Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024

Αριστερή στροφή: Οι πλούσιοι της Γαλλίας εγκαταλείπουν το πλοίο που βυθίζεται


Εικόνα: R24 / KI

Η μετατόπιση προς τα αριστερά στη γαλλική Εθνοσυνέλευση δημιουργεί μια διάθεση εξόδου μεταξύ των πλουσίων στη Γαλλία. 

Οι φόβοι για απαλλοτριώσεις και μαζικές αυξήσεις φόρων αυξάνονται, ενώ κανένα από τα πολιτικά μπλοκ δεν μπορεί να συγκεντρώσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία. 

Οι Γάλλοι Εβραίοι θέλουν επίσης να φύγουν.

Το οικονομικό μέλλον της Γαλλίας κρέμεται από μια κλωστή. 

Εάν το Μπλόκο της Αριστεράς σχηματίσει κυβέρνηση, υπάρχει απειλή μαζικών αυξήσεων φόρων για τους πλούσιους και τις επιχειρήσεις, ενώ την ίδια στιγμή το οικονομικό περιβάλλον είναι πιθανό να επιδεινωθεί λόγω της αντιστροφής ορισμένων μεταρρυθμίσεων από τη φιλελεύθερη κυβέρνηση Μακρόν. 

Επιπλέον, υπάρχει μια αναμενόμενη υπέρβαση χρέους, η οποία είναι πιθανό να βυθίσει τα ήδη προβληματικά δημόσια οικονομικά ακόμη βαθύτερα στη δυστυχία.

Επίσης, να μην ξεχνάμε ότι η εισροή Αράβων και Αφρικανών θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο υπό μια αριστερή ηγεσία.




Για τα εύπορα κοινωνικά στρώματα της χώρας – δηλαδή τους κορυφαίους – αυτοί είναι εξαιρετικά κακοί οιωνοί. 

Εκείνοι που μπορούν να φέρουν τα περιουσιακά τους στοιχεία - και τους εαυτούς τους - στην ασφάλεια. Αυτό αναφέρει το Bloomberg

Η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz ρίχνει επίσης μια ματιά στον αριστερό αντισημιτισμό, ο οποίος - μαζί με τις αντιεβραϊκές επιθέσεις από μουσουλμάνους μετανάστες - αποτελεί τώρα απειλή για την εβραϊκή ζωή στο Grande Nation.



Συνολικά, η σημερινή πολιτική κατάσταση στη Γαλλία είναι καταστροφική. Αν και ο Macron μπορεί να κυβερνήσει με διατάγματα χωρίς κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ακόμη και μια κυβέρνηση μειοψηφίας της πράσινης αριστεράς έχει κάποιους πολιτικούς άσους στο μανίκι της χωρίς πλειοψηφία. 

Αλλά αφού το Rassemblement National στερήθηκε τη νίκη ως αποτέλεσμα των εκλογικών συμφωνιών μεταξύ της αριστεράς και των φιλελεύθερων, θα ακολουθήσει τώρα μια περίοδος χάους.

Αυτό είναι κακό για τη Γερμανία και για την ευρωζώνη. Η Γαλλία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θα μπορούσε να σύρει την ήπειρο στην άβυσσο

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η Γερμανία δεν είναι ούτε κατά διάνοια σε θέση να αντισταθεί σε αυτές τις εξελίξεις ως αποτέλεσμα της καταστροφικής οικονομικής πολιτικής του συνασπισμού των φωτεινών σηματοδοτών, θα είναι δύσκολο να ληφθούν αντίμετρα.

ΠΗΓΗ: Linkswende: Frankreichs Wohlhabende verlassen das sinkende Schiff (report24.news)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!