Τρίτη 2 Ιουλίου 2024

Είναι η Jill Biden η Αμερικανίδα Lady MacBeth;



"Joe έκανες τόσο καλή δουλειά! 

Απάντησες σε κάθε ερώτηση και γνώριζες όλα τα γεγονότα!»



John Leake
30 Ιουνίου 2024



Κάνοντας λόγο για δόλιες γυναίκες, λίγες μπορούν να κρατήσουν το κερί στη λαίδη MacBeth, η οποία συνεχώς τσιγκλίζει τον άντρα της - λίγο πολύ έναν ευγενικό άνθρωπο με συνείδηση - για να δολοφονήσει τον βασιλιά Duncan. 


Σε όλο το έργο, είναι σαφές ότι αυτή - πολύ περισσότερο από τον αναποφάσιστο σύζυγό της - λαχταρά την εξουσία και θα κάνει τα πάντα για να την αποκτήσει. 


Ο Σαίξπηρ της δίνει αυτό που μπορεί να είναι οι πιο αξιομνημόνευτα κακές γραμμές σε όλη την αγγλική λογοτεχνία:

Έχω δώσει να με βυζάξουν, και ξέρω
πόσο τρυφερό είναι να αγαπάς το μωρό που με αρμέγει.
Θα ήθελα, ενώ μου χαμογελούσε στο πρόσωπό μου,
Να είχα τραβήξει τη θηλή μου από τα γυμνά από δόντια ούλα του
Και να του διαλύσω τα μυαλά έξω, αν είχα ορκιστεί τόσο πολύ όσο εσύ

 

Ως καθηγήτρια αγγλικών στο Northern Virginia Community College, η Jill Biden είναι πιθανώς εξοικειωμένη με τη Λαίδη MacBeth. Αναρωτιέμαι αν περνάει ποτέ από το μυαλό της ότι διακατέχεται από παρόμοια φιλοδοξία.


Από την άλλη, τα καμώματά της μετά τη συζήτηση ήταν τόσο εξωφρενικά που αναρωτιέται κανείς αν διακατέχεται τόσο από σατανική φιλοδοξία όσο και από τρέλλα.






Υποψιάζομαι ότι αυτό είναι το πιο τρελλό θέαμα που έχει συμβεί ποτέ στην εθνική πολιτική των ΗΠΑ. 


Είναι, άρα γε, η Jill Biden το πραγματικό αποθετήριο της εκτελεστικής εξουσίας; Μερικοί την έχουν συγκρίνει με τη σύζυγο του Προέδρου Wilson, Edith, αφού ο Wilson υπέστη ένα εξουθενωτικό εγκεφαλικό επεισόδιο τον Οκτώβριο του 1919. 


Η συμβατική αφήγηση είναι ότι εκείνη και ο γιατρός του Wilson τον έλεγχαν για το υπόλοιπο της θητείας του και φρόντισαν να μην ληφθούν σημαντικές εκτελεστικές αποφάσεις μέχρι να φύγει από το αξίωμα.


Είναι σαφές ότι σατανικά μακιαβελικοί διοικούν το Δημοκρατικό Κόμμα. 


Πολύ πιο δύσκολο να καταλάβουμε είναι γιατί τόσοι πολλοί απλοί πολίτες που συμπαθούν το κόμμα εξακολουθούν να παίζουν μαζί με αυτή την παρωδία. Είναι αποκλειστικά από αντιπάθεια για τον Ντόναλντ Τραμπ;


Πολλοί αναγνώστες αυτού του Substack πιθανώς συμμερίζονται την αντίληψή μου ότι η συλλογική τρέλλα που βλέπουμε τώρα να εκτυλίσσεται στην προεδρική πολιτική μοιάζει πολύ με τη βιασύνη που επέδειξαν τα πρόβατα - ακόμη και μεταξύ εγκύων γυναικών που δεν θα άγγιζαν καν ένα ποτηράκι Chardonnay - αλλά έσπευσαν να λάβουν ένα μη δοκιμασμένο εμβόλιο μεταφοράς γονιδίων που διατίθεται στην αγορά από την Pfizer (μια εταιρεία με ένα από τα χειρότερα αστικά και ποινικά δικαστήρια στην αμερικανική εταιρική ιστορία).


Είναι σαφές ότι πολλοί Αμερικανοί έχουν χάσει τα μυαλά τους.


ΠΗΓΗ: Is Jill Biden an American Lady MacBeth? (substack.com)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!