Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024

Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η ! Διπλωματικό ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ Τουρκίας - Γερμανίας! Οι Τούρκοι τρέμουν τήν ΞΕΦΤΙΛΑ, γιά αυτό συνέλαβαν Δημοσιογράφο, γιά βίντεο μέ Τούρκο Αξιωματικό νά ....φιλάει τήν σημαία του ΄FSA' ( Βίντεο )

 


Παρέμβαση της Γερμανίδας ΥΠΕΣ και ποινική έρευνα κατά Τούρκου ποδοσφαιριστή, που έκανε το σήμα των Γκρίζων Λύκων (!) στο παιχνίδι με την Αυστρία, ενώ η Άγκυρα κάλεσε στο ΥΠΕΞ τον Γερμανό πρέσβη!



Η οποιαδήποτε κακή εικόνα των τουρκικών Ενόπλων δυνάμεων αποτελεί μαχαιριά για την Άγκυρα και το στυγνό καθεστώς της που να απειλεί άλλες χώρες ξέρει, για αυτό και κρύβει εδώ και χρόνια τα πτώματα Τούρκων στρατιωτικών στον πόλεμο με τους Κούρδους.

Συνελήφθη ο Μπατουχάν Τσολάκ (Batuhan Çolak), αρχισυντάκτης του ειδησεογραφικού ιστότοπου Aykırı στην Τουρκία με εντολή του Ερντογάν, επειδή έδωσε άδεια να ανέβει βίντεο από την επαρχία Χαλεπίου και τα χθεσινά επεισόδια, με Τούρκο Αξιωματικό να σκύβει το κεφάλι και να φιλάει την σημαία του FSA.

Ο λόγος είναι ότι επλήγη ανεπανόρθωτα η εικόνα του ανίκητου και άφοβου τουρκικού στρατού που δεν σταματά μπροστά σε κάθε αντιξοότητα, κάτι που δεν ισχύει σε καμμία περίπτωση σε όλες τις πρόσφατες αναμετρήσεις των Τούρκων ειδικά στην Συρία αλλά και την Λιβύη που δέχθηκαν και αεροπορική επίθεση στην βάση Αλ Βατίγια το 2020.

Ο αρχισυντάκτης της τουρκικής ιστοσελίδας Μπατουχάν Τσολάκ συνελήφθη με την κατηγορία της δημόσιας διάδοσης παραπλανητικών πληροφοριών.

Ως αιτία της κράτησης αναφέρθηκαν επεισόδια με Σύριους. Ο Τσολάκ κρατείται σε αστυνομικό τμήμα για να ανακριθεί και ίσως να βασανισθεί.

Το ψευδές αφήγημα ενός πανίσχυρου τουρκικού στρατού κρατά την Τουρκία από το 1923.  

Οι Τούρκοι εδώ και δύο χρόνια μετά τις ήττες στο κουρδικό μέτωπο σε Βόρεια Συρία και Βόρειο Ιράκ, αποφάσισαν να στέλνουν επαγγελματίες στρατιώτες, για καλύτερα αποτελέσματα και για την αποφυγή ( στο μέτρο του δυνατού)  της πρόκλησης της κοινής γνώμης.

Οι απώλειες όμως έχουν εξουθενώσει την τουρκική κοινωνία, η οποία παλεύει να ζήσει εν μέσω οικονομικής κρίσης, καθώς τα παιδιά της γίνονται πιόνια στα χέρια του τουρκικού καθεστώτος. 

Ποινική έρευνα κατά Τούρκου ποδοσφαιριστή, που έκανε το σήμα των Γκρίζων Λύκων στο ματς με την Αυστρία

Η ΟΥΕΦΑ ξεκίνησε έρευνα για τον Τούρκο αμυντικό Μ.Ντεμιράλ επειδή πανηγύρισε ένα γκολ στη νίκη της ομάδας με 2-1 εναντίον της Αυστρίας στο Euro 2024 με υπερεθνικιστικό χαιρετισμό ( των Γκρίζων Λύκων).

Η ομοσπονδία της Ευρώπης ανακοίνωσε ότι ερευνά τον Τούρκο παίκτη για «ανάρμοστη συμπεριφορά» κατά την διάρκεια του νοκ άουτ αγώνα της Τρίτης στη Λειψία.


Η χειρονομία, την οποία έκανε ο Ντεμιράλ στο πλήθος αφού σημείωσε το δεύτερο γκολ του στο παιχνίδι, σχετίζεται με την τουρκική υπερεθνικιστική ομάδα Γκρίζοι Λύκοι.

Η υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Νάνσι Φέιζερ καταδίκασε σήμερα τον πανηγυρισμό του γκολ του Τούρκου παίκτη!


«Τα σύμβολα των Τούρκων ακροδεξιών εξτρεμιστών δεν έχουν θέση στα γήπεδα μας», είπε η ίδια στο X, πρώην Twitter.

«Η χρήση των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου ως πλατφόρμας ρατσισμού είναι εντελώς απαράδεκτη», πρόσθεσε.

Η Άγκυρα κάλεσε τον Γερμανό πρεσβευτή στο υπουργείο Εξωτερικών, λόγω της διαμάχης για τον «χαιρετισμό του λύκου» του Τούρκου ποδοσφαιριστή Μερίχ Ντεμιράλ, αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης


Μιλώντας μετά το παιχνίδι στη Λειψία, ο Ντεμιράλ είπε ότι δεν υπήρχε «κρυμμένο μήνυμα» στον πανηγυρισμό του.

«Ο τρόπος που πανηγύρισα είχε να κάνει με την τουρκική μου ταυτότητα», είπε ο Ντεμιράλ, ο οποίος ήταν ο παίκτης του αγώνα αφού σημείωσε και τα δύο γκολ της Τουρκίας.

«Είμαστε όλοι Τούρκοι, είμαι πολύ περήφανος που είμαι Τούρκος και αυτό είναι το νόημα αυτής της χειρονομίας», ανέφερε ο ίδιος.

Ο αμυντικός είπε ότι είδε Τούρκους οπαδούς στις εξέδρες να χρησιμοποιούν τον χαιρετισμό.

«Ήθελα απλώς να δείξω πόσο χαρούμενος είμαι και πόσο περήφανος είμαι», είπε ο Ντεμιράλ, προσθέτοντας ότι ελπίζει ότι θα υπάρξουν «ακόμα περισσότερες ευκαιρίες για να δείξει αυτήν τη χειρονομία».

Οι Γκρίζοι Λύκοι θεωρούνται η μαχητική πτέρυγα του Κόμματος του Κινήματος της Τουρκίας (MHP) και έχει απαγορευτεί στη Γαλλία και την Αυστρία, αλλά όχι στη Γερμανία.

Η ομάδα υποστήριζε ριζοσπαστικές ιδέες και χρησιμοποίησε βία τη δεκαετία του 1980 εναντίον αριστερών ακτιβιστών και εθνικών μειονοτήτων.

Μετά τη σύγκρουση των τελευταίων 16, η Society for Threatened Peoples, μια γερμανική οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κάλεσε την ΟΥΕΦΑ να καταστείλει τη χρήση του χαιρετισμού αυτού.

Επίσης ο Αυστριακός επιθετικός Μ. Γκριγκορόβιτς κάλεσε επίσης τους φιλάθλους να αποστασιοποιηθούν από τη «δεξιά ιδεολογία». 

Υποστηρικτές της αυστριακής ομάδας αναφέρθηκε ότι κατά τη διάρκεια του αγώνα τραγούδησαν ρατσιστικούς στίχους στο τραγούδι του δημοφιλούς χορευτικού κομματιού "L'Amour Toujours" του Ιταλού DJ Gigi D'Agostino.

Το άσμα περιλαμβάνει τον στοίχο "οι ξένοι έξω από την χώρα", προκάλεσε πρόσφατα διαμάχη στη Γερμανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!