Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

Ισλαμιστικές επιθέσεις μεταναστών στην Ευρώπη τώρα στη Νέα Υόρκη: Ισλαμιστής οδηγός ταξί αποκεφαλίζει άγαλμα του Ιησού Χριστού (βίντεο)



Πολλοί αμφισβητούν τη σιωπή των πολιτικών της Νέας Υόρκης, σημειώνοντας ότι ένα παρόμοιο περιστατικό σε ένα τζαμί πιθανότατα θα είχε προκαλέσει βίαιες αντιδράσεις, διαμαρτυρίες στους δρόμους και καταδικαστικές δηλώσεις ηγετών.

Σε μια σοκαριστική επίθεση, ένας μουσουλμάνος οδηγός ταξί στη Νέα Υόρκη καταγράφηκε σε βίντεο να αποκεφαλίζει ένα άγαλμα του Ιησού και να το φτύνει έξω από μια καθολική εκκλησία στο Κουήνς. Αυτό το περιστατικό, που καταγράφηκε σε βίντεο παρακολούθησης, έχει προκαλέσει οργή και έχει εγείρει σοβαρές ανησυχίες για την ισλαμική μισαλλοδοξία προς τους Χριστιανούς και άλλους λεγόμενους «άπιστους».

Το ανησυχητικό περιστατικό συνέβη στη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία της Αγίας Οικογένειας στο Fresh Meadows στις 30 Ιουνίου 2024. Ο Jamshaid Choudhry, ένας 44χρονος οδηγός ταξί από το Hollis, συνελήφθη και κατηγορήθηκε για εγκληματική αταξία ως έγκλημα μίσους και άλλα συναφή αδικήματα.

Η Επισκοπή του Μπρούκλιν, η οποία κυκλοφόρησε το βίντεο, ανέφερε ότι η ζημιά στο άγαλμα θα κοστίσει 20.000 δολλάρια για να επισκευαστεί. Το άγαλμα του Ιησού βρισκόταν έξω από την εκκλησία για 42 χρόνια, σύμβολο πίστης και αφοσίωσης για την τοπική κοινωνία.

Το περιστατικό

Σύμφωνα με το βίντεο, ο Choudhry έφτασε στην εκκλησία με ένα ταξί SUV γύρω στις 5:30 π.μ. Πάρκαρε, διέσχισε ήρεμα το δρόμο και έβγαλε το παπούτσι του πριν πλησιάσει τα αγάλματα της Μαρίας, του Ιωσήφ και του Ιησού. Ο Choudhry τότε άρχισε να χτυπά τα κεφάλια της Μαρίας και του Ιωσήφ με το παπούτσι του πριν εστιάσει την προσοχή του στον Ιησού. Στην ισλαμική Μέση Ανατολή, το να χτυπήσεις κάτι ή κάποιον με ένα παπούτσι είναι ένα ευρέως αποδεκτό σημάδι βαθιάς ασέβειας. Στη συνέχεια χτύπησε βίαια το κεφάλι του αγάλματος του Ιησού μέχρι που αποκεφαλίστηκε και έπεσε στο έδαφος. Αφού διέπραξε αυτή την πράξη βεβήλωσης, έφτυσε το άγαλμα και έφυγε με το παπούτσι του ακόμα στο χέρι.

Ανταπόκριση και συνέπειες

Η κοινότητα έχει εκφράσει οργή και θλίψη για τη βεβήλωση. Η Επισκοπή του Μπρούκλιν καταδίκασε την πράξη, τονίζοντας τη μακρόχρονη παρουσία του αγάλματος και τη συναισθηματική και πνευματική φθορά που προκάλεσε η καταστροφή του. Οι ενέργειες του Choudhry έχουν επικριθεί ευρέως και τώρα αντιμετωπίζει σοβαρές νομικές συνέπειες.

Σύνδεση με προηγούμενα περιστατικά στην Ευρώπη

Αυτό το περιστατικό στη Νέα Υόρκη θυμίζει παρόμοιες πράξεις ισλαμικής θρησκευτικής μισαλλοδοξίας και βανδαλισμού που έχουν συμβεί στην Ευρώπη, συχνά διαπράττονται από μετανάστες. Σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, εκκλησίες και θρησκευτικά σύμβολα έχουν στοχοποιηθεί σε αυτό που πολλοί βλέπουν ως μια ευρύτερη επίθεση από μουσουλμάνους σε ο,τιδήποτε μη ισλαμικό (δείτε εδώεδώεδώεδώ και εδώ). Τα κυρίαρχα μέσα μαζικής ενημέρωσης βολικά δεν εκθέτουν το θρησκευτικό κίνητρο πίσω από τέτοια εγκλήματα. Για παράδειγμα, το Κοράνι, στο εδάφιο 47:4, δηλώνει, «Όταν συναντήσετε τους άπιστους, χτυπήστε το λαιμό...» Αυτές οι επιθέσεις δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά, αλλά μέρος μιας ανησυχητικής τάσης ισλαμικής θρησκευτικά υποκινούμενης βίας και βανδαλισμού.

Έλλειψη πολιτικής οργής

Πολλοί αναρωτιούνται πού είναι η οργή των πολιτικών στη Νέα Υόρκη. Εάν ένα παρόμοιο περιστατικό συνέβαινε σε ένα τζαμί, είναι πολύ πιθανό να υπήρχε βίαιη αντίδραση, άνθρωποι θα διαδήλωναν στους δρόμους και πολιτικοί θα εξέδιδαν καταδικαστικές δηλώσεις. Φαίνεται ότι όταν συμβαίνουν επιθέσεις κατά της χριστιανικής κοινότητας, κρύβονται ήσυχα κάτω από το χαλί. Αυτά τα κραυγαλέα δύο μέτρα και δύο σταθμά εγείρουν σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την έλλειψη ενδιαφέροντος των ηγετών για τη χριστιανική κοινότητα και τον έλεγχο που έχει η ισλαμική κοινότητα πάνω σε εκείνους που βρίσκονται στην εξουσία.



ΠΗΓΗ: Islamic Migrant Attacks Seen in Europe Now in NYC: Jesus Statue Beheaded by Islamic Taxi Driver (Video) - RAIR (rairfoundation.com)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ




ΣΧΕΤΙΚΑ:



Είναι μια χώρα με μόλις πέντε εκατομμύρια ανθρώπους, αλλά το ένα πέμπτο του πληθυσμού είναι τώρα γεννημένοι στο εξωτερικό. Σήμερα μάθαμε για το χωριό Dundrum, στην κομητεία Tipperary.


Η εκδήλωση με επικεφαλής τον ιμάμη Husham Al-Husainy, φερέφωνο της ιρανικής κυβέρνησης, έχει προκαλέσει σημαντικές ανησυχίες λόγω της εμπρηστικής ρητορικής του, των επικίνδυνων δεσμών του, της εχθρότητας προς την Αμερική και της υποστήριξης της Σαρία.
Ασούρα! Είναι και πάλι εκείνη η εποχή του χρόνου, όταν οι σιίτες μουσουλμάνοι τιμούν τον θάνατο του εγγονού του Προφήτη. Αιματοβαμμένοι σιίτες μουσουλμάνοι, συμπεριλαμβανομένων νεαρών αγοριών, συμμετέχουν σε αυτομαστίγωμα, κόβοντας τους εαυτούς τους με αλυσοδεμένες λεπίδες κατά τη διάρκεια αυτής της τήρησης. Αυτή η θρησκευτική πομπή συμβαίνει όχι μόνο σε μουσουλμανικές χώρες παγκοσμίως, αλλά και σε μη μουσουλμανικές χώρες σε όλη την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες.



Η Μητροπολιτική Αστυνομία επέτρεψε να κλείσουν τμήματα του κεντρικού Λονδίνου για μια πομπή την Ημέρα της Ασούρα, λίγες ημέρες μετά από μια σκληρή προσέγγιση με τους οπαδούς της Αγγλίας που αποθαρρύνθηκαν από το να βγουν έξω για να παρακολουθήσουν τον τελικό του Euro.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!