Σάββατο 20 Ιουλίου 2024

Εις υγείαν! Άντε, και από τις τουαλέτες!! - Γαλλία: Έγκριση σε επεξεργασμένα λύματα για την παραγωγή τροφίμων (mmm, yummy!!!!!!)




Τα ανακυκλωμένα λύματα μπορούν πλέον να χρησιμοποιούνται για την παρασκευή, επεξεργασία ή συντήρηση τροφίμων για ανθρώπινη κατανάλωση.

Το Υπουργείο Γεωργίας ισχυρίζεται ότι αυτός ο νέος κανονισμός θα επιτρέψει μια δραστική εξοικονόμηση «15 έως 80% του πόσιμου νερού».

Στη Γαλλία, οι βιομηχανικές εταιρείες επιτρέπεται πλέον να χρησιμοποιούν ανακυκλωμένα λύματα ως πρόσθετο τροφίμων υπό ορισμένες προϋποθέσεις. 

Η France-Soir αναφέρει σχετικά.

Αυτό το διάταγμα κατέστη δυνατό από το σχέδιο ύδρευσης που παρουσίασε η κυβέρνηση τον Μάρτιο του 2023. Αυτό είχε προετοιμάσει το έδαφος για την άρση των περιοριστικών κανονιστικών μέτρων. Στόχος του μέτρου είναι να «μειωθεί η ετήσια αυξανόμενη πίεση στους πόρους και να διασφαλιστεί η τακτική πρόσβαση και το κόστος για τους επιχειρηματίες».


Ο στόχος της κυβέρνησης του Εμμανουέλ Μακρόν: Μέχρι το 2030, πρέπει να επιτευχθεί η επαναχρησιμοποίηση του 10% των λυμάτων.

Τα επεξεργασμένα λύματα μπορούν να χρησιμοποιούνται για την παρασκευή, την επεξεργασία ή τη συντήρηση τροφίμων ανθρώπινης κατανάλωσης. 

Το Υπουργείο Γεωργίας ισχυρίζεται ότι αυτός ο νέος κανονισμός θα επιτρέψει μια δραστική εξοικονόμηση «15 έως 80% του πόσιμου νερού».


Πηγή:

ΠΗΓΗ: Frankreich: Aufbereitetes Abwasser für Lebensmittelproduktion (...) - Transition News (transition-news.org)



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ




μετά την κατανάλωση επεξεργασμένων λυμάτων


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!