Κυριακή 21 Ιουλίου 2024

Σκοντάφτoντας στην διάκριση των φύλων: Αστυνομικός Διευθυντής του Βερολίνου "αυτοευνουχίζεται" - Δόξα τω Θεώ μόνο λεκτικά





Πώς είστε; «Ερευνητές», «συμμετέχοντες» – δεν μπορώ πλέον να διαβάσω αυτόν τον πολιτικό λόγο. Διακόπτω ακόμη και άρθρα για θέματα που με ενδιαφέρουν. Μόλις συνέβη στο Focus, για το οποίο εργάστηκα για 16 χρόνια και το οποίο ήταν της μεσαίας τάξης. Το φύλο σας αναστατώνει τόσο πολύ όσο εμένα; Για μένα, είναι σαν ο συγγραφέας να στέκεται εκεί με σηκωμένο δείκτη. Ή στην περίπτωση της "Apple" ολόκληρη η εταιρεία. Δεν θέλω να (ανα-)μορφωθώ, ειδικά όχι ως αναγνώστης ή / και πελάτης.

Όταν δημοσίευσα αυτές τις σκέψεις σε ένα tweet στο Telegram, βρήκα ένα βίντεο που με εντυπωσίασε.

Αυτό είναι σχεδόν ένα σύμβολο του συνδυασμού οπορτουνισμού, διαστρέβλωσης και ηλιθιότητας που έχει προφανώς εξαπλωθεί στις γερμανικές αρχές – και όχι μόνο εκεί.

Στο βίντεο, ένας διευθυντής της αστυνομίας του Βερολίνου φαίνεται, προφανώς να υψώνει μια σημαία ουράνιου τόξου μαζί με ομοφυλοφιλικές ενώσεις μπροστά από το αρχηγείο της αστυνομίας στις 15 Ιουλίου. 

Πρέπει να σημειωθεί ότι η αστυνομία του Βερολίνου απαγόρευσε στους αξιωματικούς της να δείξουν τη γερμανική σημαία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με την αιτιολογία ότι «Είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε ουδέτεροι» - η σημαία του ουράνιου τόξου, από την άλλη πλευρά, είναι επιθυμητή.


Ο αξιωματούχος είπε κυριολεκτικά – διαβάζοντας με κόπο από το χαρτί: «Η σημαία του ουράνιου τόξου αντιπροσωπεύει τη διαφορετικότητα, την ανοχή και την ισότητα. Είναι μια γενική δέσμευση του κράτους του Βερολίνου, όχι μόνο της αστυνομίας του Βερολίνου, για τα θεμελιώδη και ανθρώπινα δικαιώματα. Επομένως, δεν έρχεται σε αντίθεση με την ουδετερότητα. Είναι μια έκφραση της ουδετερότητας που εμείς ως αστυνομία του Βερολίνου, οι οποίοι ως υπηρετικό προσωπικό, ως συνάδελφοι στην αστυνομία του Βερολίνου, ζούμε και διαδηλώνουμε καθημερινά. Θα ήθελα να κάνω αυτήν την παρατήρηση, ενόψει των δυστυχώς λαϊκιστικών συζητήσεων, οι οποίες δημιουργούν ένα πλαίσιο μεταξύ της σημερινής σημαίας και της σημαίας των εταιρικών οχημάτων κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Από αυτή την άποψη, επιτρέψτε μου να κάνω αυτές τις προσωπικές παρατηρήσεις. Αλλά ήταν σημαντικοί για μένα, επειδή αυτός ο λαϊκισμός είναι κατάλληλος για να τορπιλίσει σημαντικά ζητήματα και να βλάψει σημαντικά ζητήματα».

Τι ντροπιαστικό ανθρώπινο πνεύμα μπροστά στο κοκκινοπράσινο zeitgeist.

Και πόσο ηλίθιο.

Η σημαία του ουράνιου τόξου μπορεί να αντιπροσωπεύει την ποικιλλομορφία, την ανοχή και την ισότητα στα μάτια των υποστηρικτών της, αλλά αντιπροσωπεύει επίσης ένα συγκεκριμένο πολιτικό κίνημα. 

Ακριβώς όπως η κόκκινη σημαία ή το σύμβολο του σφυροδρέπανου, είναι ένα σημάδι με σαφείς πολιτικές συνδηλώσεις. Ο ισχυρισμός ότι ο ανάρτηση τους – ειδικά μαζί με ομοφυλοφιλικές ενώσεις – είναι μια έκφραση ουδετερότητας είναι εντελώς θρασύς και προκλητικά παράλογος.

Όλοι γνωρίζουν: Η σημαία του ουράνιου τόξου είναι μια ιερή αγελάδα για μερικούς - αλλά για άλλους είναι ένα κόκκινο κουρέλι. Με αυτόν τον τρόπο, διχάζει την κοινωνία. Και η αστυνομία πρέπει να κρατήσει τα χέρια της μακριά από κάτι τέτοιο. 

Μια πραγματικά ουδέτερη στάση εκ μέρους της αστυνομίας θα σήμαινε τη μη χρήση συμβόλων που συνδέονται με ορισμένα πολιτικά ή κοινωνικά κινήματα.

Το ουδέτερο σύμβολο, η γερμανική σημαία, απαγορεύεται στους αξιωματούχους, ενώ το πολιτικό, διχαστικό σύμβολο είναι ευπρόσδεκτο. Και ένας αστυνομικός διευθυντής θέλει να μας κάνει να πιστέψουμε ότι ισχύει ακριβώς το αντίθετο. Δηλαδή, ότι το μαύρο είναι άσπρο και το άσπρο είναι μαύρο.

Η ομιλία του αστυνομικού διευθυντή (την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ) σχεδόν στάζει το πνεύμα της ΛΔΓ. Ακούγεται σαν να είχε γραφτεί γι' αυτόν από έναν ιδιαίτερα ένθερμο αριστερό εξτρεμιστή ιδεολόγο από ένα σεμινάριο σοσιαλισμού στο πανεπιστήμιο.


Μόνο το τέλος είναι αποκαλυπτικό: ο αστυνομικός τολμά να αποφασίσει ποια θέματα είναι σημαντικά και ποια όχι. Αλλά αυτό ακριβώς δεν είναι το καθήκον μιας αστυνομικής δύναμης – διότι αυτό από μόνο του παραβιάζει την απαίτηση ουδετερότητάς της. 

Αυτό που ο αξιωματικός δυσφημεί ως «λαϊκισμό» είναι ένα ερώτημα που πρέπει να τεθεί από όποιον εξακολουθεί να εξετάζει τις αντιφάσεις στη συμπεριφορά της αστυνομίας του Βερολίνου με κοινή λογική και χωρίς κοκκινοπράσινα γυαλιά.

Ακόμα κι αν η ομιλία στην πραγματικότητα είναι για κλάματα– κάποια στιγμή έπρεπε να γελάσω.

Όταν ο αστυνομικός διευθυντής ευνουχίζει τον εαυτό του σε μια αποτυχημένη προσπάθεια να μιλήσει για το φύλο. Δόξα τω Θεώ μόνο προφορικά! Γιατί με το «εμείς ως δυνάμεις στην υπηρεσία, ως συναδέλφισσες», ο άνδρας σαφώς υπολογίζει τον εαυτό του γλωσσικά ότι ανήκει στο γυναικείο φύλο.






Αλλά στις μέρες μας, μπορείτε να αλλάζετε το φύλο κάθε μέρα.

Κατά κάποιο τρόπο μπορείτε σχεδόν να λυπάστε για τον αστυνομικό διευθυντή. Όχι μόνο ταπεινώνει δημόσια τον εαυτό του διαδίδοντας τέτοιες ανοησίες – κάτι που είναι προφανώς μια προϋπόθεση σταδιοδρομίας. Το φύλο είναι επίσης τώρα μια προϋπόθεση σταδιοδρομίας για την αστυνομία του Βερολίνου - και όχι μόνο αυτό. 

Όποιος δεν διασρτεβλώνει ευσυνείδητα τη γλώσσα σύμφωνα με το κοκκινοπράσινο πνεύμα δεν έχει καμμία πιθανότητα να προχωρήσει, όπως μου παραπονέθηκε ένας επικριτικός αξιωματούχος σε μια εμπιστευτική συνομιλία.

Ο αξιωματικός που έδωσε την παραπάνω ομιλία μπορεί κυριολεκτικά να πει πόσο άβολα αισθάνεται γι' αυτό. Η γλώσσα του σώματός του αποκαλύπτει ότι προφανώς δεν πιστεύει πραγματικά αυτά που διαβάζει από το χαρτί. Αλλά αυτό μάλλον αυτό δεν είναι καθοριστικό. 

Εκτός από την πολιτική πίστη, το φύλο - μέσα από τις αρλούμπες και τον αυτοευνουχισμό - φαίνεται να προωθεί την καρριέρα. 

Το 2023 όταν ύψωνε τις σημαίες του ουράνιου τόξου κανείς μπορούσε ακόμη να τον δει με τις επωμίδες ενός ανώτερου αστυνομικού διευθυντή. Τώρα είναι ένα βήμα υψηλότερα στην ιεραρχία και έχει φύλλα δάφνης γύρω από το χρυσό αστέρι του ώμου του - έχει πλέον ανέλθει σε αστυνομικό διευθυντή στο αρχηγείο της αστυνομίας. 

Για ένα τέτοιο άλμα σταδιοδρομίας με τετραψήφια αύξηση μισθού, μερικοί άνθρωποι είναι πρόθυμοι να αναλάβουν ακόμη τον κίνδυνο του δημόσιου "αυτοευνουχισμού".




Ή στο YouYube


  








ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!