Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024

Αφού ορισμένοι Γερμανοί απορρίπτουν τον Μήνα Υπερηφάνειας εμφανίζοντας τα εθνικά χρώματα αντί για τη σημαία του ουράνιου τόξου, οι εγχώριες μυστικές υπηρεσίες δημοσιεύουν μια PSA που κηρύσσει τη δράση τους αντισυνταγματική και αντιδημοκρατική



Eugyppius
9 Ιουλίου 2024

Πολλοί αναγνώστες μπορεί να μην γνωρίζουν για το γερμανικό Stolzmonat (μήνας υπερηφάνειας), αλλά υπόσχομαι ότι η ιστορία αξίζει τον κόπο, οπότε παρακαλώ να με υπομείνετε.

Όπως όλοι γνωρίζετε , μέσω κάποιου αδιαφανούς αυτοκρατορικού διατάγματος, κάθε Ιούνιος σε ολόκληρο τον δυτικό κόσμο έχει γίνει το τερατούργημα που είναι γνωστό ως «Μήνας Υπερηφάνειας». 

Είναι μια ευκαιρία για τον θορυβώδη εορτασμό κάθε σεξουαλικής μειονότητας και αποκλίνουσας τάσης που μπορεί να φανταστεί κανείς. Υπάρχουν σημαίες ουράνιου τόξου, άσεμνες παρελάσεις στους δρόμους, περίεργες πολιτικές ομιλίες και κάθε είδους ακραίος 'queer' ακτιβισμός. 

Μου λένε ότι οι εορτασμοί μειώθηκαν μαζικά φέτος στην Αγγλόσφαιρα, ίσως επειδή είναι άβολοι για τις εκλογές, αλλά στην ήπειρο όλες αυτές οι τάσεις φτάνουν πολύ αργά και δεν είχαμε παρά τις συνήθεις υπερβολές.

Το πρόθυμο πέταγμα των χρωμάτων του ουράνιου τόξου είναι ιδιαίτερα αντιπαθητικό στη Γερμανία, όπου η επίδειξη της εθνικής σημαίας κάποιου - εκτός ίσως εντός αθλητικού πλαισίου - αποθαρρύνεται και είναι πολιτικά ύποπτη. 

Ως εκ τούτου, ορισμένοι Γερμανοί ανταποκρίθηκαν στον πολυετή εκνευρισμό του Μήνα Υπερηφάνειας δηλώνοντας ότι ο Ιούνιος είναι ο «Stolzmonat». Το «Stolzmonat» είναι απλώς η γερμανική μετάφραση του «Μήνα Υπερηφάνειας», αλλά οι έξυπνοι πολιτιστικοί χάκερ μας έχουν οικειοποιηθεί τον όρο για να υποδηλώσουν όχι γκέι αλλά εθνική υπερηφάνεια. Εκείνοι που γιορτάζουν το Stolzmonat δεν διεξάγουν πολυτελείς δημόσιες εκδηλώσεις και δεν δίνουν ομιλίες. Οι περισσότεροι από αυτούς απλώς αλλάζουν τις φωτογραφίες προφίλ τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να παρουσιάσουν τα χρώματα μαύρο, κόκκινο και χρυσό. Ξανά και ξανά τουιτάρουν επίσης το hashtag #Stolzmonat.

Είναι κυρίως μια γερμανική πράξη διαμαρτυρίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά ο καθένας μπορεί να συμμετάσχει:



Αρκετοί άνθρωποι παρατηρούν το Stolzmonat για να προκαλέσουν την άνοδο του αντίστοιχου hashtag στην κορυφή των τάσεων του Twitter ξανά και ξανά. Αυτό έχει προκαλέσει δυσπεψία στην Ταξιαρχία του Ουράνιου Τόξου, και καθώς υπάρχει πολύτιμη μικρή διαίρεση μεταξύ της Ταξιαρχίας του Ουράνιου Τόξου και του γερμανικού κράτους, οι εγχώριες υπηρεσίες πληροφοριών της Κάτω Σαξονίας αποφάσισαν ότι είναι καιρός να εκδώσουν μια ex cathedra καταδίκη του Stolzmonat - οκτώ ημέρες μετά το τέλος του. Κάλλιο αργά παρά ποτέ:


(βίντεο εντός του συνδέσμου)


Παρακάτω μεταφράζω τη δήλωση αυτής της γελοίας γυναίκας. 

Καθώς διαβάζετε, παρακαλώ να θυμάστε ότι δεν πρόκειται απλώς για κάποιον τυχαίο τρανς ακτιβιστή, αλλά για έναν υπάλληλο του Γραφείου της Κάτω Σαξονίας για την Προστασία του Συντάγματος – μια υπηρεσία προικισμένη με σημαντικές εξουσίες για την παρακολούθηση και την παρενόχληση απλών Γερμανών για τα υποτιθέμενα πνευματικά τους αδικήματα κατά της «δημοκρατίας» και του συντάγματος:

Σταματήστε την κύλιση! Είμαστε εδώ για να σας πούμε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη νέα δεξιά εκστρατεία «Stolzmonat». 

Το «Stolzmonat» είναι στην πραγματικότητα μόνο η γερμανική μετάφραση του «Μήνα Υπερηφάνειας». Αυτό λένε τα μέλη της queer κοινότητάς μας [1]. θέλουν να μετατρέψουν τον όρο «Stolzmonat» σε αυτό που πραγματικά θα έπρεπε να είναι – μια έκφραση διαφορετικότητας, ανοχής και ενίσχυσης των δικαιωμάτων των κουήρ ανθρώπων.

Πέρυσι, το hashtag Stolzmonat προσγειώθηκε προσωρινά στο νούμερο ένα στα X-Trends - αν και ως πολεμικός όρος της ακροδεξιάς. 

Φέτος, ειδικά η Νέα Δεξιά ζήτησε τη συμμετοχή στο Stolzmonat. 

Η ΛΟΑΤΚΙΑ+ κοινότητα [2] συγκαταλέγεται στους αρχετυπικούς εχθρούς της ακροδεξιάς εξτρεμιστικής σκηνής. 

Εκτός από τις διακρίσεις κατά των κουήρ ανθρώπων, ο εθνικισμός – δηλαδή, η υπερβολική εθνική υπερηφάνεια με ταυτόχρονη υποτίμηση άλλων εθνών και την απόρριψη των αξιών της φιλελεύθερης δημοκρατίας – αποτελούν βασικά στοιχεία του Stolzmonat. 

Οικειοποιούνται τη γερμανική σημαία ως σύμβολο αυτής της εκστρατείας και τη συνδέουν με τα προαναφερθέντα στοιχεία. 

Η νέα δεξιά χρησιμοποιεί την κουήρ εχθρότητα για να συνδεθεί με τις υπάρχουσες προκαταλήψεις στην κοινωνία και να ενεργοποιήσει ιδεολογικά ομοϊδεάτες να συμμετάσχουν στο Stolzmonat. 

Αυτό έχει ως στόχο να δημιουργήσει την εντύπωση ενός μεγάλου αντι-κινήματος στον Μήνα Υπερηφάνειας. Χρησιμοποιούν το hashtag και τη γερμανική σημαία αντί για τη σημαία του ουράνιου τόξου στις φωτογραφίες προφίλ τους. 

Ένα από τα μηνύματά τους: οι κουήρ άνθρωποι δεν αποτελούν μέρος της Γερμανίας. Οι δεξιοί εξτρεμιστές ακολουθούν έτσι μια μεταπολιτική προσέγγιση [3] για να ασκήσουν επιρροή στην προπολιτική σφαίρα [4] και έτσι να θέσουν τα θεμέλια για αντιδημοκρατικές θέσεις.

Υπάρχουν τόσες πολλές χαζές δηλώσεις που αιωρούνται σε αυτό το λεκτικό τέλμα που δεν ξέρω από πού να αρχίσω. 

Έτσι, εν συντομία: 1) Η κοινότητα της σούπας αλφαβήτου δεν είναι «μεταξύ των αρχετυπικών εχθρών της δεξιάς εξτρεμιστικής σκηνής». 

Ο Μήνας Υπερηφάνειας, ωστόσο, έχει γίνει μια βαθιά γελοία και ρηχή πολιτιστική γιορτή πολλών πραγμάτων που δεν πάνε καλά με την κοινωνία μας και πολλοί άνθρωποι είναι εξαιρετικά κουρασμένοι από αυτό. 

2) Ο «εθνικισμός» σε καμμία περίπτωση δεν συνεπάγεται την «υποτίμηση άλλων εθνών», ούτε απαιτεί την «απόρριψη των αξιών της φιλελεύθερης δημοκρατίας». 

Η φιλελεύθερη δημοκρατία αναπτύχθηκε παράλληλα με τον εθνικισμό, άλλωστε, και οι διοργανωτές του Stolzmonat ενθαρρύνουν ρητά τους μη Γερμανούς να επιδεικνύουν τα δικά τους εθνικά χρώματα κατά τη διάρκεια του Stolzomant. 

3) Προφανώς δεν είναι το νόημα του Stolzmonat να υποστηρίξει ότι «οι κουήρ άνθρωποι δεν είναι μέρος της Γερμανίας».

Διασκεδαστικά, αυτό το χαζό βίντεο έχει στην πραγματικότητα υποσημειώσεις. Αυτό δείχνουν οι αριθμοί στη μετάφρασή μου. Οι εγχώριοι πράκτορες πληροφοριών μας παρέχουν αυτές τις σημειώσεις στο νήμα τους στο Twitter:


1: Το queer είναι πλέον ένας συλλογικός όρος για σεξουαλικούς προσανατολισμούς που δεν είναι ετεροφυλόφιλοι και επίσης για μη δυαδικές ταυτότητες φύλου.1

2: LGBTQIA+ σημαίνει τις αγγλικές λέξεις: lesbian, gay, bisexual, transgender/transsexual, queer/questioning, intersex, asexual. … Το + (μερικές φορές επίσης *) χρησιμεύει ως σύμβολο κράτησης θέσης για άλλες ταυτότητες φύλου. 2

3: Η μεταπολιτική στο πλαίσιο της Νέας Δεξιάς είναι μια στρατηγική που στοχεύει στην επίτευξη μακροπρόθεσμης αλλαγής στα πολιτιστικά και πνευματικά θεμέλια της κοινωνίας, προκειμένου να αποκτήσει πολιτική δύναμη και επιρροή. Είναι ένας έμμεσος τρόπος απόκτησης εξουσίας που βασίζεται στον επηρεασμό αξιών, κανόνων και λόγων.3

4: Η προ-πολιτική σφαίρα αναφέρεται σε τομείς της κοινωνίας όπου η πολιτική δεν βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής, αλλά όπου τα πολιτικά ζητήματα συζητούνται περιστασιακά ή οι πολιτικές αξίες επικοινωνούνται. Αυτό συμβαίνει, για παράδειγμα, όταν οι άνθρωποι πηγαίνουν σε εστιατόρια ή παμπ, συναυλίες, γήπεδα ποδοσφαίρου, φεστιβάλ ή άλλες δημόσιες εκδηλώσεις.

Ένας χρήστης του Twitter τόλμησε να ρωτήσει τους συνταγματικούς προστάτες της Κάτω Σαξονίας πώς ο Stolzmonat προσβάλλει το γερμανικό σύνταγμα. Απάντησαν ότι παραβιάζει το άρθρο 1, το οποίο απαγορεύει τη δυσφήμιση, τις διακρίσεις ή την απανθρωποποίηση που στρέφεται εναντίον συγκεκριμένων ομάδων

Σωστά: Το να υψώνει κανείς την εθνική σημαία αντί για την queer σημαία τον Ιούνιο, στο μυαλό των εγχώριων πρακτόρων πληροφοριών μας, ισοδυναμεί με σοβαρά αδικήματα κατά της ανθρώπινης αξιοπρέπειας των λεσβιών, των ομοφυλόφιλων, των αμφιφυλόφιλων, των τρανσέξουαλ, των τρανσέξουαλ, των κουήρ, των ερωτώντων, των ίντερσεξ, των ασέξουαλ και αυτής της μεγάλης μυστηριώδους φυλής που κρύβεται πίσω από το δυσοίωνο σύμβολο συν.

Είναι πολύ περίεργο πώς οι κυβερνώντες μας αντλούν από την φαινομενικά φιλελεύθερη επιμονή στη σεξουαλική ελευθερία, μια εντολή να συμμετέχουν σε συνεχώς κλιμακούμενη καταστολή εναντίον απλών ανθρώπων επειδή εκφράζουν τις απόψεις τους. 


Το πρόβλημα με τους φιλελεύθερους ελέγχους της εξουσίας είναι ότι ανάγκασαν το κράτος να αναπτύξει νέες νομικές και πολιτιστικές λύσεις για να τους ξεπεράσει. 

Έτσι, οι κρατικές πολιτικές στα φιλελεύθερα συστήματα μοιάζουν με βακτήρια ανθεκτικά στα αντιβιοτικά στα νοσοκομεία – έχουν αναπτύξει μια γενική αντίσταση στους συνταγματικούς περιορισμούς, με τη διαδικασία να γίνονται ένα εντελώς χειρότερο και πιο επικίνδυνο ζώο.

Τα δικαιώματα και η ατομική κυριαρχία απαιτούσαν [μία] [...] ύπουλη λύση... Τα δικαιώματα στη φιλελεύθερη αντίληψη είναι θεμελιωδώς προ-πολιτικά. Οι άνθρωποι είναι προικισμένοι με αυτά από τον Δημιουργό τους και είναι αναπαλλοτρίωτοι. Έτσι, η ιδέα υπόσχεται πολλές οδούς για την ανατροπή της λαϊκής, δημοκρατικά εκφρασμένης βούλησης, και το κράτος έχει εργαστεί σθεναρά για να επεκτείνει την έννοια των δικαιωμάτων, επενδύοντας όλο και περισσότερους πελάτες του καθεστώτος με μια τεράστια παλέτα νέων δικαιωμάτων. 

Αυτό το αυξανόμενο πεδίο αδιαμφισβήτητων, ιερών δικαιωμάτων οριοθετεί τη λαϊκή πολιτική έκφραση και υπονομεύει εκείνα τα λιγώτερο βολικά δικαιώματα με τα οποία ξεκίνησε ο φιλελευθερισμός. Μέσω της αναγνώρισης – έστω και σιωπηρά – του δικαιώματος στην υγεία, για παράδειγμα, το κράτος αντικαθιστά τα παλαιότερα, πολύ λιγώτερο βολικά δικαιώματα στην ελευθερία του συνέρχεσθαι και της έκφρασης. 

Αυτά τα νέα δικαιώματα δεύτερης και τρίτης γενιάς γενικά επεκτείνουν τη δύναμη του κράτους με το να είναι θετικά, παρά αρνητικά, στη φύση, και συνήθως πλαισιώνονται για να ενθαρρύνουν την παθητικότητα του ατόμου που τα κατέχει ...

Πουθενά αλλού τα νέα φιλελεύθερα δικαιώματα δεν κάνουν τόσο λυσσαλέα μετάσταση όσο στη συζήτηση γύρω από τις σεξουαλικές μειονότητες και τις μειονότητες φύλου. Ο συνεχώς αυξανόμενος συνασπισμός ουράνιου τόξου ... είναι η αιχμή της κρατικής εξουσίας. 

Κάθε μία από τις ταυτότητες που εντάσσονται σε αυτό το μεγαθήριο αφθονεί με χρησιμότητα για το διοικητικό κράτος και ανοίγει κάθε είδους δρόμους για τους κυβερνητικούς γραφειοκράτες να καθορίσουν και να ρυθμίσουν τις πιο οικείες πτυχές του ανθρώπινου πολιτισμού, της συμπεριφοράς και της σεξουαλικής έκφρασης. 

Δεν είναι τυχαίο ότι η σημαία υπερηφάνειας έχει γίνει το πιο διαδεδομένο και ίσως το πιο ιερό πολιτικό σύμβολο στον δυτικό κόσμο. Θα εκτοπίζει όλο και περισσότερο τα εθνικά σύμβολα σε εξέχουσα θέση και ηθική σημασία.


Όλοι το ήξεραν ήδη αυτό, εσείς οι χαζοί.


Αυτή η εξήγηση είναι απαραίτητη επειδή, ενώ ο αρχικισμός LGBTQIA+ είναι τρέχων στη Γερμανία, όλοι οι διάφοροι όροι που περιέχει είναι στα αγγλικά και πολλοί από τους ανθρώπους που το ψωνίζουν έχουν ακόμη λιγότερη ιδέα για τις διάφορες εκκεντρικότητες που κρύβονται πίσω από αυτά τα γράμματα από τους γηγενείς αγγλόφωνους. Επίσης, κάποιος πρέπει να πει στους συνταγματικούς προστάτες ότι είναι πίσω από την εποχή. Ο προτιμώμενος αρχικισμός κάθε χρόνο μεγαλώνει και LGBTQQIP2SAA φαίνεται να είναι η τελευταία πιο περιεκτική επανάληψη.


Η «μεταπολιτική» δεν είναι σε καμμία περίπτωση μια στρατηγική αποκλειστικά για τη Νέα Δεξιά, αν και οι άνθρωποι στη δεξιά εφιστούν την προσοχή στην ήπια πολιτιστική δύναμη περισσότερο από άλλους – πάνω απ' όλα επειδή κάθε φορά που βγαίνουν έξω αντιμετωπίζουν κάποιο νέο προσβλητικό πολιτιστικό παραλογισμό. 

Ο μήνας υπερηφάνειας είναι από μόνος του μια μεταπολιτική άσκηση ήπιας ισχύος.


ΠΗΓΗ: After some Germans reject Pride Month by displaying the national colours instead of the rainbow flag, domestic intelligence release a PSA declaring their action anti-constitutional and anti-democratic (eugyppius.com)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!