Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024

ΕΚΤΑΚΤΟ: Orban, Kickl και Babis ιδρύουν νέα κοινοβουλευτική ομάδα της Ε.Ε. με Αυστρία, Ουγγαρία και Τσεχική Δημοκρατία


(Α-Δ: Andrej Babis, Τσεχία, Herbert Kickl, Αυστρία και Viktor Orban, Ουγγαρία)

Σήμερα στη Βιέννη υπήρξε η έναρξη της νέας ευρωπαϊκής συμμαχίας "Πατριώτες για την Ευρώπη". 

Τα τρία κόμματα FPÖ (Αυστρία), Fidesz (Ουγγαρία) και ANO (Τσεχική Δημοκρατία) εργάζονται επί του παρόντος σε μια κοινή κοινοβουλευτική ομάδα της Ε.Ε. που ονομάζεται «Πατριώτες για την Ευρώπη»

Ως πρώτο βήμα, ένα Πατριωτικό Μανιφέστο υπογράφηκε από τους ηγέτες του κόμματος Orban, Babis και Kickl σε δελτίο τύπου σήμερα.



30 Ιουνίου 2024
από τον Δρ Peter F. Mayer
Χρόνος ανάγνωσης: 3,6 λεπτά



Από τώρα και στο εξής, ξεκινά μια νέα εποχή ελευθερίας, ειρήνης, ευημερίας και αξιών», δήλωσε το FPÖ. 

Η νέα συμμαχία έχει ως στόχο να φέρει ένα θετικό μέλλον στην Ευρώπη και τους λαούς της. 


Το «Πατριωτικό Μανιφέστο για ένα Ευρωπαϊκό Μέλλον» είναι η βάση αυτής της νέας πατριωτικής συμμαχίας και μιας κοινοβουλευτικής ομάδας που πρόκειται να ιδρυθεί στο Κοινοβούλιο της Ε.Ε..


Σε μία από τις συζητήσεις πριν από τις εκλογές του Εθνικού Συμβουλίου του 2017, υπήρξε ένας ανταγωνισμός μεταξύ του υποψηφίου καγκελάριου του ÖVP Sebastian Kurz και του κορυφαίου υποψηφίου του FPÖ Heinz-Christian Strache για να δούμε ποιος είχε καλύτερες σχέσεις με τον Viktor Orban - ÖVP ή FPÖ. Το ερώτημα φαίνεται τώρα να έχει απαντηθεί, αν και τόσο ο Kurz όσο και ο Strache έχουν παραιτηθεί από την πολιτική σκηνή.


Όπως είναι γνωστό, ένα ιμπεριαλιστικό ενιαίο μέτωπο της Ε.Ε., αποτελούμενο από τις κοινοβουλευτικές ομάδες του ΕΛΚ (συμπεριλαμβανομένων των CDU, ÖVP), S & D (συμπεριλαμβανομένων των SPÖ, SPD) και των Φιλελευθέρων (συμπεριλαμβανομένων των FDP, Neos, Macron), είχε συμφωνήσει σε μια επιτροπή πολέμου με την Ursula von der Leyen και την περιβόητη πρωθυπουργό της Εσθονίας Kaja Kallas ως υπουργό Εξωτερικών. 





Η πολιτική αλλαγή στην Ευρώπη έχει αρχίσει! Σήμερα ιδρύσαμε μια νέα πολιτική ομάδα με τον @AndrejBabis και τον Herbert Kickl.


Οι λαοί της Ευρώπης θέλουν τρία πράγματα: #Ειρήνη, τάξη και ανάπτυξη. Το μόνο που παίρνουν από τη σημερινή ελίτ των Βρυξελλών είναι #Πόλεμος, #μετανάστευση και στασιμότητα.


Σε αυτήν την κατάσταση, είναι καθήκον μας να επιβάλουμε τη βούληση των ψηφοφόρων.  
 
 
Τρία πολιτικά κόμματα ένωσαν σήμερα τις δυνάμεις τους: το ισχυρότερο αυστριακό κόμμα, το ισχυρότερο τσεχικό κόμμα και το ισχυρότερο ουγγρικό κόμμα


Στόχος μας είναι να γίνουμε η ισχυρότερη δεξιά ομάδα στην ευρωπαϊκή πολιτική. #PatriotsforEurope



Και αυτό είναι που ο Herbert Kickl και ο ευρωβουλευτής του FPÖ Harald Vilimsky έχουν να πουν γι' αυτό:



 


Η νέα εξέλιξη είναι εκρηκτική. 


Υπάρχουν πολλά σημεία επαφής μεταξύ της Αυστρίας και της Ουγγαρίας χάρη στο κοινό παρελθόν τους στη μοναρχία των Αψβούργων. 


Αυτό ισχύει και για την Τσεχική Δημοκρατία, από την οποία είναι επίσης παρόντες βουλευτές του κοινοβουλίου. 


Άλλα μέρη από χώρες της περιοχής του Δούναβη μπορεί επίσης να ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν.


ΠΗΓΗ: Orban, Kickl und Babis gründen neue EU-Fraktion: Österreich, Ungarn und Tschechei (tkp.at)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ




ΣΧΕΤΙΚΑ:

Ορμπάν: Η Ουγγαρία δεν μπορεί να υποστηρίξει την παράταση της θητείας της von der Leyen
Όπως αναφέρθηκε, το ιμπεριαλιστικό ενιαίο μέτωπο της Ε.Ε., αποτελούμενο από τις κοινοβουλευτικές ομάδες του ΕΛΚ (συμπεριλαμβανομένων των CDU, ÖVP), S &D (συμπεριλαμβανομένων των SPÖ, SPD) και των Φιλελευθέρων (συμπεριλαμβανομένων των FDP, Neos, Macron), συμφώνησε σε μια επιτροπή πολέμου με την Ursula von der Leyen και την περιβόητη πρωθυπουργό της Εσθονίας Kaja Kallas ως υπουργό Εξωτερικών.
Η Ουγγαρία δεν μπορεί να υποστηρίξει την παράταση της θητείας της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής von der Leyen, δήλωσε ο πρωθυπουργός Viktor Orban την Πέμπτη στις Βρυξέλλες.


Ο Orbán κατά του στρατού της Ε.Ε. και της στρατιωτικής ψύχωσης στις Βρυξέλλες
Τα επόμενα χρόνια, τα τρέχοντα γεγονότα θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως προοίμιο του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου ή ακόμη και του πρώτου επεισοδίου του, εάν δεν αντιμετωπιστεί ο μιλιταρισμός των Βρυξελλών, δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Viktor Orbán. Σε συνέντευξή του στον Dániel Bohár στο κανάλι Patrióta στο YouTube, ο πρωθυπουργός Viktor Orbán τόνισε τη σημασία της διατήρησης της σταθερότητας της Ουγγαρίας και ότι ο ουγγρικός λαός θέλει σαφώς να μείνει έξω από τον πόλεμο.Orban gegen EU Armee und die militärische Psychose in Brüssel (tkp.at)


Υπουργός Εξωτερικών Szijjártó: Αποκλεισμός της Ουγγαρίας από την Ουκρανία: Η ψηφοφορία περνά την «κόκκινη γραμμή»
Η Ευρωπαϊκή Ένωση πέρασε μια κόκκινη γραμμή απαγορεύοντας στην Ουγγαρία να ψηφίσει για τη χρήση των εσόδων από τους παγωμένους ρωσικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών και Εμπορίου Péter Szijjártó. 
Κατά τη διάρκεια ενός διαλείμματος στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε., ο Ούγγρος υπουργός δήλωσε ότι επιπλέον 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό για την Ειρήνη θα χρησιμοποιηθούν για μεταφορές όπλων στην Ουκρανία, παρά τη διαφωνία της Ουγγαρίας.


Όχι HUXIT, αλλά HUNCUT: Θα φύγει η Ουγγαρία από την Ε.Ε.;
Το να περιγράψει κανείς τη σχέση μεταξύ της Ουγγαρίας και της ηγεσίας της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες ως τεταμένη είναι υποτιμητική. Ένα Huxit υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό και οι Μαγυάροι προσανατολίζονται όλο και περισσότερο προς τα ανατολικά. Το "Huncut" είναι ένας συνδυασμός της Ουγγαρίας και της κοπής, καθώς και μια ουγγρική λέξη που σημαίνει άτακτος.



Έντονη κριτική από την Ουγγαρία για την πολεμική πολιτική της Ε.Ε.
Στην Ε.Ε., συνεδριάζει επί του παρόντος το Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών. Όπως αναμενόταν, η Ουκρανία επανήλθε στην ημερήσια διάταξη. Η σκληρή κριτική έρχεται και πάλι από την Ουγγαρία, κινούνται περαιτέρω προς τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.



Νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Von der Leyen και πόλεμος
Η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι ένα σαφές μήνυμα προς τη Ρωσσία: Εκτός από την von der Leyen, η KAJA KALLAS, μια πολιτικός που ΚΑΤΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΡΩΣΣΙΑ, θα γίνει ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ της Ε.Ε..
Το ιμπεριαλιστικό ενιαίο μέτωπο της Ε.Ε., που αποτελείται από τις κοινοβουλευτικές ομάδες του ΕΛΚ (συμπεριλαμβανομένων των CDU, ÖVP), S & D (συμπεριλαμβανομένων των SPÖ, SPD) και των Φιλελευθέρων (συμπεριλαμβανομένων των FDP, Neos, Macron), κατέληξε σε συμφωνία και θα κάνει την Ursula von der Leyen πρόεδρο της Επιτροπής για άλλα πέντε χρόνια. 
Το γεγονός ότι ερευνώνται στην υπόθεση της Pfizer δεν ενοχλεί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!