Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024

Κακοστημένες απόπειρες, .... παραιτήσεις του ποδαριού, κι ένας προαναγγελθείς θάνατος (αν δεν έχει/είχε ήδη συμβεί) - σενάριο από ταινία Β' διαλογής. Μήπως και πάλι μας δουλεύουν;;;;...


Ο αδελφός του Τζο Μπάιντεν, Φρανκ, λέει ότι η επιδείνωση της υγείας του Μπάιντεν έπαιξε «σημαντικό ρόλο» στην απόφασή του να εγκαταλείψει την κούρσα - υποδηλώνει ότι ο χρόνος του Μπάιντεν τελειώνει



Ο αδελφός του Τζο Μπάιντεν, Φρανκ Μπάιντεν, δήλωσε στο CBS News ότι η επιδείνωση της υγείας του Μπάιντεν έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφασή του να παραιτηθεί.

Ο Τζο Μπάιντεν εγκατέλειψε επίσημα την προεδρική κούρσα του 2024 την Κυριακή.

Ο Μπάιντεν έκανε την ανακοίνωση στο 'Χ' σαν δειλός. Κρύβεται στο σπίτι του στο Rehoboth Beach εδώ και τέσσερεις ημέρες.


Ο Τζο Μπάιντεν δεν είπε γιατί εγκαταλείπει την κούρσα.

Γνωρίζουμε ότι ο Ομπάμα ήταν πίσω από το πραξικόπημα.


— Τζο Μπάιντεν (@JoeBiden) 21 Ιουλίου 2024



Υπήρχε ένα συναίσθημα «σαν κηδεία» στη δήλωση του Φρανκ Μπάιντεν στο CBS News.

Ο Φρανκ Μπάιντεν δήλωσε στο CBS News ότι θέλει ο Μπάιντεν να αποσυρθεί για να «απολαύσει όποιον χρόνο μας απομένει».

«Είμαι απίστευτα περήφανος για τον αδερφό μου. Εγωιστικά θα τον έχω κοντά μου για να απολαύσει ό,τι χρόνο μας έχει απομείνει», δήλωσε ο Φρανκ Μπάιντεν στο CBS News.

Ακούγεται ότι ο χρόνος του Τζο Μπάιντεν τελειώνει. Κάτι που ήταν προφανές στους περισσότερους Αμερικανούς.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:


Ο αδελφός του Μπάιντεν, Φρανκ, λέει ότι η επιδείνωση της υγείας του Μπάιντεν «απολύτως» έπαιξε «σημαντικό ρόλο» στην απόφασή του να εγκαταλείψει την προεδρική κούρσα - κάτι που η κυβέρνηση Μπάιντεν αρνείται επανειλημμένα.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ. pic.twitter.com/hKR3mspJp2

— RNC Research (@RNCResearch) 22 Ιουλίου 2024


Δεν ξέρουμε καν αν ο Τζο Μπάιντεν είναι ζωντανός.

Οι παρουσιαστές του Fox News Bret Baier και Dana Perino ζήτησαν αποδείξεις ζωής την Κυριακή.

«Το να μην βλέπεις φυσικά τον Μπάιντεν – να μην απευθύνεται σε μια κάμερα στο Ντέλαγουερ, πόσο μάλλον να κάνει μια δήλωση στο Οβάλ Γραφείο όπως έκανε ο LBJ... Είναι ανησυχητικό, έτσι δεν είναι;» Bret Baier είπε.

«Σωστά! Δεν έδωσαν καν στη δημοσιότητα φωτογραφία του Λευκού Οίκου. Τίποτε! Ελπίζω να είναι καλά, αλλά μπορείτε να συγχωρήσετε τους ανθρώπους που αναρωτιούνται αν ζούνε πραγματικά το Σαββατοκύριακο στου Bernie's αυτή τη στιγμή. Μία, απόδειξη ζωής, παρακαλώ! Ας το δούμε!» Dana Perino είπε.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

BAIER: Το να μη βλέπουμε φυσικά τον Μπάιντεν – να μην απευθύνθεί σε μια κάμερα στο Ντέλαγουερ, πόσο μάλλον να κάνει μια δήλωση στο Οβάλ Γραφείο όπως έκανε ο LBJ.

PERINO: Δεν κυκλοφόρησαν ούτε μια φωτογραφία WH. Τίποτε. Ελπίζω να είναι καλά, αλλά μπορείτε να συγχωρήσετε τους ανθρώπους που αναρωτιούνται αν ζούμε πραγματικά το Σαββατοκύριακο ... pic.twitter.com/j549P87mIp

— Trump War Room (@TrumpWarRoom) 21 Ιουλίου 2024


ΠΗΓΗ: Joe Biden's Brother Frank Says Biden's Declining Health Played a "Considerable Role" in His Decision to Drop Out - Suggests Biden's Time Is Winding Down | The Gateway Pundit | by Cristina Laila


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ



ΣΧΕΤΙΚΑ:
Έκτακτες ειδήσεις: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάιντεν εγκαταλείπει την προεδρική κούρσα

















Τι επαίσχυντο τέλος σε μια επαίσχυντη Προεδρία. Αντί να αποχωρήσει από αυτή την προεδρική κούρσα με αξιοπρέπεια, αντί να δείξει στους πολύπαθους Αμερικανούς τον σεβασμό που μας αξίζει, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε βιαστικά ότι είναι έξω - στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Τζο Μπάιντεν μας φαντάστηκε! LBJ το 1968 αυτό δεν είναι. Στην πραγματικότητα, αυτή η απόσυρση – σε τόνο, τόνο, ντροπή και πικρία – δεν θυμίζει τίποτα άλλο από την παραίτηση του Ρίτσαρντ Νίξον. Ο Μπάιντεν έχει ταπεινώσει τον εαυτό του, το έθνος, τις ελίτ των Δημοκρατικών, τους μεγαλοδωρητές και τους υποστηρικτές των φιλελεύθερων μέσων ενημέρωσης που πέρασαν χρόνια καλύπτοντας γι 'αυτόν.



Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές καλούν τον ηγέτη των ΗΠΑ να παραιτηθεί μετά την αποχώρησή του από την προεδρική κούρσα
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έχει δηλώσει ότι σχεδιάζει να υπηρετήσει το υπόλοιπο της θητείας του, η οποία λήγει επίσημα τον Ιανουάριο, αλλά αντιμετωπίζει αυξανόμενη πίεση από τους επικριτές του να παραιτηθεί αφού αποφάσισε να μην επιδιώξει επανεκλογή τον Νοέμβριο. Λίγα λεπτά αφότου ο Μπάιντεν ανακοίνωσε την απόφασή του την Κυριακή, ο βουλευτής Ρίτσαρντ Χάντσον, πρόεδρος της Εθνικής Ρεπουμπλικανικής Επιτροπής του Κογκρέσου, κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς ότι λένε ψέματα στον αμερικανικό λαό. Υποστήριξε ότι εάν ο Μπάιντεν δεν έχει τη διανοητική ικανότητα να θέσει υποψηφιότητα για επανεκλογή, δεν μπορεί να συνεχίσει να υπηρετεί το υπόλοιπο της θητείας του.



Η απόφαση του προέδρου Τζο Μπάιντεν να τερματίσει την προσπάθεια επανεκλογής του ήταν αποτέλεσμα της απομάκρυνσής του από το Δημοκρατικό Κόμμα, αφού διαπίστωσε ότι δεν ήταν πλέον χρήσιμος, δήλωσε στο Sputnik η υποψήφια των Ρεπουμπλικάνων για το Κογκρέσσο των ΗΠΑ Κάθλην Γουίν.
Νωρίτερα την Κυριακή, ο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι εγκατέλειψε τις αμερικανικές εκλογές του 2024, αφού αποφάσισε ότι ήταν προς το συμφέρον του Δημοκρατικού κόμματος και των Ηνωμένων Πολιτειών. Υποστήριξε την αντιπρόεδρό του Κάμαλα Χάρρις ως υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος για την προεδρία των ΗΠΑ, την οποία αποδέχτηκε.



«Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να ενώσω το Δημοκρατικό Κόμμα...»
Και κάπως έτσι, το Δημοκρατικό κόμμα τα έδωσε όλα για την Κάμαλα Χάρις - η οποία τα πήγε τόσο άσχημα στις εκλογές του 2020 που εγκατέλειψε πριν από τις προκριματικές εκλογές. Λίγες ώρες αφότου ο διευθυντής της εκστρατείας του Μπάιντεν επέμεινε ότι δεν εγκαταλείπει την κούρσα... Αριστεροί από τους Κλίντον, μέχρι την Προοδευτική Συμμαχία, τον αστείο της δολοφονίας του Τραμπ, τον Ρηντ Χόφμαν, τον Αλεξάντερ Σόρος, βρίσκονται τώρα σταθερά πίσω από τον Χάρρις. Τώρα το ερώτημα στρέφεται στο ποιος θα είναι η επιλογή της VP. Το Newsweek προτείνει αυτούς ως κορυφαίους 5 υποψηφίους



Ο Μπαράκ Ομπάμα έχει καταστήσει σαφές ότι θέλει να δει έναν «ανοιχτό διαγωνισμό» για τη θέση του υποψηφίου των Δημοκρατικών μετά την απόφαση του προέδρου Τζο Μπάιντεν να εγκαταλείψει την κούρσα, σύμφωνα με τον επικεφαλής διεθνή ανταποκριτή του The Australian, Κάμερον Στιούαρτ. Ο πρόεδρος Μπάιντεν ενέκρινε την Κάμαλα Χάρρις για να τον αντικαταστήσει ως υποψήφιο των Δημοκρατικών, αλλά ο κ. Ομπάμα δεν έκανε καμμία αναφορά στον αντιπρόεδρο στη δήλωσή του. «Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θέλουν το κόμμα απλώς να συσπειρωθεί γύρω από τον Χάρις. Νομίζουν ότι αυτό είναι λιγότερο διχαστικό, νομίζουν ότι είναι ο μόνος τρόπος για να προχωρήσουμε χωρίς περισσότερες διαιρέσεις εντός του κόμματος», δήλωσε ο Στιούαρτ στο Sky News Australia. «Αλλά μετά έχουμε τον Μπαράκ Ομπάμα και τη Νάνσυ Πελόζι που θέλουν έναν ανοιχτό διαγωνισμό».



Η υποστήριξη της «μνημειωδώς αντιδημοφιλούς» Κάμαλα Χάρις είναι απλώς ο ευκολότερος τρόπος για να εξασφαλιστεί το πολεμικό σεντούκι, ισχυρίστηκε ο Ρόμπερτ Φ. Κέννεντυ Τζούνιορ
Ο ανεξάρτητος προεδρικός υποψήφιος Ρόμπερτ Φ. Κέννεντυ Τζούνιορ κατηγόρησε το Δημοκρατικό Κόμμα ότι «χρίζει έναν υποψήφιο επιλεγμένο από τις ελίτ» και τους προέτρεψε να επιστρέψουν σε μια «ανοιχτή διαδικασία» επιλογής υποψηφίου για τις επερχόμενες εκλογές του Νοεμβρίου - ενώ ισχυρίστηκε επίσης ότι μόνο αυτός μπορεί να νικήσει τον πρώην πρόεδρο Τραμπ. Μετά την ανακοίνωση του προέδρου των ΗΠΑ Μπάιντεν την Κυριακή ότι δεν θα επιδιώξει επανεκλογή, ο RFK Jr. τον επαίνεσε «για την παραίτησή του», λέγοντας ότι οι «αδυναμίες του Μπάιντεν ήταν εμφανείς σε κάθε αμερόληπτο παρατηρητή από την αρχή».



Το να βγει νικητής στην ουκρανική σύγκρουση αντί να παρακολουθεί τις εκλογές των ΗΠΑ αποτελεί προτεραιότητα για τη Μόσχα, λέει ο Ντμίτρι Πεσκώφ
Η Ρωσσία έχει άλλες προτεραιότητες από το να περιμένει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκώφ, όταν κλήθηκε να σχολιάσει την απόσυρση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν από την κούρσα. Η νίκη στη σύγκρουση κατά της Ουκρανίας είναι μεταξύ των κορυφαίων προτεραιοτήτων για τη Ρωσσία, δήλωσε ο Πεσκόφ στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Life αργά την Κυριακή. «Για εμάς, η επίτευξη των στόχων της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης [κατά της Ουκρανίας] αποτελεί προτεραιότητα, παρά το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών», δήλωσε ο Πεσκώφ.



.


Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας σερ Κιρ Στάρμερ προσκάλεσε τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε συνάντηση με τους υπουργούς του υπουργικού συμβουλίου την Παρασκευή 19 Ιουλίου.
Η συνάντηση ακολούθησε ένα φόρουμ Ευρωπαίων ηγετών στο παλάτι Blenheim, υπογραμμίζοντας την προσπάθεια του Στάρμερ να υπογραμμίσει τη δέσμευση της νέας κυβέρνησης των Εργατικών στον πόλεμο της Ουκρανίας, προσκαλώντας τον Ζελένσκι να απευθυνθεί στους υπουργούς του, τον πρώτο ξένο ηγέτη που το κάνει μετά τον πρόεδρο Μπιλ Κλίντον το 1997. Η επίσκεψη του Ζελένσκι συμπίπτει με την έναρξη μιας νέας πρωτοβουλίας με στόχο τη διακοπή του «σκιώδους στόλου» της Ρωσσίας που αποτελείται από περίπου 600 πετρελαιοφόρα που χρησιμοποιούνται για την παράκαμψη των κυρώσεων.



Ο Ουκρανός ηγέτης κινδυνεύει με «πολιτική αυτοκτονία» ανεξάρτητα από την κίνηση που κάνει, προειδοποιεί ο Βιτάλι Κλίτσκο
Ο Βλαντιμίρ Ζελένσκι της Ουκρανίας πιθανότατα θα χρειαστεί να διεξαγάγει δημοψήφισμα σε εθνικό επίπεδο για να «νομιμοποιήσει» οποιαδήποτε πιθανή ειρηνευτική συμφωνία με τη Ρωσσία, δήλωσε ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο. Ουσιαστικά, οποιαδήποτε κίνηση του Ζελένσκι θα μπορούσε να διακινδυνεύσει την «πολιτική αυτοκτονία» του, πιστεύει ο Κλίτσκο. Μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera την Κυριακή, ο δήμαρχος της ουκρανικής πρωτεύουσας προέβλεψε ότι οι «επόμενοι μήνες» θα είναι «πολύ δύσκολοι» για τον Ζελένσκι. «Περιμένουμε τις εκλογές στις ΗΠΑ, αλλά για να εδραιώσουμε την ειρήνη θα χρειαστούμε ένα δημοψήφισμα», είπε.



Το Κίεβο βρίσκεται στην «πίσω αυλή» του μπλοκ και η συνεχιζόμενη σύγκρουση είναι δική του δουλειά, λέει ο Richard Grenell
Η Ουκρανία βρίσκεται στην «πίσω αυλή» της Ε.Ε. και η επίλυση της συνεχιζόμενης κρίσης θα πρέπει να θεωρείται ευθύνη της, πιστεύει ένας στενός συνεργάτης του προεδρικού υποψηφίου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, Richard Grenell. Ο Grenell, ο οποίος κατείχε αρκετές ανώτερες διπλωματικές θέσεις κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας του Τραμπ και τώρα θεωρείται ευρέως ως «απεσταλμένος» του και πιθανός υποψήφιος για υπουργός Εξωτερικών, εάν ο Ρεπουμπλικάνος κερδίσει τις εκλογές, έκανε τις παρατηρήσεις αυτές σε συνέντευξή του στη γερμανική ταμπλόιντ Bild την Παρασκευή. Μεταξύ άλλων, ο διπλωμάτης υποστήριξε ότι η Ουκρανία ήταν σε μεγάλο βαθμό «ευθύνη» της Ε.Ε. και όχι της Ουάσιγκτον.



«Δεν μπορούμε να έχουμε αυταπάτες...»
Η κυβέρνηση Μπάιντεν και κορυφαίοι αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ διαλαλούν εδώ και καιρό ότι η δυναμική απάντησή τους στη Ρωσία, η οποία περιλαμβάνει σταθερή υποστήριξη στην Ουκρανία όσον αφορά τα δισεκατομμύρια σε όπλα που αποστέλλονται και τη δημιουργία εκπαιδευτικών προγραμμάτων, έχει αποτρέψει τη Μόσχα από την επέκταση της σύγκρουσης. Αυτοί οι ηγέτες ισχυρίζονται ότι η κλιμάκωση εναντίον των ρωσικών δυνάμεων τώρα μπορεί να διασφαλίσει την ειρήνη για το μέλλον. Ωστόσο, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Διοίκησης του ΝΑΤΟ, Christopher Cavoli, προειδοποίησε πρόσφατα για τις προκλήσεις μεγάλων αποστάσεων που έρχονται.


Με την παράδοση της κυριαρχίας στη χάραξη στρατιωτικής πολιτικής, την οποία ορισμένα μέλη της Ε.Ε. έχουν προστατεύσει με υπερηφάνεια μέχρι τώρα, κάθε άλλη πτυχή της ομοσπονδιοποίησης θα έπεφτε γρήγορα στη θέση της λίγο αργότερα και θα εδραίωνε τη γερμανική ηγεμονία.
Η πρόσφατα επαναδιορισθείσα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μόλις ανακοίνωσε ότι «είναι πλέον καιρός να οικοδομήσουμε μια πραγματική ένωση άμυνας», κάτι που ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι αντιπροσωπεύει μια αξιοσημείωτη αλλαγή στις προτεραιότητες που θα διασταυρωθούν με τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ. Ο προγραμματισμένος μετασχηματισμός της ΕΕ σε στρατιωτική ένωση πωλείται στο κοινό ως απάντηση στην παρατεταμένη ουκρανική σύγκρουση, αλλά είναι πραγματικά ένα ομοσπονδιακό παιχνίδι εξουσίας που έχει σχεδιαστεί για να εδραιώσει για πάντα τη γερμανική ηγεμονία στο μπλοκ.



Το ΝΑΤΟ ενσωματώνει τα νεότερα μέλη του στο στρατιωτικό μέτωπο...
Ο στρατός των ΗΠΑ έστειλε δύο βομβαρδιστικά B-52 πάνω από τη βόρεια Φινλανδία την Κυριακή, σε μια ιστορική πρωτιά και σε ένα σαφές ισχυρό μήνυμα που στοχεύει στη Ρωσσία. Η Φινλανδία εισήλθε στη συμμαχία του ΝΑΤΟ τον Απρίλιο του 2023 και αυτό σηματοδοτεί την πρώτη μεγάλη πράξη στρατιωτικής συνεργασίας με το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ για το έδαφός της. Τα βομβαρδιστικά εισήλθαν στη Φινλανδία από τη βόρεια περιοχή της Νορβηγίας, συνδέοντας τα με φινλανδικά μαχητικά αεροσκάφη για το υπόλοιπο της πτήσης. «Σήμερα, η Φινλανδία εφάρμοσε συνεργασία με τα στρατηγικά βομβαρδιστικά των Ηνωμένων Πολιτειών στο έδαφος της Φινλανδίας», ανακοίνωσε ο Φινλανδός υπουργός Άμυνας Antti Häkkänen.


Πηγή λέει στο AP ότι ο πρωθυπουργός Νετανιάχου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο αυτή την εβδομάδα, όπως είχε προγραμματιστεί, παρά την απόσυρση του Μπάιντεν από την προεδρική κούρσα.
Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο αυτή την εβδομάδα, όπως είχε προγραμματιστεί, παρά την απόσυρση του Μπάιντεν από την προεδρική κούρσα, δήλωσε στο Associated Press την Κυριακή ένα πρόσωπο εξοικειωμένο με το πρόγραμμα του Μπάιντεν . Ο αξιωματούχος, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας επειδή δεν ήταν εξουσιοδοτημένος να σχολιάσει δημόσια, δήλωσε ότι ο ακριβής χρόνος της συνάντησης δεν έχει καθοριστεί επειδή ο Μπάιντεν αναρρώνει από τον COVID-19.



Δεκάδες αεροσκάφη έπληξαν αποθήκες καυσίμων, γερανούς που χρησιμοποιούνται για την εκφόρτωση αποστολών * Έρευνα διαπιστώνει θανατηφόρο drone των Χούτι που πέταξε 2.600 χιλιόμετρα για να χτυπήσει το Τελ Αβίβ. Σε ζωτικά λεπτά, οι χειριστές ραντάρ παρακολουθούσαν UAV από το Ιράκ
Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία έδωσε την Κυριακή στη δημοσιότητα πλάνα που δείχνουν τις αεροπορικές επιδρομές της μια ημέρα νωρίτερα εναντίον του ελεγχόμενου από τους Χούτι λιμανιού της Χοντέιντα στη δυτική Υεμένη, η οποία ήρθε μετά από μια θανατηφόρα επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος στο Τελ Αβίβ τη νύχτα της Πέμπτης που πραγματοποιήθηκε από την ομάδα που υποστηρίζεται από το Ιράν. Το βίντεο δείχνει πυραύλους που εκτοξεύονται από μαχητικά αεροσκάφη της IAF να χτυπούν τέσσερις μεγάλους γερανούς εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι που χρησιμοποιείται για την εκφόρτωση φορτίων. Η IAF δημοσίευσε επίσης πλάνα που δείχνουν μαχητικά αεροσκάφη να ανεφοδιάζονται εν μέσω της επιχείρησης, που ονομάστηκε "Outstretched Arm", καθώς και την άφιξη ορισμένων από τα αεροσκάφη πίσω στις ισραηλινές αεροπορικές βάσεις μετά την επίθεση.


Πρώην αξιωματούχος των Χούτι ανησυχεί ότι οι επιθέσεις στο Ισραήλ μπορεί να οδηγήσουν σε εναέρια, ναυτική πολιορκία της Υεμένης - «και αυτοί που θα πληρώσουν το τίμημα θα είναι οι άμαχοι».
Ένας πρώην αξιωματούχος των Χούτι πιστεύει ότι η φιλοϊρανική πολιτοφυλακή έκανε ένα σοβαρό λάθος όταν αποφάσισε να επιτεθεί στο Ισραήλ. Σε συνέντευξή του στο Israel Hayom, ο πρώην αξιωματούχος είπε: «Οι Χούθι χρησιμοποιούν δεκάδες εκατομμύρια Υεμενίτες ως ανθρώπινη ασπίδα όταν εκτοξεύουν έναν πύραυλο και σκοτώνουν έναν ισραηλινό πολίτη. Θα προκαλέσουν την κατάρρευση του λιμανιού». «Το Ισραήλ δεν είναι σαν τη Βρετανία και τις ΗΠΑ, οι οποίες επιτίθενται μόνο σε στρατιωτικούς στόχους. Η σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων - δεν έχουμε άμεση σύγκρουση με το Ισραήλ».


Αυτή η έλλειψη πολιτικής εμπιστοσύνης στη Χεζμπολάχ εκτός της σιιτικής κοινότητας μεταφράζεται σε συνεχή κριτική για τη διεξαγωγή πολέμου εναντίον του Ισραήλ χωρίς διαβούλευση με άλλες φατρίες.

Η πιθανότητα πλήρους κλίμακας σύγκρουσης στο βόρειο Ισραήλ κρέμεται σαν ένα σκοτεινό σύννεφο πάνω από το έθνος. Εάν, όπως λέει ο Σαίξπηρ, τα σκυλιά του πολέμου πράγματι ξεγλιστρήσουν, το οπλοστάσιο των εξελιγμένων όπλων που παρέχονται από το Ιράν που κατέχει η Χεζμπολάχ θα μπορούσε να προκαλέσει τεράστια ζημιά σε ολόκληρη τη χώρα. Ομοίως, εάν αναγκαστεί σε πόλεμο, ο IDF θα μπορούσε να αποδεκατίσει τις ένοπλες δυνάμεις της Χεζμπολάχ, ενώ ο Λίβανος και ο λαός του, ήδη υπομένοντας στερήσεις και δυστυχία, θα υποστούν αναπόφευκτα περαιτέρω περιττή δυστυχία.


Ο στρατός επιβεβαίωσε ότι «η έγκαιρη προειδοποίηση προς τους πολίτες γίνεται προκειμένου να μετριαστεί η βλάβη στον άμαχο πληθυσμό και να κρατηθούν οι άμαχοι μακριά από περιοχές μάχης».
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι «πρόκειται να επιχειρήσει βίαια εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων» στο ανατολικό τμήμα της ανθρωπιστικής ζώνης στη νότια Λωρίδα της Γάζας λόγω πληροφοριών που δείχνουν ότι η τρομοκρατική υποδομή της Χαμάς βρισκόταν στην περιοχή. Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε επίσης ότι τρομοκρατικές δραστηριότητες και εκτόξευση ρουκετών πραγματοποιήθηκαν προς το Ισραήλ από την περιοχή. Ως αποτέλεσμα, ο στρατός δήλωσε ότι θα προσαρμόσει την ανθρωπιστική ζώνη στη Γάζα προκειμένου να λειτουργήσει εναντίον των τρομοκρατικών στοιχείων στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!