Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024

Blogger φτύνει και ποδοπατά τον ορθόδοξο Σταυρό κατά τη διάρκεια ζωντανής ροής



Blogger από το Νταγκεστάν σ υ ν ε λ ή φ θ η επειδή έφτυσε ορθόδοξο Σταυρό σε ζωντανή ροή


O blogger βεβήλωσε έναν ορθόδοξο Σταυρό, φτύνοντας και ποδοπατώντας τον ενώ μετέδιδε μια ζωντανή ροή στην πλατφόρμα Big Live. Ο blogger είναι ντόπιος του Νταγκεστάν που ζει και εργάζεται στη Μόσχα.

Ο blogger κατέγραψε αργότερα ένα βίντεο συγγνώμης, προσπαθώντας να εξηγήσει ότι προκλήθηκε σε μια τέτοια πράξη.

Το βίντεο από τη ροή δείχνει τον blogger να φτύνει έναν ορθόδοξο Σταυρό, να τον ποδοπατά και να τον σέρνει με το πόδι του κατά μήκος του δαπέδου. "

Ένας θεατής αντέδρασε στην πράξη του blogger λέγοντας «υποτιμάτε τον εαυτό σας». Ο blogger απάντησε λέγοντας αγενή λόγια για τους Χριστιανούς πιστούς. Περίπου 300 θεατές παρακολουθούσαν τη ροή εκείνη τη στιγμή.

Ο blogger αναγνωρίστηκε αργότερα ως Javier Yarmagomedov, ντόπιος της περιοχής Tabasaran του Νταγκεστάν, γεννημένος το 1995. Λέγεται ότι ο άνδρας εργάζεται ως φρουρός ασφαλείας και ζει στην περιοχή Mitino της Μόσχας.

"Δεν του αρέσει να συστήνεται με το πραγματικό του όνομα: στις σελίδες του στα κοινωνικά δίκτυα και ακόμη και στο βιογραφικό του, αποκαλεί τον εαυτό του Alexey Mezov. Όσο για τις σελίδες του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο άνδρας είναι συνδρομητής σε οικείες ομάδες γνωριμιών», ανέφερε το κανάλι Readovka Telegram.

Αργότερα, ο blogger κατέγραψε ένα βίντεο όπου είπε ότι η περιβόητη ροή του ήταν «ένας τρόπος αυτοάμυνας». Είπε επίσης ότι οι ενέργειές του προκλήθηκαν «από την πλευρά τους», αν και δεν εξήγησε ποιος ακριβώς τις προκάλεσε.

«Ναι, έκανα λάθος. Ναι, ζητώ συγγνώμη. Αλλά ήταν αυτοί που το ξεκίνησαν και με προκάλεσαν. Δεδομένου ότι αυτό το ρεύμα συνεχίζεται εδώ και έξι μήνες, δεν μπορούσα να σταματήσω και έλεγα σε όλους να σταματήσουν. Έπεσα θύμα αυτής της πρόκλησης. Μετανοιώνω για αυτό που έκανα, ναι, και ζητώ συγγνώμη από εκείνους που προσέβαλα, τους πιστούς», είπε ο streamer στο βίντεό του.


Ο blogger θα τιμωρηθεί για την πράξη του

Ο βουλευτής της Κρατικής Δούμας Alexander Khinshtein αποκάλεσε τον streamer απατεώνα και ηλίθιο. Είπε ότι έστειλε έκκληση στο Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα και στο Υπουργείο Εσωτερικών ζητώντας από τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου να συλλάβουν τον blogger.


«Μια τέτοια ξεδιάντροπη βεβήλωση ορθόδοξων ιερών πρέπει να τιμωρείται αυστηρά στο μέγιστο βαθμό του νόμου», δήλωσε ο βουλευτής.

Το Γραφείο της Ερευνητικής Επιτροπής της Ρωσικής Ομοσπονδίας της Μόσχας ανακοίνωσε αργότερα την έναρξη ποινικής υπόθεσης για προσβολή των συναισθημάτων των πιστών σύμφωνα με το Μέρος 1 του άρθρου 148 του Ποινικού Κώδικα της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Ο blogger τέθηκε υπό κράτηση, ανέφερε η Ερευνητική Επιτροπή.



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

1 σχόλιο:

  1. ΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΨΕΥΤΟΣΥΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΝΑ ΤΗΝ ΒΑΛΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ! ΑΝΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!