Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024

ΟΥΠΣ ! ΩΧ ! NA ΔΩΣΟΥΝ στήν δημοσιότητα τά "πόθεν έσχες" τους, Μητσοτάκης καί Κασσελάκης...



«Η δήλωση του πόθεν έσχες μου έχει υποβληθεί στις 30/6, ως όφειλα» έκανε γνωστό με χθεσινή του ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Στέφανος Κασσελάκης στον απόηχο του γνωστού θορύβου που ξέσπασε από την προεκλογική περίοδο αναφορικά με τα περιουσιακά στοιχεία – τα δικά του και όχι μόνο.



Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε το αυτονόητο, έστω και στη λήξη της σχετικής προθεσμίας, κι ενώ μάλιστα είχε προηγηθεί και η σύγχυση σχετικά με το εάν η παράταση της όλης διαδικασίας μέχρι τα τέλη του έτους που ορίστηκε για τους υποχρέους ,με πρόσφατη τροπολογία, περιλάμβανε και τους επικεφαλής των κομμάτων.

Από την άποψη αυτή επομένως δεν μπορεί να επιχαίρει ούτε αυτός ούτε ουδείς άλλος ιδιαίτερα από τον δημόσιο βίο της χώρας επειδή πράττει το επιβαλλόμενο καθήκον του. 

Από την άλλη πλευρά είναι γεγονός ότι ερωτήματα αναπάντητα -έστω και σχετικά άλλης μορφής- εξακολουθούν να πλανώνται για το πόθεν έσχες του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη. 

Με δεδομένο μάλιστα ότι όντως εδώ και τρία χρόνια δεν έχουν “επικαιροποιηθεί” τα σχετικά στοιχεία με την υποβολή των τελευταίων δηλώσεων από πλευράς του -κι ενώ έχουν μεσολαβήσει νέες αγορές ακινήτων- το ζήτημα αποκτά σοβαρή διάσταση.

Εγκαταλείποντας την τυπολατρία αμφότερες οι πλευρές έχουν υποχρέωση να σταματήσουν εδώ και τώρα όλο αυτό το κρυφτούλι. 

Με τις καταγγελίες που έχουν κατά καιρούς εκτοξευθεί, τις απορίες που έχουν προκύψει χωρίς να δίνονται επαρκείς και πειστικές απαντήσεις, τις δικαιολογημένες υποψίες που γιγαντώνονται μέσα στην ελληνική κοινωνία, δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

Τόσο ο κ. Μητσοτάκης όσο και ο κ. Κασσελάκης -και ειδικά αυτοί καθώς έχουν και τα πολιτειακά αξιώματα αφενός του πρωθυπουργού και αφετέρου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης- οφείλουν να σταματήσουν να κρύβονται πίσω από τους τύπους και τα προσχήματα. 

Δεν είναι μικρά παιδιά.

Υπό τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί και με το κλίμα σήψης και αποστροφής από το εκλογικό σώμα προς τους πολιτικούς και τα κόμματα, όπως καταγράφηκε και με το ποσοστό ρεκόρ σχεδόν 60% της αποχής στις προ μηνός ευρωεκλογές, δεν αρκεί να εξαντλούν τα τυπικά αυτής της θεσμικής τους υποχρέωσης. 

Ταυτόχρονα με την κατάθεση των δηλώσεων πόθεν έσχες, έχουν άμεσο καθήκον να τις δώσουν και στην δημοσιότητα. Με διαφάνεια και καθαρότητα να απευθυνθούν - “αδιαμεσολάβητα” όπως τους αρέσει και να λένε- στους εντολείς τους που είναι ο ελληνικός λαός για να κριθούν. 

Θα το κάνουν;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!