Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024

Έργο γεωμηχανικής από τον Αύγουστο σχεδιάζει να μολύνει τον ωκεανό




Για την «καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής», 20 τόνοι υδροξειδίου του νατρίου και χρωστικής θα απορριφθούν στον ωκεανό τον Αύγουστο. 

Το πείραμα ξεκινά τον Αύγουστο.


10 Ιουλίου 2024

από Thomas Oysmüller

Χρόνος ανάγνωσης: 2,4 λεπτά


Ξεκινώντας τον Αύγουστο, το Ωκεανογραφικό Ινστιτούτο Woods Hole (WHOI) θα πραγματοποιήσει μια νέα μελέτη. Θα διερευνηθούν οι επιπτώσεις της συσσώρευσης αλκαλικότητας των ωκεανών. Αυτό γίνεται με τεχνητή αύξηση της τιμής pH του θαλασσινού νερού. 

Στόχος είναι η διερεύνηση και η καταπολέμηση της «ανθρωπογενούς οξίνισης των ωκεανών». Το πείραμα θα διεξαχθεί στον Ατλαντικό νοτιοδυτικά του αμερικανικού νησιού Ναντάκετ.

Καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής

Με το όνομα "LOC-NESS" - συντομογραφία του Locking away Ocean Carbon in the Northeast Shelf and Slope - 20 τόνοι υδροξειδίου του νατρίου (επίσης γνωστοί ως αλισίβα και καυστική σόδα) και έως 75 κιλά χρωστικής ιχνηθέτη απορρίπτονται στον ωκεανό. 

Στη συνέχεια, παρακολουθεί την εξάπλωση της αλκαλικότητας, την πρόσληψη CO2 και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις για πέντε ημέρες. Το πείραμα θα είναι «ένα από τα πρώτα του είδους του στον κόσμο και το πρώτο του είδους του στις βορειοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες».

Εάν το πείραμα είναι επιτυχές, οι ερευνητές υπολογίζουν ακόμη ότι θα μπορούσε να μετριάσει τις «επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής». 

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η αύξηση της αλκαλικότητας του ωκεανού θα «αυξήσει την ικανότητα του ωκεανού να απομακρύνει το διοξείδιο του άνθρακα από την ατμόσφαιρα». 

Ως η μεγαλύτερη δεξαμενή άνθρακα στον κόσμο, ο ωκεανός διαδραματίζει «βασικό ρόλο στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής», όπως θέλει να μας εξηγήσει η επιστήμη του κλίματος. 

Ο τοπικός τύπος συνεχίζει: «Με την προσθήκη υδροξειδίου του νατρίου στο νερό, το Woods Hole ελπίζει να δοκιμάσει αν οι άνθρωποι μπορούν να αυξήσουν την αλκαλικότητα του ωκεανού και να μειώσουν το ατμοσφαιρικό διοξείδιο του άνθρακα μονομιάς».

Τόνοι διαβρωτικών χημικών ουσιών απορρίπτονται τώρα στον ωκεανό για την «καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής».

Πόσο πιο παρανοϊκό μπορεί να γίνει;

Αλλά οι ερευνητές το βλέπουν αρκετά διαφορετικά. Η πρόταση μελέτης αναφέρει:


«Δεδομένης της τρέχουσας πορείας των εκπομπών της κοινωνίας, έχει καταστεί σαφές τα τελευταία χρόνια ότι οι σημαντικές μειώσεις εκπομπών πρέπει τώρα να συμπληρωθούν από προσπάθειες για την ενεργό απομάκρυνση του υφιστάμενου διοξειδίου του άνθρακα από την ατμόσφαιρα. 

Η συμπλήρωση της μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CDR) θα αποτελέσει κρίσιμη στρατηγική για την επίτευξη των διεθνώς αναγνωρισμένων κλιματικών στόχων που ορίζονται στη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα και επιβεβαιώθηκαν εκ νέου κατά την ολοκλήρωση της διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή COP28 στο Ντουμπάϊ.»

Ωστόσο, εξακολουθεί να υπάρχει κάποια αντίσταση. Δεν έχουν δώσει όλοι οι περιβαλλοντολόγοι τη θέση τους στους προστάτες του κλίματος. 

Οι Φίλοι της Γης έχουν εξισώσει τη μελέτη Woods Hole με την έκχυση 60.000 γαλονιών χλωρίνης στον ωκεανό και επέκριναν την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος για την έγκριση της μελέτης. 

Ισχυρίζονται επίσης ότι το Ωκεανογραφικό Ινστιτούτο Woods Hole δεν θα μάθει πολλά από τη μελέτη, επειδή είναι τόσο δύσκολο να εντοπιστούν οι επιπτώσεις της αύξησης των επιπέδων αλκαλίων στον ωκεανό.

Εικόνα Nantucket Current

ΠΗΓΗ: Geo-Engineering-Projekt ab August plant Verseuchung des Ozeans (tkp.at)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

2 σχόλια:

  1. Δεν ξέρουν τι κάνουν ή ξέρουν ότι θέλουν να μας καταστρέψουν, "έκχυση 60.000 γαλονιών χλωρίνης στον ωκεανό και επέκριναν την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος για την έγκριση της μελέτης". Δηλαδή θα κολυμπάμε στην χλωρίνη, κι αυτό θα είναι τι, Φυσιολογικό;
    https://www.youtube.com/watch?v=47PsF9KX7zE&list=PLiKaUacRbCUNVmOoVQLR_6Xm4T7KWiAhV

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΣΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ.
    ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΞΕΒΡΑΖΟΝΤΑΙ ΤΟΣΕΣ ΦΑΛΑΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΖΩΝΤΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΕΦΤΟΥΝ ΝΕΚΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΟΥΛΙΑ. ΑΦΟΥ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ, Η ΦΥΣΗ ΘΑ ΕΚΔΙΚΗΘΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!