Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

Ο υπουργός Εξωτερικών Antony Blinken παραδέχεται στα ανοιχτά σχέδια της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει την Τεχνητή Νοημοσύνη για να λογοκρίνει την ομιλία των Αμερικανών



Δεν κρύβουν πλέον την ατζέντα τους για πλήρη έλεγχο του είδους των ειδήσεων στις οποίες έχουν πρόσβαση οι Αμερικανοί στο Διαδίκτυο.


Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονυ Μπλίνκεν παραδέχθηκε την περασμένη εβδομάδα ότι το Στέητ Ντηπάρτμεντ ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει τεχνητή νοημοσύνη για να «καταπολεμήσει την παραπληροφόρηση», εν μέσω μιας μαζικής ανάπτυξης τεχνητής νοημοσύνης σε ολόκληρη την κυβέρνηση που θα περιλαμβάνει τη συνεργασία της Big Tech και άλλων εταίρων του ιδιωτικού τομέα.

Σε μια ομιλία που μεταδόθηκε την περασμένη εβδομάδα με τον επικεφαλής δεδομένων και AI του Στέητ Ντηπάρτμεντ, Matthew Graviss, ο Μπλίνκεν μίλησε για τις «εξαιρετικές δυνατότητες» και το «εξαιρετικό όφελος» που έχει η AI στην κοινωνία μας και «πώς η AI θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την επιτάχυνση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης, οι οποίοι, ως επί το πλείστον, έχουν σταματήσει».

Αναφερόταν στους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης της Ατζέντας 2030 των Ηνωμένων Εθνών, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν ένα παγκοσμιοποιημένο σχέδιο για ένα παγκόσμιο ολοκληρωτικό σύστημα. 

Αυτοί οι στόχοι περιλαμβάνουν την ατζέντα για το κλίμα που λατρεύει τη Γαία, μαζί με νέους περιορισμούς στην ελευθερία του λόγου, την ελευθερία μετακίνησης, τη μεταφορά πλούτου από πλούσιες σε φτωχές χώρες και την ψηφιοποίηση της ανθρωπότητας. 

Τώρα ο Μπλίνκεν λέει ότι αυτοί οι στόχοι θα μπορούσαν να ξεκινήσουν με τη χρήση προηγμένων τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης.

Ακούστε τον Μπλίνκεν, στο παρακάτω βίντεο, να περιγράφει ανοιχτά πώς η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη για να καταστείλει την ελευθερία του λόγου των πολιτών. (Προχωρήστε γρήγορα στο σημείο των 3 λεπτών και παρακολουθήστε το 7:07.)





Ο Μπλίνκεν δήλωσε ωμά την πρόθεση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη για την «παρακολούθηση των μέσων ενημέρωσης» και «για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης, ένα από τα δηλητήρια του διεθνούς συστήματος σήμερα».

Μην πείτε ποτέ ότι δεν μας προειδοποίησαν

Δεν κρύβουν πλέον την ατζέντα τους, αλλά πρέπει να την αναζητήσετε. Όταν το βρείτε, σε αναρτήσεις όπως αυτή, μοιραστείτε το. 

Επειδή τα εταιρικά μέσα ενημέρωσης κρατούν αυτές τις εξωφρενικές δηλώσεις από υψηλόβαθμους κυβερνητικούς αξιωματούχους κρυμμένες από εμάς τους ανθρώπους. 

Έχετε δει ιστορίες από το CNN ή το Fox News σχετικά με το σχέδιο της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη για να λογοκρίνει την ομιλία μας; Εγώ δεν έχω.



ΠΗΓΗ: Secretary of State Antony Blinken admits in the wide open federal government's plans to use AI to censor Americans' speech (substack.com)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!