Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

«Υποταχθείτε στον Αλλάχ, άπιστοι!»: Θανατηφόρες ισλαμικές απειλές στοχεύουν εκκλησία του Παρισιού, μαχαιρώνοντας την Παναγία στον λαιμό



Η προφητική προειδοποίηση του Αρχιεπισκόπου Lefebvre προς τους Γάλλους να ζητήσουν από την κυβέρνηση να σταματήσει το Ισλάμ, με βάση την πεποίθησή του ότι οι δύο θρησκείες δεν μπορούν να συνυπάρξουν, οδήγησε σε διώξεις, ωστόσο το προφητικό μήνυμά του αντηχεί τώρα ως μια κραυγαλέα πραγματικότητα στη Γαλλία σήμερα.


Παρίσι, 17 Ιουλίου 2024 – Η εκκλησία Notre-Dame-du-Travail, γνωστή και ως Εκκλησία των Εργαζομένων ή Εκκλησία του Gustave Eiffel, που βρίσκεται στη rue Vercingétorix στο 14ο διαμέρισμα του Παρισιού, βανδαλίστηκε μεταξύ της νύχτας της Κυριακής 14 Ιουλίου και της Δευτέρας 15 Ιουλίου, με θανατηφόρες ισλαμικές απειλές. Η εκκλησία έχει υποβάλει καταγγελία και έχει ξεκινήσει έρευνα.

Λεπτομέρειες του ισλαμικού βανδαλισμού

Ο βανδαλισμός περιελάμβανε βλασφημία, βανδαλισμό και απόπειρα εμπρησμού. Προσβλητικά συνθήματα γράφτηκαν με σπρέϋ στους τοίχους της εκκλησίας, όπως:

  • "Υποταχθείτε στον Αλλάχ, άπιστοι, προσευχηθείτε 5 φορές την ημέρα"
  • «............................................, ένας θεός μόνο ο Αλλάχ»
  • «Σατανική Βαβυλώνα, η εκκλησία είναι νεκρή»
  • «Η εκκλησία θα καεί πρώτη»
  • «Τελευταίος προφήτης ο Μωάμεθ»
  • «Θα κυλήσουν κεφάλια για τον χριστιανικό παγκόσμιο πόλεμο»
  • «Εμείς οι μουσουλμάνοι δεν μπορούμε να δεχτούμε αυτή την πόρνη ως θρησκείας»
  • «..............................................................»
  • «Πήγαινε στον άδη, Σατανά να καείς»

Ένα ξύλινο άγαλμα της Παναγίας βρέθηκε με ένα μαχαίρι κολλημένο στο λαιμό του και αρκετές πόρτες ντουλαπιών έσπασαν. Ο πατέρας Gabriel Würz, ο ιερέας της εκκλησίας, ανέφερε κλοπή, ζημιές, απόπειρα εμπρησμού και βλάσφημες σκηνές εναντίον του Ιησού, της Παναγίας και της Αγίας Τριάδας. Ευτυχώς, η φωτιά δεν εξαπλώθηκε και οι βωμοί και οι σκηνές παρέμειναν ανέγγιχτες.

Η σκηνή και οι αντιδράσεις

Ο πατέρας de Mello, ένας από τους εφημέριους, περιέγραψε λεπτομερώς τη σκηνή της επίθεσης, εξηγώντας ότι οι ζημιές επεκτάθηκαν από την είσοδο της εκκλησίας στον πρώτο όροφο. Το άτομο ενήργησε μόνο του, αφήνοντας πίσω του σημαντικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου ενός λουκάνικου που πιστεύεται ότι προέρχεται από το μπαρ της ενορίας, το Verre Saint, καθώς και περιττώματα. Δείγματα DNA έχουν συλλεχθεί για περαιτέρω διερεύνηση».

Παρά τους βανδαλισμούς, η ενοριακή κοινότητα παραμένει ανθεκτική. Ο πατέρας de Mello τόνισε την επαγρύπνησή τους χωρίς πανικό, διατηρώντας καθημερινές αστυνομικές περιπολίες στην περιοχή και στενή επικοινωνία με τις αρχές επιβολής του νόμου. Η εκκλησία, που βρίσκεται σε μια περιοχή κοινωνικής κατοικίας, παραμένει ανοιχτή μέχρι τις 8 μ.μ., εξυπηρετώντας πολλούς ταπεινούς ενορίτες που βασίζονται στην υποστήριξη και την παρουσία της.

Οι Χριστιανοί αντιμετωπίζουν εχθρικό περιβάλλον και προηγούμενα περιστατικά

Αυτό το περιστατικό αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου μοτίβου αντιχριστιανικών πράξεων στη Γαλλία. Το 2022, μια έκθεση της βουλευτού του MoDem Isabelle Florennes και του βουλευτή LREM Ludovic Mendes τεκμηρίωσε 857 αντιχριστιανικές πράξεις το 2021, συμπεριλαμβανομένων 752 επιθέσεων σε χριστιανικούς χώρους λατρείας και νεκροταφεία. Ο πραγματικός αριθμός είναι πιθανότατα υψηλότερος λόγω της ελλιπούς αναφοράς και της προσπάθειας του κράτους να καταστείλει τον αριθμό των ισλαμικών επιθέσεων κατά των χριστιανών.

Η ενορία Notre-Dame-du-Travail έχει βιώσει πολλές απόπειρες διάρρηξης, ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες. Η περιοχή επηρεάστηκε σημαντικά από τις ταραχές του 2023. Ο πατέρας de Mello αφηγήθηκε ένα περιστατικό την Ημέρα του Eid τον Ιούνιο, όταν οι μουσουλμάνοι προσπάθησαν να εισέλθουν στην αυλή του πρεσβυτερίου κατά τη διάρκεια ενός μπάρμπεκιου, φωνάζοντας "Allah Akbar" κατά τη διάρκεια της λειτουργίας. Επιπλέον, αναρχικά γκράφιτι από την ομάδα "Antifa XIV" βρέθηκαν στην πρόσοψη της εκκλησίας.

Παρά τις προκλήσεις αυτές, η ενοριακή κοινότητα παραμένει σταθερή. «Δεν κλείνουμε τον εαυτό μας μακριά, δεν πανικοβαλλόμαστε, αλλά είμαστε πολύ προσεκτικοί», δήλωσε ο πατέρας Würz. Η εκκλησία εξακολουθεί να είναι ένα φιλόξενο μέρος για όλους, υποστηρίζοντας ενάντια στην απάντηση στο κακό με κακό και βία. Μια λειτουργία επανόρθωσης τελέστηκε την Τετάρτη το βράδυ για να αποκατασταθεί η ιερότητα της εκκλησίας.

Το ευρύτερο πλαίσιο: Οι προφητικές προειδοποιήσεις του Αρχιεπισκόπου Lefebvre

Η επίθεση στην Παναγία των Παρισίων απηχεί τις προφητικές προειδοποιήσεις του Αρχιεπισκόπου Marcel Lefebvre, ο οποίος, στα τέλη της δεκαετίας του 1980, προειδοποίησε τους Γάλλους για τις πιθανές συνέπειες του εξισλαμισμού στη Γαλλία. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις 14 Νοεμβρίου 1989, ο Αρχιεπίσκοπος Lefebvre εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με την αυξανόμενη παρουσία μουσουλμάνων στη Γαλλία και τον πιθανό αντίκτυπό τους στη γαλλική κοινωνία. Οι προειδοποιήσεις του, βασισμένες στην πεποίθησή του ότι οι δύο θρησκείες δεν μπορούν να συνυπάρξουν ειρηνικά, οδήγησαν σε διώξεις και νομικές προκλήσεις. Ωστόσο, το μήνυμά του αντηχεί τώρα ως μια σκληρή πραγματικότητα στη Γαλλία σήμερα.


Τα σχόλια του Αρχιεπισκόπου Lefebvre παρερμηνεύτηκαν εκείνη την εποχή ως υποκίνηση μίσους, οδηγώντας στην καταδίκη του για θρησκευτική δυσφήμιση. Υποστήριξε ότι οι διδασκαλίες του Κορανίου θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε διακρίσεις, μίσος και βία, ειδικά καθώς ο μουσουλμανικός πληθυσμός στη Γαλλία αυξήθηκε. Οι προειδοποιήσεις του σχετικά με το ενδεχόμενο συγκρούσεων μεταξύ Χριστιανών και μουσουλμάνων και η έκκλησή του για επαγρύπνηση απορρίφθηκαν τότε, αλλά τώρα φαίνονται προφητικές υπό το φως των πρόσφατων γεγονότων.

Καθώς η Γαλλία παλεύει με ζητήματα ισλαμικής μετανάστευσης, έλλειψης ενσωμάτωσης και μισαλλοδοξίας όλων των θρησκειών εκτός του Ισλάμ, η κληρονομιά των προειδοποιήσεων του Αρχιεπισκόπου Lefebvre παραμένει σχετική. Ο βανδαλισμός της Notre-Dame-du-Travail χρησιμεύει ως μια ζοφερή υπενθύμιση των συνεχιζόμενων προκλήσεων και κινδύνων της εισαγωγής του Ισλάμ σε μια κοσμική κοινωνία με καθολικές ρίζες.


ΠΗΓΗ: 'Submit to Allah Infidels': Deadly Islamic Threats Target Paris Church, Mary Knifed in Throat - RAIR (rairfoundation.com)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!