Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024

Ιταλία: Κοινοβουλευτική επιτροπή εγκρίνει ποινές φυλάκισης για τους «εξτρεμιστές του κλίματος»



Μέχρι τώρα, ο αποκλεισμός των οδών κυκλοφορίας τιμωρούνταν μόνο με πρόστιμα.

Εάν ο νόμος εγκριθεί από το κοινοβούλιο τον Ιούλιο, τα αδικήματα αυτά αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης έως και δύο ετών.


Στο μέλλον, οι «εξτρεμιστές του κλίματος» που διακόπτουν την κυκλοφορία κολλώντας τον εαυτό τους στο οδόστρωμα, θα μπορούσε να τιμωρηθεί πιο αυστηρά στην Ιταλία στο μέλλον. 

Την Πέμπτη, το άρθρο 11 ενός «πακέτου ασφαλείας» εγκρίθηκε επίσημα από την Επιτροπή Δικαιοσύνης και την Επιτροπή Συνταγματικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Όπως αναφέρει το L'Indipendente, αυτό το άρθρο εισάγει ποινή φυλάκισης έξι μηνών έως δύο ετών για όσους προκαλούν οδικούς και σιδηροδρομικούς αποκλεισμούς και εμποδίζουν την ελεύθερη κυκλοφορία μέσω του σώματός τους, εάν η πράξη διαπράττεται από πολλά άτομα μαζί.

Εάν ο αποκλεισμός πραγματοποιείται από ένα μόνο άτομο, η ποινή είναι έως ένα μήνα φυλάκισης ή πρόστιμο έως 300 ευρώ.

Μέχρι τώρα, τέτοιες ενέργειες θεωρούνταν διοικητικό αδίκημα και τιμωρούνταν με πρόστιμα από 1.000 έως 4.000 ευρώ. Με το νέο νόμο, γίνονται εγκλήματα με ποινές φυλάκισης χωρίς εναλλακτικά πρόστιμα, γεγονός που περιορίζει το δικαίωμα στην ειρηνική διαμαρτυρία.

Το άρθρο εγκρίθηκε χωρίς προβλήματα, σύμφωνα με το L'Indipendente, και όλες οι τροπολογίες της αντιπολίτευσης απορρίφθηκαν. Το κείμενο θα υποβληθεί τώρα στο Κοινοβούλιο για τελική έγκριση στα τέλη Ιουλίου. 

Μια τροπολογία του βουλευτή της Λέγκα Igor Iezzi προβλέπει αυστηρότερες ποινές για «απειλητικές ή βίαιες» διαμαρτυρίες εναντίον μεγάλων έργων υποδομής και αύξηση των ποινών για αντίσταση και βία κατά δημόσιων αξιωματούχων σε έως και είκοσι χρόνια φυλάκισης.

Το «πακέτο ασφαλείας», το οποίο εγκρίθηκε από την κυβέρνηση Μελόνι τον Νοέμβριο, περιλαμβάνει νέα ποινικά αδικήματα, αυστηρότερες ποινές και μεγαλύτερη προστασία για τις αρχές επιβολής του νόμου. 

Αυτό περιλαμβάνει τη δυνατότητα μεταφοράς ιδιωτικών όπλων εκτός υπηρεσίας. 

Σύμφωνα με το L'Indipendente, ο νόμος αυτός ακολουθεί μια γραμμή που στοχεύει στην καταστολή και ποινικοποίηση διαφόρων μορφών διαμαρτυρίας.


ΠΗΓΗ: Italien: Parlamentarische Kommission billigt Gefängnisstrafen für (...) - Transition News (transition-news.org)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!