Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024

ΕΚΤΑΚΤΟ: Εντολές εμβολίων, συνοριακά μέτρα, ταξιδιωτικοί περιορισμοί θα εφαρμοστούν στο πλαίσιο του νέου σχεδίου πανδημίας της Βόρειας Αμερικής



Οι εντολές εμβολιασμού, τα συνοριακά μέτρα και οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί βρίσκονται στο τραπέζι ως μέρος μιας επικαιροποιημένης συμφωνίας πανδημίας γρίπης ανθρώπων-ζώων μεταξύ του Καναδά, των Ηνωμένων Πολιτειών και του Μεξικού.






Οι εντολές εμβολιασμού, τα συνοριακά μέτρα και οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί βρίσκονται στο τραπέζι ως μέρος μιας ενημερωμένης συμφωνίας πανδημίας γρίπης ανθρώπων-ζώων μεταξύ του Καναδά, των Ηνωμένων Πολιτειών και του Μεξικού.

Μια έκθεση που περιγράφει λεπτομερώς την τριμερή πρωτοβουλία ετοιμότητας της Βόρειας Αμερικής για πανδημίες ζώων και ανθρώπων (NAPAHPI) κυκλοφόρησε αθόρυβα αυτό το μήνα, περιγράφοντας λεπτομερώς το πεδίο εφαρμογής και τη διακυβέρνηση της τριμερούς συμφωνίας.

Το NAPAHPI θα διοικείται από τα αρμόδια υπουργεία κάθε χώρας. Στον Καναδά, αυτή είναι η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας του Καναδά, η Δημόσια Ασφάλεια του Καναδά, η Global Affairs Canada και η Καναδική Υπηρεσία Επιθεώρησης Τροφίμων.

Ως επικαιροποιημένη έκδοση του βορειοαμερικανικού σχεδίου για τη γρίπη των ζώων και την πανδημία, έχει ως στόχο να αντλήσει διδάγματα από την πανδημία COVID-19 σχετικά με τον καλύτερο τρόπο εφαρμογής σαρωτικών μέτρων για την αντιμετώπιση των ιογενών εξάρσεων, συμπεριλαμβανομένης της επιβολής εντολών εμβολιασμού και αυστηρών συνοριακών ελέγχων.

Η νέα συμφωνία ισχυρίζεται ότι είναι μια «ευέλικτη, κλιμακούμενη και διατομεακή πλατφόρμα για την ενίσχυση της περιφερειακής πρόληψης, ετοιμότητας και αντίδρασης σε ένα ευρύτερο φάσμα απειλών για την ασφάλεια της υγείας που περιλαμβάνουν πανδημίες οποιασδήποτε προέλευσης και πέραν αυτής».

Υπό το πρόσχημα των διδαγμάτων που αντλήθηκαν από την πανδημία COVID-19, η NAPAHPI υπόσχεται να ενισχύσει την περιφερειακή υγειονομική ασφάλεια συντονίζοντας «τη διατύπωση προτεινόμενων νόμων και άλλων νομικών διοικητικών διατάξεων».

Η συμφωνία περιγράφει λεπτομερώς τις εξουσίες «να ζητηθεί η συμμετοχή τομέων όπως η άμυνα, το εμπόριο, οι μεταφορές, η διαχείριση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, η άγρια ζωή, το περιβάλλον κ.λπ., ανάλογα με την περίπτωση».

Το ανώτερο συντονιστικό όργανο της NAPAHPI μπορεί «μπορεί και πρέπει να καλέσει τους ενδιαφερόμενους φορείς του ιδιωτικού τομέα, ιδίως εκείνους που σχετίζονται με τις αλυσίδες εφοδιασμού, τα ιατρικά αντίμετρα, την έρευνα και ανάπτυξη, τις κρίσιμες υποδομές και τις μεταφορές, μεταξύ άλλων» να εφαρμόσουν μέτρα πανδημίας, αναφέρει η συμφωνία.

«Όταν ενεργοποιείται μια κλήση έκτακτης ανάγκης, η NAPAHPI θα συνεργαστεί στη συζήτηση σχετικά με τα συνοριακά μέτρα / ταξιδιωτικούς περιορισμούς, τα μη φαρμακευτικά, τα μέτρα δημόσιας υγείας και την αξιολόγηση των πιθανών οικονομικών, κοινωνικών και έκτακτων επιπτώσεων, μεταξύ άλλων αρμοδιοτήτων».

Ένας από τους βασικούς στόχους της επικαιροποιημένης συμφωνίας είναι η αξιολόγηση της εφαρμογής των συνοριακών μέτρων και του κλεισίματος κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19.

«Οι εταίροι του NAPAHPI σκοπεύουν να διερευνήσουν τη σκοπιμότητα διεξαγωγής ανάλυσης και ανασκόπησης αποδεικτικών στοιχείων σχετικά με την αποτελεσματικότητα των διεθνών συνοριακών μέτρων/κλεισίματος κατά τη διάρκεια του COVID-19 για την ενημέρωση μελλοντικών απαντήσεων», αναφέρει το σχέδιο.

«Η εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων στα αεροδρόμια, τους θαλάσσιους λιμένες και τα χερσαία σύνορα, όπως ο έλεγχος των επιβατών, οι απαιτήσεις εμβολιασμού, οι περιορισμοί καραντίνας και εισόδου κ.λπ., θα πρέπει να βασίζεται σε αποδεικτικά στοιχεία και να στοχεύει στην επιβράδυνση της εισαγωγής ή της εξάπλωσης ενός παθογόνου παράγοντα στην περιοχή».

Άλλες αρμοδιότητες περιλαμβάνουν «κοινές ασκήσεις και εκπαίδευση» μεταξύ των χωρών εταίρων.

"Υπάρχει ανάγκη για τον Καναδά, το Μεξικό και τις Ηνωμένες Πολιτείες να ενισχύσουν τη διεπαφή μεταξύ των αντίστοιχων δομών διαχείρισης / αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης μέσω κοινής εκπαίδευσης και ασκήσεων που διεξάγονται μέσω συζητήσεων που βασίζονται σε σενάρια, διευκολύνονται, εργαστήρια, ασκήσεις επί χάρτου ή / και ασκήσεις πλήρους κλίμακας, ανάλογα με τις ανάγκες".

Ο Cosmin Dzsurdzsa της True North συμμετέχει στο The Ezra Levant Show, όπου περιέγραψε λεπτομερώς ένα νέο τριμερές σχέδιο ετοιμότητας πανδημίας της Βόρειας Αμερικής μεταξύ του Καναδά, των Ηνωμένων Πολιτειών και του Μεξικού που περιλαμβάνει εντολές εμβολίων και συνοριακά μέτρα παρόμοια με τους περιορισμούς που εφαρμόστηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19.








ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ





ΣΧΕΤΙΚΑ:








Μελέτη MRNA εξηγεί την επικίνδυνη επίδραση στη γυναικεία γονιμότητα
Μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ διερεύνησε τον μηχανισμό πίσω από τις διαταραχές της εμμήνου ρύσεως που προκαλούνται από το mRNA.
Είναι ευρέως γνωστό ότι η θεραπεία mRNA κατά του Covid ενέχει υψηλό κίνδυνο επηρεασμού του γυναικείου κύκλου. Αυτή η παρενέργεια έχει επίσης αναγνωριστεί στην επικρατούσα τάση. Μόλις πρόσφατα, μια μελέτη ανασκόπησης απέδειξε το επιβλαβές αποτέλεσμα - ανέφερε το TKP. Τώρα μια άλλη μελέτη δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα, αυτή τη φορά από το Ισραήλ, η οποία περιγράφει τον μηχανισμό πίσω από τις διαταραχές της εμμήνου ρύσεως.



Αυτές οι φυσικές θεραπείες μπορούν να ανακουφίσουν τη φλεγμονή στο Long COVID
Ένα κοκτέηλ συμπληρώματος διατροφής με φυσικά εκχυλίσματα μπορεί να ανακουφίσει τα χρόνια συμπτώματα σε ασθενείς με Long COVID, σύμφωνα με μια αρχική μελέτη.



Υπέρταση: Συμπτώματα, αιτίες, θεραπείες και φυσικές προσεγγίσεις
Περίπου οι μισοί ενήλικες των ΗΠΑ έχουν υπέρταση, αλλά μόνο το ένα τέταρτο από αυτούς την έχουν υπό έλεγχο.



Χάστε βάρος: Γιατί η σειρά είναι πιο σημαντική από το μέγεθος της μερίδας
Εάν ξεκινήσετε τα γεύματά σας με λαχανικά, στη συνέχεια τρώτε πρωτεΐνες και λίπη και τελειώνετε με υδατάνθρακες, μπορείτε να χάσετε βάρος καλύτερα από κάποιον που δίνει προσοχή μόνο στο μέγεθος της μερίδας. Αρκετές μελέτες έχουν καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα.



Συμβουλές μακροβιότητας: Φυσικές θεραπείες κατά των κυττάρων "ζόμπι" και της γήρανσης
Όσο μεγαλώνουμε, τόσο λιγότερο διαιρούνται τα κύτταρά μας. Ωστόσο, αυτά τα γηράσκοντα κύτταρα συχνά δεν εκκρίνονται, αλλά συνεχίζουν να συσσωρεύονται στο σώμα μας – συμπεριλαμβανομένων των αρνητικών συνεπειών. Υπάρχουν όμως φυσικά μέσα για την πρόληψη του σχηματισμού τέτοιων κυττάρων ή για την εξάλειψή τους.



Έρευνα: Ο χορός προσφέρει μεγάλα οφέλη για την κατάθλιψη
Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι η σωματική άσκηση, ειδικά ο χορός, μπορεί να είναι πιο αποτελεσματική από τα αντικαταθλιπτικά στη θεραπεία της κατάθλιψης.



Παυσίπονα σύντομα μόνο από την Κίνα; Η παραγωγή μεταμιζόλης στη Γερμανία στα πρόθυρα του κλεισίματος
Τα παυσίπονα που περιέχουν μεταμιζόλη προσφέρονται με διαφορετικά ονόματα στη Γερμανία. Αλλά η παραγωγή αποδεικνύεται δύσκολη. Το δραστικό συστατικό είναι επίσης αμφιλεγόμενο λόγω των παρενεργειών του.



Ανεξήγητο φαινόμενο: Επιστροφή της νοητικής οξύτητας σε ασθενείς με άνοια λίγο πριν το θάνατό τους
Το φαινόμενο δεν είναι νέο, αλλά εξακολουθεί να αποτελεί μυστήριο για τους ερευνητές: επεισόδια πνευματικής διαύγειας σε ασθενείς με άνοια ή άτομα με εγκεφαλικές παθήσεις λίγο πριν από το θάνατό τους.



Ένας ασθενής μπαίνει σε ένα δωμάτιο νοσοκομείου, κάθεται και αρχίζει να μιλάει με έναν γιατρό. Μόνο στην περίπτωση αυτή, ο γιατρός είναι ολόγραμμα.
Μπορεί να ακούγεται σαν επιστημονική φαντασία, αλλά είναι η πραγματικότητα για ορισμένους ασθενείς στο Crescent Regional Hospital στο Λάνκαστερ του Τέξας. Τον Μάιο, ο νοσοκομειακός όμιλος άρχισε να προσφέρει στους ασθενείς τη δυνατότητα να δουν τον γιατρό τους εξ αποστάσεως ως ολόγραμμα μέσω μιας συνεργασίας με την Holoconnects, μια εταιρεία ψηφιακής τεχνολογίας με έδρα την Ολλανδία. Κάθε Holobox - το όνομα της εταιρείας για τη συσκευή ύψους 440 λιβρών, ύψους 7 ποδιών που εμφανίζει σε μια οθόνη ένα εξαιρετικά ρεαλιστικό, 3-D ζωντανό βίντεο ενός ατόμου - κοστίζει 42,000 $, με επιπλέον ετήσιο τέλος εξυπηρέτησης 1,900 $.



Η Φινλανδία σχεδιάζει να προσφέρει προληπτικό εμβολιασμό κατά της γρίπης των πτηνών ήδη από την επόμενη εβδομάδα σε ορισμένους εργαζόμενους που έχουν εκτεθεί σε ζώα.
Πρόκειται να χορηγήσουν αυτά τα εμβόλια πριν καν κηρυχθεί οποιαδήποτε πανδημία, επιδημία ή κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία και χωρίς κανένα στοιχείο, αυτό έχει ακόμη μεταλλαχθεί για να μολύνει ανθρώπους. Οι υγειονομικές αρχές δήλωσαν την Τρίτη ότι η Φινλανδία θα είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα δώσει στους ανθρώπους ένα «εμβόλιο» για τη γρίπη των πτηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!