Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024

Ο νέος ηγέτης της Βρετανίας πέρασε την 1η ημέρα της θητείας του ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΣ την ΑΠΕΛΑΣΗ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ μεταναστών.




Ο σερ Keir Starmer, ο οποίος πρόσφατα διορίστηκε πρωθυπουργός της Βρετανίας, τερμάτισε το πρόγραμμα απελάσεων της προηγούμενης κυβέρνησης στη Ρουάντα, το οποίο υ π ο τ ί θ ε τ α ι ότι θα έβλεπε χιλιάδες παράνομους μετανάστες να απελαύνονται από τη χώρα. 

Ο ακροαριστερός ηγέτης των Εργατικών περιέγραψε το σχέδιο ως «τέχνασμα», υποστηρίζοντας ότι «ήταν νεκρό και θαμμένο πριν ξεκινήσει».

Οι οικονομικές συνέπειες του τερματισμού του προγράμματος, μαζί με το συνολικό κόστος για τους φορολογούμενους, παραμένουν ασαφείς, αν και εκατοντάδες εκατομμύρια είχαν ήδη βυθιστεί στην πολιτική. Η τύχη περίπου 52.000+ μεταναστών που εντοπίστηκαν για απέλαση είναι τώρα αβέβαιη, αν και η πολιτική του Εργατικού Κόμματος πιθανότατα θα τους δει να παραμένουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και να απολαμβάνουν τα προνόμια των πολιτών πρώτης κατηγορίας.


Το σχέδιο της Ρουάντα αντιμετώπισε πολλαπλές νομικές προκλήσεις και δεν είδε καμμία πτήση να αναχωρεί τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με στοιχεία μέχρι τις 26 Ιουνίου, 13.195+ άτομα έφτασαν στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσω διελεύσεων μικρών σκαφών το 2024, υπερβαίνοντας τα στοιχεία από την ίδια περίοδο τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια. Από το 2018, σχεδόν 120.000 άνθρωποι έχουν φτάσει στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσω αυτής της διαδρομής.

Νωρίτερα φέτος, ο πρόεδρος της Ρουάντα Paul Kagame πρότεινε μια πιθανή επιστροφή χρημάτων στους Βρετανούς φορολογούμενους εάν η συμφωνία καταρρεύσει.

Τώρα αναμένεται αύξηση των παράνομων διελεύσεων, όπως και η έναρξη του καθεστώτος Μπάιντεν στις Ηνωμένες Πολιτείες, με την πολιτική του Εργατικού Κόμματος καθώς και το τέλος του προγράμματος απελάσεων να λειτουργούν ως περαιτέρω «παράγοντες έλξης» για την παράνομη μετανάστευση.




ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

2 σχόλια:

  1. ΚΡΥΠΤΟΚΑΤΣΑΡΙΔΑ! ΑΝΑΒΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΥΧΝΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΣΥΝΑΓΩΓΗ. ΩΡΑΙΟΣ ΑΓΓΛΟΣ! ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΟΛΛΗΤΑΡΙ ΤΟΥ ΣΟΥΑΜΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μακρυά από τούς διαβολοάγγλους, καταραμένη φυλή...σατανάδες.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!