Κυριακή 21 Ιουλίου 2024

Οικογένεια από την Καλιφόρνια ασκεί έφεση στην απόφαση που τιμωρεί τον μαθητή της 1ης τάξης του Δημοτικού εξαιτίας μίας ζωγραφιάς



Μια ζωγραφιά από ένα παιδί που αναγνωρίζεται στα δικαστικά έγγραφα ως B.B. αποτελεί αντικείμενο ομοσπονδιακής αγωγής πολιτικών δικαιωμάτων εναντίον της Ενιαίας Σχολικής Περιφέρειας Capistrano της Καλιφόρνια. Το παιδί τιμωρήθηκε για αυτήν την ζωγραφιά. Αφού έχασε μια αγωγή της Πρώτης Τροπολογίας στο ομοσπονδιακό περιφερειακό δικαστήριο, η οικογένεια άσκησε έφεση κατά της απόφασης τον Ιούλιο του 2024. Η φωτογραφία είναι αχρονολόγητη. (Η φωτογραφία είναι ευγενική προσφορά της μητέρας της B.B., Chelsea Boyle)


Μετά από ένα μάθημα αμερικανικής ιστορίας, ένα λευκό παιδί έκανε μια ζωγραφιά για να υποστηρίξει τη μαύρη συμμαθήτριά της, αλλά οι υπεύθυνοι του σχολείου το θεώρησαν προσβλητικό και την τιμώρησαν.

7/18/2024Ενημέρωση:7/19/2024



Μια μαθήτρια και η μητέρα της ζήτησαν από ομοσπονδιακό εφετείο αυτή την εβδομάδα να αποφασίσει εάν το παιδί θα έπρεπε να τιμωρηθεί επειδή έκανε αυτό που οι δικηγόροι τους αποκαλούν μία αθώα ζωγραφιά που προέκυψε από ένα μάθημα ιστορίας στην τάξη.

Η υπόθεση επικεντρώνεται γύρω από μια ζωγραφιά στην οποία το λευκό παιδί έγραψε τη φράση "Black Lives Mater [sic]", αλλά στη συνέχεια προφανώς προκάλεσε προσβολή χαρακτηρίζοντάς την με τη φράση "κάθε ζωή μετρά".

Η εναρκτήρια αναφορά στη νέα έφεση κατατέθηκε στο Εφετείο των ΗΠΑ για την ένατη περιφέρεια στις 15 Ιουλίου.

Οι δικηγόροι του παιδιού, γνωστού στα νομικά έγγραφα ως B.B., λένε ότι τιμωρήθηκε για την ομιλία της και ότι οι υπεύθυνοι του σχολείου στην Capistrano Unified School District στην κομητεία Orange της Καλιφόρνια ανταπέδωσαν εναντίον της. Λένε ότι τόσο η τιμωρία όσο και τα αντίποινα παραβιάζουν την Πρώτη Τροπολογία του Συντάγματος των ΗΠΑ.

Η υπόθεση χρονολογείται από το 2021, όταν η τότε μαθήτρια της πρώτης τάξης του Δημοτικού άκουσε τη φράση «Black Lives Matter» που προέκυψε κατά τη διάρκεια ενός μαθήματος για τον αιδεσιμότατο Martin Luther King Junior, τον μαύρο ηγέτη των πολιτικών δικαιωμάτων που δολοφονήθηκε το 1968, σύμφωνα με τη νομική εταιρεία δημοσίου συμφέροντος Pacific Legal Foundation (PLF), η οποία εκπροσωπεί το παιδί και τη μητέρα της, Chelsey Boyle.

Η B.B., η οποία έχει Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ADHD), χρησιμοποιεί την τέχνη «ως την κύρια θεραπευτική της διέξοδο για αυτή τη διαταραχή», σύμφωνα με τη νομική καταγγελία που κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό περιφερειακό δικαστήριο στις 6 Νοεμβρίου 2023.


Για να υποστηρίξει τη μαύρη φίλη και συμμαθήτριά της, η οποία αναφέρεται στα δικαστικά έγγραφα ως M.C., η B.B. ζωγράφισε μια εικόνα των δυο τους, μαζί με δύο άλλους φίλους, γράφοντας "Black Lives Mater [sic]" στην κορυφή. Πρόσθεσε τη φράση, «οποιαδήποτε ζωή (μετρά)», είπε το PLF.

«Η πρόθεση της B.B. ήταν να δείξει ότι τα παιδιά διαφόρων φυλών τα πήγαιναν καλά μεταξύ τους», σύμφωνα με τη νομική καταγγελία.


Ήταν η προσθήκη «κάθε ζωή (μετρά)» που φαίνεται να εξόργισε τους υπεύθυνους του σχολείου.

Σε όλη την ιστορία του κινήματος Black Lives Matter, ορισμένοι από τους υποστηρικτές του είναι γνωστό ότι επικρίνουν έντονα τους ανθρώπους που απαντούν στη φράση «Black Lives Matter» λέγοντας «όλες οι ζωές μετράνε», αντί να επικεντρώνονται αποκλειστικά στις ζωές των μαύρων.


Για παράδειγμα, ο John A. Powell, καθηγητής νομικής και διευθυντής του Ινστιτούτου Othering & Belonging στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Μπέρκλεϋ, έγραψε το 2020 ότι αντιτίθεται στη φράση.

«Το All Lives Matter αγνοεί επίσης την ιστορία και αντιστέκεται στις προσπάθειες βελτίωσης της ζωής των μαύρων συγκεκριμένα, οι οποίοι αγωνίζονται εδώ και 400 χρόνια υπό το βάρος του ρατσισμού κατά των μαύρων για να ανήκουν σε αυτή τη χώρα και να δουν την ανθρωπιά μας», έγραψε ο Powell.

Η PLF είπε ότι όταν η M.C. έδειξε στη μητέρα της τη ζωγραφιά, η μητέρα ανησυχούσε ότι η κόρη της είχε ξεχωρίσει επειδή ήταν μαύρη και ήρθε σε επαφή με τους υπεύθυνους του σχολείου.

Ο διευθυντής του σχολείου, Jesus Becerra, απαίτησε από την μπερδεμένη μικρή μαθήτρια B.B. να ζητήσει συγγνώμη από την M.C., της είπε ότι δεν μπορούσε να βγει διάλειμμα για δύο εβδομάδες (!!!!!!!!!!) και της απαγόρευσε να ζωγραφίζει στο σχολείο. (!!!!!!!!!!!!)

Η φίλη της Β.Β. δεν κατάλαβε γιατί της ζητήθηκε συγγνώμη, ανέφερε το δικηγορικό γραφείο.

Το σχολείο δεν εξήγησε στην Β.Β. τι είχε κάνει λάθος, ούτε ενημέρωσε τους γονείς της για το τι συνέβη. Οι γονείς έμαθαν τι είχε συμβεί μόνο ένα χρόνο αργότερα, αφού ένας άλλος γονέας τους το είπε, δήλωσε η PLF.

Ως αποτέλεσμα των γεγονότων στο σχολείο, «η Β.Β. υπέστη σοβαρή συναισθηματική δυσφορία, ταπείνωση και εξοστρακισμό», ανέφερε η νομική καταγγελία.

Ο δικηγόρος του PLF, Caleb Trotter, δήλωσε ότι η B.B. εισήχθη στην έννοια του Black Lives Matter στο σχολείο, από μια αφίσα για το θέμα.

Αλλά επειδή ήταν στην πρώτη τάξη, η B.B. δεν κατανόησε πλήρως την έννοια, η οποία συζητήθηκε στο σχολείο στο πλαίσιο του ιστορικού ρατσισμού, είπε.

«Η B.B. αισθάνθηκε άσχημα για μία από τις συμμαθήτριές της, η οποίη είναι έγχρωμος, και έτσι έκανε αυτή τη ζωγραφιά», δήλωσε ο κ. Trotter στους The Epoch Times.

«Η Β.Β. προσπαθούσε να κάνει τη φίλη της να νοιώσει ότι συμπεριλαμβάνεται – αυτό ήταν όλο το κίνητρο πίσω από αυτό».


Αυτό που ακολούθησε ήταν «μια απίστευτα χονδροειδής υπερβολική αντίδραση από το σχολείο σε κάτι εντελώς αθώο», είπε, προσθέτοντας ότι το σχολείο δημιούργησε την κατάσταση διδάσκοντας τους μαθητές της πρώτης τάξης για «πολύ αμφιλεγόμενα θέματα ενηλίκων».

Οι υπεύθυνοι του σχολείου ΤΙΜΩΡΗΣΑΝ την B.B. επειδή η συμπεριφορά της απέτυχε να «ευθυγραμμιστεί με τις αντιλήψεις τους για τη φυλετική ιδεολογία», είπε.

Στην υπόθεση, ο δικαστής David O. Carter του Περιφερειακού Δικαστηρίου των ΗΠΑ στην Κεντρική Περιφέρεια της Καλιφόρνια απέρριψε τις αξιώσεις ομοσπονδιακού νόμου των εναγόντων στην υπόθεση γνωστή ως B.B. v. Capistrano Unified School District.

Ο δικαστής Carter έκρινε στις 22 Φεβρουαρίου ότι ούτε η τιμωρία ούτε τα αντίποινα παραβίαζαν την Πρώτη Τροπολογία. Υποστήριξε επίσης ότι η ζωγραφιά παρενέβαινε στο δικαίωμα της συμμαθήτριας της Β.Β. «να αφεθεί ήσυχη».

Ο κ. Trotter είπε ότι το περιφερειακό δικαστήριο «ουσιαστικά είπε ότι οι μαθητές της πρώτης τάξης δεν έχουν δικαιώματα της Πρώτης Τροπολογίας στο σχολείο, και αυτό είναι προφανώς λάθος». Η απόφαση έρχεται σε αντίθεση με τα προηγούμενα 100 ετών του Ανώτατου Δικαστηρίου, πρόσθεσε ο δικηγόρος.

Η Ενιαία Σχολική Περιφέρεια Capistrano αρνήθηκε να σχολιάσει.

«Είναι πρακτική μας να μην σχολιάζουμε εκκρεμή νομικά ζητήματα», δήλωσε ο Ryan Burris, Chief Communications and Public Engagement Officer της περιοχής, στους The Epoch Times μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.






ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!