Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024

Η γ ε ω μ η χ α ν ι κ ή στα ανοικτά των ακτών των ΗΠΑ θα μπορούσε να ε ν τ ε ί ν ε ι τα κύματα κ α ύ σ ω ν α στην Ευρώπη




Αυτό ισχυρίζονται οι συντάκτες μιας νέας μελέτης που εξέτασε τις συνέπειες αυτών των κλιματικών χειρισμών. 

Το αποτέλεσμα: Στοχευμένα μέτρα για τη μείωση των θερμοκρασιών σε μια περιοχή μπορεί να έχουν δυνητικά αρνητικές παρενέργειες σε άλλα μέρη του κόσμου.


Οι χειρισμοί του καιρού πραγματοποιούνται εδώ και δεκαετίες. Για εξίσου μεγάλο χρονικό διάστημα, οι επικριτές αυτών των παρεμβάσεων στο κλίμα έχουν χαρακτηριστεί ως τρελλοί και συνωμοσιολόγοι. 

Αλλά εν τω μεταξύ, αυτές οι «τροποποιήσεις» και άλλες μορφές γεωμηχανικής πραγματοποιούνται τόσο εμφανώς που οι υπεύθυνοι αλχημιστές του κλίματος δεν μπορούν πλέον να κρύψουν τις επικίνδυνες δραστηριότητές τους. 

Ως εκ τούτου, πρέπει να παραδεχτούν ότι παίζουν τον Θεό. Υποτίθεται προς όφελος των ανθρώπων, του περιβάλλοντος - και για να μας προστατεύσουν από την απειλητική για τη ζωή μας κλιματική αλλαγή.

Σε αυτές τις μεγαλομανείς μηχανορραφίες, που κάποτε θεωρούνταν ταμπού, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF), τα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ), ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.) και υποτιθέμενοι φιλάνθρωποι όπως ο Μπιλλ Γκέητς, ο Τζεφ Μπέζος ή ο Τζωρτζ Σόρος συνεργάζονται όπως πάντα (εδώ, εδώ, εδώ, εδώ και εδώ). Οι πολιτικοί μπράβοι τους παίζουν μαζί, όπως και ένα μεγάλο μέρος των κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης.

Επί του παρόντος, φαίνεται να έχουμε φτάσει σε ένα σημείο σε αυτό το θέμα όπου τα "limited hangout" καθίστανται απαραίτητα. Αυτό είναι ένα δημοφιλές «τέχνασμα κατασκοπείας» που χρησιμοποιείται από επαγγελματίες πληροφοριών. Xρησιμοποιείται όταν το πέπλο μυστικότητας έχει τεμαχιστεί και μια ψεύτικη ιστορία κάλυψης δεν μπορεί πλέον να βασιστεί σε μια ψεύτικη ιστορία κάλυψης για να παραπληροφορήσει το κοινό.

Ως εκ τούτου, μέρος της αλήθειας γίνεται αποδεκτό – μερικές φορές ακόμη και εθελοντικά. Ωστόσο, τα κρίσιμα και επιζήμια γεγονότα της υπόθεσης εξακολουθούν να αποκρύπτονται. Ωστόσο, το κοινό είναι συνήθως τόσο απορροφημένο από τις νέες πληροφορίες που δεν σκέφτεται να εμβαθύνει περαιτέρω στο θέμα.

Σε κάθε περίπτωση, ο βρετανικός Guardian μόλις έγινε γνωστός ως συνωμοσιολόγος και δημοσίευσε ένα τρομακτικό μήνυμα. Το έγγραφο είχε τίτλο: 

«Μελέτη δείχνει ότι η κλιματική μηχανική στα ανοικτά των ακτών των ΗΠΑ θα μπορούσε να ενισχύσει τα κύματα καύσωνα στην Ευρώπη». Ο ένοχος ήταν μια τεχνική γεωμηχανικής που χρησιμοποιήθηκε για τη μείωση των υψηλών θερμοκρασιών στην Καλιφόρνια.

Η μελέτη δείχνει ότι τα στοχευμένα μέτρα για τη μείωση των θερμοκρασιών σε μια συγκεκριμένη περιοχή κατά τη διάρκεια μιας συγκεκριμένης εποχής θα μπορούσαν να είναι προσωρινά επωφελή για ορισμένους πληθυσμούς, αλλά να προκαλέσουν δυνητικά αρνητικές παρενέργειες σε άλλα μέρη του κόσμου. 

Ως εκ τούτου, οι επιστήμονες ζητούν τώρα ρύθμιση για να αποτρέψουν την περιφερειακή χρήση της φωτεινότητας των θαλάσσιων νεφών από το να έχει αρνητικές επιπτώσεις αλλού, ανακοινώνει ο Guardian.

Παρεμπιπτόντως, οι συντάκτες της μελέτης περιγράφουν τα αποτελέσματά τους ως «τρομακτικά». 

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν λίγοι ή καθόλου κανονισμοί παγκοσμίως για την πρόληψη περιφερειακών εφαρμογών της τεχνικής φωτεινότητας θαλάσσιων νεφών, στην οποία ανακλαστικά αερολύματα ψεκάζονται σε σύννεφα stratocumulus πάνω από τον ωκεανό για να αντανακλούν περισσότερη ηλιακή ακτινοβολία πίσω στο διάστημα.

Εντυπωσιακά: Σύμφωνα με τους ειδικούς, μεμονωμένες χώρες, πόλεις, επιχειρήσεις ή ακόμη και πλούσιοι ιδιώτες δύσκολα εμποδίζονται να αλλάξουν το τοπικό τους κλίμα λόγω των ανεπαρκών ελέγχων. Ακόμη και αν αυτό είναι εις βάρος των ανθρώπων που ζουν αλλού.


«Η πρόσφατη απότομη αύξηση των παγκόσμιων θερμοκρασιών ώθησε ορισμένα ερευνητικά ιδρύματα και ιδιωτικούς οργανισμούς να ασχοληθούν με την έρευνα γεωμηχανικής, η οποία ήταν σχεδόν ταμπού», γράφει ο Guardian.

Στην Αυστραλία, οι επιστήμονες δοκιμάζουν στρατηγικές για να ελαφρύνουν τα θαλάσσια σύννεφα για τουλάχιστον τέσσερα χρόνια για να δροσίσουν τον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο και να επιβραδύνουν τη λεύκανσή του. 

Μια ενδιαφέρουσα πληροφορία, επειδή τον Φεβρουάριο η Wall Street Journal και ορισμένα ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ ανέφεραν ότι τα έργα γεωμηχανικής επρόκειτο να ξεκινήσουν στις ΗΠΑ, την Αυστραλία και το Ισραήλ φέτος.

Ο Guardian επιτρέπει επίσης να γίνει γνωστό ότι επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον ψέκασαν σωματίδια θαλασσινού αλατιού στο κατάστρωμα πτήσης του παροπλισμένου αεροπλανοφόρου USS Hornet, το οποίο είναι αγκυροβολημένο στην Alameda στον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο, νωρίτερα φέτος.

Αυτό το πείραμα σταμάτησε από την τοπική κυβέρνηση για να ελέγξει εάν το σπρέϋ που χρησιμοποιήθηκε περιείχε χημικές ουσίες που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία των ανθρώπων ή των ζώων στον κόλπο. Η νέα μελέτη δείχνει επίσης ότι οι συνέπειες αυτών των κλιματικών χειρισμών είναι εκτεταμένες και ότι είναι δύσκολο να προβλεφθούν.

Αυτό που αποκρύπτεται από όλους τους εμπλεκόμενους είναι ότι, σύμφωνα με τους επικριτές, η σπορά νεφών, η γεωμηχανική και το HAARP (High Frequency Active Auroral Research Project) μπορούν ακόμη και να χρησιμοποιηθούν για «κλιματικό τρόμο» (εδώ, εδώ, εδώ και εδώ).


ΠΗΓΕΣ:




ΠΗΓΗ: Geoengineering vor der US-Küste könnte Hitzewellen in Europa verstärken - Transition News (transition-news.org)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!