Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024

Εγκληματολογική ανάλυση: Ο Τραμπ πυροβολήθηκε από έως και τ ρ ί α (!) όπλα




Αυτή η ανάλυση είναι εκπληκτική, καθώς το FBI της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας των ΗΠΑ δήλωσε την Κυριακή ότι ο σκοπευτής Thomas Matthew Crooks ενήργησε μόνος του και πυροβόλησε μόνο με όπλο.
Ωστόσο, δεν είναι σε καμμία περίπτωση η μόνη παραδοξότητα στη δολοφονία του Τραμπ. Σύμφωνα με τη New York Post, ο Crooks είχε ακόμη ανακαλυφθεί δύο φορές από αστυνομικούς, «26 λεπτά πριν τραυματίσει τον πρώην πρόεδρο».


Μια ηχητική εγκληματολογική ανάλυση αποκαλύπτει το εκπληκτικό αποτέλεσμα ότι στη συγκέντρωση του προεδρικού υποψηφίου Ντόναλντ Τραμπ το Σάββατο στο Butler στην αμερικανική πολιτεία της Πενσυλβάνια, πυροβολισμοί εκτοξεύτηκαν από έως και τρία όπλα - προς την κατεύθυνση του Τραμπ και όχι από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Αυτό αναφέρει το CNN. Το ειδησεογραφικό κανάλι δεν γράφει ρητά ότι οι πυροβολισμοί δεν προήλθαν από όπλα των δυνάμεων ασφαλείας. Αλλά ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας ή η ανάλυση δεν μπορούν να αναφερθούν σε όπλα από την ασφάλεια εδώ, αυτό δεν θα είχε νόημα. Το CNN συνεχίζει επίσης:


«Οι τρεις πρώτοι πυροβολισμοί ακούγονταν σαν να προέρχονταν από το ύποπτο όπλο Α, οι επόμενοι πέντε σαν να προέρχονταν από το ύποπτο όπλο Β και η τελευταία «ακουστική ώθηση» σαν να είχε εκτοξευθεί από ένα πιθανό όπλο Γ. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της ηχητικής ανάλυσης από τον Catalin Grigoras, διευθυντή του Εθνικού Κέντρου Εγκληματολογίας Μέσων στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο στο Ντένβερ, και τον Cole Whitecotton, ανώτερη επαγγελματική ερευνητική συνεργάτιδα στο ίδιο ίδρυμα.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Robert Maher, η ηχητική ανάλυση επιβεβαίωσε επίσης ότι ο σκοπευτής ήταν περίπου 360 έως 393 πόδια - το ισοδύναμο περίπου 110 έως 120 μέτρων - από το βάθρο. Αυτό το συμπέρασμα είναι σύμφωνο με την ανάλυση του CNN, σύμφωνα με την οποία ο επιτιθέμενος βρισκόταν σε μια οροφή που ήταν μεταξύ 393 και 492 ποδιών - το ισοδύναμο περίπου 120 έως 140 μέτρων - από το βάθρο όταν ακούστηκαν οι πυροβολισμοί.

«Οι λήψεις ήταν στο επίπεδο μιας ακολουθίας κρακ-ποπ, κάτι που είναι τυπικό όταν μια υπερηχητική σφαίρα περνά μέσα από ένα μικρόφωνο πριν ακουστεί ο αντίστοιχος ήχος του ρύγχους», δήλωσε στο CNN ο Maher, ο οποίος διδάσκει εγκληματολογία ήχου στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Μοντάνα.

Ο χρόνος μεταξύ αυτών των σημαδιών τοποθετεί τον σκοπευτή 110 έως 120 μέτρα μακριά από το μικρόφωνο, συνεχίζει ο Maher, υποθέτοντας ότι η σφαίρα κινείται με μέση ταχύτητα 800 έως 1.000 μέτρα ανά δευτερόλεπτο. Αυτό αντιστοιχεί σε 2.600 έως 3.280 πόδια ανά δευτερόλεπτο.

Το γεγονός ότι χρησιμοποιούνται τρία όπλα αντί για ένα, όπως λέγεται επίσημα, οι σφαίρες που ξέφυγαν, εν τω μεταξύ, δεν είναι το μόνο περίεργο στην εκδήλωση. Για παράδειγμα, οι θεατές είχαν ήδη επιστήσει την προσοχή της ασφάλειας στον επιτιθέμενο Crooks πριν από τους πυροβολισμούς στον Τραμπ.

Και όχι μόνο αυτό. Δύο ομάδες ελεύθερων σκοπευτών της Μυστικής Υπηρεσίας βρίσκονταν επίσης σε δύο στέγες πίσω από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ - και τοποθετήθηκαν προς την κατεύθυνση του επιτιθέμενου που βρίσκεται σε μια στέγη περίπου 135 μέτρα μακριά.

Γιατί λοιπόν ο Crooks ήταν ακόμα σε θέση να ενεργει ανεμπόδιστα και δεν συνελήφθη εγκαίρως;

Ο πρώην πεζοναύτης των ΗΠΑ σχολιάζει αυτό Brian J. Berletic για το 'X':


«Όλες οι πιθανές θέσεις για έναν δολοφόνο έχουν σχεδόν σίγουρα ελεγχθεί. Τα στοιχεία βίντεο δείχνουν ότι οι ελεύθεροι σκοπευτές των δυνάμεων ασφαλείας στόχευαν προς τις κατάλληλες κατευθύνσεις ...

Αν οι θεατές είδαν τον δολοφόνο να μπαίνει σε προφανή θέση βολής, τότε εκπαιδευμένοι ελεύθεροι σκοπευτές με διόπτρες σίγουρα το είδαν! Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ ήταν τόσο συστηματικά ανίκανες».

Το Transition News ανέφερε αυτές τις ασυμφωνίες εδώ, εδώ και εδώ.

Εν τω μεταξύ, η New York Post αναφέρει τώρα ότι ο Crooks ανακαλύφθηκε δύο φορές από αστυνομικούς, «26 λεπτά πριν τραυματίσει τον πρώην πρόεδρο και σκοτώσει τον συνταξιούχο αρχηγό της πυροσβεστικής».



ΠΗΓΗ: Forensische Analyse: Aus bis zu drei Waffen wurde auf Trump (...) - Transition News (transition-news.org)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

1 σχόλιο:

  1. Μάλλον θά γίνει καί δεύτερη απόπειρα εναντίον του ακούγεται...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!