Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

J.D. Vance: «Η σύγκρουση στην Ουκρανία μπορεί να λυθεί – αποσπάται η προσοχή μας από το πραγματικό πρόβλημα»



Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος αντιπρόεδρος J.D. Vance. Φωτογραφία: Kamil Krzaczynski/AFP via Getty Images

Το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα είναι η μεγαλύτερη απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Ο αντιπρόεδρος του Donald Trump για τις προεδρικές εκλογές, JD Vance, το τόνισε αυτό στο πρώτο βίντεο μετά την υποψηφιότητά του. 

Είπε στο Fox News ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία απλώς αποσπά την προσοχή της χώρας από αυτήν.


Από τον Reinhard Werner

17 Ιουλίου 2024


Ο εκλεγμένος αντιπρόεδρος του Donald Trump για τις προεδρικές εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες, JD Vance, έδωσε την πρώτη του συνέντευξη μετά την υποψηφιότητα στο "Fox News" τη Δευτέρα 15 Ιουλίου. Μεταξύ άλλων, ρωτήθηκε για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στην εξωτερική πολιτική. Ο γερουσιαστής του Οχάϊο περιέγραψε την Κίνα, η οποία κυβερνάται από το Κομμουνιστικό Κόμμα, ως τη «μεγαλύτερη απειλή» για τους Αμερικανούς.


Ο Vance βλέπει τη σύγκρουση στην Ουκρανία ως αντιπερισπασμό από την Κίνα

Αντίθετα, η σύγκρουση στην Ουκρανία μπορεί να επιλυθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, η οποία είναι η καλύτερη λύση, λαμβάνοντας επίσης υπόψη τις δυνατότητες κλιμάκωσης που συνδέονται με αυτήν. 

Ο Vance συμφωνεί με την εκτίμηση ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα είναι σε θέση να επιλύσει τη σύγκρουση μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Εξάλλου, δεν θα υπήρχε ρωσική εισβολή στην Ουκρανία αν ήταν ακόμα πρόεδρος.

Ο Vance εξέφρασε την προσδοκία του ότι ο Τραμπ, ως πρόεδρος, θα διαπραγματευτεί με Ρώσσους και Ουκρανούς και θα φέρει την κατάσταση σε ένα γρήγορο τέλος. Αυτό είναι επίσης απαραίτητο επειδή η Αμερική πρέπει να επικεντρωθεί στο «πραγματικό πρόβλημα», δηλαδή στην απειλή από το καθεστώς του ΚΚΚ της Κίνας:

Αυτό είναι το πραγματικό πρόβλημα και είμαστε εντελώς αποσπασμένοι από αυτό».


Υποβολή νομοσχεδίου στη Γερουσία κατά της διείσδυσης στο εκπαιδευτικό σύστημα

Ο Vance είχε ήδη εισαγάγει ένα νομοσχέδιο στη Γερουσία το 2023 που θα ανάγκαζε τα αμερικανικά πανεπιστήμια να είναι πιο διαφανή. Αυτά είναι να αποκαλυφθούν όλα τα δώρα και οι δωρεές που ανέρχονται σε περισσότερα από 250.000 δολλάρια ΗΠΑ και προέρχονται από χώρες που θα προκαλούσαν προσοχή.

Ο Vance ήθελε να επιστήσει την προσοχή στο πρόβλημα της κινεζικής διείσδυσης στην εκπαίδευση. Μεταξύ άλλων, μέσω των Ινστιτούτων Κομφούκιος, αλλά και μέσω κατασκοπείας και επιθέσεων χάκερ, το καθεστώς του ΚΚΚ προσπαθεί να αποκτήσει επιρροή στα αμερικανικά εκπαιδευτικά ιδρύματα. Ενδιαφέρονται επίσης να αποκτήσουν τεχνογνωσία – αν χρειαστεί με παράνομα μέσα. Ο γερουσιαστής τόνισε τότε:

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στο κινεζικό ΚΚΚ ή σε οποιοδήποτε άλλο εχθρικό έθνος να συνεχίσει να διεισδύει και να εκμεταλλεύεται την τριτοβάθμια εκπαίδευσή μας».



Οι Ηνωμένες Πολιτείες «δεν μπορούν να εμπλέκονται σε συγκρούσεις παγκοσμίως επ' αόριστον»

Ο Vance κατέστησε επίσης σαφές ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα μπορούσαν να εμπλακούν σε απεριόριστο αριθμό παγκόσμιων συγκρούσεων ταυτόχρονα. Πρέπει κανείς να επικεντρωθεί στον κίνδυνο που θέτει ο «πραγματικός εχθρός» της Αμερικής. Στα τέλη Απριλίου, ο Vance είχε ήδη δηλώσει στο "Fox News":

«Δεν είναι ότι δεν θαυμάζουμε τη γενναιότητα των Ουκρανών. Φυσικά και το κάνουμε. Αλλά η Αμερική δεν πρέπει να υπερβάλλει».

Δεν έχει «τη βιομηχανική ικανότητα να υποστηρίξει έναν πόλεμο στην Ουκρανία, έναν πόλεμο στο Ισραήλ και έναν πιθανό στην Ανατολική Ασία εάν οι Κινέζοι εισβάλουν στην Ταϊβάν». Κατά συνέπεια, η Αμερική έχει μια επιλογή να κάνει.

Μέχρι σήμερα, οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ δεν έχουν δώσει σαφή απάντηση στο ερώτημα τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση επίθεσης από το ΚΚΚ κατά της Ταϊβάν - παρόλο που υπάρχει στενή σχέση μεταξύ των δύο χωρών. Μόλις τον Μάϊο, το καθεστώς πραγματοποίησε μια διήμερη άσκηση μεγάλης κλίμακας σε άμεση γειτνίαση με το νησί ως απάντηση στην ορκωμοσία του προέδρου της Ταϊβάν Lai Ching-te. Αυτό έγινε αντιληπτό στην Ταϊπέι, αλλά και στην Ουάσιγκτον, ως σαφής απειλή πολέμου.



Ο Vance προειδοποιεί για καταστροφή για την οικονομία σε περίπτωση εισβολής στην Ταϊβάν

Εν τω μεταξύ, ωστόσο, η ηγεσία στο Πεκίνο έχει επίσης επιταχύνει το ρυθμό εναντίον άλλων συμμάχων των Ηνωμένων Πολιτειών της Νοτιοανατολικής Ασίας, όπως οι Φιλιππίνες, με τις οποίες οι Αμερικανοί έχουν διμερή συνθήκη βοήθειας.

Μιλώντας στο Fox News, ο Vance προειδοποίησε για έναν πόλεμο στην περιοχή. Η Ταϊβάν θεωρείται παγκόσμιος βασικός παράγοντας στην παραγωγή τσιπ για πολύπλοκα συστήματα. 

Ο Vance προειδοποίησε εναντίον του Heritage Foundation ήδη από το 2023. Μια επίθεση στην Ταϊβάν θα ήταν «καταστροφή για την οικονομία μας». Οι συνέπειες θα ήταν η παρακμή ολόκληρης της οικονομίας και το βήμα προς μια Μεγάλη Ύφεση.

Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να επικεντρωθούμε στην Κίνα ως τον «πραγματικό εχθρό». Ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση είναι η επέκταση των δυνατοτήτων παραγωγής όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού στις ίδιες τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τον Vance, έχουν μείνει πίσω από χώρες όπως η Ρωσσία και η Κίνα σε αυτόν τον τομέα.


ΠΗΓΗ: J.D. Vance: „Ukraine-Konflikt ist lösbar – wir werden vom tatsächlichen Problem abgelenkt“ (epochtimes.de)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ






ΣΧΕΤΙΚΑ:

Η εξωτερική πολιτική του JD Vance θα φέρει την απαραίτητη αλλαγή στην Ουκρανία, αλλά όχι στο Ισραήλ
Μπορεί να υπάρχουν λιγώτεροι πόλεμοι στο πλαίσιο της εξωτερικής πολιτικής του J.D. Vance, αλλά ο ρεαλισμός της τελειώνει εκεί που αρχίζει η σιωνιστική επιρροή. Το Ισραήλ είναι η εξαίρεση στον δικό του κανόνα σχετικά με την άρνησή του να χρηματοδοτήσει ατελείωτους πολέμους.

1 σχόλιο:

  1. Κάτι τέτοια λένε και φταίμε εμείς μετά αν πούμε για Οργουελικές καταστάσεις, δηλαδή πόλεμο η Ωκεανία μια με την Ευρασία μια με την Ανατολοασία όπως περιγράφει στο βιβλίο του ο Οργούελ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!