Σάββατο 20 Ιουλίου 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Επιστρατεύονται ξένοι αστυνομικοί στο Παρίσι (έτσι για να συνηθίζουμε...)




Αναμένεται να παρευρεθούν 1.800 αστυνομικοί από 43 χώρες εταίρους. Πρόκειται να ψάξουν για εκρηκτικά με μοίρες σκύλων ή να περιπολούν στο αεροδρόμιο Roissy-Charles-de-Gaulle. Εμπειρογνώμονες κατά των drones, ιππείς και συνοριοφύλακες θα είναι επίσης σε υπηρεσία.

Κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, οι οποίοι θα διεξαχθούν στο Παρίσι από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου 2024, 1.800 ξένες αστυνομικές δυνάμεις θα κινητοποιηθούν για να υποστηρίξουν τους Γάλλους ομολόγους τους. 

Οι αστυνομικοί ταξιδεύουν από 43 χώρες εταίρους, συμπεριλαμβανομένων 31 ευρωπαϊκών χωρών. Οι 105 αστυνομικοί του Κατάρ που μόλις έφτασαν έχουν ήδη προκαλέσει αναταραχή στη γαλλική πρωτεύουσα, αν και δεν προκάλεσαν πάντα τη χαρά των Παριζιάνων, αναφέρει η France-Soir.

Οι ξένοι αστυνομικοί, οι οποίοι αναπτύσσονται στο έδαφος μαζί με τις γαλλικές δυνάμεις επιβολής του νόμου, πρόκειται να ψάξουν για εκρηκτικά με ομάδες σκύλων ή να περιπολούν στο αεροδρόμιο Roissy-Charles-de-Gaulle. Συμμετέχουν επίσης εμπειρογνώμονες κατά των drones, ιππείς και συνοριοφύλακες.

Όπως ενημέρωσε η πύλη 20 Minuten, οι αλλοδαποί αστυνομικοί δεν θα έχουν δικαστικές εξουσίες σε γαλλικό έδαφος και θα πρέπει να συνεργάζονται με τις γαλλικές δυνάμεις εσωτερικής ασφάλειας.

Το υπουργείο Εσωτερικών, αναφερόμενο σε αυτές τις ξένες δυνάμεις, δήλωσε ότι «μέσω της συμμετοχής τους στην εξασφάλιση των ζωνών αιχμής, θα εξασφαλίσουν επίσης μια καθησυχαστική παρουσία για τους συμπατριώτες τους που έρχονται στους αγώνες ως επισκέπτες».

Για τα υπόλοιπα, είναι μια κανονική διαδικασία, τόνισε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι «είναι φυσιολογικό (!!!!!!!!!!!!!! από πότε;;;;) να αναπτυχθούν αστυνομικοί, χωροφύλακες, αξιωματικοί πολιτικής προστασίας και ναρκοθέτες από άλλες χώρες στο μεγαλύτερο γεγονός στον κόσμο, τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες».


«Όπως και να έχει, ο στόχος είναι σαφής: θέλετε να ηρεμήσετε τους πάντες όσο το δυνατόν περισσότερο. Από τη μία πλευρά, οι Παριζιάνοι, πολλοί από τους οποίους έχουν πανικοβληθεί, πρέπει να καθησυχαστούν· Από την άλλη πλευρά, έχει σκοπό να καθησυχάσει τους ξένους επισκέπτες που, χάρη στα μέσα ενημέρωσης τους, βλέπουν μια Γαλλία στις φλόγες και το αίμα εδώ και αρκετούς μήνες», συνοψίζει η France-Soir.

Πηγή:



ΠΗΓΗ: Olympische Spiele 2024: In Paris werden ausländische Polizisten (...) - Transition News (transition-news.org)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ




ΣΧΕΤΙΚΑ:

Μια τεράστια αποτυχία πληροφορικής στο CrowdStrike έχει διαταράξει τις ταξιδιωτικές, τραπεζικές και υγειονομικές υπηρεσίες παγκοσμίως. Οι πτήσεις καθηλώθηκαν στο έδαφος καθώς μια διακοπή πληροφορικής άφησε πολλούς υπολογιστές να εμφανίζουν μπλε οθόνες σφάλματος.
Η CrowdStrike, με έδρα το Ώστιν του Τέξας, είναι ένας σημαντικός πάροχος υπηρεσιών ασφάλειας στον κυβερνοχώρο με σχεδόν 24.000 πελάτες, καθένας από τους οποίους είναι ένας μεγάλος οργανισμός. Διαβόητα, προσλήφθηκε από την Εθνική Επιτροπή των Δημοκρατικών (DNC) για να ισχυριστεί ότι η Ρωσσία είχε χακάρει τους υπολογιστές της το 2016. Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI) βασίστηκε σε «αποδεικτικά στοιχεία» που παρείχε η εταιρεία που διατηρούσε η DNC για να ξεκινήσει την έρευνά της για φάρσα στη Ρωσσία.


Εκατομμύρια εργαζόμενοι κινδυνεύουν να μην λάβουν τους μισθούς τους αυτόν τον μήνα εν μέσω μιας παγκόσμιας διακοπής που θα μπορούσε να διαρκέσει εβδομάδες.
Αρκετές από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Αμερικής είδαν τα συστήματά τους να καταρρέουν σήμερα το πρωί, εμποδίζοντας τους ανθρώπους να έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς τους ή να λαμβάνουν ή να στέλνουν χρήματα. Η TD Bank και η Bank of America εξακολουθούσαν να χάνουν για εκατομμύρια σήμερα το απόγευμα, αλλά η TD δήλωσε ότι τα συστήματά της έχουν αποκατασταθεί, ενώ οι πελάτες εξακολουθούν να διαμαρτύρονται στο Downdetector ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα τραπεζικά συστήματα. Η Παγκόσμια Ένωση Μισθοδοσίας (GPA) προειδοποίησε ότι οι άνθρωποι «κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς τους μισθούς τους» επειδή οι εργοδότες ή οι τράπεζές τους βασίζονται στο CrowdStrike για προστασία στον κυβερνοχώρο.


«Έτσι μας είπαν ότι το Y2K θα ήταν».
Ο παρουσιαστής του podcast «All-In» Jason Calacanis ρώτησε στο X, «Υποθέτω ότι το crowdstrike δεν κάνει σκηνοθετημένες κυκλοφορίες;» Ο Elon Musk απάντησε: «Μόλις διαγράψαμε το Crowdstrike από όλα τα συστήματά μας, οπότε δεν υπάρχουν καθόλου κυκλοφορίες». Μόλις διαγράψαμε το Crowdstrike από όλα τα συστήματά μας, οπότε δεν κυκλοφορήσαμε καθόλου. — Έλον Μασκ 19 Ιουλίου 2024. Οι χρήστες του X ρώτησαν τον Musk εάν το CrowdStrike διαγράφηκε από τους υπολογιστές όλων των εταιρειών του, συμπεριλαμβανομένων των SpaceX, Tesla, X, xAI, The Boring Company και Neuralink. Νωρίτερα, ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, Satya Nadell, έγραψε στο X, "Χθες, η CrowdStrike κυκλοφόρησε μια ενημέρωση που άρχισε να επηρεάζει τα συστήματα πληροφορικής παγκοσμίως. Γνωρίζουμε αυτό το ζήτημα και συνεργαζόμαστε στενά με την CrowdStrike και σε ολόκληρο τον κλάδο για να παρέχουμε στους πελάτες τεχνική καθοδήγηση και υποστήριξη για να επαναφέρουν με ασφάλεια τα συστήματά τους στο διαδίκτυο».



Όταν η Google και το YouTube ανακοίνωσαν για πρώτη φορά ότι θα καταργήσουν τη δημιουργία εσόδων από μια σειρά καναλιών το 2017 (συμπεριλαμβανομένου περιεχομένου που σχετίζεται με πυροβόλα όπλα), είπαν ότι ήταν επειδή οι διαφημιστές «διαμαρτύρονταν» για τις διαφημίσεις τους που εμφανίζονταν σε βίντεο που ήταν αντίθετα με τα μηνύματά τους.
Με άλλα λόγια, η δικαιολογία ήταν ότι οι διαφημίσεις που είναι ενσωματωμένες σε κανάλια πυροβόλων όπλων θα μπορούσαν να δώσουν στους πελάτες τους τη «λάθος εντύπωση» για αυτές τις εταιρείες και τα προϊόντα τους και η Google δεν ήθελε να εξοργίσει τους διαφημιστικούς συνεργάτες τους. Είναι δύσκολο να πούμε πόσο ακριβής ήταν αυτός ο ισχυρισμός.



Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε σχέδια για την εισαγωγή ενός νέου ψηφιακού συστήματος επαλήθευσης που έχει τη δυνατότητα να μεταμορφώσει τις αλληλεπιδράσεις μας με ψηφιακές υπηρεσίες και δεδομένα.
Το προτεινόμενο νομοσχέδιο για τις ψηφιακές πληροφορίες και τα έξυπνα δεδομένα που εισήχθη στη σημερινή ομιλία του βασιλιά περιγράφει καινοτόμες μεθόδους χρήσης και ανταλλαγής δεδομένων για τη βελτίωση της εμπειρίας των χρηστών στις δημόσιες υπηρεσίες. Η κυβέρνηση αναμένει ότι τρεις σημαντικές χρήσεις δεδομένων θα οδηγήσουν στην καινοτομία, τις επενδύσεις και την παραγωγικότητα σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτές περιλαμβάνουν υπηρεσίες ψηφιακής επαλήθευσης, εθνικό υπόγειο μητρώο περιουσιακών στοιχείων και έξυπνα συστήματα δεδομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!