Κυριακή 7 Ιουλίου 2024

Μαρμπέγια, Ισπανία: 750 ευρώ πρόστιμο (!!!!!) για ...ούρηση στη θάλασσα (άρα γε, πώς θα ανακαλύπτουν τους παραβάτες;;;)







Ένα νέο διάταγμα του δήμου Marbella για την ανδαλουσιανή Costa del Sol προκαλεί διασκέδαση ακόμη και πριν τεθεί σε ισχύ. 

Οι λουόμενοι αναρωτιούνται πώς σκοπεύει η πόλη να ελέγξει το αδίκημα. (έλα ντε! 😏)


Το δημοτικό συμβούλιο της Μαρμπέγια έχει κηρύξει πόλεμο στους λουόμενους που ουρούν κρυφά στη θάλασσα. Όπως ενημερώνει ο τηλεοπτικός σταθμός Quatro, η κυβέρνηση έχει συντάξει αντίστοιχο διάταγμα που προβλέπει υψηλά πρόστιμα για παραβιάσεις.

Ο νέος κανονισμός δεν έχει ακόμη εγκριθεί, αλλά αναφέρει σαφώς στο άρθρο 67:

«Η ούρηση στη θάλασσα και στην παραλία τιμωρείται με πρόστιμο έως 750 ευρώ».




Στιγμιότυπο οθόνης: Διάταγμα του Δημοτικού Συμβουλίου της Marbella. Έκθεση Cuatro

Επειδή ο κανονισμός προκάλεσε διαμάχη κατά την προετοιμασία, μια ομάδα από το πρόγραμμα "Tiempo al tiempo" ταξίδεψε στην Ανδαλουσιανή Costa del Sol. Πάνω απ' όλα, οι πρόθυμοι δημοσιογράφοι αναρωτήθηκαν πώς το Δημοτικό Συμβούλιο της Marbella θα εφαρμόσει και θα ελέγξει το διάταγμά του. Ωστόσο, δεν κατέληξαν σε οριστικό συμπέρασμα.

Στην παραλία της Marbella, ένας παρουσιαστής του "Tiempo al tiempo" συνομίλησε με λουόμενους και ήθελε να μάθει τη γνώμη τους για αυτόν τον κανονισμό. «Από που θα το μάθουν,  από τις μέδουσες;» αστειεύτηκε ένας λουόμενος. 
Πρέπει πιθανώς να χρησιμοποιούν "επιθεωρητές για τ@ίσα", πρότεινε ένας άλλος. 
«Πώς μπορεί ένας αστυνομικός να αναγνωρίσει ότι (...) αφού δεν μπορείς να το δεις, δεν το καταλαβαίνω», σχολίασε μια μπερδεμένη γυναίκα.

«Τόσο ηλίθια είναι η ανθρωπότητα», έγραψε ένας αναγνώστης που μας επεσήμανε αυτό το διασκεδαστικό ανέκδοτο. Και προσέξτε: Γίνεται πολύ ακριβό για τους επαναλαμβανόμενους παραβάτες. Μια τέτοια περίπτωση θεωρείται σοβαρό αδίκημα και μπορεί να τιμωρηθεί με πρόστιμο έως 1.500 ευρώ.

Από:




ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ












ΣΧΕΤΙΚΑ:

Το σαβουάρ-βιβρ για την περίσταση 😜 με σκίτσα:

Πώς να ουρήσετε διακριτικά στην θάλασσα
Μερικές φορές, η πλησιέστερη τουαλέτα στην παραλία βρίσκεται πολύ μακριά για να φτάσετε εγκαίρως. Αυτό δεν σας αφήνει άλλη επιλογή από το να τα κάνετε ακριβώς εκεί που βρίσκεστε. Οι παραλίες είναι δημόσιοι χώροι και συχνά γεμίζουν με ανθρώπους. Ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι να κάνετε την επιχείρησή σας διακριτικά, ώστε κανείς να μην υποψιαστεί το παραμικρό. Αυτό το άρθρο θα σας δείξει πώς να το κάνετε αυτό (σ.σ. με χάρη 😌).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!