Σάββατο 13 Ιουλίου 2024

Απόφοιτος-υπόδειγμα της χρηματοδοτούμενης από το κράτος εκπαίδευσης ιμάμηδων σχηματίζει τον χαιρετισμό των Γκρίζων Λύκων


Στιγμιότυπο οθόνης από την ιστοσελίδα του IKD, εικόνα από τον Ender Cetin



Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εσωτερικών χρηματοδοτεί ένα πρωτοποριακό έργο του Ισλαμικού Κολλεγίου της Γερμανίας για την εκπαίδευση κοσμοπολιτών ιμάμηδων. 

Τώρα απόφοιτος υπόδειγμα, ο οποίος έχει ήδη συναντηθεί με δύο Γερμανούς προέδρους, εμφανίστηκε με σύμβολα των δεξιών εξτρεμιστών «Γκρίζων Λύκων».


Εν μέσω των συζητήσεων για τον τουρκικό εθνικισμό στη Γερμανία, ο ιμάμης του Βερολίνου Ender Cetin δέχεται κριτική. Είχε λάβει μέρος σε μια πορεία Τούρκων οπαδών ποδοσφαίρου που συγκεντρώθηκαν το περασμένο Σάββατο ενόψει του προημιτελικού αγώνα εναντίον της Ολλανδίας. Ο Cetin φορούσε ένα μπλουζάκι στο οποίο φαίνονταν τα σύμβολα των Τούρκων ακροδεξιών εξτρεμιστών «Γκρίζων Λύκων», τα οποία παρακολουθούνται από το Γραφείο Προστασίας του Συντάγματος. 

Το εκρηκτικό είναι ότι ο Cetin δεν είναι ένας οποιοσδήποτε ιμάμης. Είναι ένας από τους πρώτους αποφοίτους της γερμανικής εκπαίδευσης ιμάμηδων που χρηματοδοτήθηκε από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εσωτερικών.



τη φωτογραφία: Ιμάμης Τσέτιν, απόφοιτος της Γερμανικής Εκπαίδευσης Ιμάμων, με μπλουζάκι με συμβολισμό των Γκρίζων Λύκων

Σε ένα βίντεο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Ender Cetin φαίνεται με ένα μαύρο μπλουζάκι με παλιούς τουρκικούς ρούνους και ένα λευκό μισοφέγγαρο και αστέρι. 

Σύμφωνα με το Γραφείο Προστασίας του Συντάγματος, οι υποστηρικτές των «Γκρίζων Λύκων» εμφανίζουν συχνά αυτούς τους λεγόμενους ρούνους Orkhon - είναι η λέξη «Τούρκος». 

Εμφανίζεται συχνά σε φανταστικούς χάρτες της ομοιογενούς «Μεγάλης Τουρκικής Αυτοκρατορίας» για την οποία αγωνίζονται οι Γκρίζοι Λύκοι. 
Πρόκειται να φέρει το όνομα "Turan" και να φτάσει από τα Βαλκάνια στη δυτική Κίνα. 

Σύμφωνα με την ιδεολογία των Γκρίζων Λύκων, όλοι τόσο μακριά όσο η Ευρώπη θα πρέπει τότε να μιλούν τουρκικά και να είναι ενωμένοι κάτω από τη σημαία των Τριών Ημισελήνων.







Όταν ρωτήθηκε από την Bild, ο Cetin εξήγησε ότι «γνώριζε» τη σημασία του T-shirt. Η παλιά τουρκική γραφή είναι μέρος του «πεδίου ενδιαφέροντός του στην έρευνα». Τόνισε επίσης ότι ο συμβολισμός «δεν πρέπει σε καμμία περίπτωση να ερμηνευτεί σε οποιαδήποτε μορφή πολιτική ή εξτρεμιστική» και ότι το πουκάμισο ήταν δώρο γενεθλίων.


Το Islamkolleg Deutschland

Ο Cetin εκπαιδεύτηκε από το πρωτοποριακό πρόγραμμα του Ισλαμικού Κολλεγίου της Γερμανίας (IKD). Το χρηματοδοτούμενο από το κράτος πρόγραμμα αποσκοπεί στην εκπαίδευση Γερμανών ιμάμηδων στο Osnabrück ανεξάρτητα από τις τουρκικές ισλαμικές ενώσεις. Το έργο χρηματοδοτείται από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εσωτερικών της Faeser, καθώς και από το Υπουργείο Επιστημών και Πολιτισμού της Κάτω Σαξονίας υπό την ηγεσία του SPD.

Σύμφωνα με τις δικές του δηλώσεις, το IKD θέλει να χρησιμοποιήσει το σεμινάριο ιμάμηδων "για να παρέχει στους αποφοίτους του σε όλη τη Γερμανία ακαδημαϊκά ορθό και τυποποιημένο, πρακτικό διδακτικό περιεχόμενο και δεξιότητες στη γερμανική γλώσσα". Εξηγείται περαιτέρω ότι αυτό το σεμινάριο έχει ως στόχο να κλείσει «ένα μακροχρόνιο κενό στη μουσουλμανική ζωή και στις γερμανικές κοινότητες τζαμιών».

Η εκπαίδευση πραγματοποιείται σε «συνεργασία με ισλαμιστές θεολόγους από γερμανικά πανεπιστήμια». Συνεχίζει λέγοντας ότι «εξετάζεται επίσης η στενή συνεργασία με διεθνή μουσουλμανικά εκπαιδευτικά ιδρύματα, όπως και η συνεργασία με χριστιανικά ιεροσπουδαστήρια, βικαριάτα και εβραϊκά ραβινικά σεμινάρια». 

Σύμφωνα με το IKD, η διδασκαλία των ιμάμηδων περιλαμβάνει περιεχόμενο όπως «διδασκαλία κηρύγματος», «απαγγελία Κορανίου», «ποιμαντική φροντίδα», «πολιτική εκπαίδευση», «λατρευτικές πρακτικές», «ενοριακή εκπαίδευση» και «κοινωνική εργασία».





Ο Bülent Uçar, επιστημονικός διευθυντής του κολλεγίου, εξέφρασε την ενόχλησή του για την εμφάνιση του Cetin, στην Tagesspiegel: 

«Καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια να επιλέξουμε προσεκτικά τους ανθρώπους που εκπαιδεύονται στο Islamkolleg. 

Μέχρι στιγμής, υπάρχουν περίπου 150 έως 200 – οπότε μπορεί κάλλιστα να συμβεί να μην γνωρίζουμε τα πάντα για ένα άτομο». Επομένως, το IKD δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ριζοσπάστες ισλαμιστές να είναι επίσης μεταξύ των ιμάμηδων του.

Κατόπιν αιτήματος της Tagesspiegel, το υπουργείο Εσωτερικών δήλωσε ότι θα λάβει «πολύ σοβαρά υπόψη τις πληροφορίες». Το υπουργείο σχεδιάζει να «προσαρμόσει τη διαδικασία επιλογής των εκπαιδευομένων εάν είναι απαραίτητο ή / και να επεκτείνει την κατάρτιση σε συνεννόηση με το IKD για να συμπεριλάβει τα θέματα του δεξιού εξτρεμισμού και του υπερεθνικισμού, εκτός από το υπάρχον περιεχόμενο για τον αντισημιτισμό και τον ισλαμικό εξτρεμισμό, μεταξύ άλλων».

Ο Ender Cetin έχει ήδη εμφανιστεί με δύο Γερμανούς προέδρους – τον Frank-Walter Steinmeier και τον Christian Wulff. Ήταν μέρος της πρώτης τάξης αποφοίτησης του κρατικού εκπαιδευτικού προγράμματος που χρηματοδοτήθηκε από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εσωτερικών και το κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας. 

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο Cetin έλαβε το πιστοποιητικό του για εκπαίδευση ιμάμη - ένα γεγονός που ο πρώην πρόεδρος της Γερμανίας Christian Wulff περιέγραψε ως «ιστορική ημέρα».


ΠΗΓΗ: Vorzeige-Absolvent der staatlich finanzierten Imam-Ausbildung zeigt sich mit Graue Wölfe-Symbolik - Apollo News (apollo-news.net)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ



ΣΧΕΤΙΚΑ:

Ομορφιές!...Βιέννη, Αυστρία: Γυμνός άνδρας στέκεται στο δρόμο και φωνάζει "Allahu Akbar"


Βάναυση επίθεση με μαχαίρι στο Βερολίνο: Μοιραία επίθεση με μαχαίρι μετά από διαφωνία για χώρο στάθμευσης
Και το συνηθισμένο παιχνίδι: Δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με την προέλευση του μαχαιριού


Εμφανή ποσοστά εγκληματικότητας μεταξύ των αλλοδαπών;
Πώς διαμορφώνετε το έγκλημα χωρίς διακρίσεις;


Οδηγός Uber βιάζει 16χρονο κορίτσι
Ο δράστης είχε ήδη απελαθεί το 2016 - αλλά απλώς επανήλθε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!