Σάββατο 20 Ιουλίου 2024

Ο Ορμπάν προσφέρει απλή λύση στην κρίση της παράνομης μετανάστευσης: «Μην τους αφήνετε να εισέλθουν».





Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτωρ Ορμπάν προσέφερε μια απλή λύση στην κρίση της παράνομης μετανάστευσης στην ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής την Πέμπτη, υποστηρίζοντας ότι οι κυβερνήσεις θα πρέπει απλώς να σταματήσουν να επιτρέπουν την είσοδο παράνομων μεταναστών.

Οι παρατηρήσεις του Ορμπάν ήρθαν στη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στο παλάτι Blenheim, τη γενέτειρα του Σερ Γουΐνστον Τσώρτσιλλ. Οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν: «Τι περισσότερο μπορεί να κάνει η Ευρώπη για να αντιμετωπίσει τη μετανάστευση;»


Σε απάντηση, ο Ούγγρος ηγέτης είπε ξεκάθαρα: «Μην τους αφήσετε να μπουν».

Μαζί με τον νέο του ρόλο προσπαθώντας να μεσολαβήσει για την ειρήνη μεταξύ Ρωσσίας και Ουκρανίας, ο Ορμπάν είναι γνωστός ως ένας από τους πιο ένθερμους αντιπάλους της μαζικής μετανάστευσης στην Ευρώπη.

Τον Ιούνιο, σχολίασε ότι η Γερμανία δεν μοιάζει πλέον με τη χώρα που ήταν κάποτε, λόγω της μαζικής μετανάστευσης που αλλάζει τον ιστό της κοινωνίας.

«Είναι ένας πολύχρωμος, μετασχηματισμένος, πολυπολιτισμικός κόσμος στον οποίο οι μετανάστες που έρχονται δεν είναι πλέον φιλοξενούμενοι της χώρας», είπε. «Αυτή είναι τώρα και η χώρα τους, και γίνεται όλο και περισσότερο δική τους».


Σε άλλο σημείο, ο Ορμπάν δήλωσε ότι μια νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ θα ήταν «τα καλύτερα νέα για όλους», επαινώντας τον πρώην πρόεδρο ως άνθρωπο της ειρήνης.

Ο Τραμπ συναντήθηκε με τον Ορμπάν την περασμένη εβδομάδα στο Mar-a-Lago στο Palm Beach της Φλόριντα, με τον Ούγγρο ηγέτη να αποκαλύπτει αργότερα ότι ο πρώην πρόεδρος θα επιδιώξει να μεσολαβήσει για μια ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ Ρωσσίας και Ουκρανίας αμέσως μετά την εκλογή του.

Η Ουγγαρία κατέχει επί του παρόντος την εκ περιτροπής προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την προεδρία της να δανείζεται μια σειρά φράσεων από τον πρόεδρο Τραμπ με το σύνθημα «Κάντε την Ευρώπη μεγάλη ξανά».





ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!