Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

Τζο Μπάιντεν: «Θα αναπτύξω κάποια ασθένεια και θα πω ότι πρέπει να παραιτηθώ»





Ο Τζο Μπάιντεν ακύρωσε την προεκλογική του εκδήλωση το βράδυ της Τετάρτης αφού βρέθηκε θετικός στον COVID-19.

Ο Μπάιντεν δήλωσε στην BET την Τρίτη ότι θα εγκαταλείψει την κούρσα εάν διαγνωστεί με «ιατρική πάθηση» από τους γιατρούς. 

Ο πρόεδρος της UnidosUS, της μεγαλύτερης οργάνωσης υπεράσπισης των Λατίνων στη χώρα, ανακοίνωσε στη σκηνή ότι δεν θα μιλήσει πλέον στην εκδήλωση. 

Η συμπαρουσιάστρια του The View, Ana Navarro, τηλεφώνησε στο CNN και είπε ότι ο Μπάιντεν είχε συμπτώματα και ένοιωθε «άρρωστος».

ΚΑΙ:




Πριν από λίγα λεπτά, το ABC News ανέφερε ότι ο ηγέτης της πλειοψηφίας της Γερουσίας Chuck Schumer, συμβούλεψε τον πρόεδρο Μπάιντεν να τερματίσει την επανεκλογή του για το γενικότερο καλό της χώρας και του Δημοκρατικού Κόμματος.

Μόλις πριν από οκτώ ημέρες, ο Schumer είχε διαφορετική άποψη για τον Μπάιντεν: «Είμαι με τον Τζο». Νωρίτερα, σύμφωνα με το Fox News, επικαλούμενο πολλές πηγές, ο Schumer πίεσε για την καθυστέρηση της Εθνικής Συνέλευσης των Δημοκρατικών, καθώς αυξήθηκαν τα ερωτήματα σχετικά με την υποψηφιότητα του προέδρου το 2024. 

Σύμφωνα με το Axios, η καθυστέρηση «σηματοδοτεί ότι οι ηγέτες του Κογκρέσσου συμπαθούν τους απλούς Δημοκρατικούς που θέλουν περισσότερο χρόνο για να αντιμετωπίσουν τις ανησυχίες σχετικά με την ικανότητα του Μπάιντεν να νικήσει τον πρώην πρόεδρο Τραμπ». Οι πιθανότητες υποψηφιότητας της αντιπροέδρου Kamala Harris για το κόμμα είναι τώρα 50, ενώ του Μπάιντεν είναι 38.



 

 

  



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ





ΣΧΕΤΙΚΑ:

Αυτό γίνεται γελοίο

Πλάνα από περαστικούς που πυροβολήθηκαν στη συγκέντρωση του Τραμπ... υπήρχε δεύτερος σκοπευτής;;


Ο Τζο Μπάιντεν ανανέωσε την έκκλησή του προς το Κογκρέσσο να απαγορεύσει τα τουφέκια εφόδου, συμπεριλαμβανομένου του μοντέλου που χρησιμοποιήθηκε στην αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ.
Το αυτί του Τραμπ χτυπήθηκε από μια σφαίρα όταν ένας ένοπλος τον πυροβόλησε από μια κοντινή ταράτσα κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής συγκέντρωσης στην Πενσυλβάνια το Σάββατο. «Ένα AR-15 χρησιμοποιήθηκε στον πυροβολισμό του Ντόναλντ Τραμπ. Αυτό ήταν το όπλο επίθεσης που σκότωσε τόσους πολλούς άλλους, συμπεριλαμβανομένων παιδιών. Ήρθε η ώρα να τους θέσουμε εκτός νόμου», είπε ο κ. Μπάιντεν στο ακροατήριο σε συνέδριο στο Λας Βέγκας.

Τεράστιος στρατός βετεράνων σχηματίζεται επί του παρόντος στις ΗΠΑ, ενόψει μιας πιθανής πολιτικής αναταραχής, μετά την αποτυχημένη δολοφονία του Τραμπ.


Ο Raheem Kassam, αρχισυντάκτης του The National Pulse, προβλέπει ότι οι Δημοκρατικοί είναι στη γραμμή για μια ακόμη μεγαλύτερη πανωλεθρία όταν ο υποψήφιος σύντροφος του Donald Trump, γερουσιαστής JD. Ο Vance (R-OH), αναλαμβάνει την αντιπρόεδρο Kamala Harris.
«Θέλω να πω, αυτό δεν θα είναι απλώς καταστροφή για αυτούς;» Ο Kassam είπε για μια συζήτηση Vance εναντίον Harris σε συνομιλία με τον Jack Posobiec. «Ποτέ δεν πίστευα ότι θα μπορούσε να γίνει χειρότερο από το να έχεις τον Τζο Μπάιντεν σε αυτή τη σκηνή και πολύ, πολύ, πολύ δημόσια να λερώνει τον εαυτό του, και τώρα μου λες ότι θα έχεις μια υψηλή διάνοια όπως ο JD Vance που θα δώσει τη μάχη στην Kamala Harris αυτοπροσώπως;», συνέχισε.



Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον συναντήθηκε με τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ την Τρίτη και του άσκησε πιέσεις να παρατείνει τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Ο Τζόνσον δημοσίευσε μια φωτογραφία από τη συνάντησή του με τον ηγέτη του America First λίγο μετά την ομιλία του σε μια σχεδόν άδεια αίθουσα στο Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων (RNC). Ο Τζόνσον είπε ότι ο πρόεδρος Τραμπ ήταν σε «κορυφαία φόρμα» μετά την αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας εναντίον του στην Πενσυλβάνια, γράφοντας στο X (πρώην Twitter): «Συζητήσαμε για την Ουκρανία και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα είναι ισχυρός και αποφασιστικός στην υποστήριξη αυτής της χώρας και στην υπεράσπιση της δημοκρατίας».



Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η ειρηνευτική πρόταση - η οποία αποτελεί μέρος της προεκλογικής εκστρατείας του - διατυπώθηκε μόλις λίγες εβδομάδες πριν από την αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ στην Πενσυλβάνια.
Σύμφωνα με το RussiaGate (2016), ο εκλεγμένος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε κατηγορηθεί για προδοσία «αφού ο πρόεδρος Ομπάμα ανακοίνωσε νέες κυρώσεις [στα τέλη Δεκεμβρίου 2016] κατά της Ρωσίας και ο Τραμπ επαίνεσε την απάντηση του Βλαντιμίρ Πούτιν στις κυρώσεις». (Daily Caller, 30 Δεκεμβρίου 2016, η υπογράμμιση δική μου) Ο πρώην υπουργός Άμυνας και διευθυντής της CIA Leo Panetta είχε ήδη αφήσει να εννοηθεί πριν από τις εκλογές ότι ο Trump αποτελούσε απειλή για την εθνική ασφάλεια. Ακόμη και πριν από την ορκωμοσία του προέδρου Τραμπ, τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης σε συνεργασία με τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες είχαν ξεκινήσει διαδοχικά κύματα συκοφαντιών εναντίον του εκλεγμένου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.



Η Μόσχα δεν είδε «τίποτε καλό» από την Ουάσινγκτον υπό τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με τον Ντμίτρι Πεσκώφ

Οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσσίας και των ΗΠΑ δεν ήταν εύκολες κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ, αλλά τα δύο έθνη διατήρησαν επαφή, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκώφ στους δημοσιογράφους την Τετάρτη. 

Ο Πεσκώφ σχολίαζε τις δηλώσεις του Τραμπ σε συνέντευξή του στο Bloomberg που δημοσιεύθηκε την Τρίτη. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Τραμπ είπε ότι «τα πήγαινε πολύ καλά» με τον Ρώσσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της θητείας του, προσθέτοντας: «Δεν κινδυνεύσαμε ποτέ από έναν πόλεμο».

1 σχόλιο:

  1. Θα γελάμε όλοι μαζί σου μέχρι να καταλάβεις ότι δεν κάνεις για τίποτα πλέον, πόσο μάλιστα για πρόεδρος των ΗΠΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!