Κυριακή 21 Ιουλίου 2024

Μαζικές ταραχές μεταναστών στο Leeds της Αγγλίας: Μετανάστες καταλαμβάνουν τους δρόμους




Σκηνές από τις εξεγέρσεις των μεταναστών στο Leeds. Πηγή εικόνας: X



Ενώ οι μετανάστες μαίνονται, η αστυνομία έχει έναν παρόμοιο στόχο στο μυαλό της όπως στη Γερμανία υπό την κυβέρνηση του φωτεινού σηματοδότη: Συνελήφθη μια γυναίκα που επέκρινε τις συνθήκες εμφυλίου πολέμου που κυριαρχούν στους δρόμους. 

Εν τω μεταξύ, ένας όχλος μαινόταν στους δρόμους, έδιωξε την αστυνομία και άναψε φωτιές - συμπεριλαμβανομένης της πυρπόλησης ενός λεωφορείου. Οι λεγόμενοι αιτούντες άσυλο διέδωσαν με υπερηφάνεια ένα βίντεο του εγκλήματος.


Παντού η ίδια εικόνα: κατάφωρη αδικία στους δρόμους της Ευρώπης. Οι λεγόμενοι αιτούντες άσυλο, οι οποίοι είναι στην πραγματικότητα μετανάστες φτώχειας, διαπράττουν σοβαρά εγκλήματα ενώπιον των αρχών ασφαλείας. Αυτοί, από την άλλη πλευρά, αισθάνονται ισχυροί μόνο ενάντια στον αυτόχθονα πληθυσμό.


Το Leeds (περίπου 750.000 κάτοικοι) είναι μία από τις βρετανικές πόλεις όπου ο ισλαμισμός έχει ήδη βρει το δρόμο του στην πολιτική. Για πολλά χρόνια, ο πληθυσμός ανταλλάσσεται όλο και περισσότερο με Άραβες μετανάστες. Οι κήρυκες μίσους εξαπλώνονται. 

Εκπρόσωποι του λαού περιλαμβάνουν τους Mothin Ali, Javaid Akthar, Asghar Ali, Shaf Ali και Salma Arif. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πηγές στο 'X', ο αμφιλεγόμενος ισλαμιστής Mothin Ali λέγεται ότι συμμετείχε ο ίδιος στις εξεγέρσεις, πιθανώς χρησιμοποιώντας επίσης πυροβόλα όπλα. 

Οι συγκρούσεις έλαβαν χώρα από την Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024, κυρίως στην περιοχή Harehills.

Οι ταραχές προκλήθηκαν από επιθέσεις της μειονότητας των Ρομά εναντίον της αστυνομίας και των κοινωνικών ιδρυμάτων του Δυτικού Γιορκσάϊρ. Κοινωνικοί λειτουργοί φέρεται να προσπάθησαν να προστατεύσουν ένα παιδί από τη βία με την ευκαιρία ενός «επείγοντος οικογενειακού ζητήματος». 

Στη συνέχεια, οι Ρομά επιτέθηκαν στους κοινωνικούς λειτουργούς και έβαλαν φωτιά σε ένα διώροφο λεωφορείο και άλλα οχήματα. Το αποτέλεσμα ήταν οδομαχίες εναντίον του μεγάλου μωαμεθανικού πληθυσμού, ο οποίος υπερασπίστηκε «τη γειτονιά τους». Σύμφωνα με τις διαθέσιμες εικόνες, ιδιαίτερη οργή προφανώς κατευθύνθηκε εναντίον της αστυνομίας και από τις δύο πλευρές. Αυτό που απέμεινε ήταν κατεστραμμένοι δρόμοι (βλ. παρακάτω). Ωστόσο, η κατάσταση και το ιστορικό είναι πολύ αδιαφανή.


Ο ισλαμιστής δημοτικός σύμβουλος, ο οποίος ανέλαβε δράση ο ίδιος, είναι μέλος των Πρασίνων. Τώρα μπορεί να πανηγυρίζεται διαδικτυακά ως ήρωας επειδή παρενέβη ενώ η αστυνομία έφτασε πολύ αργά ή έδειξε αδυναμία. 

Εν τω μεταξύ, η ίδια αστυνομία συνέλαβε μια αυτόχθονη Βρετανίδα επειδή έκανε αρνητικά σχόλια για τους μετανάστες και τη βία τους.




ΠΗΓΗ: Massive Migrantenunruhen in Leeds, England: Immigranten übernehmen die Straßen (report24.news)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!