Κυριακή 7 Ιουλίου 2024

Σκάνδαλο LGBTQ στον Λευκό Οίκο: Τρανς ακτιβιστής φέρεται να βίασε τρανς άνδρα (ΠΡΟΣΟΧΗ! ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΟΠΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ)




Τον Ιούνιο του 2023, ξέσπασε ένα αξιολύπητο σκάνδαλο στον Λευκό Οίκο που συνεχίζεται μέχρι σήμερα. 

Ωστόσο, αυτό ήταν και είναι έξυπνα ξεθωριασμένο στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, καθώς δεν δίνει μια καλή εικόνα στην παγκοσμίως διαδεδομένη πολύχρωμη κοινωνία του ουράνιου τόξου.

Από τον Guido Grandt (gugramediaverlag)


Όπως είναι γνωστό, ο ετοιμόρροπος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και η κυβέρνησή του υποστηρίζουν την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα και το αποδεικνύουν τακτικά στην ετήσια εκδήλωση Pride του Λευκού Οίκου. 

Αλλά στις 10 Ιουνίου 2023, το 28χρονο τρανς μοντέλλο Rose Montoya, μια βιολογική γυναίκα που αυτοπροσδιορίζεται ως «άνδρας», προκάλεσε τεράστιο σκάνδαλο! 

Νωρίτερα, ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ένα μήνυμα για ολόκληρη την κοινότητα, αλλά ειδικά για τα τρανς παιδιά: «Σε αγαπούν. Θα ακουστείς. Θα σε καταλάβουν. Και ανήκεις σε αυτό».

Μεταξύ αυτών ήταν η τρανς ακτιβίστρια Rose Montoya, η οποία, όπως εκατοντάδες άλλοι, είχε προσκληθεί στην εκδήλωση Pride. Ωστόσο, εκείνη την ημέρα, στεκόμενη δίπλα σε δύο τρανς άνδρες χωρίς πουκάμισο στο South Lawn, το South Lawn του Λευκού Οίκου, εξέθεσε τα τεχνητά διευρυμένα στήθη της, καλύπτοντας μόνο τις θηλές.



Στη συνέχεια μοιράστηκε το βίντεο 58 δευτερολέπτων στο δικό της κανάλι TikTok και στο Instagram. Συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και η Πρώτη Κυρία Τζιλλ Μπάιντεν, οι οποίες μίλησαν πρώτα στο βήμα και αργότερα καλωσόρισαν τη Rose Montoya.



Το βίντεο έγινε γρήγορα viral και προσέλκυσε μεγάλη προσοχή, αλλά ιδιαίτερα οργή. Σχολιαστές και προσωπικότητες των μέσων ενημέρωσης χαρακτήρισαν τη συμπεριφορά της Μontoya «ασέβεια». Πολλοί κριτικοί απευθύνθηκαν στον τρανς ακτιβιστή με ανδρικές αντωνυμίες και διατύπωσαν τρανσφοβικές βρισιές.

Η γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου Κarine Jean-Pierre την επέπληξε επίσης σε συνέντευξη Τύπου, λέγοντας: «Αυτή η συμπεριφορά είναι ανάρμοστη και ασεβής σε οποιαδήποτε εκδήλωση στον Λευκό Οίκο. Είναι δυσανάλογο με την εκδήλωση που έχουμε φιλοξενήσει για να γιορτάσουμε τις οικογένειες ΛΟΑΤΚΙ+ ή τους εκατοντάδες άλλους καλεσμένους που παρευρίσκονται. Τα άτομα που βρίσκονται στο βίντεο δεν θα προσκαλούνται πλέον σε μελλοντικές εκδηλώσεις».

"Ελευθερώστε τη θηλή"

Αλλά η Rose Montoya υπερασπίστηκε τις ενέργειές της σε ένα άλλο βίντεο με τον ασεβή τίτλο "Ελευθερώστε τη θηλή". Σε αυτό, δήλωσε: «Θέλω απλώς να πω ότι πρώτα απ' όλα, είναι νόμιμο να είσαι τόπλες στην Ουάσιγκτον, DC, και υποστηρίζω πλήρως το κίνημα για την απελευθέρωση της θηλής. Εξάλλου, γιατί το στήθος μου θεωρείται πλέον ακατάλληλο ή παράνομο όταν το επιδεικνύω, ενώ δεν ήταν πριν αποκαλυφθώ ως τρανσέξουαλ; Οι τρανσέξουαλ φίλες μου έδειξαν τα σημάδια τους από τη χειρουργική επέμβαση στο στήθος και έζησαν με χαρά, και ήθελα να ενωθώ μαζί τους (...) και κάλυψα τις θηλές μου μόνο και μόνο για να είμαι ασφαλής». Και: «Ήθελα να είμαι εντελώς ελεύθερη και ο εαυτός μου. Δεν είχα την παραμικρή πρόθεση να γίνω χυδαία ή βλάσφημη με οποιονδήποτε τρόπο. Απλώς ζούσα μέσα στη χαρά, ζούσα την αλήθεια μου και υπήρχα μέσα στο σώμα μου. Καλή υπερηφάνεια. Ελευθερώστε τις θηλές».

«Συντριπτική τρανς χαρά»

Ωστόσο, η τρανς ακτιβίστρια Montoya υπαναχώρησε όταν άνθρωποι από την κοινότητά της επέκριναν τις ενέργειές της, δημοσιεύοντας ένα βίντεο συγγνώμης. «Εγώ, μαζί με άλλες σημαίνουσες φωνές στην queer και τρανς κοινότητα, έχουμε προσκληθεί να εκπροσωπηθούμε, να δούμε και να ακουστούμε με έναν μοναδικό και πολύ ιδιαίτερο τρόπο», είπε. «Σε μια σύντομη στιγμή φευγαλέας και συντριπτικής τρανς χαράς, αποφάσισα να κάνω κάτι ανάξιο ενός καλεσμένου του προέδρου».

Στη συνέχεια, η Montoya ζήτησε συγγνώμη από την κοινότητα LGBTQ για τη συμπεριφορά της, ειδικά από τους μαύρους τρανσέξουαλ που «επηρεάζονται δυσανάλογα από τις ενέργειες των άλλων», καθώς και από τους φίλους και τα μέλη της οικογένειάς της.


«Τρανς» φέρεται να βιάζει «τρανς»

Μέχρι εδώ, όλα καλά, θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί. Αλλά αυτό ακριβώς δεν ήταν! Επειδή μόλις ένα χρόνο μετά από αυτό το σκάνδαλο, η Montoya κατηγορήθηκε για σεξουαλική επίθεση από την πρώην φίλη της Jesse Diamond!

Όπως και η Montoya, η Diamond είναι γνωστή τρανς ακτιβίστρια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου μοιράστηκε την εμπειρία της από τη χειρουργική επέμβαση των γεννητικών οργάνων, παραδεχόμενη ότι υπήρξαν επιπλοκές στην προσπάθεια να αποκτήσει ένα «πέος».


Στις 13 Ιουνίου 2024, η Diamond δημοσίευσε ένα πλέον διαγραμμένο νήμα στο 'X' (πρώην Twitter) κατηγορώντας τον Montoya ότι την παρενόχλησε σεξουαλικά ενώ ανάρρωνε από μια «φαλλοχειρουργική επέμβαση» στην οποία τα γυναικεία γεννητικά όργανα ευθυγραμμίζονται με τα ανδρικά γεννητικά όργανα. Με αυτόν τον τρόπο, κατονομάζει ευθέως τον Montoya ως τον εν λόγω κακοποιό. Ήταν ακριβώς εκείνη τη στιγμή της διαδικασίας ανάρρωσης, όταν ήταν κλινήρης και μάλιστα έπρεπε να μάθει να περπατά ξανά, δηλαδή ήταν ιδιαίτερα ευάλωτη, που ο Montoya την κακοποίησε.

Jesse Diamond: «Τις πρώτες δέκα φορές που με βίασε, ήμουν σωματικά ανίκανος να περπατήσω. Δεν θα μπορούσα να το σκάσω ακόμα κι αν προσπαθούσα. Εκτός αυτού, δεν μπορούσα να αντέξω οικονομικά να μείνω πουθενά αλλού». Και περαιτέρω: «Είμαι τόσο κουρασμένος να ζω τη ζωή μου με φόβο. Νοιώθω την ανάγκη να αποφεύγω τις δημόσιες εκδηλώσεις γιατί φοβάμαι ότι θα μάθει πού μένω. Αξίζω ειρήνη και θέλω να προχωρήσω με τη ζωή μου. Αλλά δεν μπορώ να το κάνω αυτό χωρίς να κάνω ό,τι μπορώ για να προειδοποιήσω τους άλλους για αυτό το βίαιο άτομο».


Σε απάντηση, η Montoya κατηγόρησε την Diamond για ενδοοικογενειακή βία, η οποία με τη σειρά της την κατηγόρησε ότι δεν ήταν η μόνη γυναίκα που αναγνωρίστηκε ως «άνδρας» και είχε κακοποιηθεί ή επιτεθεί από τον Montoya. Υπήρχαν συνολικά πέντε.

Ο σκανδαλοθηρικός τύπος (σ.σ. ενάντια στην φύση του) προτιμά να μην γράψει για αυτό το τρανς σκάνδαλο

Μια τρανς ακτιβίστρια εκτίθεται στον «πολύχρωμο» Λευκό Οίκο του ΛΟΑΤΚΙ+ οπαδού και νυν προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, λαμβάνει επίπληξη από την κορυφή, αργότερα φέρεται να βιάζει έναν ανυπεράσπιστο τρανσέξουαλ άνδρα αρκετές φορές - αυτή είναι μια τόσο δυνατή ιστορία που είναι κάτι περισσότερο από προορισμένη να γεμίσει οποιοδήποτε ταμπλόιντ. Μόνο που αυτό δεν συνέβη. Τουλάχιστον όχι σε αυτή τη χώρα, γιατί αυτό θα έριχνε κακό φως στην «κοινότητα του ουράνιου τόξου», η οποία γιορτάζεται στη Γερμανία όσο σχεδόν πουθενά αλλού!






ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ



Η κυβέρνηση Μπάιντεν υπαναχωρεί από τις χειρουργικές επεμβάσεις «αλλαγής φύλου» παιδιών, ακόμη και όταν ο Τζο εντείνει την προπαγάνδα «υπερηφάνειας»
Ενώ ο Μπάιντεν χειροκροτούσε τη βέβηλη κήρυξη πολέμου του Έλτον Τζον στη χριστιανική ηθική και πρωτοστατούσε σε έναν έρανο «υπερηφάνειας», η κυβέρνησή του ανακοίνωνε ήσυχα ότι αποσύρει την υποστήριξη για τις «αλλαγές φύλου» των παιδιών.




ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Έκανε λόγο για «πατέρες που γεννούν» - τώρα η Lucy Chebout είναι συνταγματική δικαστής

Μετά από μακρές συζητήσεις, η Βουλή των Αντιπροσώπων του Βερολίνου εξέλεξε έξι νέους δικαστές στο Συνταγματικό Δικαστήριο.
Μεταξύ αυτών είναι η Lucy Chebout, η οποία έγραψε το 2023 στο Verfassungsblog για τους «μη δυαδικούς» και «χωρίς φύλο γονείς» καθώς και για τους «πατέρες που γεννούν».
Μετά από συνεχιζόμενες συζητήσεις, η Βουλή των Αντιπροσώπων του Βερολίνου εξέλεξε έξι νέους δικαστές στο Συνταγματικό Δικαστήριο του Κρατιδίου του Βερολίνου. 

Μεταξύ των νέων προσθηκών είναι η δικηγόρος Lucy Chebout. Περιγράφει τον εαυτό της ως «queer φεμινίστρια» και, ως δικηγόρος, αγωνίζεται ενάντια στο νόμο της γονικής σχέσης εδώ και χρόνια - επειδή γνωρίζει μόνο τον αστερισμό μητέρας-πατέρα-παιδιού, έχει ήδη οδηγήσει τους πελάτες της στο Συνταγματικό Δικαστήριο. Το 2023, η δικηγόρος σχολίασε επίσης τον νόμο περί αυτοδιάθεσης στο Verfassungsblog - μίλησε για «μη δυαδικούς, διαφορετικούς και χωρίς φύλο γονείς» και για «γεννήτορες πατέρες».

Σύμφωνα με το Spiegel, η Lucy Cebout σπούδασε σπουδές φύλου και ισλαμικές σπουδές 😏 πριν σπουδάσει νομικά.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!