Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

Ενεργειακός παραλογισμός: Η τελευταία αρπαγή χρημάτων του δημάρχου του Λονδίνου Sadiq Khan χτυπά τους οδηγούς ηλεκτρικών οχημάτων




Ίσως στην πιο προβλέψιμη κίνηση του αιώνα, οι φίλοι μας στην Telegraph αναφέρουν σήμερα ότι ο δήμαρχος του Λονδίνου Sadiq Khan θα επεκτείνει τώρα το επαχθές «τέλος συμφόρησης» της πόλης των 15 λιρών ημερησίως περιμένετε... στα ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ. 
Σωστά ακούσατε: Αυτός και οι συνάδελφοί του κυβερνητικοί αξιωματούχοι είναι τόσο άπληστοι για χρήματα που τώρα επεκτείνουν μια χρέωση που προώθησαν ως μέσο μείωσης των εκπομπών αυτοκινήτων στην πόλη σε αυτοκίνητα που δεν δημιουργούν εκπομπές.


Παιδιά, τέτοια πράγματα, δεν τα βγάζεις από το μυαλό - μην προσπαθήσετε καν.



Ο Sadiq Khan επεκτείνει το τέλος κυκλοφοριακής συμφόρησης του Λονδίνου σε όλα τα οχήματα μηδενικών εκπομπών από το τέλος του επόμενου έτους.


Η κίνηση, η οποία θα επεκτείνει τον φόρο των 15 λιρών την ημέρα για την οδήγηση σε ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία από την ημέρα των Χριστουγέννων του 2025, καταδικάστηκε ευρέως την Τρίτη.


Ο Mark Harper, υπουργός Μεταφορών, δήλωσε: «Η φορολόγηση των αυτοκινήτων, ακόμη και αν είναι μηδενικών εκπομπών, δείχνει το σχέδιο των Εργατικών να χρησιμοποιούν τους αυτοκινητιστές ως αγελάδες μετρητών. 


Αν μπουν στην κυβέρνηση, θα έρθουν χειρότερα, με φόρους ανά μίλι και αυξήσεις φόρων καυσίμων για να βοηθήσουν να κλείσει η μαύρη τρύπα των 2.000 λιρών.


Η AA περιέγραψε την κατάργηση της πράσινης εξαίρεσης ως χτύπημα για τους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών αυτοκινήτων που θέλουν να τα οδηγήσουν στην πρωτεύουσα.


Το γραφείο του Khan αρνήθηκε να σχολιάσει όταν προσεγγίστηκε από την Telegraph.


Με τα χρόνια, ο δήμαρχος του Λονδίνου έχει μιλήσει εκτενώς για την προσωπική του προσπάθεια να βελτιώσει την ποιότητα του αέρα του Λονδίνου επιβάλλοντας τέλη και περιορισμούς στους αυτοκινητιστές, συμπεριλαμβανομένης της ζώνης χαμηλών εκπομπών (Lez) και της ζώνης εξαιρετικά χαμηλών εκπομπών (Ulez).


Η Transport for London (TfL), της οποίας προεδρεύει, επιβεβαίωσε αυτή την εβδομάδα ότι προχωρά με σχέδια για την κατάργηση της τρέχουσας εξαίρεσης των 10 λιρών ετησίως που επιτρέπει στους ιδιοκτήτες οχημάτων με μπαταρία να οδηγούν στην πρωτεύουσα χωρίς να πληρώνουν το τέλος κυκλοφοριακής συμφόρησης των 15 λιρών την ημέρα.


[Τέλος]

Ο αριστερισμός είναι μια πραγματική ψυχική διαταραχή

Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση.

Αυτά για τώρα.
 
 
 
 
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!