Κυριακή 7 Ιουλίου 2024

Α ν α τ ρ ι χ ι α σ τ ι κ ό ! - Επι$τήμη από την κόλαση: 'Cognify': η μελλοντική μηχανή ελέγχου του νου για αντιφρονούντες (ΒΙΝΤΕΟ)




Εκείνοι που καταδικάζονται επειδή δεν υποτάσσονται στην τελευταία ιδεολογία μπορεί μια μέρα να υποστούν κακοποίηση του νου από μια μηχανή ελέγχου του νου. 

Είναι συγκλονιστικό, αν και δεν αποτελεί έκπληξη, αλλά ένα από τα αδικήματα που αναφέρονται εναντίον των οποίων θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί το Cognify είναι τα «εγκλήματα μίσους» και οι «διακρίσεις», ή μάλλον, ο,τιδήποτε θεωρείται δυσάρεστο για τα μη λευκά μη ετεροφυλόφιλα άτομα.

Μια δυστοπική έννοια της «φυλακής του μέλλοντος» διαμορφώθηκε πρόσφατα από τον Hashem Al-Ghaili

Ονομάζεται Cognify, αποτελείται από μηχανές που επιβάλλουν τιμωρία μέσω της εμφύτευσης αναμνήσεων στους εγκεφάλους εκείνων που έχουν καταδικαστεί για εγκλήματα

«Καλώς ήρθατε στο Cognify, μια εγκατάσταση που έχει σχεδιαστεί για να αντιμετωπίζει τους  εγκληματίες σαν ασθενείς», ανέφερε το βίντεο.



ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΒΙΝΤΕΟ:

Παρουσιάζουμε το Cognify, τη φυλακή του μέλλοντος. Αυτή η εγκατάσταση έχει σχεδιαστεί για να αντιμετωπίζει τους εγκληματίες σαν ασθενείς. 

Αντί να περάσουν χρόνια σε ένα πραγματικό κελί φυλακής, οι κρατούμενοι θα μπορούσαν να ολοκληρώσουν την ποινή τους εδώ μέσα σε λίγα λεπτά. 

Οι οικογένειες των φυλακισμένων θα ενημερώνονται για τις νέες μνήμες και τον νέο χαρακτήρα που εμφυτεύθηκε στον φυλακισμένο, ώστε να προσαρμοστούν. (!!!!!!)

Το Cognify θα μπορούσε κάποια μέρα να δημιουργήσει και να εμφυτεύσει τεχνητές μνήμες απευθείας στον εγκέφαλο του κρατουμένου. 

Θα μπορούσε να προσφέρει μια νέα προσέγγιση στην ποινική αποκατάσταση, μεταμορφώνοντας τον τρόπο με τον οποίο η κοινωνία αντιμετωπίζει τους παραβάτες, εστιάζοντας στην αποκατάσταση και όχι στην τιμωρία. 









ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ




ΣΧΕΤΙΚΑ:

Η έννοια της φυλακής που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη θα ολοκληρώσει τις ποινές μέσα σε λίγα λεπτά
Οι μνήμες που δημιουργούνται από την τεχνητή νοημοσύνη θα αναγκάσουν τους κρατούμενους να βιώσουν το έγκλημά τους
Η εμπειρία θα έμοιαζε με χρόνια για τα θέματα, λεπτά σε πραγματικό χρόνο
Ο δημιουργός πιστεύει ότι η μέθοδος θα επιταχύνει επίσης τη διαδικασία αποκατάστασης

3 σχόλια:

  1. Κουρδιστό Πορτοκάλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς, πάντα μας προετοιμάζουν μέσω του κινηματογράφου.

      Διαγραφή
  2. Έχεις χάσει επεισόδια 5:01 μ.μ.
    Τώρα πιά αντί γιά τόν κινηματογράφο υπάρχουν τά ολογράμματα στόν ουρανό, εκεί σού δείχνουν τί έρχεται..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!