».

Ο van der Laar εργάστηκε στην προεκλογική εκστρατεία του Μπαράκ Ομπάμα. «Ο Μπαράκ ήταν ο υποψήφιος που έλαβε προστασία από τη Μυστική Υπηρεσία το νωρίτερο, επειδή εκτέθηκε σε μια τόσο μεγάλη απειλή». Ακόμη και οι αστυνομικοί θα έπρεπε να παραδώσουν τα όπλα τους για να πλησιάσουν τον Ομπάμα. «Λίγο πριν ανέβει ο Ομπάμα στη σκηνή, έβλεπες πώς ελεύθεροι σκοπευτές ανέβαιναν παντού στις στέγες και ασφάλιζαν τα πάντα από ψηλά». Κάτι που η Μυστική Υπηρεσία προφανώς απέτυχε να κάνει.



Ισχυρισμοί: Η Εσωτερική Ασφάλεια αρνήθηκε στον Τραμπ περισσότερη προστασία

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την εσωτερική ασφάλεια, βρίσκεται επίσης υπό κριτική μετά την απόπειρα  δολοφονίας. 

Ένα Ρεπουμπλικανικό μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων ισχυρίζεται ότι ο υπουργός Alejandro Mayorkas έχει επανειλημμένα αρνηθεί την ισχυρότερη προστασία της μυστικής υπηρεσίας για τον πρώην πρόεδρο Τραμπ.

Ο βουλευτής Mike Waltz δήλωσε στο X ότι είχε «πολύ αξιόπιστες πηγές» που θα του το επιβεβαίωναν.

Οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν ήδη ανακοινώσει ακροάσεις στο Κογκρέσσο για την απόπειρα δολοφονίας: Ρεπουμπλικάνοι εκπρόσωποι στην ισχυρή Επιτροπή Εποπτείας θέλουν να κλητεύσουν τον διευθυντή των εθνικών υπηρεσιών πληροφοριών, μεταξύ άλλων.

Ο 78χρονος Τραμπ τραυματίστηκε στο αυτί κατά την επίθεση. Ένας θεατής πέθανε, δύο άλλοι άνθρωποι τραυματίστηκαν και προφανώς ήταν σε κρίσιμη κατάσταση στην αρχή. Ο επιτιθέμενος σκοτώθηκε αφού οι πυροβολισμοί ρίχτηκαν από υπαλλήλους της Μυστικής Υπηρεσίας.


ΠΗΓΗ: Versagen des Secret Service: Wieso hatte der Attentäter freies Schussfeld? - Apollo News (apollo-news.net)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ




ΣΧΕΤΙΚΑ:

Σχεδόν δέκα χρόνια αναταραχής – η απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ ήταν μόνο θέμα χρόνου
Ο πυροβολισμός του Ντόναλντ Τραμπ ακολουθεί σχεδόν δέκα χρόνια εντελώς απεριόριστης αναταραχής και δαιμονοποίησης εναντίον του - και όμως εκείνοι που κατά τα άλλα αρέσκονται να μιλούν για το πώς τα λόγια γίνονται πράξεις είναι αξιοσημείωτα ήσυχοι σήμερα. Αυτή η απόπειρα δολοφονίας ήταν προβλέψιμη – επειδή το μίσος για τον Τραμπ δεν γνωρίζει εδώ και καιρό όρια.


«Δεν θα φοβηθούμε»: Ο Τραμπ θέλει να εμφανιστεί στο συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων όπως έχει προγραμματιστεί
Σε απάντηση στη δολοφονία, ο Τραμπ καλεί τους ανθρώπους να παραμείνουν ενωμένοι και να δείξουν τον «αληθινό χαρακτήρα τους ως Αμερικανοί» παραμένοντας «ισχυροί και αποφασισμένοι». Ανακοίνωσε ότι θα εμφανιστεί στην Εθνική Συνέλευση των Ρεπουμπλικάνων, όπως είχε προγραμματιστεί.



Αποτυχία: Μετά τη δολοφονία του Τραμπ, οι Ρεπουμπλικάνοι στοχεύουν τις αρχές του Μπάιντεν
Οι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο αρχίζουν γρήγορα να ερευνούν πιθανά λάθη από τις υπηρεσίες ασφαλείας σε σχέση με τη δολοφονία του Τραμπ. Η επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας θα δώσει εξηγήσεις στην ισχυρή επιτροπή εποπτείας της Βουλής των Αντιπροσώπων.



Υποστηρικτές του Τραμπ συγκεντρώνονται στη Νέα Υόρκη
Το βράδυ του Σαββάτου, πολλοί υποστηρικτές συγκεντρώθηκαν μπροστά από τον Πύργο Τραμπ στο Μανχάταν για να αναζητήσουν παρηγοριά και να δείξουν αλληλεγγύη μετά τη δολοφονία του Ντόναλντ Τραμπ. Η αστυνομία ασφάλισε το κτίριο, ενώ το πλήθος των ντόπιων, των τουριστών και των οπαδών γέμισε την Πέμπτη Λεωφόρο.



ΟΤΑΝ ΟΙ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΙ ΣΚΑΤΟΨΥΧΟΙ ΒΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ: 
«Δυστυχώς στο τσακ» - Κωμικός του ÖRR γιορτάζει την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ
Μετά την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ, υπάρχει έντονη κριτική για το ρεπορτάζ της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Για παράδειγμα, η απόπειρα δολοφονίας αμφισβητήθηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα - ένας συγγραφέας φίμωσης από τον Böhmermann επιθυμεί ακόμη και τον "φασιστικό" θάνατο.



Σε εκδήλωση της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, ακούγονται πυροβολισμοί που έπληξαν τον 78χρονο. Προφανώς, τραυματίστηκε ελαφρά - ο επιτιθέμενος στόχευε στο κεφάλι.



Παράλληλα με τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, υψηλόβαθμοι Ρεπουμπλικάνοι συζήτησαν μια αλλαγή παραδείγματος στην πολιτική των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον.
Πολλοί από αυτούς είναι πιθανό να καταλήξουν σε μια κυβέρνηση Τραμπ.
Tι σημαίνει αυτό για την Ευρώπη και το ΝΑΤΟ
Ενώ ο Τύπος επικεντρώθηκε στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, εξέχοντες Ρεπουμπλικάνοι συζήτησαν τις πολιτικές μιας νέας διοίκησης Trump στο NatCon στην Ουάσιγκτον. Τι σημαίνουν τα σχέδιά τους για τη Γερμανία.



«Δεν έχει σημασία τι του ρίχνει η ριζοσπαστική αριστερά»: Η οικογένεια του Τραμπ είναι μαχητική
«Αυτός είναι ο μαχητής που χρειάζεται τώρα η Αμερική», γράφει ο Έρικ Τραμπ στο 'X', μετά την απόπειρα δολοφονίας του πατέρα του. Ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ είναι επίσης πατριώτης: ο Τραμπ θα αγωνιστεί για να σώσει την Αμερική – «ό,τι κι αν του ρίξει η ριζοσπαστική αριστερά».



ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΣ-ΣΚΑΤΟΨΥΧΟΣ #2: 
Ανέκαθεν υποστήριζε ότι είναι «πάντα καλό» «να σκοτώνεις τους φασίστες»: Πολιτικός του γερμανικού SPD πανηγυρίζει με την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ
Ο Maximilian Reimers, τοπικός πολιτικός του SPD, επαινεί την επίθεση στον Ντόναλντ Τραμπ και κάνει έναν παραλληλισμό με την απόπειρα δολοφονίας του Stauffenberg στο Μάννχάϊμ (όπου δολοφονήθηκε ο αστυνομικός Rouven Laur) εναντίον του Χίτλερ. Επικρίνει το γεγονός ότι δεν γιορτάζουν όλα τα πολιτικά στρατόπεδα αυτή την πράξη όσο πανηγυρίζουν για τη δολοφονία του Χίτλερ.



ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΙ-ΣΚΑΤΟΨΥΧΟΙ #3:
«Ήχοι πυροβολισμών», «περιστατικό»: Λίγα λεπτά μετά τη δολοφονία, ο γερμανικός Τύπος υποβαθμίζει την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ
Λίγα λεπτά μετά τη δολοφονία του Τραμπ, ο γερμανικός Τύπος δημοσιοποιεί απίστευτους ευτελισμούς: το Spiegel, το ARD και Σία γράφουν το περιστατικό αόριστα μικρό και δεν ήθελαν να κατονομάσουν την απόπειρα δολοφονίας. Για την Tagesschau, η απόπειρα πυροβολισμού στο κεφάλι είναι ένα «περιστατικό».



Λίγο πριν τη δολοφονία: Ο Μπάιντεν κάλεσε τον Τραμπ να «στοχοποιηθεί»
Μετά την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κατηγορείται για υποκίνηση βίας. Ορισμένοι Ρεπουμπλικάνοι αναφέρονται σε μια πρόσφατη δήλωση ότι είναι καιρός να «στοχοποιήσουμε» τον Τραμπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!