Κυριακή 7 Ιουλίου 2024

Η αντίδραση στη 'viral' διαφήμιση της Αυστραλίας καταδεικνύει την παγκόσμια αντίδραση ενάντια στο κίνημα των τρανσέξουαλ


Μια διαφήμιση που παράγεται από την κυβέρνηση της Βικτώριας της Αυστραλίας, που υποτίθεται ότι απεικονίζει τους αγώνες των ανδρών που μπερδεύονται με το φύλο έχει γίνει viral, προκαλώντας ευρεία κριτική ως «προπαγάνδα κατά των γυναικών».
X / Στιγμιότυπο οθόνης

Jonathon van Maren


(LifeSiteNews) - Το κίνημα των τρανσέξουαλ είχε μια πολύ κακή χρονιά, με τη δημοσίευση βόμβα της έκθεσης Cass στο Ηνωμένο Βασίλειο, τους νόμους σε πολιτειακό επίπεδο που πέρασαν σε όλες τις ΗΠΑ και τους επαρχιακούς πρωθυπουργούς στον Καναδά τελικά να ορθώνουν ανάστημα και να εντείνουν την προστασία των γονικών δικαιωμάτων και των ανηλίκων με δυσφορία φύλου. Σε απάντηση, βλέπουμε τρανσέξουαλ ακτιβιστές και τους πολιτικούς συμμάχους τους να εντείνουν την προπαγάνδα και το gaslighting τους με πραγματικά εξωπραγματικούς τρόπους.

Ένα παράδειγμα είναι μια εκστρατεία που ξεκίνησε από την κυβέρνηση της Βικτώριας, μιας πολιτείας στην Αυστραλία. Ονομάζεται εκστρατεία "The Unsaid Says a Lot" ("Τα ανείπωτα λένε πολλά"), είναι η πρώτη κυβερνητική εκστρατεία που προωθεί τα σημεία συζήτησης των τρανσέξουαλ στην Αυστραλία και η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι ο στόχος είναι να "καταπολεμήσει τις διακρίσεις κατά των τρανς και των διαφορετικών φύλων ατόμων, επισημαίνοντας τις μη λεκτικές ενδείξεις και τις μικρο-επιθέσεις που συμβάλλουν σε μια κουλτούρα αποκλεισμού". Το πρώτο τους βίντεο έχει γίνει viral:




Η διαφήμιση απεικονίζει έναν άνδρα με πράσινο φόρεμα να μπαίνει σε ένα ασανσέρ με μια μεσήλικη γυναίκα, η οποία φαίνεται πολύ ανήσυχη καθώς μπαίνει στο μικρό χώρο. Είναι οι μόνοι δύο μέσα στο ασανσέρ – και λίγο πριν κλείσουν οι πόρτες, βγαίνει γρήγορα. 

Στη συνέχεια, η κάμερα κάνει 'ζουμ' στο αποδοκιμαστικό πρόσωπο του άνδρα και εμφανίζεται στην οθόνη μια φράση: «Οι τρανς και οι άνθρωποι με διαφορετικό φύλο αξίζουν να αισθάνονται ασφαλείς». Το τελευταίο πλάνο σημειώνει ότι η διαφήμιση ήταν "Εξουσιοδοτημένη από την κυβέρνηση της Βικτώριας".


Σωστά διαβάσατε: σε ένα σενάριο στο οποίο ένας μεγαλόσωμος άνδρας και μια πολύ μικρότερη μεσήλικη γυναίκα βρίσκονται σε περιορισμένο χώρο, θα πρέπει να ανησυχούμε για την ασφάλεια του άνδρα – ειδικά για τα συναισθήματά του και να διασφαλίσουμε ότι οι άλλες γυναίκες επιβεβαιώνουν τον αυτοπροσδιορισμό του ως γυναίκα.

Οι γυναίκες έμειναν έκπληκτες και εξοργισμένες από τη διαφήμιση. 

Ο ακτιβιστής Billy Bragg σημείωσε: «Οι γυναίκες που ακούν τα ένστικτα επιβίωσής τους είναι επικίνδυνες φανατικές που κάνουν τους άνδρες που προσποιούνται ότι είμαστε ανασφαλείς. Τα χρήματα των φορολογουμένων χρησιμοποιήθηκαν για να δημιουργηθεί αυτή η προπαγάνδα κατά των γυναικών». 

Η Rachel Wong, Διευθύνουσα Σύμβουλος του Women's Forum Australia, δημοσίευσε μια μεγαλύτερη έκδοση της διαφήμισης, δείχνοντας μια ποικιλία ανδρών και γυναικών σε διάφορες κοινωνικές καταστάσεις και τελειώνοντας με ένα πλάνο ενός μεγάλου, τρανς άνδρα που εντάσσεται σε μια γυναικεία αθλητική ομάδα.

«Η νέα εκστρατεία της @VicGovAu που χρηματοδοτείται από τους φορολογούμενους είναι το 'gaslighting' στα άκρα», έγραψε στο 'X'. «Σύμφωνα με αυτή τη διαφήμιση, οι γυναίκες πρέπει να βάζουν τα συναισθήματα των ανδρών πάνω από τα δικά μας ένστικτα/άνεση/ασφάλεια και να είναι «περιεκτικές» και «ευγενικές» με τους άνδρες που εισβάλλουν στους χώρους / αθλήματα μας. Αρκετά». 

Οι διαφημίσεις έγιναν 'viral' - αλλά όχι με τον τρόπο που ήλπιζε η κυβέρνηση της Βικτώριας. Οι γυναίκες ήταν εξοργισμένες που τους έλεγαν να δώσουν προτεραιότητα στα συναισθήματα ενός τρανς άνδρα πάνω από τη δική τους ασφάλεια, τελεία και παύλα.

Στον Καναδά, η φερόμενη ως διάσημη ηθοποιός Tatiana Maslany, σε μια πρόσφατη εκδήλωση στη Regina για να γιορτάσει την ένταξή της στο Walk of Fame του Καναδά, αποφάσισε να βάλει στο στόχαστρο τους Καναδούς πρωθυπουργούς που προστατεύουν τα γονεϊκά δικαιώματα. Αφού διέπραξε μια μεγάλη δωρεά σε μια ομάδα ΛΟΑΤ, δήλωσε ότι ένας νόμος που απαιτεί από τα σχολεία να ενημερώνουν τους γονείς εάν μεταβαίνουν κοινωνικά παιδιά - κάτι που η έκθεση Cass της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου διαπίστωσε ότι είναι επικίνδυνο - ήταν «υπερβολικό»:

Είναι παράλογο. Τα παιδιά έχουν δικαιώματα. Τα παιδιά είναι ανθρώπινα όντα, που έχουν γνώση και που γνωρίζουν τον εαυτό τους, και θα πρέπει να τους δίνουμε σημασία.

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε: Η Tatiana Maslany δεν έχει παιδιά - μόνο ισχυρές απόψεις για το πώς οι πραγματικοί γονείς πρέπει να αποκοπούν από τους δικούς τους.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, παρά την αργή υποχώρηση του Εργατικού Κόμματος από την ιδεολογία του φύλου – ο Sir Keir Starmer πρόσφατα επιβεβαίωσε απρόθυμα ότι οι γυναίκες δεν έχουν πέος και ενώ ο πρωθυπουργός των Τόρις Rishi Sunak είχε επιτέλους τα κότσια να πει ότι η ιδεολογία του φύλου δεν πρέπει να διδάσκεται στα σχολεία – οι υποψήφιοι των Εργατικών εξακολουθούν να λένε τέτοια πράγματα:

 



Ούτε αυτός είναι κάποιος σκοτεινός πολιτικός – είναι ένας από τους σκιώδεις γραμματείς του υπουργικού συμβουλίου των Εργατικών, που ισχυρίζεται ότι οι τρανς άνδρες μπορούν να βγουν έξω και να αγοράσουν έναν κόλπο, αν θέλουν. 

Το κάνει αυτό εντελώς απαθής, λες και το να είσαι γυναίκα είναι απλώς θέμα των σωστών φαρμάκων, των σωστών χειρουργικών επεμβάσεων και πολλών ευσεβών πόθων. Αυτό δεν πρέπει να γίνει αποδεκτό ως λογικό πράγμα στη δημόσια ζωή. Θα πρέπει να γελοιοποιηθεί, γιατί είναι γελοίο.

Αυτό που είναι ενθαρρυντικό είναι ότι, παρά το γεγονός ότι το κίνημα των τρανσέξουαλ προσπαθεί απεγνωσμένα να κρατηθεί από την αφήγηση, δεν λειτουργεί. 

Το κοινό απλά δεν τους πιστεύει και οι διαφημίσεις, οι δηλώσεις και οι περίεργοι ισχυρισμοί τους αντιμετωπίζονται όλο και περισσότερο με τον θυμό και την περιφρόνηση που τους αξίζει. Η αντίδραση συνεχίζεται – και η απώθηση λειτουργεί.
Προτεινόμενη εικόνα

Τα γραπτά του Jonathon έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από έξι γλώσσες και εκτός από το LifeSiteNews, έχουν δημοσιευθεί στα National PostNational ReviewFirst Things, The Federalist, The American Conservative, The Stream, the Jewish Independent, the Hamilton SpectatorReformed Perspective Magazine και LifeNews, μεταξύ άλλων. Είναι συντάκτης στο The European Conservative.

Οι ιδέες του έχουν παρουσιαστεί στο CTV, το Global News και το CBC, καθώς και σε περισσότερους από είκοσι ραδιοφωνικούς σταθμούς. Μιλάει τακτικά για διάφορα κοινωνικά θέματα σε πανεπιστήμια, γυμνάσια, εκκλησίες και άλλες λειτουργίες στον Καναδά, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη.

Είναι συγγραφέας των βιβλίων The Culture WarSeeing is Believing: Why Our Culture Must Face the Victims of AbortionPatriots: The Untold Story of Ireland's Pro-Life MovementPrairie Lion: The Life and Times of Ted Byfield και συν-συγγραφέας του A Guide to Talking Assisted Suicide με τον Blaise Alleyne.

Ο Jonathon υπηρετεί ως διευθυντής επικοινωνίας για το Καναδικό Κέντρο Βιο-Ηθικής Μεταρρύθμισης.

ΠΗΓΗ: Reaction to viral Australian ad demonstrates global pushback against transgender movement - LifeSite (lifesitenews.com)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

1 σχόλιο:

  1. Δηλαδή δεν θα ξέρουμε αν μιλάμε με άνδρα ή γυναίκα και αυτό θα χαρακτηρίζεται τρανφοβία. Αν ρωτήσω αν είναι το συγκεκριμένο άτομο είναι άνδρας ή γυναίκα θα με πουν, ρατσιστή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!