Σάββατο 20 Ιουλίου 2024

Βερολίνο: Για τον Γερμανό εργαζόμενο μόνο στα όνειρά του – Νέα πολυτελή διαμερίσματα μ ό ν ο για ... ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Συμβολική εικόνα: grandwarszawski / freepik

Η έλλειψη στέγης στη Γερμανία γίνεται όλο και χειρότερη – υπάρχει έλλειψη οικονομικά προσιτής στέγασης. Η αγορά κατοικίας στο Βερολίνο είναι επίσης ιδιαίτερα ανταγωνιστική. 

Παρ' όλα αυτά, επτά νέα πολυτελή κτίρια κατοικιών με 61 διαμερίσματα στο Pankow χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για να φιλοξενήσουν αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες - οι ντόπιοι μένουν πίσω.

Στη θέση ενός πρώην νηπιαγωγείου, ολοκληρώθηκε ένα νέο συγκρότημα κατοικιών μετά από δυόμισι χρόνια κατασκευής. 

Την Τετάρτη, η κρατική εταιρεία Gesobau AG παρέδωσε τα ολοκληρωμένα σπίτια στο Κρατικό Γραφείο Προσφυγικών Υποθέσεων (LAF). 

Τα επτά τριώροφα σπίτια από πέτρα Poroton με 61 διαμερίσματα ενός έως πέντε δωματίων, τα οποία βρίσκονται σε οικόπεδο έκτασης 7.170 τετραγωνικών μέτρων, έχουν πολλά να προσφέρουν: 

Εκτός από το PVC laminate σε ξύλινη εμφάνιση, τις δικές τους κουζίνες και μπάνια, υπάρχει ένα πλυντήριο ρούχων για κοινή χρήση και τραπέζια πινγκ-πονγκ στον εξωτερικό χώρο. Σχεδόν τα μισά από τα διαμερίσματα είναι χωρίς περίφραξη. Ένα ιδιαίτερο μπόνους είναι οι εντοιχισμένες κουζίνες, οι οποίες κοστίζουν στο γραφείο προσφύγων κατά μέσο όρο 4.000 ευρώ επιπλέον ανά κουζίνα. (σ.σ. για να τα κάνουν σαν τα μούτρα τους)




Τα νέα σπίτια προσφέρουν χώρο για περίπου 320 άτομα. Στο τέλος του μήνα, οι νέοι κάτοικοι πρόκειται να μετακινηθούν - αιτούντες άσυλο από όλο τον κόσμο και ενδεχομένως Ουκρανοί.

Για τους υπεύθυνους της Gesobau, τα νέα διαμερίσματα είναι «το σημείο εκκίνησης για καλή ενσωμάτωση». Τονίζουν ότι τα κτίρια δεν θα βρίσκονται στην άκρη, αλλά στη μέση της γειτονιάς για να έρθουν σε επαφή με τους ανθρώπους. 

«Η Γερμανία είναι πολύχρωμη, θα παραμείνει πολύχρωμη και γίνεται όλο και πιο πολύχρωμη», τονίζεται σχετικά με τη συζήτηση για τους νέους πρόσφυγες και τη στέγασή τους.

«Αυτή είναι η διέξοδος από τη λήψη των παροχών και όχι το κρεββάτι κατασκήνωσης στην αίθουσα», ισχυρίζεται ο πρόεδρος του LAF, Mark Seibert. 

«Η στέγαση προορίζεται για ανθρώπους που βρίσκονται σχετικά μακριά στην ένταξη και των οποίων η προσπάθεια φροντίδας είναι χαμηλή. Εδώ είναι δυνατόν να φτάσουμε σε αυτή τη χώρα», δήλωσε ο Steffen Seibert. 

Οι κάτοικοι που έχουν δουλειά υποτίθεται ότι πληρώνουν ένα τέλος στο LAF. Τα ακίνητα μισθώθηκαν για πέντε χρόνια, δεν δόθηκαν πληροφορίες σχετικά με το κόστος. 

Τι κίνητρο θα πρέπει να έχουν οι μετανάστες να αναζητήσουν εργασία όταν τους παρέχονται διαμερίσματα που πολλοί εργαζόμενοι Γερμανοί μπορούν μόνο να ονειρευτούν; Όπως συμβαίνει συχνά, αυτό παραμένει ανοιχτό.


Οι κάτοικοι - στην περιοχή Pankow του Rosenthal υπάρχουν κυρίως μονοκατοικίες - προσβλέπουν στους νέους κατοίκους με ανάμεικτα συναισθήματα, επειδή όχι μόνο οικογένειες, αλλά και ελεύθεροι άνδρες θα μετακομίσουν στα νέα διαμερίσματα

Εκτός από τις ανησυχίες για την ασφάλεια, τέθηκε επίσης το ζήτημα του πού πρέπει να πηγαίνουν σχολείο τα παιδιά και οι νέοι στην περιοχή. Ο πρόεδρος του LAF έχει επίσης μια λύση σε αυτό το πρόβλημα: «Σε περίπτωση αμφιβολίας, πηγαίνουμε τα παιδιά στο σχολείο με λεωφορείο».

Έτσι, ούτε το κόστος ούτε οι προσπάθειες είναι φειδωλές για τους νέους κατοίκους. 

Στην «πολύχρωμη» Γερμανία, οι σκληρά εργαζόμενοι πολίτες εκφυλίζονται όλο και περισσότερο σε αγελάδες για άρμεγμα, ενώ οι αιτούντες άσυλο από όλο τον κόσμο κατακλύζονται από επιδόματα που χρηματοδοτούνται από τα χρήματα των φορολογουμένων. 

Είναι δύσκολο να το χωνέψει κανείς από την άποψη της αδικίας ότι οι άνθρωποι που δεν έχουν πληρώσει ποτέ στο κοινωνικό σύστημα και ως επί το πλείστον δεν θα το κάνουν, αποκτούν νέα πολυτελή διαμερίσματα, ενώ όλο και περισσότεροι ντόπιοι που εργάζονται δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά τα υψηλά ενοίκια. 

Θέλουν να προκαλέσουν οργή στον πληθυσμό; Ποιος ωφελείται από αυτό;



ΠΗΓΗ: Berlin: Davon dürfen Berufstätige träumen - Neue Luxus-Wohnungen nur für Migranten (report24.news)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ






ΣΧΕΤΙΚΑ:

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νέο κατάλυμα ασύλου στο Dabeln: Θα πρέπει να υπάρχει ένας πρόσφυγας για κάθε τρεις κατοίκους
Ένα σπίτι προσφύγων με 397 θέσεις πρόκειται να χτιστεί στο Dabeln, αν και η κοινότητα του Μεκλεμβούργου-Δυτικής Πομερανίας έχει μόνο λίγο περισσότερους από 1300 κατοίκους. Ο δήμος έχει καταθέσει ένσταση κατά της οικοδομικής άδειας.


Νεαρός Μαροκινός διαπράττει πάνω από 70 διαρρήξεις και δεν θα διωχθεί ποινικά
Αν και ένας νεαρός Μαροκινός έχει ήδη διαπράξει 70 διαρρήξεις με τη συμμορία του, εξακολουθεί να είναι ελεύθερος. Δεδομένου ότι είναι μόλις έντεκα ετών, θεωρείται ότι είναι κάτω από την ηλικία ποινικής ευθύνης και μπορεί να είναι εγκληματίας για περισσότερα από δύο χρόνια χωρίς ποινικές συνέπειες.


Ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός «κοινωνικής δικαιοσύνης» φέρεται να έκανε τα στραβά μάτια, ενώ οι εργαζόμενοί του κακοποιούσαν παιδιά για οκτώ χρόνια
Το προσωπικό μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που είναι υπεύθυνη για τη στέγαση χιλιάδων ανήλικων μεταναστών προκάλεσε «σοβαρή» σεξουαλική κακοποίηση στα παιδιά που φρόντιζαν, σύμφωνα με μήνυση που κατέθεσε το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ την Πέμπτη. «Πολλοί» υπάλληλοι σε εγκαταστάσεις που διαχειρίζεται η Southwest Key συμμετείχαν στην κακοποίηση, ανέφερε το υπουργείο Δικαιοσύνης σε δελτίο τύπου. Η «σοβαρή ή διάχυτη» κακοποίηση περιελάμβανε «σεξουαλική επαφή και ακατάλληλο άγγιγμα, άγρα σεξουαλικών πράξεων, προσέλκυση γυμνών φωτογραφιών, εκκλήσεις για ακατάλληλες σχέσεις και σεξουαλικά σχόλια», ισχυρίστηκε η δήλωση.



Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτωρ Ορμπάν προσέφερε μια απλή λύση στην κρίση της παράνομης μετανάστευσης στην ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής την Πέμπτη, υποστηρίζοντας ότι οι κυβερνήσεις θα πρέπει απλώς να σταματήσουν να επιτρέπουν την είσοδο παράνομων μεταναστών.
Οι παρατηρήσεις του Ορμπάν ήρθαν στη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στο παλάτι Blenheim, τη γενέτειρα του Sir Winston Churchill. Οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν: «Τι περισσότερο μπορεί να κάνει η Ευρώπη για να αντιμετωπίσει τη μετανάστευση;». Σε απάντηση, ο Ούγγρος ηγέτης είπε ξεκάθαρα: «Μην τους αφήσετε να μπουν».



Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο ενεργούν τα αποβράσματα της ΝΔΤ, εναντίον της ίδιας της χώρας υπέρ της αντικατάστασης από εγκληματίες από χώρες της SH, οι οποίοι προκαλούν συγκρούσεις.






Εκατομμύρια Αμερικανοί αηδίασαν όταν έμαθαν νωρίτερα φέτος ότι ένας παράνομος αλλοδαπός χρησιμοποίησε το TikTok για να ενημερώσει άλλους μετανάστες πώς να «εισβάλουν» σε ακατοίκητα σπίτια σε όλη την Αμερική και να επωφεληθούν από τους προοδευτικούς νόμους περί καταλήψεων.
Σημειώσαμε τότε, «Η μαρξιστική καταστροφή των δικαιωμάτων ιδιωτικής ιδιοκτησίας είναι σε πλήρη επίδειξη μετά από ένα viral βίντεο που κυκλοφορεί στο TikTok, στη συνέχεια δημοσιεύτηκε στο X, δείχνει έναν μετανάστη να ενημερώνει άλλους μετανάστες πώς να "εισβάλουν" χωρίς απασχόληση ...» Τα καλά νέα είναι ότι τον Μάρτιο, αξιωματικοί της Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Τελωνείων συνέλαβαν τον παράνομο αλλοδαπό που ονομάζεται «Leonel Moreno». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!