Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024

Γιατί βάζουν ζ ω ν τ α ν ό ΔΕΡΜΑ σε ρομπότ;!





Το New Scientist δημοσίευσε ένα φρικιαστικό βίντεο στο Twitter που δείχνει ένα πειραματικό πρόσωπο που προορίζεται για ένα ρομπότ κατασκευασμένο από ζωντανά ανθρώπινα κύτταρα δέρματος, που είναι ικανό να χαμογελά.


«Μια τεχνική για την προσάρτηση ενός δέρματος από ζωντανά ανθρώπινα κύτταρα σε ένα ρομποτικό πλαίσιο θα μπορούσε να δώσει στα ρομπότ τη δυνατότητα να εκπέμπουν και να επικοινωνούν με έναν πιο ζωντανό τρόπο», ανέφερε το άρθρο που συνοδεύει το tweet του New Scientist.




New Scientist: Χαμογελαστό πρόσωπο ρομπότ είναι φτιαγμένο από ζωντανά ανθρώπινα κύτταρα δέρματος, 25 Ιουνίου 2024 (1 λεπτό)

Το άρθρο του New Scientist συνέχισε: «Η ομάδα έβαλε το δέρμα σε ένα χαμογελαστό ρομποτικό πρόσωπο, πλάτους λίγων εκατοστών, το οποίο κινείται με ράβδους που συνδέονται με τη βάση. Ήταν επίσης συνδεδεμένο με ένα παρόμοιο μέγεθος 3D σχήματος με τη μορφή ανθρώπινου κεφαλιού (βλ. Παρακάτω), αλλά αυτό δεν μπορούσε να κινηθεί.


Ένα 3D σχήμα κεφαλής καλυμμένο με ζωντανό δέρμα. Πηγή: Άγκυρες τύπου διάτρησης εμπνευσμένες από σύνδεσμο δέρματος για ρομποτικό πρόσωπο καλυμμένο με ζωντανό δέρμα, Cell Reports Physical Science, 25 Ιουνίου 2025



Σχολιάζοντας το βίντεο και το άρθρο του News Scientist, το Modernity News σημείωσε τα εξής.

Το New Scientist γράφει: «Ένα χαμογελαστό πρόσωπο φτιαγμένο από ζωντανό ανθρώπινο δέρμα θα μπορούσε μια μέρα να συνδεθεί με ένα ανθρωποειδές ρομπότ, επιτρέποντας στις μηχανές να εκπέμπουν και να επικοινωνούν με έναν πιο ζωντανό τρόπο, λένε οι ερευνητές».

Τι λένε τώρα οι ερευνητές; Ο Δρ. @ατανικός δεν ήταν διαθέσιμος για σχόλιο; 

Φανταστείτε αυτόν τον ροζ εφιάλτη να σας χαμογελά καθώς ανακοινώνει ότι είναι ο νέος σας δάσκαλος.



Το άρθρο συνεχίζει, "Ο ζωντανός ιστός είναι ένα καλλιεργημένο μείγμα ανθρώπινων κυττάρων δέρματος που αναπτύσσονται σε ένα ικρίωμα κολλαγόνου και τοποθετούνται πάνω από μια βάση ρητίνης 3D-εκτύπωσης".

Φυσικά και είναι. Δεν θα περίμενα τίποτε λιγότερο για το Robot McSkin Face.

Σε αντίθεση με προηγούμενα παρόμοια πειράματα, το δέρμα περιέχει επίσης το ισοδύναμο των συνδέσμων που, σε ανθρώπους και άλλα ζώα, θάβονται στο στρώμα ιστού κάτω από το δέρμα, κρατώντας το στη θέση του και δίνοντάς του απίστευτη δύναμη και ευελιξία.

Έτσι, θα δυσκολευτείτε να το ξεσκίσετε καθώς προσπαθείτε απεγνωσμένα να αποκαλύψετε στον κόσμο την πραγματική ταυτότητα του νέου άρχοντα.

Αλλά τώρα, σοβαρά, γιατί πρέπει να είναι φτιαγμένο από ζωντανό ανθρώπινο δέρμα; Δεν μπορούμε απλά να έχουμε τα μελλοντικά ρομπότ- δολοφόνους να μοιάζουν με ρομπότ, παρακαλώ;

Σκοπεύουν να αναδημιουργήσουν ακριβώς τις ταινίες The Terminator; Οι δυστοπικές ταινίες και τα βιβλία υποτίθεται ότι είναι προειδοποιήσεις, όχι σχέδια. (έτσι δεν είναι;)





ΠΗΓΗ: Why are they putting living skin on robots? – The Expose (expose-news.com)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!