Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024

Άρθρο των New York Times επιτίθεται στον Χριστιανισμό την Τέταρτη Ιουλίου, χρησιμοποιεί ιερόσυλη εικόνα της Παναγίας


Νέα Υόρκη, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ - 11 Ιουλίου 2016: Τα κεντρικά γραφεία των New York Times τη νύχτα



Οι New York Times δημοσίευσαν ένα άρθρο την 4η Ιουλίου από την «ορθολογίστρια» Pamela Paul με τίτλο «Οι θρησκευτικές σας αξίες δεν είναι οι αμερικανικές αξίες», σπιλώνοντας τον Χριστιανισμό και τη Βίβλο και παρουσιάζοντας μια ιερόσυλη εικόνα της Παναγίας.



Οι ακροαριστεροί New York Times δημοσίευσαν ένα άρθρο γνώμης από μία Εβραία «ορθολογιστή» που επιτίθεται στον Χριστιανισμό την 4η Ιουλίου.

Το αντιχριστιανικό άρθρο, με τίτλο «Οι θρησκευτικές σας αξίες δεν είναι αμερικανικές αξίες», περιείχε επίσης μια ιερόσυλη εικόνα της Παναγίας σε μια προσπάθεια να επικρίνει τον «χριστιανικό εθνικισμό».

«Κάθε φορά που ένας πολιτικός επικαλείται "ιουδαιο-χριστιανικές αξίες", βρίσκω ότι γενικά ακολουθείται από κάτι ανησυχητικό», δήλωσε η αρθρογράφος των New York Times, Pamela Paul.

Η Paul ήταν η συντάκτρια του The New York Times Book Review από το 2013 έως το 2022 και προηγουμένως επέβλεπε όλη την κάλυψη βιβλίων των New York Times, αντανακλώντας την εκτεταμένη προκατάληψη κατά του Χριστιανισμού στους Times, συμπεριλαμβανομένου του υψηλού επιπέδου προσωπικού του.

Εξέφρασε τη λύπη της για έναν νέο νόμο της Λουϊζιάνας που απαιτεί οι Δέκα Εντολές να εμφανίζονται στις τάξεις των δημόσιων σχολείων, ο οποίος εγκρίθηκε από τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και την ανακοίνωση του Επιθεωρητή Δημόσιας Εκπαίδευσης της Οκλαχόμα Ryan Walters ότι τα δημόσια σχολεία στην πολιτεία θα διδάσκουν τη Βίβλο στις τάξεις 5-12.

Η Paul επέκρινε τις πρωτοβουλίες ως «δύο κατάφωρες περιπτώσεις» προώθησης των χριστιανικών αξιών, υποστηρίζοντας ότι «οι Ρεπουμπλικάνοι αξιωματούχοι εισήγαγαν πολιτειακούς νόμους που επισημοποιούν τις αρχές του χριστιανικού εθνικιστικού κινήματος».

Η δημόσια εκπαίδευση στην Αμερική περιελάμβανε θρησκευτική διδασκαλία ήδη από την αποικιακή περίοδο και οι Ιδρυτές Πατέρες, συμπεριλαμβανομένων των Προέδρων George Washington, John Adams και James Madison, ενθάρρυναν δημόσια τον Χριστιανισμό και διακήρυξαν ημέρες ευχαριστιών και προσευχής, όπως έκαναν τα Ηπειρωτικά και Συνομοσπονδιακά Συνέδρια.

Ωστόσο, η Paul παραπονέθηκε ότι οι κινήσεις από τη Λουϊζιάνα και την Οκλαχόμα είναι «προσβλητικές για πολλούς», συμπεριλαμβανομένων των «ορθολογιστών» όπως η ίδια.

«Πολλοί από εμάς τους ορθολογιστές έχουμε πίστη, αλλά είναι στην επιστήμη ή στην ανθρωπότητα, όσο απογοητευτική μπορεί να είναι η ανθρωπότητα», δήλωσε.

Οι Αμερικανοί πάντα αυτοπροσδιορίζονταν συντριπτικά ως Χριστιανοί και περίπου το 80% ή περισσότερο των κατοίκων στη Λουϊζιάνα και την Οκλαχόμα είναι Χριστιανοί, σύμφωνα με το Pew Research Center.

Η Paul σημείωσε ότι υποστηρίζει την απαγόρευση των Δέκα Εντολών για φόνο, αν και δεν είπε τίποτε για τις καταδίκες της μοιχείας και του ψεύδους, για παράδειγμα.

Επίσης, αναφέρθηκε βλάσφημα στον Χριστιανικό Θεό με ένα πεζό γράμμα «θ» και χρησιμοποίησε τυπικά αθεϊστικά επιχειρήματα για να επιτεθεί στον Χριστιανισμό.

«Για μένα, το πρωταρχικό ενδιαφέρον της Αγίας Γραφής είναι η ιστορική και λογοτεχνική επιρροή της, ένα έργο του οποίου οι ιστορίες και οι μεταφορές έχουν διαποτίσει τη λογοτεχνία. Αλλά είναι επίσης κάτι που, σε όλη την ιστορία, έχει εμπνεύσει και υποκινήσει πολλούς από τους πιο βίαιους και θανατηφόρους πολέμους του κόσμου», ισχυρίστηκε.

Στην πραγματικότητα, τα πιο θανατηφόρα, τα πιο γενοκτονικά καθεστώτα του κόσμου ήταν σε μεγάλο βαθμό αθεϊστικά και υλιστικά, συμπεριλαμβανομένης της ναζιστικής Γερμανίας, της Σοβιετικής Ένωσης, της κομμουνιστικής Κίνας, της Βόρειας Κορέας, των Κόκκινων Χμερ και άλλων κομμουνιστικών κυβερνήσεων, οι οποίες ήταν υπεύθυνες για περισσότερους από 100 εκατομμύρια θανάτους.

Η Καθολική Εκκλησία, ειδικότερα, έχει από καιρό χρησιμεύσει ως κρίσιμο προπύργιο ενάντια σε τέτοια τυραννικά καθεστώτα.


ΠΗΓΗ: 
New York Times article attacks Christianity on Fourth of July, uses sacrilegious image of Our Lady - LifeSite (lifesitenews.com)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ



ΣΧΕΤΙΚΑ:

Ένας 46χρονος ευσεβής χριστιανός κοινωνικός λειτουργός στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο Felix Ngole, περιέγραψε μια απόφαση του εργατικού δικαστηρίου ως «επικίνδυνο προηγούμενο για τους Χριστιανούς», υποστηρίζοντας την απόφαση του εργοδότη του να μην τον επαναπροσλάβει, αφού του αρνήθηκαν μια θέση σχετικά με τις βιβλικές απόψεις του για την ομοφυλοφιλία.

Το δικαστήριο, υπό την προεδρία του δικαστή Jonathan Brain, αναγνώρισε ότι η Ngole είχε υποστεί άμεσες διακρίσεις όταν η Touchstone Leeds, υπεύθυνη προσλήψεων του NHS, απέσυρε την αρχική προσφορά εργασίας, δήλωσε η ομάδα Christian Concern, της οποίας ο νομικός βραχίονας Christian Legal Centre υποστήριξε τον Ngole.

Ωστόσο, το δικαστήριο απέρριψε τους ισχυρισμούς του Ngole για έμμεσες διακρίσεις και παρενόχληση κατά τη διάρκεια των επακόλουθων διαδικασιών, συμπεριλαμβανομένης μιας δεύτερης συνέντευξης που σχεδιάστηκε για να διερευνήσει περαιτέρω τις πεποιθήσεις του, πρόσθεσε η ομάδα.


Η πόλη του Αϊντάχο περνά ριζοσπαστικό μέτρο «κατά της ρητορικής μίσους», ανησυχώντας τους ντόπιους Χριστιανούς
Όποιος εκφοβίζει, τραυματίζει, παρενοχλεί, απειλεί ή είναι «δημόσια ενόχληση» και εμπλέκεται σε «άτακτη συμπεριφορά» προς άλλο άτομο για τον «σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου» του, μεταξύ άλλων ταξινομήσεων πολιτικών δικαιωμάτων, αντιμετωπίζει τιμωρία, αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Coeur d'Alene


Ο Viganò λέει στους επισκόπους μετά τον αφορισμό του: «Αν είστε σιωπηλοί, οι πέτρες θα φωνάξουν»
Απαντώντας στη δήλωση του Βατικανού για τον αφορισμό του, ο Αρχιεπίσκοπος Viganò παρέθεσε τις Γραφές σε ένα μήνυμα προς τους αδελφούς του επισκόπους, «Αν σιωπήσετε, οι πέτρες θα φωνάξουν» (Λουκάς 19:40).


Οι χριστιανικές διώξεις συνεχίζονται στη Γάζα καθώς ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται
Σε μια έκθεση που δημοσιεύθηκε στις 5 Ιουλίου από το βρετανικό ιατρικό περιοδικό The Lancet, οι ερευνητές έχουν παρουσιάσει μια αναθεωρημένη εκτίμηση του αριθμού των νεκρών από τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα, ένας αριθμός που ανέρχεται στο εντυπωσιακό ποσό των 186.000.


Καθώς οι Χριστιανοί συνεχίζουν να σκοτώνονται στη Νιγηρία, η Δύση παραμένει σε μεγάλο βαθμό σιωπηλή
Μια έκθεση της Διεθνούς Εταιρείας για τις Πολιτικές Ελευθερίες και το Κράτος Δικαίου διαπίστωσε ότι το 2023 σηματοδότησε το πιο αιματηρό έτος ισλαμικών επιθέσεων κατά χριστιανών στη Νιγηρία, με πάνω από 8.000 νεκρούς και χιλιάδες άλλους να έχουν απαχθεί και εκτοπιστεί βίαια.


Επίσκοπος Strickland: Το Βατικανό ενδιαφέρεται περισσότερο να φιμώσει τον Viganò παρά να αντιμετωπίσει τους ισχυρισμούς του
Ενώ ο Αρχιεπίσκοπος Carlo Maria Viganò αφορίζεται, το ίδιο Βατικανό ανέχεται και υποστηρίζει ακόμη και προσωπικότητες όπως ο Theodore McCarrick και άλλοι που κακοποιούν και αμφισβητούν τη διδασκαλία της Εκκλησίας.


Η αφήγηση των τρανς γίνεται όλο και πιο τρελή: τα μέσα ενημέρωσης διαλαλούν τώρα τον «μη δυαδικό τρανσέξουαλ» Ολυμπιονίκη
Οι New York Times γιόρτασαν άκριτα έναν αυτοαποκαλούμενο «τρανσέξουαλ, μη δυαδικό δρομέα» σε έναν τίτλο που μπορεί να περιγραφεί μόνο ως αριστούργημα ηλιθιότητας και αυτοπαρωδίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!