Κυριακή 21 Ιουλίου 2024

Μητέρες κατηγορούν την Κίνα και τα καρτέλ ότι διεξάγουν πόλεμο στις αμερικανικές οικογένειες μέσω της φαιντανύλης


Φωτογραφίες θυμάτων φαιντανύλης εμφανίζονται στο The Faces of Fentanyl Memorial στην έδρα της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών των ΗΠΑ στο Arlington, Va., στις 27 Σεπτεμβρίου 2022. (Alex Wong/Getty Images)


«Νομίζω ότι η Κίνα κρύβεται κατά πολύ πίσω από αυτό... Φαίνεται σαν να προσπαθούν να μας σκοτώσουν», δήλωσε μια μητέρα της οποίας ο γιος πέθανε ως αποτέλεσμα της φαιντανύλης.



|
19 Ιουλίου 2024

Ενημερώθηκε: 20, Ιουλίου 2024



Η Marquita Berry θυμάται να ακούει μουσική να παίζει απαλά καθώς έμπαινε στο υπνοδωμάτιο του γιου της τον περασμένο Οκτώβριο.

Τον βρήκε να κάθεται σταυροπόδι στην άκρη του κρεββατιού, να γέρνει προς τα εμπρός, με το ένα ακουστικό να ακουμπά στον ώμο του.

«Άπλωσα το χέρι μου για να τον αγγίξω και μπορούσα να καταλάβω ότι δεν ήταν πια...» είπε η κυρία Berry, με τη φωνή της να σβήνει.

Έχει περάσει λιγώτερο από ένας χρόνος από τότε που η φαιντανύλη έκλεψε τη ζωή του μεγαλύτερου γιου της, James Stafford, 30 ετών, ο οποίος περνούσε δύσκολες στιγμές και πάλευε με τον εθισμό στα παυσίπονα.

Πιστεύει ότι ο γιος της, πατέρας τριών παιδιών, πήγε να αναζητήσει ανακούφιση από τον πόνο στη μικρή πόλη Richburg της Νότιας Καρολίνας, μόνο για να βρει το θάνατο σε ένα χάπι φαιντανύλης.

Ο θάνατος ήρθε και για πολλούς από τους φίλους του, είπε η κ. Berry. Δώδεκα πέθαναν από φαιντανύλη το 2022.

Η κ. Berry ήταν μία από τους εκατοντάδες που συγκεντρώθηκαν στην εκδήλωση «Οι χαμένες φωνές της φαιντανύλης» στην Ουάσινγκτον στις 13 Ιουλίου.

Εκείνη και άλλοι που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα από το θανατηφόρο ναρκωτικό απαίτησαν αλλαγές πολιτικής για να σωθούν ζωές.

«Η φαιντανύλη πρέπει να φύγει», φώναζαν στην πορεία τους προς τον Λευκό Οίκο.

Η κ. Berry πιστεύει ότι η Κίνα έχει γίνει έμπορος θανάτου και κατηγορεί την κομμουνιστική χώρα για την υπερβολική δόση του γιου της, επειδή από εκεί προέρχεται το μεγαλύτερο μέρος της φαιντανύλης.

«Νομίζω ότι η Κίνα έχει πολλά να κάνει με αυτό», είπε, προσθέτοντας ότι η θλίψη της έχει μετατραπεί σε θυμό.

«Φαίνεται σαν να προσπαθούν να μας σκοτώσουν. Θα ήθελα [οι νομοθέτες] να σταματήσουν όλους τους δεσμούς με την Κίνα».

Η Berry πιστεύει ότι τα ανοιχτά σύνορα βοήθησαν τα καρτέλ να εισάγουν λαθραία το θανατηφόρο ναρκωτικό στη χώρα μέσω του Μεξικού.

Πολλοί στο Κογκρέσσο συμφωνούν. Τον Απρίλιο, οι νομοθέτες ψήφισαν τον νόμο FEND OFF Fentanyl, ο οποίος επιβάλλει κυρώσεις σε άτομα και διεθνείς οργανισμούς διακίνησης ναρκωτικών που συνδέονται με την εμπορία παράνομων πρόδρομων ουσιών φαιντανύλης και φαιντανύλης. Αλλά οι επικριτές λένε ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα επειδή η Κίνα και τα καρτέλ φαίνεται να στοχεύουν σκόπιμα τους Αμερικανούς.


(Λ–Ρ) Ο James Stafford, η μητέρα του Marquita Berry και ο αδελφός του Trinity Stafford, σε μια φωτογραφία του Οκτωβρίου 2022. (Ευγενική παραχώρηση της Lillie Allmon, Monumental Photography)



Κάποιοι έχουν αποκαλέσει την κρίση της φαιντανύλης έναν σύγχρονο πόλεμο του οπίου, ο οποίος ξέσπασε το 1839 μεταξύ των Βρετανών και των Κινέζων. Πήρε το όνομά του από τη βρετανική επιχείρηση λαθρεμπορίου οπίου που μετέφερε το ναρκωτικό από τις ινδικές αποικίες σε κινεζικά λιμάνια ενάντια στις επιθυμίες της κινεζικής κυβέρνησης.

Η Ειδική Επιτροπή για το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα (ΚΚΚ), σε μια έρευνα σχετικά με το ρόλο του ΚΚΚ στην κρίση της φαιντανύλης, περιέγραψε λεπτομερώς στοιχεία κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης τον Απρίλιο ότι η Κίνα χρησιμοποιούσε φαιντανύλη ως μέρος ενός μη συμβατικού πολέμου εναντίον της Δύσης.

Η επιτροπή επεσήμανε ότι ο Κινέζος στρατηγός Qiao Liang  συζητά δημοσίως τον «πόλεμο κατά των ναρκωτικών που προκαλεί καταστροφές σε άλλες χώρες, ενώ αποκομίζει τεράστια κέρδη» ως τακτική πολέμου.


Qiao Liang






Η έρευνα διαπίστωσε ότι περισσότερο από το 97% των «πρόδρομων ουσιών» ή χημικών ουσιών που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή φαιντανύλης προέρχονται από την Κίνα.

Κορυφαίοι Κινέζοι αξιωματούχοι και το ΚΚΚ εμπλέκονται σε συστήματα νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες από την πώληση χημικών ουσιών φαιντανύλης που χρησιμοποιούν κρυπτονομίσματα, σύμφωνα με τα ευρήματα της επιτροπής, και οι μεξικανικές διεθνικές εγκληματικές οργανώσεις έχουν πραγματοποιήσει πληρωμές κρυπτονομισμάτων δεκάδων εκατομμυρίων δοlλαρίων σε κινέζους παραγωγούς χημικών ουσιών για πρόδρομες ουσίες φαιντανύλης.

Σε ακρόαση της Επιτροπής Τραπεζικών, Στεγαστικών και Αστικών Υποθέσεων της Γερουσίας το 2023, η γερουσιαστής Elizabeth Warren (D-Mass.) δήλωσε ότι τα κρυπτονομίσματα τροφοδοτούν την κρίση φαιντανύλης λόγω ενός κενού στη ρύθμιση κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Η Κίνα προωθεί την παραγωγή φαιντανύλης μέσω κρατικών επιδοτήσεων με τη μορφή εκπτώσεων για τις εταιρείες που την παράγουν.

Σύμφωνα με την ειδική επιτροπή, η Κίνα προστατεύει τις εταιρείες παραγωγής φαιντανύλης εντός των συνόρων της, εφόσον οι πρόδρομες ουσίες πωλούνται εκτός Κίνας.

Οι εταιρείες μπορούν να λειτουργούν εντός του ΚΚΚ για να παράγουν ανάλογες χημικές ουσίες φαιντανύλης όπως η αλφεντανίλη και η 3-μεθυλφαιντανύλη για την παραγωγή φαιντανύλης, η οποία είναι ένα συνθετικό οπιοειδές, διαπίστωσε η επιτροπή.

Η έρευνά τους αποκάλυψε ότι το ΚΚΚ προστατεύει τους εμπόρους φαιντανύλης.

Συνταξιούχοι ανώτεροι αξιωματούχοι επιβολής του νόμου των ΗΠΑ δήλωσαν στην επιτροπή ότι προειδοποίησαν τους Κινέζους ομολόγους τους για τη διακίνηση φαιντανύλης στην Κίνα, αλλά αυτές οι ανησυχίες έπεσαν στο κενό.

Είπαν ότι αντί να βοηθήσει, το ΚKK προειδοποίησε τις εταιρείες ότι η επιβολή του νόμου των ΗΠΑ ήταν πάνω τους.

Στις αρχές του 2024, η επιτροπή εξέτασε επτά ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου και βρήκε περισσότερες από 31.000 κινεζικές εταιρείες που πωλούν παράνομα ναρκωτικά, με ορισμένες να εγγυώνται ότι θα παρακάμψουν τα τελωνεία των ΗΠΑ.




(Επάνω) Οι άνθρωποι στέκονται στην ουρά για να ελεγχθούν από πράκτορες της Υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων των ΗΠΑ στο λιμάνι εισόδου San Ysidro της Καλιφόρνια, στις 2 Οκτωβρίου 2019. (Κέντρο) Ένας αξιωματικός από το Τμήμα Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων, Εμπορίου και Φορτίου των ΗΠΑ βρίσκει χάπια οξυκωδόνης σε ένα δέμα στις εγκαταστάσεις της Ταχυδρομικής Υπηρεσίας του Διεθνούς Αεροδρομίου John F. Kennedy στη Νέα Υόρκη στις 24 Ιουνίου 2019. (Κάτω) Μία πράκτορας της Υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων των ΗΠΑ ζυγίζει ένα πακέτο φαιντανύλης στο λιμάνι εισόδου San Ysidro της Καλιφόρνια, στις 2 Οκτωβρίου 2019. (Sandy Huffaker/AFP μέσω Getty Images, Johannes Eisele/AFP μέσω Getty Images).


Η φαιντανύλη, που λέγεται ότι είναι 50 έως 100 φορές πιο ισχυρή από τη μορφίνη, μπορεί να προκαλέσει γρήγορα αναπνευστική ανεπάρκεια και θάνατο.




Τα δεδομένα από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) δείχνουν ότι το 2023, σχεδόν 75.000 άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες πέθαναν από συνθετικά οπιοειδή.

Κατά τη διάρκεια μιας παρουσίασης του Ινστιτούτου Hudson στις 12 Ιουλίου σχετικά με την κρίση της φαιντανύλης, ο Raymond Donovan, πρώην διευθυντής επιχειρήσεων της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών (DEA), δήλωσε ότι τα μέλη του ΚΚΚ είναι συχνά στο εκτελεστικό συμβούλιο των κινεζικών χημικών εταιρειών.

«Αναγνωρίζουμε επίσης ότι αρκετές από τις χημικές εταιρείες που ερευνήσαμε ήταν στην πραγματικότητα κρατικές», δήλωσε ο κ. Donovan, ο οποίος κατέθεσε ενώπιον της Ειδικής Επιτροπής για το ΚΚΚ.

Ο κ. Donovan δήλωσε ότι η Κίνα εμπλέκεται στην προμήθεια φαιντανύλης στο Μεξικό, η οποία στη συνέχεια φτάνει στις Ηνωμένες Πολιτείες και σκίζει τον κοινωνικό ιστό της χώρας, ενώ η Κίνα πλουτίζει από την πώλησή της.

«Το βλέπουν ως αμερικανικό πρόβλημα», δήλωσε ο κ. Donovan.

Η φαιντανύλη πωλείται όλο και περισσότερο στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά μέσω του WeChat, μιας εφαρμογής που ελέγχεται από την Κίνα, είπε.

Οι άνθρωποι που ήθελαν να αγοράσουν ναρκωτικά συνήθιζαν να το κάνουν μέσω ενός ατόμου που γνώριζαν ή μιας τοποθεσίας όπου μπορούσαν να βρουν εμπόρους, αλλά αυτό το μοντέλλο φθίνει.





«Το νέο όχημα διανομής είναι οι πλατφόρμες κοινωνικών μέσων σε όλη την Αμερική», δήλωσε ο κ. Donovan.

Οι χημικές ουσίες φαιντανύλης αποστέλλονται στο Μεξικό, όπου τα καρτέλ συχνά τις πιέζουν σε πλαστά χάπια που εισάγονται λαθραία στις Ηνωμένες Πολιτείες και πωλούνται.

Ο Ammon Blair, πρώην πράκτορας της Συνοριακής Περιπολίας που τώρα υπηρετεί ως ανώτερος συνεργάτης για το Ίδρυμα Δημόσιας Πολιτικής του Τέξας, δήλωσε ότι η Κίνα και τα καρτέλ είναι ισότιμοι εταίροι στη μεταφορά φαιντανύλης στα νότια σύνορα των ΗΠΑ.

«Τα μεξικανικά καρτέλ έχουν χτίσει έναν πλήρη δρόμο του μεταξιού», δήλωσε στην εφημερίδα The Epoch Times.






(Επάνω) Ένας στρατιώτης στέκεται φρουρός μέσα σε ένα παράνομο εργαστήριο επεξεργασίας χημικών φαρμάκων που ανακαλύφθηκε στο Tlajomulco de Zuniga, στα περίχωρα της Γκουανταλαχάρα, στην πολιτεία Jalisco, στις 9 Φεβρουαρίου 2012. (Κάτω) Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας ετοιμάζονται να καταστρέψουν πακέτα πλαστών φαρμάκων που κατασχέθηκαν στην Κίνα, σε αυτή τη φωτογραφία αρχείου. Η Κίνα προστατεύει τις εταιρείες παραγωγής φαιντανύλης εντός των συνόρων της, εφόσον οι πρόδρομες ουσίες πωλούνται εκτός Κίνας. (Hector Guerrero/AFP μέσω Getty Images, STR/AFP μέσω Getty Images)


Η Κίνα κατανοεί ότι τα μεξικανικά καρτέλ έχουν ήδη ένα δίκτυο διανομής εγκατεστημένο σε πόλεις και κωμοπόλεις σε όλη την Αμερική, δήλωσε ο κ. Blair. Τα καρτέλ χρησιμοποιούν τακτικές διασποράς για να περάσουν λαθραία ναρκωτικά μέσω των λιμένων εισόδου, με drone, σήραγγες, «βαποράκια», ακόμη και αεροπλάνα αεροψεκασμών.

Οι διεθνικές εγκληματικές ομάδες έχουν επωφεληθεί από τις πολιτικές ανοιχτών συνόρων της κυβέρνησης Μπάιντεν, δήλωσε ο κ. Blair. (τί μας θυμίζει; τί μας θυμίζει;...)

Οι συνοριακοί πράκτορες είναι απασχολημένοι με την επεξεργασία περίπου 10 εκατομμυρίων παράνομων μεταναστών που περνούν στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 2021, πράγμα που σημαίνει ότι οι πόροι κατά μήκος των νοτιοδυτικών συνόρων των 2.000 μιλίων έχουν εξαπλωθεί, επιτρέποντας περισσότερες «αποδράσεις», είπε.

Ο κ. Blair είπε ότι οι έμποροι ναρκωτικών χρησιμοποιούν παραπλανητικές τακτικές για να περάσουν μεγαλύτερες κρύπτες ναρκωτικών από τα σημεία εισόδου. Τα καρτέλ ενορχηστρώνουν την ανακάλυψη μουλαριών που μεταφέρουν μια μικρή ποσότητα ναρκωτικών, γεγονός που επιτρέπει σε έναν άλλο μεταφορέα ναρκωτικών που μεταφέρει μεγαλύτερο ωφέλιμο φορτίο να γλιστρήσει χωρίς να εντοπιστεί.

Τα ναρκωτικά μεταφέρονται μέσω των νότιων συνόρων με drone ή αεροσκάφη αεροψεκασμών καλλιεργειών και ρίχνονται σε χωράφια ή αγροκτήματα όπου "βαποράκια", που μερικές φορές είναι παράνομοι μετανάστες, παραλαμβάνουν τα πακέτα για παράδοση, είπε.

Τα μέλη του καρτέλ είναι γνωστό ότι χρησιμοποιούν ακόμη και ένα σύστημα τροχαλίας αλυσίδας κάτω από το Ρίο Γκράντε για να παραδώσουν ναρκωτικά από το Μεξικό στο Τέξας, είπε.



Ένας πράκτορας της Συνοριοφυλακής των ΗΠΑ μιλάει σε παράνομους μετανάστες στο Ελ Πάσο του Τέξας, στις 20 Δεκεμβρίου 2022. (John Moore/Getty Images)



Χάπια δολοφόνοι

Η Sandra Bagwell, η οποία ζει στη συνοριακή πόλη Mission του Τέξας, έχασε τον γιο της από φαιντανύλη αφού πήρε ένα μόνο χάπι που κατασκευάστηκε για να μοιάζει με παυσίπονο.




Χάπια Percocet αγορασμένα σε ένα μεξικάνικο φαρμακείο που η Sandra Bagwell τα βρήκε στο δωμάτιο του γιου της στο Mission του Τέξας, το 2022. Ο γιος της, Ryan Christopher Bagwell, 19 ετών, πέθανε τον Απρίλιο αφού πήρε ένα από τα χάπια φαιντανύλης. (Ευγενική προσφορά της Sandra Bagwell)






Τον Απρίλιο του 2022, ο γιος της, Ryan Christopher Bagwell, και ένας φίλος περπάτησαν από το λιμάνι εισόδου από το Τέξας στο Nuevo Progresso του Μεξικού.

Οι άνθρωποι που ζουν κατά μήκος των συνόρων του Τέξας συχνά περπατούν στις μεξικανικές συνοριακές πόλεις για να ψωνίσουν φθηνά αγαθά. Οι κάτοικοι των συνόρων έχουν επίσης τη συνήθεια να αγοράζουν συνταγογραφούμενα φάρμακα στα φαρμακεία του Μεξικού και να επισκέπτονται γιατρούς εκεί, επειδή είναι πολύ λιγώτερο ακριβά από ό, τι στις αμερικανικές πολιτείες.

Αλλά καθώς τα καρτέλ, το έγκλημα και η διακίνηση ναρκωτικών αυξήθηκαν, έχει γίνει μια πιο επικίνδυνη πρόταση.

Ενώ βρισκόταν στο Μεξικό, ο γιος της κας Bagwell αγόρασε αυτό που υποτίθεται ότι ήταν το Percocet, ένα παυσίπονο, από ένα φαρμακείο.

Δεδομένου ότι είχε αγοράσει συνταγές στο Μεξικό, η κα Bagwell αναρωτήθηκε αν ο γιος της πίστευε ότι ήταν ασφαλές.

«Πήρε ένα χάπι και δεν ξύπνησε», είπε στους Epoch Times.

Η Bagwell είπε ότι οι αρχές πιστεύουν ότι τα μεξικανικά καρτέλ ελέγχουν τώρα ορισμένα φαρμακεία στο Μεξικό, όπου τα αυθεντικά χάπια πωλούνται σε σφραγισμένα μπουκάλια.

Αφού μπήκε στο τηλέφωνο του γιου της, βρήκε φωτογραφίες στο Snapchat με χάπια που αγόρασε ενώ βρισκόταν στο Μεξικό. Τρεις μήνες μετά το θάνατό του, η κα Bagwell βρήκε το μπουκάλι Percocet στο δωμάτιό του και το παρέδωσε στις αρχές για εξετάσεις.

Τα πλαστά χάπια από το Μεξικό περιείχαν 11 χιλιοστόγραμμα φαιντανύλης, πέντε φορές τη θανατηφόρα δόση, είπε.


Η φαιντανύλη θεωρείται θανατηφόρα στα 2 χιλιοστόγραμμα, ίση με 10 έως 15 κόκκους επιτραπέζιου αλατιού.





Σακουλάκια φαιντανύλης εκτίθενται στο Βορειοανατολικό Περιφερειακό Εργαστήριο της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών (DEA) στη Νέα Υόρκη στις 8 Οκτωβρίου 2019. Επτά στα 10 χάπια που κατασχέθηκαν από την DEA περιέχουν θανατηφόρα δόση φαιντανύλης. (Don Emmert/AFP μέσω Getty Images)



Σύμφωνα με το Τμήμα Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών του Τέξας, ορισμένα πλαστά χάπια γίνονται για να μοιάζουν με συνταγογραφούμενα οπιοειδή όπως η οξυκωδόνη, όπως το Percocet, η υδροκωδόνη (Vicodin) και η αλπραζολάμη (Xanax) ή διεγερτικά όπως οι αμφεταμίνες (Adderall).

Συχνά πωλούνται σε πλατφόρμες κοινωνικών μέσων και ηλεκτρονικού εμπορίου, καθιστώντας τα διαθέσιμα σε οποιονδήποτε διαθέτει smartphone, συμπεριλαμβανομένων των εφήβων και των νεαρών ενηλίκων.

Έως και 7 στα 10 χάπια που κατασχέθηκαν από την Αμερικανική Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών (DEA) περιέχουν θανατηφόρα δόση φαιντανύλης.

Η Bagwell κατηγορεί τα μεξικανικά καρτέλ και την Κίνα για την κρίση φαιντανύλης που στοίχισε τη ζωή του γιου της.





Πιστεύει ότι ένας τρόπος για να σωθούν ζωές θα ήταν να κλείσουν εντελώς τα σύνορα, αν και παραδέχεται ότι τα καρτέλ θα εξακολουθούσαν να βρίσκουν έναν τρόπο να εισάγουν λαθραία ναρκωτικά.

Η Κίνα παραμένει στο επίκεντρο της κρίσης της φαιντανύλης, είπε. Δεν ήθελε να το πιστέψει στην αρχή, αλλά τώρα αισθάνεται ότι η Κίνα έχει κηρύξει πόλεμο στις αμερικανικές οικογένειες.

«Είναι μια επίθεση», είπε. «Η φαιντανύλη είναι ένα όπλο μαζικής καταστροφής. Καταστρέφει οικογένειες σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες».

Ο δημοσιογράφος της Epoch Times Joseph Lord συνέβαλε σε αυτό το ρεπορτάζ.



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ



ΣΧΕΤΙΚΑ:















Γερμανοί επιστήμονες επιβεβαιώνουν: Τα εμβόλια Covid συνδέονται άμεσα με την αύξηση των αιφνίδιων θανάτων
Μια εκρηκτική νέα μελέτη παρείχε στοιχεία για άμεση σχέση μεταξύ των ενέσεων mRNA Covid και της παγκόσμιας αύξησης των αιφνίδιων θανάτων.



Νικοτίνη χωρίς καπνό: Νέα τάση ναρκωτικών μεταξύ των νέων
Τα snus και τα σακουλάκια νικοτίνης γίνονται όλο και πιο δημοφιλή μεταξύ των νέων. Οι προστάτες της νεολαίας προειδοποιούν ενάντια στο λάκτισμα της νικοτίνης χωρίς καπνό και καπνό. Ανησυχούν ιδιαίτερα για την έλλειψη εκπαίδευσης μεταξύ γονέων και εκπαιδευτικών, καθώς και για την εξάπλωση της τάσης των ναρκωτικών μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.


Κοινές πρακτικές κουζίνας που μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο καρκίνου
Ο τρόπος αποθήκευσης των υπολειμμάτων, τα μαγειρικά σκεύη που χρησιμοποιείτε και ο βαθμός αερισμού της κουζίνας σας μπορούν να επηρεάσουν τον κίνδυνο καρκίνου.


Η Αυστρία συνιστά πλέον εμβολιασμό κατά του Covid κάθε 6-12 μήνες – οι παρενέργειες αποκρύπτονται
Στο δεύτερο εξάμηνο του 2024, με όλες τις προηγούμενες αποκαλύψεις μέσω αρχείων RKI και πολλά άλλα, είναι πραγματικά αδιανόητο πώς μπορεί να προκύψει μια τέτοια επίσημη σύσταση. Και όμως, στην Αυστρία διασφαλίζουν ότι η πεινασμένη φαρμακευτική βιομηχανία mRNA συνεχίζει να παράγει τις πωλήσεις της. Το σχέδιο εμβολιασμού συνιστά εμβολιασμό Covid ειδικά για «ευάλωτες ομάδες ανθρώπων» με συχνότητα 6 έως 12 μηνών.


Γιατί η BioNTech αναμένει πωλήσεις σε επίπεδο πανδημίας το φθινόπωρο;
Αυτό είναι το ερώτημα που θέτει η "Daily Sceptic". Μετά την απώλεια 315 εκατομμυρίων ευρώ σε πωλήσεις μόλις 188 εκατομμυρίων ευρώ το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, ο κατασκευαστής «εμβολίων» mRNA προβλέπει πωλήσεις δισεκατομμυρίων για τους τελευταίους μήνες του 2024 - όπως και πριν.


Η Μεγάλη Βρετανία εγκρίνει εργαστηριακό κρέας για τροφές κατοικίδιων ζώων - ως η πρώτη χώρα στην Ευρώπη
Αυτά είναι κύτταρα αυγών κοτόπουλου που έχουν γίνει για να αναπτυχθούν. Εν τω μεταξύ, οι πολιτικοί στο Ηνωμένο Βασίλειο σκέφτονται ήδη μπροστά: Εξετάζονται οι πρώτες αιτήσεις για τεχνητά παραγόμενο κρέας που παράγεται για ανθρώπινη κατανάλωση. Στη Σιγκαπούρη και το Ισραήλ, αυτό είναι ήδη πραγματικότητα.


Μελέτη της Οξφόρδης: Τα «εμβολιασμένα» παιδιά πήραν μυοκαρδίτιδα, τα μη εμβολιασμένα παιδιά όχι
Μια νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, που δημοσιεύθηκε σε διακομιστή προεκτύπωσης, διαπίστωσε ότι τόσο οι έφηβοι όσο και τα παιδιά που έχουν «εμβολιαστεί» κατά της Covid-19 έχουν αυξημένο κίνδυνο μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας. Αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες έχουν τεκμηριωθεί μόνο σε «εμβολιασμένα» παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!