Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

Ένα μήνυμα από τη Νέα Ζηλανδία για τον κόσμο



Υπάρχουν τόσα πολλά νέα ευρήματα που έρχονται στην επιφάνεια σχετικά με τις επιπτώσεις της πανδημίας, και μερικά παλιά κάστανα, που μερικές φορές είναι δύσκολο να επιλέξουμε τι να γράψουμε.

Αυτό το άρθρο είναι επίσης διαθέσιμο σε μορφή PDF για λήψη, εκτύπωση ή/και κοινή χρήση ή μπορείτε να ακούσετε μια ηχητική έκδοση εδώ.

Για παράδειγμα, οι υπερβολικοί θάνατοι στη Νέα Ζηλανδία συνεχίζουν να είναι υψηλοί. Τα στοιχεία του ΟΟΣΑ δείχνουν ότι μετρώντας το 2023 και τις πρώτες 16 εβδομάδες του 2024, η θνησιμότητα είναι 6.300 θάνατοι πάνω από την προηγούμενη τάση, αυξημένη κατά 15%. Το 2024 είναι αυξημένο κατά 14% στους 1300 θανάτους, δηλαδή 81 θανάτους κάθε εβδομάδα στη μικρή μας χώρα πάνω από την ιστορική τάση. Η αύξηση του πληθυσμού είναι εντελώς ανίκανη από μόνη της να εξηγήσει αυτούς τους ανησυχητικούς αριθμούς. Η Νέα Ζηλανδία δεν είναι μόνη, οι υψηλά εμβολιασμένες χώρες μοιράζονται αυτή την τάση.

Επιπλέον, νέα ευρήματα δείχνουν τον επιπολασμό, ή σχεδόν αποκλειστικότητα, των υπερβολικών θανάτων που βρέθηκαν μεταξύ του εμβολιασμένου τμήματος του πληθυσμού. Πρόκειται για μια κρίση πρωτοφανών διαστάσεων που θα έπρεπε να απορροφά την πλήρη προσοχή των κυβερνήσεων. Ωστόσο, η αποφασιστικότητα να αποφευχθούν και να αναιρεθούν αυτά τα ευρήματα παραμένει σε σχεδόν συνολικό επίπεδο. Ο Βρετανός βουλευτής Andrew Bridgen, για παράδειγμα, διαγράφηκε από το κόμμα των Τόρις επειδή έθεσε το θέμα δημόσια.

Εδώ στη Νέα Ζηλανδία, το κοινό δεν θα το γνώριζε λόγω της συνεχιζόμενης συσκότισης των μέσων μαζικής ενημέρωσης και της λανθασμένης κατεύθυνσης που ενορχηστρώθηκε από τις ιατρικές αρχές και την κυβέρνηση - το πρόσχημα ότι η κύρια αιτία της κρίσης υγείας είναι οι πόροι των υπηρεσιών υγείας και η διαθεσιμότητα φαρμάκων.

Στους επιστημονικούς κύκλους, οι δυσμενείς επιπτώσεις του εμβολιασμού κατά της COVID-19 απορρίπτονται από το απλό τέχνασμα της άρνησης αναγνώρισης ότι μπορεί να προκαλέσει ο,τιδήποτε άλλο εκτός από έναν πολύ περιορισμένο κατάλογο παθήσεων, εκ των οποίων η κυριότερη είναι η μυοκαρδίτιδα. Με άλλα λόγια, μια γενικευμένη επίδραση στη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, για την οποία υπάρχουν αυξανόμενα στοιχεία, παραμένει εκτός τραπεζιού για οποιαδήποτε συζήτηση. Όσο διατηρείται αυτή η μυθοπλασία, ο εμβολιασμός COVID-19 δεν θα μπορούσε να προκαλέσει υπερβολικούς θανάτους - μια άρνηση της αιμορραγίας προφανής.

Στην πραγματικότητα, το μεγαλύτερο μυστήριο της πανδημίας Covid είναι πώς τόσα πολλά μυαλά έχουν κλείσει στο προφανές. Σήμερα, ζούμε σε έναν κόσμο πολωμένων, θυμωμένων ιδεών και παράλογων ενεργειών. Έχοντας επανειλημμένα θέσει το ζήτημα των υπερβολικών θανάτων και έχοντας συναντήσει έναν τοίχο από λευκά πρόσωπα, έχουμε συνειδητοποιήσει το σχεδόν άσκοπο ή ακόμη και αντιπαραγωγικό αποτέλεσμα της έγερσης των ίδιων ζητημάτων ξανά και ξανά με τους ίδιους ανθρώπους που δεν ανταποκρίνονται. Αντί να χορεύουμε έξω από τον κύκλο της φωτιάς και να προσπαθούμε να προσελκύσουμε την προσοχή εκείνων που αποπροσανατολίζουν την αφήγηση, επιλέξαμε να επιστρέψουμε στην αρχή και να συζητήσουμε τα αλφάβητα των κινδύνων της βιοτεχνολογίας και κυρίως τις μεθόδους αυτουγειονομικής περίθαλψης που είναι γνωστό ότι λειτουργούν. Δεν απολογούμαστε που γράψαμε επί μακρόν. Αν δεν υπήρχε θεμελιώδης κατανόηση, θα ήμασταν χαμένοι.



Το ανθρώπινο έντερο και η νοημοσύνη


Στο βιβλίο της, η Leeming εξηγεί τη σημασία των τακτικών καθημερινών ρουτινών, του να λερώνετε τα χέρια σας στον κήπο, να αποφεύγετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα, την τακτική άσκηση και να τρώτε περισσότερες ίνες, ειδικά δημητριακά ολικής αλέσεως, φρούτα και λαχανικά. Το αποτέλεσμα είναι ένα υγιές μικροβίωμα του εντέρου. Το σώμα μας βρίθει μικροοργανισμών, ξεπερνούν αριθμητικά τα ανθρώπινα κύτταρά μας 10 προς 1. Όντας μικρά, αποτελούν το 1 έως 3 τοις εκατό του σωματικού μας βάρους, αλλά εξακολουθούν να είναι ζωτικής σημασίας για την καλή υγεία, ιδιαίτερα την ψυχική υγεία.

Μια μελέτη του 2014 με τίτλο «Το μικροβίωμα του εντέρου και ο εγκέφαλος» κατέληξε στο συμπέρασμα:

«Τα μικρόβια του εντέρου επηρεάζουν τη μνήμη, τη διάθεση και τη γνωστική λειτουργία και σχετίζονται κλινικά και θεραπευτικά με μια σειρά διαταραχών, συμπεριλαμβανομένου του αλκοολισμού, του συνδρόμου χρόνιας κόπωσης, της ινομυαλγίας και του συνδρόμου ανήσυχων ποδιών»

Ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε τον Απρίλιο του 2024 με τίτλο "Μπορεί το μικροβίωμα του εντέρου σας να επηρεάσει τη νοημοσύνη;" απαντά καταφατικά σε αυτό το ερώτημα. Τα βακτήρια του εντέρου επηρεάζουν τη νοημοσύνη των υγρών. Αν και οι ερευνητές εξακολουθούν να εργάζονται για να κατανοήσουν τους ακριβείς δεσμούς μεταξύ των βακτηρίων του εντέρου και της υγείας, ένα πράγμα είναι πλέον σαφές: Χρειαζόμαστε ένα ακμάζον μικροβίωμα του εντέρου για να εξασφαλίσουμε καλή σωματική και ψυχική υγεία.

Το άρθρο προσδιορίζει 15 «καλά» βακτήρια που σχετίζονται με θετικούς δείκτες υγείας και 15 «κακά» βακτήρια που σχετίζονται με κακούς δείκτες υγείας. Αναφέρει ότι οι επιστήμονες συνεχίζουν να μελετούν το μικροβίωμα του εντέρου και να αποκαλύπτουν συνδέσεις μεταξύ των βακτηρίων μας και μιας σειράς συνθηκών υγείας, συμπεριλαμβανομένης της υπέρτασης, του διαβήτη, της παχυσαρκίας και των καρδιακών παθήσεων.

Ο λεγόμενος άξονας εντέρου-εγκεφάλου συνδέει το έντερο και τον εγκέφαλό σας, επιτρέποντας μια αμφίδρομη συνομιλία. Μέρος αυτής της σύνδεσης σχηματίζεται από το πνευμονογαστρικό νεύρο, το οποίο τρέχει μεταξύ του εγκεφάλου και του εντέρου. Παίζει ρόλο σε πολλές σημαντικές λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένης της πέψης, της διάθεσης και της ανοσολογικής απόκρισης.

Στην πραγματικότητα, το έντερό μας είναι «κεντρικό στη συζήτηση» όταν πρόκειται για το DNA. Παραδόξως για τους ερευνητές, διαδοχικές μελέτες και ανασκοπήσεις έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τόσο το ζωικό όσο και το ανθρώπινο έντερο είναι hotspots για οριζόντια μεταφορά γονιδίων, όπως συζητήθηκε σε αυτό το έγγραφο "Γεγονότα μεταφοράς γονιδίων και η εμφάνισή τους σε επιλεγμένα περιβάλλοντα".

Κάντε ένα βήμα πίσω και η μεγάλη εικόνα είναι συναρπαστική, το έντερο είναι ένας μικρόκοσμος του παγκόσμιου βιολογικού οικοσυστήματος μικροβίων και ο εγκέφαλός μας βασίζεται στη σύνδεσή του με αυτόν τον μικρόκοσμο για να διατηρήσει τη νοημοσύνη και την υγεία του.

Από τα παραπάνω μπορείτε να δείτε ότι οι επιστήμονες καταφεύγουν σε ανθρώπινες αναλογίες όταν πρόκειται για την κινητικότητα του DNA και τη μεταφορά γενετικής πληροφορίας. Μερικές από τις λέξεις που χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν τη σύνδεσή μας με τα βακτήρια του εντέρου μας, για παράδειγμα, είναι αποκαλυπτικές: «χαρούμενο έντερο», «συζήτηση» και «αμφίδρομη συνομιλία» χρησιμοποιούνται συχνά. Αυτό είναι απολύτως σωστό, ανταλλάσσουμε πληροφορίες με το φαγητό μας, μιλάμε με το φαγητό μας. Η ποιότητα και το είδος της τροφής μας επηρεάζει την υγεία και τη νοημοσύνη μας.

Ο υπαινιγμός είναι σαφής, η συνείδησή μας επηρεάζεται από γενετικές πληροφορίες στα τρόφιμά μας. Αυτό μεταφέρεται μέσω του εντέρου, όπου η σωστή ισορροπία των βακτηρίων είναι απαραίτητη. Αυτό μπορεί να διατηρηθεί με μια δίαιτα βασισμένη στη γενετική νοημοσύνη που περιέχεται στα φρέσκα φυσικά τρόφιμα.

Το έντερο είναι η μηχανή που μεταφέρει τρόφιμα με ξένο DNA σε υλικό συμβατό με το δικό μας μοναδικό γενετικό προφίλ. Οι πεπτικές διαδικασίες φιλτράρουν και μετατρέπουν τα τρόφιμα μέσω πολύπλοκων οδών και πολλαπλών βημάτων για μεγάλο χρονικό διάστημα, έτσι ώστε το τελικό προϊόν να μπορεί να ταιριάζει και να υποστηρίζει τη φυσιολογική μας υγεία και σταθερότητα και τώρα φαίνεται επίσης το μυαλό μας. Συζητώ αυτή την έννοια πληρέστερα στο βιβλίο μου Your DNA Diet.



Παράκαμψη του ανοσοποιητικού συστήματος

Υπάρχει ένα άλλο ακόμη πιο σημαντικό συμπέρασμα από αυτά τα ευρήματα. Το έντερο περιέχει μια περιοχή φυσιολογίας αποκομμένη από το υπόλοιπο σώμα. Αυτό είναι πρώτα θέμα ασφάλειας. Η αποτυχία αυτού του τοιχώματος, όπως συμβαίνει με μια σκωληκοειδή απόφυση για παράδειγμα, μπορεί να είναι θανατηφόρα εάν δεν αντιμετωπιστεί αμέσως. Το ξένο DNA είτε από βακτήρια είτε από ιούς δεν είναι ευπρόσδεκτο στο σώμα μας. Σε μεγάλες ποσότητες, μπορεί να είναι θανατηφόρα. Σε αυτό το πλαίσιο, η παράκαμψη του εντέρου είναι εγγενώς επικίνδυνη επειδή παρακάμπτει πολλαπλές πεπτικές διαδικασίες και διασφαλίσεις που έχουν σχεδιαστεί για την προστασία και την υποστήριξη της υγείας.

Αυτό το άρθρο περιέχει amazon.com συνδέσμους θυγατρικών, πράγμα που σημαίνει ότι ΕΑΝ κάνετε κλικ σε έναν από αυτούς τους συνδέσμους και αγοράσετε κάτι από την Amazon, ΜΠΟΡΕΙ να λάβουμε μια μικρή πληρωμή προμήθειας - χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς.

Κάντε ένα ακόμη βήμα προς αυτή την κατεύθυνση στην ιστορία της βιοτεχνολογίας. Πριν από είκοσι πέντε χρόνια εκδόθηκε ένα βιβλίο "The River: A Journey Back to the Source of HIV and AIDS" (σύνδεσμος Amazon) από τον Edward Hooper, δημοσιογράφο. Αυτό το μνημειώδες κομμάτι της ερευνητικής έρευνας και του ιατρικού ντετέκτιβ συνεργάζεται στενά και συγκεκριμένα ταυτίζει την έναρξη της επιδημίας του HIV με την ανάπτυξη το 1957 ενός ζωντανού εμβολίου πολιομυελίτιδας που καλλιεργείται στα νεφρά των πρωτευόντων. Μέχρι το 1959, το εμβόλιο που προέκυψε είχε χορηγηθεί σε σχεδόν ένα εκατομμύριο ανθρώπους (οι περισσότεροι από αυτούς παιδιά) στο Κονγκό, την Ουγκάντα, τη Ρουάντα και το Μπουρούντι.

Ο Hooper περιγράφει λεπτομερώς την εκπληκτική γεωγραφική συσχέτιση μεταξύ των μαζικών εμβολιασμών πολιομυελίτιδας του 1959 στην Αφρική και των πρώτων καταγεγραμμένων κρουσμάτων του HIV. Αμφισβητεί εάν η μόλυνση από ιούς πιθήκων στα νεφρά οδήγησε τελικά σε μόλυνση του ανθρώπου με τον ιό HIV. Από τότε, περισσότεροι από 30 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον ιό HIV σε μια περίοδο 65 ετών. Βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη διαμάχη γύρω από αυτό το θέμα εδώ: Η προέλευση του AIDS από τον Matt Ridley.

Το βιβλίο του Hooper αξιολογήθηκε από τον Guardian το 1999. Το συμπέρασμα της επανεξέτασης προειδοποιεί:

«Αυτό το βιβλίο δεν αντιπροσωπεύει τίποτα λιγότερο από μια εκδοχή του μύθου του Φάουστ για την εποχή μας. Υπήρξαν κινδυνολόγοι για κάθε επανάσταση. Κάποιοι είχαν δίκιο, άλλοι λάθος. Αλλά την παραμονή ενός βιοτεχνολογικού μέλλοντος, οι επιστήμονες και όλοι μας καλά θα κάνουμε να διαβάσουμε το The River (Amazon Link). Γιατί δεν είναι συχνά που μπορεί κανείς να πει ότι οι εντάσεις σε ένα βιβλίο είναι εκείνες που βρίσκονται στην καρδιά του πολιτισμού και της λεγόμενης προόδου του.

Μακάρι η τότε εκκολαπτόμενη βιομηχανία γονιδιακής θεραπείας να είχε λάβει υπόψη την προειδοποίηση. Η προέλευση του AIDS θα μπορούσε να συνδεθεί με τη διαδικασία εμβολιασμού που παρακάμπτει το έντερο και τους μηχανισμούς ασφαλείας του. Οι Αφρικανοί έτρωγαν κρέας θάμνων για χιλιετίες χωρίς να αναπτύξουν AIDS. Ένα νέο πειραματικό πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού έγινε πιθανώς το κανάλι για να μεταπηδήσει ο HIV από τα πρωτεύοντα θηλαστικά στους ανθρώπους, όπου, μόλις μεταφερθεί, ευδοκίμησε.



Βήμα προς τα εμπρός στην πανδημία Covid

Το μαζικό πρόγραμμα εμβολιασμού mRNA Covid όχι μόνο διείσδυσε στο δέρμα και έτσι παρέκαμψε το έντερο, αλλά σχεδιάστηκε επίσης ειδικά για να παρακάμψει την κυτταρική μεμβράνη και να αναλάβει τον έλεγχο της μεταφοράς γενετικών πληροφοριών εντός του κυττάρου. 

Με αυτόν τον τρόπο, μετέφερε πληροφορίες από έναν κορωνοϊό που επανασχεδιάστηκε σε εργαστήριο για να είναι πιο θανατηφόρος από εκείνους που συμβαίνουν σε ζωικούς πληθυσμούς. Τρία εμπόδια, τρεις μηχανισμοί ανοσολογικής άμυνας διασταυρώθηκαν - το έντερο, το δέρμα και η κυτταρική μεμβράνη - τόσο από τον ιό Covid όσο και από το εμβόλιο. Ως άμεσο αποτέλεσμα αυτού, 7 εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Έπονται πολλά ακόμη. Όχι μόνο οι επιστήμονες της βιοτεχνολογίας εξακολουθούν να επανασχεδιάζουν θανατηφόρους ιούς μέσω έρευνας κέρδους λειτουργίας σε όλο τον κόσμο, αλλά και ολόκληρη η βιομηχανία βιοτεχνολογίας επικεντρώνεται σε τεχνολογίες για να περάσει ένα ακόμη εμπόδιο. Σκοπεύουν να περάσουν στον πυρήνα του κυττάρου, τη βαθύτερη καρδιά του κυττάρου, και να επανασχεδιάσουν την ουσία αυτού που μας κάνει ανθρώπους μέσω της γενετικής μηχανικής του πυρηνικού DNA.

Όπως επιβεβαιώνει η Jennifer Doudna, εφευρέτης της τεχνολογίας επεξεργασίας γονιδίων CRISPR, στο βιβλίο της του 2017 "A Crack in Creation: Gene Editing and the Unthinkable Power to Control Evolution" (Amazon Link):

«...μην έχετε καμμία αμφιβολία, αυτή η τεχνολογία – κάποια μέρα, κάπου – θα χρησιμοποιηθεί για να αλλάξει το γονιδίωμα του δικού μας είδους με τρόπους που είναι κληρονομικοί, αλλάζοντας για πάντα τη γενετική σύνθεση του ανθρώπινου είδους».

Αυτή η μέρα έφτασε.

Υπό το πρόσχημα της βελτίωσης της υγείας και του ξεκλειδώματος των ανθρώπινων ικανοτήτων, επιστήμονες όπως ο Doudna, εκατομμύρια από τους οποίους εργάζονται στη βιομηχανία βιοτεχνολογίας σε όλο τον κόσμο, σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν την περιορισμένη νοημοσύνη και τη μυωπική τους όραση για να αλλάξουν αυτό που μας κάνει ανθρώπους και μας κρατά υγιείς. Όσοι εργάζονται στον τομέα της βιοτεχνολογίας παρουσιάζονται στο κοινό, ή ακόμη και στον εαυτό τους, ως ευεργέτες της υγείας. Στην πραγματικότητα, οδηγούν την ανθρωπότητα βήμα προς βήμα προς τον γκρεμό της καταστροφής – έναν γκρεμό ικανό να καταπιεί τους πάντες, συμπεριλαμβανομένων των ίδιων των δραστών.

Εκτός από το τσουνάμι κακής υγείας και υπερβολικής θνησιμότητας που έχει έρθει μετά την πανδημία και τη βιοτεχνολογική ανταπόκριση σε αυτήν, πώς είναι δυνατόν να έχουν χαθεί οι προφανείς επιπτώσεις στην ψυχική υγεία ολόκληρων πληθυσμών; Καθώς κοιτάζουμε το θέαμα δύο ετοιμόρροπων ατόμων που ανταγωνίζονται για την προεδρία του πιο βαριά οπλισμένου έθνους στον κόσμο, αυτό που ίσως αψηφά τη φαντασία δεν είναι οι ίδιοι οι άνδρες, αλλά το γεγονός ότι εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι ψήφισαν απερίσκεπτα για να τους διορίσουν.

Πρόσφατα, ένας από τους συναδέλφους μου έγραψε από το Ηνωμένο Βασίλειο ότι προφανώς, οι άνθρωποι έχουν σχεδόν ξεχάσει τον COVID-19. Δεν αναφέρθηκε καν στις ώρες κάλυψης της νύχτας των εκλογών. Μην νομίζετε ότι ξεχνώντας την πανδημία και επιστρέφοντας στη λεγόμενη κανονική ζωή, όλα θα εξαφανιστούν. Υπάρχουν περισσότερα να προκύψουν από τα ισχυρά συμφέροντα που χρηματοδοτούν και προωθούν τη βιασύνη για το μέλλον της βιοτεχνολογίας μας.
Είναι απαραίτητο όχι μόνο να προστατεύσουμε τη δική μας υγεία, αλλά και την υγεία του κόσμου.

Ένα άρθρο γνώμης από την βρετανική Telegraph που αναδημοσιεύθηκε στην NZ Herald έχει τίτλο «Τι είπε η κόρη μου για να με κάνει να εγκαταλείψω οριστικά το κρασί». Ένα σχόλιο από τον συγγραφέα τράβηξε την προσοχή μου «όταν η υγεία σας, όπως ήταν η δική μου τον περασμένο χρόνο, δεν είναι η βέλτιστη, συμπεριλαμβανομένης μιας διάγνωσης ινομυαλγίας και μιας σειράς εξουθενωτικών ημικρανιών, [και οι δύο ύποπτες ανεπιθύμητες ενέργειες του εμβολιασμού Covid και COVID-19] τότε όλες οι συνήθειες που αποβάλλουν την υγεία πρέπει να φύγουν, συμπεριλαμβανομένου του κρασιού».

Συμφωνούμε, πρέπει να ρίξουμε ένα ευρύ δίχτυ, πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να υποστηρίξουμε την υγεία μας. Ζητήσαμε βελτιώσεις στη διατροφή, την άσκηση, τις καθημερινές ρουτίνες και συνήθειες, καθώς και την πρακτική του διαλογισμού και του στοχασμού, αλλά οι διαφαινόμενες απειλές για την υγεία απαιτούν επίσης να μιλήσουμε ανοιχτά για τους κινδύνους της βιοτεχνολογίας. Βρισκόμαστε στο χείλος της καταστροφής, μιας κατάστασης όπου είναι επικίνδυνο να εγκαταλείψουμε τη φωνή μας. Οι ιδιότητες που απαιτούνται είναι «επιμονή και πεποίθηση».

Η φωνή μας δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο στην άμεση ανάγκη επανεξέτασης του τι πήγε στραβά κατά τη διάρκεια της πανδημίας και ποιος έφταιγε, αλλά πρέπει επίσης να αντιμετωπίσει επειγόντως τους κινδύνους που ενυπάρχουν στη βιοτεχνολογία εν γένει. Στην ιστοσελίδα μας GLOBE. GLOBAL θα βρείτε μια σειρά άρθρων που θα αλλάξουν εντελώς οποιαδήποτε ρόδινη αλλά εντελώς λανθασμένη γνώμη σχετικά με την «ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα» της βιοτεχνολογίας που μπορεί να έχετε αποκτήσει από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, την προπαγάνδα δημοσίων σχέσεων, τις επενδυτικές συμβουλές ή ακόμα και από το σχολείο ή το κολέγιο. Τα άρθρα μας αναφέρονται προσεκτικά σε δημοσιευμένες εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά και καθιερωμένα ερευνητικά ευρήματα.

Η βιοτεχνολογία είναι ικανή να καταστρέψει και ακόμη χειρότερα να φέρει τον όλεθρο και την καταστροφή στο εγγύς μέλλον.

Υπάρχει επιτακτική ανάγκη για τον Διεθνή Γενετικό Χάρτη. Οι απλοί όροι του διευκρινίζουν σε λίγες προτάσεις τις απαραίτητες διασφαλίσεις για την προστασία της ανθρώπινης ζωής από τη γενετική αποικοδόμηση. Αφιερώστε μερικά λεπτά για να εγγραφείτε στον Διεθνή Γενετικό Χάρτη εδώ.

Είμαστε τόσο ευγνώμονες σε εκείνους στη Νέα Ζηλανδία που ξύπνησαν και μοιράζονται τις ανησυχίες μας. Οι εντολές εμβολίων COVID-19 της Νέας Ζηλανδίας βλάπτουν το έθνος τόσο βαθιά που είμαστε αποφασισμένοι να μοιραστούμε τις εμπειρίες μας με τον κόσμο. Είμαστε ευγνώμονες στη μικρή ομάδα ερευνητών μας και στο φάσμα των ανταποκριτών και συναδέλφων που προσπαθούν να προσεγγίσουν το ευρύτερο κοινό. Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε όσους από εσάς έχετε κάνει δωρεές για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε την υπηρεσία μας. Η συνεχής υποστήριξή σας είναι αυτό που μας κρατά σε εγρήγορση.


ΠΗΓΗ: A Message from New Zealand for the World - Hatchard Report


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ




ΘΑΝΑΤΟΙ:











ΣΧΕΤΙΚΑ:

Νέα μελέτη διαπιστώνει ότι η μεγάλη φαρμακευτική εταιρεία Merck παραπλάνησε τους συμμετέχοντες σε δοκιμή εμβολίου HPV
«Διαπιστώθηκε ότι ο κατασκευαστής του εμβολίου Merck έκανε αρκετές ανακριβείς δηλώσεις στους συμμετέχοντες στη δοκιμή που έθεσαν σε κίνδυνο το δικαίωμά τους στην ενημερωμένη συναίνεση».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!