Σάββατο 20 Ιουλίου 2024

ΠΑΛΙΟΤΟΜΑΡΑ! Προσπαθούν να καλύψουν το έγκλημα των εμβολίων- Ο γερμανός υπουργός υγείας Karl Lauterbach θέλει να θεραπεύσει ... "προληπτικά" (!!!!!!!!!!!) τα παιδιά με φάρμακα για την καρδιά (αφού τα εμβολίασε επιθετικά)




Από τον Kai Rebmann

Στον Karl Lauterbach αρέσει να αποκαλεί τον εαυτό του γιατρό, παρ' όλο που δεν έχει εργαστεί ποτέ πραγματικά σε αυτό το επάγγελμα. 

Άλλοι έβλεπαν πάντα τον Ομοσπονδιακό Υπουργό Υγείας ως λομπίστα για τη φαρμακευτική βιομηχανία και επισημαίνουν κυρίως τον ρόλο του πολιτικού του SPD κατά τη διάρκεια των ετών του κορωνοϊού.

Οι τελευταίοι θα δουν τον εαυτό τους να επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά αφού ο Lauterbach παρουσίασε το σχέδιό του για τον λεγόμενο «νόμο για την υγιή καρδιά» (GHG) στην τελευταία συνεδρίαση της Bundestag πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές. 

Εμπειρογνώμονες από διάφορους κλάδους έχουν ήδη σκίσει το έγγραφο εκ των προτέρων, αλλά οι αντιρρήσεις τους αγνοούνται σε μεγάλο βαθμό στο Ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας.

Ο αξιέπαινος στόχος του νόμου είναι η μείωση των καρδιαγγειακών παθήσεων. Αυτοί εξακολουθούν να είναι μακράν η πιο κοινή αιτία θανάτου στη Γερμανία και αντιπροσωπεύουν σχεδόν το ήμισυ (περίπου 350.000) όλων των θανάτων κάθε χρόνο. Είναι αλήθεια ότι το κάπνισμα, το αλκοόλ, η κακή διατροφή και η πολύ λίγη άσκηση είναι από τους σημαντικότερους παράγοντες κινδύνου.



Αναδιανομή στα ταμεία της φαρμακοβιομηχανίας

Αντί να βασίζεται στην πρόληψη μέσω της εκπαίδευσης, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα, ο Karl Lauterbach θέλει να αρχίσει να χορηγεί φάρμακα σε νεαρή ηλικία, ειδικά στατίνες και άλλα φάρμακα για τη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης - για πρόληψη, όπως λέει στο σχέδιό του.

Στη Γερμανία, υπήρχαν 110.000 τέτοια μαθήματα πέρυσι, τα οποία διεξήχθησαν από συνολικά περίπου 67.000 πιστοποιημένους παρόχους και καλύφθηκαν από 1,5 εκατομμύριο συμμετέχοντες. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση διέθεσε περίπου 1,1 δισεκατομμύρια ευρώ στις ασφαλιστικές εταιρείες υγείας για την επιστροφή των εξόδων.

Ένα μεγάλο μέρος αυτών των χρημάτων πρόκειται να εισρεύσει στα ταμεία της φαρμακευτικής βιομηχανίας στο μέλλον, εάν ο Karl Lauterbach επικρατήσει με το σχέδιό του. Η πρόληψη των αιτιών καρδιαγγειακών παθήσεων που σχετίζονται με τον τρόπο ζωής πρέπει να περάσει σε δεύτερη μοίρα, αντ' αυτού ο υπουργός θέλει να επικεντρωθεί περισσότερο στην προληπτική συνταγογράφηση στατινών. Οι πόροι που είναι διαθέσιμοι μέχρι στιγμής πρόκειται να ανακατανεμηθούν αναλόγως.

Οι εκπρόσωποι των ασφαλιστικών ενώσεων υγείας εκφράζουν σαφή κριτική σε ανοιχτή επιστολή: «Εάν αυτός ο προϋπολογισμός πρόκειται τώρα να χρησιμοποιηθεί επίσης για τη χρηματοδότηση φαρμάκων για τη μείωση της χοληστερόλης, καθώς και για εκτεταμένες υπηρεσίες εξέτασης υγείας και ιατρικές αμοιβές, υπάρχουν λίγα ή καθόλου διαθέσιμα κεφάλαια για την καταπολέμηση των αιτιών που σχετίζονται με τον τρόπο ζωής».


Θεραπεία ήδη ως μέρος της εξέτασης U για παιδιά

Οι Andreas Gassen, Stefan Hofmeister και Sybille Steiner, μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής Ένωσης Νόμιμων Ιατρών Ασφάλισης Υγείας (KBV), ενοχλούνται ιδιαίτερα από το γεγονός ότι η θεραπεία πρόκειται να ξεκινήσει σε νεαρή ηλικία: «Πρέπει να απορριφθεί οι γιατροί πρέπει να προσφέρουν στατίνες ως χοληστερόλη ή φάρμακα μείωσης των λιπιδίων σε μεγάλα τμήματα του πληθυσμού αρκετά άκριτα, ειδικά στα παιδιά. Αυτά είναι πολύ αποτελεσματικά φάρμακα, αλλά μερικές φορές με σημαντικές πιθανότητες παρενεργειών».


Ο Josef Hecken, πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Μικτής Επιτροπής (G-BA), ακολουθεί ακριβώς αυτή τη γραμμή στο RND και επισημαίνει ότι αυτά δεν είναι «κουφετάκια από το σούπερ μάρκετ». 

Αντίθετα, αυτά τα φάρμακα συνδέονται με πολλές παρενέργειες και αλληλεπιδράσεις, όπως μυϊκός πόνος, ηπατική βλάβη και διαβήτης. Ο Hecken βλέπει τη χορήγηση στατινών και παρόμοιων φαρμάκων σε παιδιά ως «απόλυτη εξαίρεση, αν τίποτα άλλο δεν λειτουργεί από ιατρική άποψη».

Ο Karl Lauterbach, ωστόσο, θέλει να κάνει αυτή την πρακτική τον κανόνα. Κατά τη διάρκεια της ακρόασης εμπειρογνωμόνων στην Bundestag, κατέστη σαφές ότι τα παιδιά θα πρέπει να ελέγχονται για τη σπάνια κληρονομική ασθένεια «οικογενής υπερχοληστερολαιμία» ως μέρος του ελέγχου U9, δηλαδή στην ηλικία των 5 έως 6 ετών, και θα πρέπει επίσης να συνταγογραφούνται στατίνες για την πρόληψη πιθανών καρδιακών προσβολών. 

Αρχικά, αυτός ο έλεγχος θα έπρεπε να είχε πραγματοποιηθεί σε νεογνά ως μέρος του U1 (την πρώτη ημέρα της ζωής). Ωστόσο, ο Υπουργός Υγείας προφανώς δεν μπόρεσε να περάσει τη γραμμή του.

Η κριτική της επικεφαλής της ασφαλιστικής AOK Carla Reimann (πρώην CDU) είναι εντελώς καταστροφική: «Αυτό το σχέδιο νόμου είναι εντελώς λανθασμένο. Το φανάρι καλά θα κάνει να το αποσύρει γρήγορα». 

Σύμφωνα με τις τρέχουσες γνώσεις, η βιοτεχνολόγος περιέγραψε τις εξετάσεις έγκαιρης ανίχνευσης που προβλέπονται στο GHG ως «άσκοπες»

Στις «λεπτομερείς ιατρικές οδηγίες για την ευρεία χρήση στατινών», η Reimann βλέπει «κρατική ιατρική σύμφωνα με τα συνταγογραφούμενα χάπια αντί για πρόληψη».


ΠΗΓΗ: Lauterbach will schon Kinder mit Herztabletten behandeln – zur Vorbeugung - reitschuster.de


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ




ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΩΤΕΡΩ "ΚΥΡΙΟ":

Δρ. Peter McCullough: Τώρα υποστηρίζει τη βιομηχανία στατινών ΟΔΥΣΣΕΙΑ: Δρ. Peter McCullough: Τώρα υποστηρίζει τη βιομηχανία στατινών (odysseiatv.blogspot.com)



"Ο Ψιθυριστής"
Ο καθηγητής Karl Lauterbach από την Κολωνία είναι ο σημαντικότερος σύμβουλος της υπουργού Υγείας Ulla Schmidt. Για τον πολιτικό αγώνα, μερικές φορές θέτει σε κίνδυνο τη φήμη του ως επιστήμονα.
Από την Veronika Hackenbroch
28.03.2004 από DER SPIEGEL 14/2004

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!