Τρίτη 2 Ιουλίου 2024

Υπάρχουν εμβόλια στην προμήθεια τροφίμων μας;




Από την TRACY THURMAN 

24 Ιουνίου 2024 


Χρόνος ανάγνωσης: 6 λεπτά



Στα προηγούμενα άρθρα μου, εξετάσαμε τον παγκόσμιο πόλεμο κατά των αγροτών, τις οργανώσεις που πιέζουν για τη Μεγάλη Επαναφορά των Τροφίμων, τις τακτικές που χρησιμοποιούνται για να επιβληθούν αυτές οι αλλαγές στο κοινό και τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη για να αφαιρέσουν την πρόσβασή σας σε υγιεινά, φρέσκα τρόφιμα. Σήμερα θα εμβαθύνουμε στο επίμαχο ζήτημα των εμβολίων στον εφοδιασμό τροφίμων.

Ακριβείς πληροφορίες σχετικά με αυτό το θέμα δεν είναι εύκολο να βρεθούν. 

Η USDA και οι προγραμματιστές φαρμάκων δεν υποχρεούνται να δημοσιεύσουν πληροφορίες σχετικά με τα κτηνιατρικά φάρμακα που βρίσκονται σε διαδικασία ανάπτυξης, έτσι οι ανεξάρτητοι ντετέκτιβ αφήνονται να ψάχνουν μέσα από έγγραφα αξιολογημένα από ομοτίμους, πανεπιστημιακές δημοσιεύσεις, συμβάσεις USDA, ειδοποιήσεις επιχορηγήσεων, λευκές βίβλους εταιρειών και πανεπιστημιακές ιστοσελίδες για να μάθουν τι υπάρχει στον ορίζοντα. Αυτό το σύστημα απέχει πολύ από το να είναι διαφανές, και ειλικρινά, δεν νομίζω ότι αυτό είναι ατύχημα.

Πριν χρησιμοποιηθεί οποιαδήποτε τεχνολογία εμβολίων σε ανθρώπους, συνήθως δοκιμάζεται πρώτα στην κτηνιατρική αγορά λόγω των απίστευτα χαλαρών κανονισμών

Γνωρίζοντας αυτό, δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τα ζώα διατροφής μας λάμβαναν ενέσεις mRNA για χρόνια πριν από την κυκλοφορία του εμβολίου Covid.

Γύρω στο 2014, η USDA χορήγησε άδεια υπό όρους για ένα εμβόλιο mRNA για χρήση σε χοίρους για τον ιό της επιδημικής διάρροιας των χοίρων. Αυτό ισοδυναμεί με άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης και παρακάμπτει τη διαδικασία αδειοδότησης και έγκρισης εμβολίων του USDA.

Το 2015, η Merck αγόρασε την Harrisvaccines για να αποκτήσει την πλατφόρμα RNA της. Το δελτίο τύπου της Merck για το 2015 ανέφερε ότι αυτή η «τεχνολογία σωματιδίων RNA ... αντιπροσωπεύει μια σημαντική ανακάλυψη στην ανάπτυξη εμβολίων. Διαθέτει επίσης μια εξαιρετικά ευέλικτη πλατφόρμα παραγωγής ικανή να στοχεύσει ένα ευρύ φάσμα ιών και βακτηρίων. Τα παθογόνα συλλέγονται από ένα αγρόκτημα και συγκεκριμένα γονίδια αλληλουχούνται και εισάγονται σε σωματίδια RNA, καθιστώντας ασφαλή, ισχυρά εμβόλια ικανά να παρέχουν ειδική προστασία για το κοπάδι».

Το Sequivity, που παρουσιάστηκε το 2018, είναι η πλατφόρμα εμβολίων RNA της Merck που βασίζεται στην τεχνολογία Harrisvaccines. Αυτές οι ενέσεις RNA χρησιμοποιούνται ήδη σε χοίρους. Είναι προσαρμοσμένα για διαφορετικούς ιούς και κάθε προσαρμοσμένη ένεση δεν υποβάλλεται σε νέες δοκιμές ασφάλειας. Νέες συνθέσεις αναπτύσσονται αμέσως. Το χοιρινό κρέας που τρώτε από το σούπερ μάρκετ είναι ήδη πιθανό να αντιμετωπιστεί με αυτές τις γονιδιακές θεραπείες.

Το 2016, η BioNtech και η Bayer συνεργάστηκαν για την ανάπτυξη κτηνιατρικών εμβολίων mRNA χρησιμοποιώντας τις κτηνιατρικές γνώσεις της Bayer και την πλατφόρμα BioNtech MRNA (αυτή που χρησιμοποιήθηκε για το εμβόλιο Pfizer Covid). Δεδομένων των ετών που μεσολάβησαν για την ανάπτυξη, μπορεί να υπάρξει μια σειρά από νέα εμβόλια mRNA ζώων που θα κυκλοφορήσουν στο εγγύς μέλλον.

Τον Οκτώβριο του 2021, το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Αϊόβα ξεκίνησε ένα έργο δοκιμής ενός νέου εμβολίου mRNA κατά των λοιμώξεων RSV στις αγελάδες, με τη μορφή υποδόριου εμφυτεύματος που απελευθερώνει συνεχώς mRNA στην αγελάδα. Η αναμενόμενη ημερομηνία ολοκλήρωσης της μελέτης είναι το 2026.

Αν νομίζετε ότι τα εμβόλια mRNA είναι το μόνο πρόβλημα, ξανασκεφτείτε το: σύμφωνα με ένα έγγραφο του 2021 που δημοσιεύθηκε στο Frontiers in Veterinary Science, το DNA, το RNA και τα ανασυνδυασμένα εμβόλια ιικού φορέα βρίσκονται όλα σε εξέλιξη. 

Διαφημίζονται ως ικανά για γρήγορη ανάπτυξη: δεν υπάρχει χρόνος για ενοχλητικές δοκιμές ασφάλειας, πόσο μάλλον χρόνος για να δούμε αν οι άνθρωποι που καταναλώνουν κρέας από αυτά τα ζώα υποφέρουν από μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία. 

Το έγγραφο επισημαίνει επίσης ότι ο σολομός εκτροφής λαμβάνει ήδη πολλαπλές ενέσεις DNA για διάφορες ασθένειες.

Σύμφωνα με το κτηνιατρικό εγχειρίδιο της Merck, έχουν παραχθεί πειραματικά εμβόλια DNA κατά της γρίπης των πτηνών, της λύσσας, του ιού της ιογενούς διάρροιας των βοοειδών, του ιού του έρπητα των χοίρων, του ερπητοϊού των βοοειδών-1, του αφθώδους πυρετού και άλλων κτηνιατρικών ιών.

Όλα αυτά εγείρουν το ερώτημα: μπορούν τα εμβόλια DNA να αλλάξουν τον γενετικό κώδικα ενός ζώου ή ενός ανθρώπου; 

Σύμφωνα με μια λευκή βίβλο της Moderna του 2017 με τίτλο mRNA Vaccines: Disruptive Innovation in Vaccination, «Η βασική πρόκληση που σχετίζεται με τα εμβόλια DNA είναι ότι πρέπει να διεισδύσουν στον πυρήνα του κυττάρου... Μόλις εισέλθουν στον πυρήνα, τα εμβόλια DNA έχουν τον κίνδυνο να αλλάξουν μόνιμα το DNA ενός ατόμου».

Μπορούν οι γενετικές ενέσεις που χορηγούνται σε ζώα να επηρεάσουν το άτομο που καταναλώνει το ζωικό προϊόν; 

Κινέζοι επιστήμονες δημοσίευσαν μια μελέτη όπου το γάλα με mRNA εγχύθηκε στα έντερα ποντικών. Το mRNA απορροφήθηκε επιτυχώς μέσω του πεπτικού σωλήνα και ενεργοποιήθηκε στο σώμα τους. 

Οι ερευνητές σχεδιάζουν να ακολουθήσουν με μια έκδοση όπου τα ποντίκια τρέφονται με mRNA αντί να εγχέονται και στο συμπέρασμα της εργασίας τους, θεωρούν ότι «Στο εγγύς μέλλον, ένα σύστημα παράδοσης mRNA βασισμένο σε εξωσώματα που προέρχονται από το γάλα θα χρησιμεύσει ως πλατφόρμα για την ανάπτυξη θεραπειών mRNA».

Γνωρίζουμε ότι το ανθρώπινο μητρικό γάλα μολύνθηκε με νανοσωματίδια λιπιδίων mRNA μετά από ενέσεις Covid-19

Αυτό εγείρει ανησυχίες με το έργο της Πολιτείας της Αϊόβα που αναπτύσσει ένα εμφύτευμα συνεχούς απελευθέρωσης, RNA για αγελάδες

Πώς είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα περάσει στην προσφορά γάλακτος;

Πέρα από τα εμβόλια για τα ζώα βρίσκεται το σύνορο των λαχανικών γενετικά τροποποιημένων για να παρέχουν mRNA σε κάθε άνθρωπο που τα τρώει. 

Το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών χρηματοδοτεί μία από τις πολλές μελέτες που χρησιμοποιούν φυτά όπως το μαρούλι και το σπανάκι για τη δημιουργία γονιδιακών θεραπειών mRNA που εισέρχονται στο ανθρώπινο σώμα όταν το φυτό τρώγεται.

Ο πειραματισμός ανοσοποίησης με βάση τα φυτά ξεκίνησε πριν από περισσότερες από δύο δεκαετίες: Το 2002, μια εταιρεία που ονομάζεται Prodigene τιμωρήθηκε με πρόστιμο εκατομμυρίων δολλαρίων όταν το γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι που παράγει εμβόλιο μόλυνε 500.000 κιλά σόγιας.

Τα φυτοφάρμακα RNAi παρουσιάζουν επίσης σημαντικό κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία. Αυτοί οι ψεκασμοί, που χρησιμοποιούνται σε καλλιέργειες ΓΤΟ, έχουν σχεδιαστεί για να τροποποιούν γενετικά ζωντανούς οργανισμούς σε γεωργικό περιβάλλον. 

Οι ψεκασμοί RNAi μπορούν να μεταφερθούν ελεύθερα στον άνεμο, μολύνοντας τεράστιες εκτάσεις γόνιμης γεωργικής γης και κατά τα άλλα καθαρές καλλιέργειες, προκαλώντας ενδεχομένως γενετικές τροποποιήσεις σε πολλά είδη πέρα από τον επιδιωκόμενο στόχο τους, ακόμη και μεταβάλλοντας τα βιολογικά λαχανικά που καλλιεργούνται προς τα κάτω. 

Το 2017, η EPA ενέκρινε το καλαμπόκι RNAi Smartstax PRO της Monsanto και της Dow, το οποίο τώρα αντιπροσωπεύει έως και το 17% του καλαμποκιού που καλλιεργείται στις Ηνωμένες Πολιτείες, οπότε το καλαμπόκι που τρώτε σε τσιπς τορτίγιας και άλλα επεξεργασμένα τρόφιμα μπορεί να περιέχει αυτή την τεχνολογία γονιδιακής σίγασης.

Όσον αφορά τον πιθανό κίνδυνο γενετικής βλάβης σε ανθρώπους και ζωικά είδη από ψεκασμούς RNAi, μια έκθεση των Jonathan R. Latham και Allison K. Wilson του Bioscience Research Project σημειώνει ότι «Η πέψη των θηλαστικών είναι μια πολύπλοκη διαδικασία κατά την οποία τα μόρια τροφίμων λαμβάνονται στο σώμα από πολλές οδούς. Έχει αποδειχθεί σε θηλαστικά ότι ορισμένες από αυτές τις οδούς επιτρέπουν περιορισμένη είσοδο στην κυκλοφορία του αίματος μακρομορίων όπως το DNA και άθικτες πρωτεΐνες. 

Έτσι απορροφημένα, τα μακρομόρια μπορούν να εισέλθουν σε εσωτερικά όργανα, μυϊκό ιστό, ακόμη και έμβρυα. Τουλάχιστον σε ορισμένους ιστούς, ξένο DNA εισέρχεται στους πυρήνες μεμονωμένων κυττάρων. 

Οι συγγραφείς σημειώνουν επίσης ότι «τα μακρά διπλά dsRNAs έχουν προηγουμένως απορριφθεί ως ιατρικές θεραπείες για το λόγο ότι προκαλούν παρενέργειες σε χαμηλές δόσεις. Με βάση την ανάλυσή μας, φαίνεται απίθανο να γίνει μια πειστική υπόθεση για την ασφαλή ένταξή τους στα τρόφιμα».

Στη λευκή βίβλο του 2021 της Livestock Research Innovation Corporation με τίτλο «Το μέλλον των εμβολίων κτηνοτροφίας», οι συγγραφείς πιστεύουν με ενθουσιασμό ότι: «Η τρέχουσα πανδημία COVID-19 μας δίδαξε πολλά μαθήματα, συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος ότι η διαδικασία ανάπτυξης, μαζικής παραγωγής και έγκρισης εμβολίων θα μπορούσε να μειωθεί από αρκετά χρόνια (ή δεκαετίες) σε 8-9 μήνες. Αυτό θα έχει σημαντικό και μακροχρόνιο αντίκτυπο στον τρόπο παραγωγής και ανάπτυξης των εμβολίων κατά των ζώων στο μέλλον».

Μας υπενθυμίζουν ότι «η καλή υγεία ξεκινά με τη βιοασφάλεια» και ότι «ως αποτέλεσμα της πανδημίας, η κοινωνία είναι πιο συντονισμένη με την έννοια της "Μίας Υγείας" (One Health) και έτσι ο εμβολιασμός των ζώων θα θεωρηθεί μέρος μιας ευρύτερης εικόνας υγείας, που περιλαμβάνει τον άνθρωπο και το περιβάλλον».


ΠΗΓΗ: Are There Vaccines in our Food Supply? ⋆ Brownstone Institute


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!