Σάββατο 3 Αυγούστου 2024

Τουρκική εισβολή: Η Αμερική επιτρέπει στον Ερντογάν να χτίσει στρατιωτικά φυλάκια στο έδαφος των ΗΠΑ για να εκπαιδεύσει στρατιώτες για ισλαμική κατάκτηση (βίντεο)




Γιατί η Δύση επιτρέπει στον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν να διεισδύσει σε έθνη, να σφυρηλατήσει τζιχαντιστικές συμμαχίες, να αναπτύξει ριζοσπάστες ιμάμηδες και να χτίσει στρατούς σε ξένο έδαφος ως μέρος του σχεδίου του για την επανίδρυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και την κατάκτηση μέσω τζαμιών που υποστηρίζονται από το κράτος και πολιτικής χειραγώγησης;


Γιατί η Αμερική επιτρέπει στον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν να διεισδύσει στο έθνος μας, να σφυρηλατήσει τζιχαντιστικές συμμαχίες, να αναπτύξει τους ριζοσπάστες ιμάμηδες του και να οικοδομήσει έναν στρατό στο έδαφός μας; 

Όλα αυτά είναι μέρος του μεγάλου σχεδίου του Ερντογάν να επανιδρύσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία και να κατακτήσει το Ισλάμ τον κόσμο. 

Και δεν θα ήταν η πρώτη φορά που θα προσπαθούσε να το κάνει. 

Η στρατηγική του Ερντογάν περιλαμβάνει τη χρήση τζαμιών που υποστηρίζονται από το κράτος ως προγεφυρώματα για την ισλαμική κατάκτηση, τη διάδοση του Ισλάμ ως κατακτητικής ιδεολογίας και καταστροφικής δύναμης για τις δυτικές αξίες και τον πολιτισμό και την άσκηση πολιτικής επιρροής μέσω προσεκτικά ενορχηστρωμένης διείσδυσης και χειραγώγησης των τοπικών αρχών.

Η κατανόηση των φιλοδοξιών και των μεθόδων του Ερντογάν μας επιτρέπει να δούμε την επικείμενη απειλή για την αμερικανική κυριαρχία και ασφάλεια.



Το Diyanet Center of America: Κάτι περισσότερο από ένας τόπος λατρείας

Το Diyanet Center of America στο Lanham, MD, λογοδοτεί άμεσα στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και λειτουργεί ως πολιτικό όπλο υπό το πρόσχημα ενός θρησκευτικού ιδρύματος. 

Στην Ευρώπη, έχουμε γίνει μάρτυρες της μη αναστρέψιμης ζημιάς που προκλήθηκε από την επιρροή της Diyanet που επεκτάθηκε πέρα από τη ριζοσπαστική ισλαμική θρησκεία και σε πολιτικές σφαίρες. 

Όλα τα τζαμιά είναι προγεφύρωμα για την ισλαμική κατάκτηση.

Ωστόσο, τα τουρκικά τζαμιά υποστηρίζονται αποκλειστικά από το κράτος και έχουν μια πρόσφατη ιστορία βίαιου και βασανιστικού παγκόσμιου έκδηλου πεπρωμένου. 

Η ιστορία της Κεντρικής Ευρώπης, ειδικά μέχρι τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, είναι χίλια χρόνια καταπολέμησης των οθωμανικών τουρκικών ισλαμικών εισβολών ή κατάκτησης από αυτές. 

Η επέκταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας χαρακτηρίστηκε από βαρβαρότητα, αναγκαστικούς προσηλυτισμούς και υποταγή των μη μουσουλμανικών πληθυσμών. 

Αυτό το ιστορικό πλαίσιο υπογραμμίζει την απειλή που θέτουν οι σύγχρονες φιλοδοξίες του Ερντογάν.



Σε αυτό το αποκλειστικά μεταφρασμένο βίντεο, ο Ερντογάν καθιστά σαφές ότι τα τζαμιά που ελέγχονται από την Τουρκία σε ξένες χώρες είναι στρατιωτικά φυλάκια για τους πιστούς στρατιώτες του:





Το δίκτυο τζαμιών του Ερντογάν

Η Diyanet, γνωστή και ως Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων, είναι ένα τουρκικό κυβερνητικό τμήμα υπεύθυνο για τη ρύθμιση των θρησκευτικών ιδρυμάτων της χώρας και τη διασφάλιση της τήρησης των κρατικών πολιτικών. 

Αυτό περιλαμβάνει τζαμιά εντός της Τουρκίας και εκείνα στο εξωτερικό. Στην Τουρκία, η Diyanet λειτουργεί πάνω από 89.260 τζαμιά και 22.758 σχολεία του Κορανίου. Λειτουργεί επίσης άλλα 2.000+ τζαμιά στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου, του Καναδά, της Αυστραλίας, της Ολλανδίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας, του Βελγίου, της Ελβετίας, της Αυστρίας, της Δανίας και της Νορβηγίας.

Το Diyanet Center of America απαριθμεί 32 τζαμιά στην ιστοσελίδα του. Το κύριο κέντρο είναι το Τουρκοαμερικανικό Κέντρο Πολιτισμού και Πολιτισμού της Diyanet, αξίας 110 εκατομμυρίων δολαρίων, στο Lanham του Maryland. Αυτό το κέντρο εγκαινιάστηκε τον Απρίλιο του 2016, με τον Πρόεδρο Ερντογάν να παρευρίσκεται στην τελετή έναρξης. 

Χρησιμεύει ως κεντρικός κόμβος για τουρκοαμερικανικές πολιτιστικές και θρησκευτικές δραστηριότητες. 

Ο πρόεδρος Ερντογάν έδωσε επίσης μια αμφιλεγόμενη ομιλία στο κέντρο στις 19 Νοεμβρίου, τονίζοντας ότι οι μουσουλμάνοι ήταν τα θύματα των ισλαμικών τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.






Μαθήματα από τη Γερμανία

Οι Αμερικανοί θα πρέπει να προσέξουν πώς λειτουργεί ο Ερντογάν στη Γερμανία, όπου η Diyanet ελέγχει πάνω από 900 τζαμιά. 

Οι Τούρκοι ιμάμηδες που αποστέλλονται από την Diyanet στα τζαμιά της DITIB (Τουρκική Ισλαμική Ένωση Θρησκευτικών Υποθέσεων) αποθαρρύνουν ενεργά την αφομοίωση στον ευρωπαϊκό πολιτισμό και προωθούν επιθετικά τη ριζοσπαστική ατζέντα του Ερντογάν.

Αυτοί οι ιμάμηδες έχουν συλληφθεί ακόμη και να κατασκοπεύουν αντιφρονούντες και να τους αναφέρουν στην τουρκική πρεσβεία.

Το 2017, το γερμανικό μέσο ενημέρωσης ARD εξέθεσε τα τζαμιά DITIB και την ανησυχητική επιρροή τους στη Γερμανία, η οποία εξέθεσε σημαντικές δραστηριότητες της πέμπτης φάλαγγας. Παρακολουθήστε την έκθεση RAIR αποκλειστικά μεταφρασμένη από το ARD παρακάτω:







Το μεγάλο όραμα του Ερντογάν

Ο Ερντογάν έχει αποκαλέσει την αφομοίωση «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας», οραματιζόμενος την τουρκική διασπορά ως πιστή επέκταση της πολιτικής εμβέλειας της Τουρκίας. Ο μακροπρόθεσμος στόχος του είναι σαφής: να αποκαταστήσει την επιρροή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, επεκτείνοντας την τουρκική ισχύ και τον έλεγχο παγκοσμίως.








Η στρατηγική του Ερντογάν για την επανίδρυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας

Δεν είναι εικασίες ή υπερβολές να πούμε ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ερντογάν θέλει να αναλάβει τον κόσμο. 

Η πολιτική εξουσία απορροφάται συστηματικά από φιλοτουρκικά ισλαμικά κόμματα με επικεφαλής Τούρκους μετανάστες σε όλη την Ευρώπη ως μέρος του τυπικού σχεδίου του Ερντογάν για την τελική αποκατάσταση του χαλιφάτου.

Η αυτοκρατορική φόρμουλα του Ερντογάν περιλαμβάνει διάφορες φάσεις:

- Πλημμυρίζοντας την Ευρώπη με παράνομους μετανάστες.

- Αποστολή μορφωμένων Τούρκων πολιτών να μεταναστεύσουν νόμιμα σε δυτικές κοινότητες που είναι πυκνοκατοικημένες από μετανάστες, να θέσουν υποψηφιότητα και να οργανώσουν τους μετανάστες για να τους ψηφίσουν.

- Δημιουργία τζαμιών και αποστολή Τούρκων ιμάμηδων για την εκπαίδευση των μεταναστών. Αυτά τα τζαμιά έχουν επίσης σχολεία για την εκπαίδευση των παιδιών.

- Χρήση πολιτικών κομμάτων ή πολιτικών για να προωθήσει τις ατζέντες του και να αποκαταστήσει την εξουσία που κάποτε κατείχε η Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Ενώ η Ολλανδία (δείτε τη λεπτομερή έκθεση του RAIR εδώ) και άλλα ευρωπαϊκά έθνη έχουν πολιτικά κόμματα που ελέγχονται από την Τουρκία, η Αμερική έχει υποψηφίους και οργανώσεις εντός του Δημοκρατικού κόμματος που χρησιμοποιούνται για να καταλάβουν την εξουσία και να προωθήσουν την ατζέντα του Ερντογάν. Αυτή η στρατηγική διείσδυση αποτελεί άμεση απειλή για την αμερικανική κυριαρχία και ασφάλεια.




Κατευθύνοντας την τουρκική διασπορά στις ΗΠΑ

Ένα παράδειγμα αυτής της στρατηγικής στην πράξη μπορεί να φανεί στη χρήση της Diyanet από τον Ερντογάν για την επιβολή αυστηρών θρησκευτικών εντολών εντός της Τουρκίας, τις οποίες στη συνέχεια επεκτείνει σε όλα τα τζαμιά υπό τον έλεγχό του παγκοσμίως. 

Όπως ανέφερε προηγουμένως το Ίδρυμα RAIR, η πρόσφατη εντολή από τη Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας (Diyanet) που δηλώνει ότι οι γυναίκες πρέπει να καλύπτουν ολόκληρο το σώμα τους, εκτός από το πρόσωπο, τα χέρια και τα πόδια, εκθέτει την καταπιεστική φύση του χιτζάμπ στο ισλαμικό δόγμα. (ΟΔΥΣΣΕΙΑ: Η Τουρκία κηρύσσει υποχρεωτική τη μαντίλα, «εντολή του Αλλάχ», καταρρίπτοντας το ψέμμα της «προσωπικής επιλογής» της Αριστεράς (βίντεο) (odysseiatv.blogspot.com))

Αυτό δεν είναι μια προσωπική επιλογή, αλλά μια εντολή του Αλλάχ που επιβάλλεται από το κράτος. Μπορούμε να περιμένουμε να δούμε όλες τις μουσουλμάνες να παρευρίσκονται σε τζαμιά που ελέγχονται από την Τουρκία στην Αμερική φορώντας τα καλύμματα κεφαλής της Σαρία. 

Αυτά τα ορατά σημάδια είναι στρατιωτικές στολές που φορούν οι στρατιώτες του Ερντογάν για να βοηθήσουν στη διάδοση του Ισλάμ και να διασφαλίσουν ότι η πιστή διασπορά τηρεί αυστηρά τους κανόνες του. 

Όσοι παραβιάζουν αυτούς τους ενδυματολογικούς κώδικες αντιμετωπίζουν συχνά σοβαρές συνέπειες.




Ενίσχυση των ριζοσπαστικών δεσμών σε αμερικανικό έδαφος

Το Diyanet Center of America έχει εμπλακεί στη σφυρηλάτηση συμμαχιών με ομάδες και προσωπικότητες της ισλαμικής τζιχάντ εδώ στο αμερικανικό έδαφος:

Συμβούλιο Αμερικανο-Ισλαμικών Σχέσεων (CAIR): 

Ηγέτες της CAIR που συνδέεται με τη Χαμάς συναντήθηκαν με τον Ali Erbas, πρόεδρο της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας, στο Diyanet Center of America.

Ενώ η CAIR παρουσιάζεται ως οργάνωση «μουσουλμανικών πολιτικών δικαιωμάτων», είναι στην πραγματικότητα μια οργάνωση της Μουσουλμανικής Αδελφότητας που λειτουργεί για λογαριασμό της Χαμάς, μιας τρομοκρατικής οργάνωσης που έχει χαρακτηριστεί από τις ΗΠΑ.

Συμβούλιο Μουσουλμανικών Οργανώσεων των Ηνωμένων Πολιτειών (USCMO): 

Ο Oussama Jammal, Γενικός Γραμματέας της USCMO, παρακολούθησε εκδηλώσεις στο Κέντρο Diyanet. 

Το Συμβούλιο Μουσουλμανικών Οργανώσεων των Ηνωμένων Πολιτειών (USCMO) έχει εμπλακεί ενεργά στην ένωση των μουσουλμάνων κάτω από μια ριζοσπαστική φονταμενταλιστική ατζέντα, ευθυγραμμιζόμενο ανοιχτά με τις ισλαμικές πρωτοβουλίες του Ερντογάν. 

Αυτή η ευθυγράμμιση όχι μόνο υποστηρίζει τις προσπάθειες του Ερντογάν να επεκτείνει την επιρροή της Τουρκίας, αλλά χρησιμεύει επίσης ως πλατφόρμα για την προώθηση του πολιτικού Ισλάμ στην Αμερική.

Αιγύπτιοι Αμερικανοί για την Ελευθερία και τη Δικαιοσύνη (EAFJ): Ο Mahmoud ElSharkawy, εκπρόσωπος της EAFJ που συνδέεται με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, συμμετείχε σε ειδική συνάντηση και πρόγευμα με τον Ali Erbas στο Diyanet Center. 

Ο ElSharkawy έχει στενούς δεσμούς με εξόριστους ηγέτες της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην Τουρκία και έχει εμπλακεί στην προώθηση της ατζέντας τους στις Ηνωμένες Πολιτείες.



Η ριζοσπαστική ατζέντα του Ερντογάν στην Αμερική

Αυτές οι εκδηλώσεις και συναντήσεις στο Diyanet Center of America αποτελούν μέρος μιας σκόπιμης εκστρατείας της κυβέρνησης του Ερντογάν για την οικοδόμηση ενός δικτύου υποστήριξης εντός της μουσουλμανικής κοινότητας των ΗΠΑ, ιδιαίτερα μεταξύ οργανώσεων με ριζοσπαστικούς και τρομοκρατικούς δεσμούς. 

Το κέντρο χρησιμεύει ως κόμβος για την προώθηση του οράματος του Ερντογάν και την προώθηση συμμαχιών που μπορούν να κινητοποιηθούν για πολιτικούς στόχους.



Η κόρη του Ερντογάν: Συνεχίζοντας την αναζήτηση της οικογένειας για ισλαμική υπεροχή

Η Esra Erdoğan, κόρη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνεχίζει την κληρονομιά του πατέρα της και τον ισλαμικό στόχο της κατάκτησης της Δύσης. 

Η Esra έχει αναδειχθεί ως ένθερμη υποστηρίκτρια της ισλαμικής κυριαρχίας, συχνά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να εκφράσει την περιφρόνησή της για τις δυτικές αξίες, ειδικά τον Χριστιανισμό.





Έχει δηλώσει ανοιχτά ότι η «ημισέληνος θα κερδίσει τον Σταυρό της Δύσης», επιδεικνύοντας τη δέσμευσή της στο όραμα του πατέρα της για έναν κόσμο που κυριαρχείται από το Ισλάμ

Οι δημόσιες δηλώσεις της και οι αναρτήσεις της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπογραμμίζουν τις συνεχιζόμενες προσπάθειες της οικογένειας Ερντογάν να προωθήσει την ισλαμική υπεροχή και να συντρίψει τα δυτικά ιδεώδη.



Παρότρυνση για δράση

Αμερική, ξύπνα! Γιατί επιτρέπουμε στον Ερντογάν να διεισδύσει στο έθνος μας, να σφυρηλατήσει τζιχαντιστικές συμμαχίες, να αναπτύξει τους ριζοσπάστες ιμάμηδες του και να οικοδομήσει έναν στρατό στο έδαφός μας; 

Τα ελεγχόμενα από την Τουρκία τζαμιά σε όλη τη Δύση έχουν γίνει εστίες αντιδυτικής, αντιεβραϊκής και αντιχριστιανικής ρητορικής, μαζί με ισχυρά αισθήματα κατά της αφομοίωσης. 

Αυτό δεν είναι απλώς ένα πολιτιστικό κέντρο - είναι μια άμεση απειλή για την αμερικανική κυριαρχία και ασφάλεια. 

Δεν μπορούμε να μείνουμε άπραγοι και να αφήσουμε τον Ερντογάν να εγκαθιδρύσει την αυτοκρατορία του εδώ.



Η ώρα για δράση είναι τώρα


Η ιστορία του τουρκικού επεκτατισμού είναι μια βάναυση ιστορία κατάκτησης, υποταγής και αναγκαστικών προσηλυτισμών. 

Σήμερα, οι φιλοδοξίες του Ερντογάν απηχούν την αδιάκοπη επιδίωξη κυριαρχίας της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. 

Η στρατηγική ίδρυση τζαμιών της Diyanet σε όλο τον κόσμο δεν είναι μόνο για θρησκευτικούς σκοπούς. Είναι μια υπολογισμένη κίνηση για την επέκταση της επιρροής και του ελέγχου του Ερντογάν. Επιτρέποντας σε αυτά τα τζαμιά να πολλαπλασιάζονται στο έδαφος των ΗΠΑ, προσκαλούμε έναν δούρειο ίππο ανάμεσά μας – μια άμεση απειλή για την εθνική μας ασφάλεια και τις αξίες που θεωρούμε πολύτιμες.

Πρέπει να απαιτήσουμε από τους ηγέτες μας να αναλάβουν άμεση δράση. Αυτό περιλαμβάνει:

- Κλείσιμο των ελεγχόμενων από την Τουρκία τζαμιών που χρησιμεύουν ως φυλάκια για την ατζέντα του Ερντογάν.

- Παρακολούθηση και περιορισμός της επιρροής ξένων οντοτήτων στο αμερικανικό έδαφος.

- Υποστήριξη νομοθεσίας που προστατεύει την αμερικανική κυριαρχία από ξένες παρεμβάσεις.

- Ενθάρρυνση της αφομοίωσης και της πίστης στις αμερικανικές αξίες μεταξύ όλων των νόμιμων κοινοτήτων μεταναστών.



Σταθείτε ενωμένοι ενάντια σε μια κοινή απειλή


Η απειλή που θέτουν οι επεκτατικές πολιτικές του Ερντογάν δεν είναι απλώς ένα μακρινό πρόβλημα. Είναι εδώ, στο κατώφλι μας. 

Το Diyanet Center of America είναι ένα σύμβολο της φιλοδοξίας του Ερντογάν να επεκτείνει την εμβέλειά του και να αναδημιουργήσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία. 

Πρέπει να σταθούμε ενωμένοι, σε εγρήγορση και προληπτικοί στην υπεράσπιση του έθνους μας από αυτή την ύπουλη απειλή.





ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ





ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:














ΣΧΕΤΙΚΑ:

Ισπανία: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που ειδικεύεται στην παράνομη διακίνηση Σύρων και Αλγερινών μεταναστών (βίντεο)


Το υπουργείο Εξωτερικών της Πολωνίας προτείνει στον Ορμπάν να αποχωρήσει από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός βρίσκεται και πάλι υπό κριτική - αυτή τη φορά για μια ομιλία το Σαββατοκύριακο στην οποία επιτέθηκε στην πολωνική κυβέρνηση. Ο Βίκτωρ Ορμπάν κατηγόρησε τη Βαρσοβία ότι η Πολωνία προσπαθεί να ξεπεράσει τη Γερμανία με τη βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών. Καταδίκασε επίσης αυτό που θεωρεί λανθασμένη πολιτική της Ε.Ε. έναντι της Ρωσσίας.


Η Σλοβακία θέλει να σταματήσει τις παραδόσεις ντήζελ στην Ουκρανία
Η Μπρατισλάβα αντιδρούσε στη διακοπή των παραδόσεων πετρελαίου από τη ρωσσική εταιρεία Lukoil μέσω του Κιέβου.


Η Ουγγαρία και η Σλοβακία θα μπορούσαν να οδηγηθούν σε έναν μεγάλο «ήπιο πόλεμο» κατά της Ουκρανίας που θα περιλαμβάνει την ενέργεια
Περίπου το 40% των εισαγωγών ηλεκτρικής ενέργειας της Ουκρανίας περνούν από τα σύνορα Ουκρανίας-Ουγγαρίας, πράγμα που σημαίνει ότι η Ουγγαρία δεν είναι εντελώς ανίσχυρη ενόψει του ουκρανικού αποκλεισμού στις προμήθειες πετρελαίου. Στην πραγματικότητα, η Ουγγαρία μπορεί να αναγκαστεί να κόψει το ηλεκτρικό ρεύμα στον γείτονά της, εάν η πίεση φτάσει στο απροχώρητο. Ο Olivér Hortay, επικεφαλής του τμήματος κλιματικής και ενεργειακής πολιτικής του Századvég, σημείωσε ότι το μεγαλύτερο ενεργειακό πρόβλημα της Ουκρανίας είναι το σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας. Από την έναρξη του πολέμου, η χώρα έχει χάσει τα τρία τέταρτα της δικής της ικανότητας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, με αποτέλεσμα οι Ουκρανοί να πρέπει να αντιμετωπίσουν παρατεταμένες διακοπές ρεύματος και περικοπές στην παραγωγή λόγω έλλειψης ηλεκτρικής ενέργειας.


Ο αριθμός των κατασκευαστών που σχεδιάζουν να μειώσουν το μέγεθός τους ή να μετακομίσουν στο εξωτερικό αυξάνεται
Η γερμανική ενεργειακή πολιτική γίνεται όλο και περισσότερο κίνδυνος τοποθεσίας για τους τοπικούς κατασκευαστές, με όλο και περισσότερους να σκέφτονται να μειώσουν την παραγωγή και να μετακινηθούν στο εξωτερικό. Μια πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη από το Γερμανικό Βιομηχανικό και Εμπορικό Επιμελητήριο (DIHK) μεταξύ περίπου 3.300 εταιρειών-μελών επιβεβαιώνει αυτή τη γραμμή τάσης. Το φετινό «Βαρόμετρο Ενεργειακής Ανάκαμψης» δείχνει επίσης πόσο δραματική είναι η απώλεια εμπιστοσύνης στην κυβερνώσα αριστερή-φιλελεύθερη κυβέρνηση. «Η εμπιστοσύνη της γερμανικής οικονομίας στην ενεργειακή πολιτική έχει πληγεί σοβαρά», δήλωσε ο Achim Dercks, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του DIHK, συνοψίζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας.


Η κυβέρνηση Τζο Μπάιντεν-Κάμαλα Χάρρις σταμάτησε ένα αμφιλεγόμενο πρόγραμμα που επιτρέπει σε έως και 30.000 μετανάστες το μήνα από την Κούβα, την Αϊτή, τη Νικαράγουα και τη Βενεζουέλα να εισέλθουν νόμιμα στις ΗΠΑ μέσω των λεγόμενων εξουσιών αποφυλάκισης.
Το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) επιβεβαίωσε την αναστολή μετά από εσωτερική έκθεση που αποκάλυψε σημαντική απάτη στις αιτήσεις χορηγών. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με τους Βενεζουελάνους το 2022 και επεκτάθηκε το 2023. Επιτρέπει στους μετανάστες να εισέλθουν στις ΗΠΑ εάν πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις. Η παύση, η οποία ξεκίνησε στα μέσα Ιουλίου, ακολούθησε αποκαλύψεις για εκτεταμένη κατάχρηση. Αυτό περιελάμβανε δόλιους αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης, διευθύνσεις και αριθμούς τηλεφώνου.


Οι δύο παράνομοι Ιορδανοί μετανάστες που φέρεται να παραβίασαν μια ασφαλή περιοχή της βάσης Quantico του Σώματος Πεζοναυτών είναι ελεύθεροι μετά την καταβολή εγγύησης. Ο Hasan Yousef Hamdan, 32 ετών, και ο Mohammad Khair Dabous, 28 ετών, είχαν τη δυνατότητα να εγκαταλείψουν την ομοσπονδιακή κράτηση παρά το γεγονός ότι ήταν παράνομοι μετανάστες και οι δύο άνδρες υπόκεινται σε διαδικασίες απομάκρυνσης.
Η εγγύηση για τον Hamdan ορίστηκε στα 15.000 δολλάρια και στα 10.000 δολλάρια για τον Dabous. Στις 22 Ιουλίου, κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισης στο δικαστήριο, ένας δικαστής διέταξε την απελευθέρωση και των δύο ανδρών αφού είχαν εκπληρώσει τις απαιτήσεις εγγύησης. Επιπλέον, ο δικαστής διέταξε να εμφανιστούν σε όλες τις μελλοντικές δικαστικές διαδικασίες και να μείνουν μακριά από οποιεσδήποτε στρατιωτικές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της Quantico. Τα δικαστικά έγγραφα δείχνουν ότι οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς υποστήριξαν τους όρους απελευθέρωσης για τους δύο Ιορδανούς υπηκόους.


«Τι είδους μήνυμα στέλνει αυτό στο κοινό; Βασικά λένε ότι όποιος φοράει μπλε στολή είναι μια ανθρώπινη πινιάτα».
Δύο μετανάστες που δάγκωσαν και επιτέθηκαν σε δύο αστυνομικούς της Νέας Υόρκης είναι... περιμένετε... πίσω στο δρόμο, σύμφωνα με τη New York Post. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς του Μανχάταν συμφώνησαν να τους αφήσουν ελεύθερους στους δρόμους χωρίς εγγύηση, αφού και οι δύο συνελήφθησαν την Κυριακή για συμπλοκή με τροχονόμους στην Όγδοη Λεωφόρο. Η αστυνομία αντιμετώπισε υπόπτους έξω από το ξενοδοχείο Row NYC στο 700 Eighth Ave., αφού φέρεται να εντόπισε έναν από αυτούς να οδηγεί απερίσκεπτα ένα μοτοποδήλατο χωρίς ταυτότητα. Ένας μετανάστης φέρεται να δάγκωσε έναν αστυνομικό, ενώ ένας άλλος «εκσφενδόνισε ένα μοτοποδήλατο» σε έναν άλλο αξιωματικό, αναφέρει η έκθεση. Το ρεπορτάζ της Post αναφέρει ότι όταν οδηγήθηκαν στο δικαστήριο τη Δευτέρα το πρωί, οι εισαγγελείς τους άφησαν να περπατήσουν χωρίς εγγύηση.


Ο ηγέτης του Μεταρρυθμιστικού Κόμματος Νάϊτζελ Φάρατζ επέκρινε τον πρωθυπουργό σερ Κιρ Στάρμερ για την αντίδρασή του στην αναταραχή μετά το θανατηφόρο μαζικό μαχαίρωμα αρκετών νεαρών κοριτσιών από έναν έφηβο με μεταναστευτικό υπόβαθρο στο Σάουθπορτ της Αγγλίας.
Ο Στάρμερ, του αριστερού Εργατικού Κόμματος, έχει υποσχεθεί δρακόντεια καταστολή της «ακροδεξιάς» ως απάντηση στην αναταραχή, σε αντίθεση με την αδιαφορία του για τις σύγχρονες ταραχές και τις ταραχές που αφορούν εθνοτικές μειονότητες. «Το συμπέρασμα [του Στάρμερ] είναι πολύ απλό, είναι όλη η ακροδεξιά, σαν να προκαλούν όλα τα προβλήματα. Όχι, η ακροδεξιά είναι μια αντίδραση στον φόβο, στη δυσφορία, στην ανησυχία που υπάρχει εκεί έξω, την οποία μοιράζονται δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι», δήλωσε ο Φάρατζ.



Την Κυριακή, οι Βενεζουελάνοι πήγαν στις κάλπες για να επιλέξουν νέο πρόεδρο.
Μέχρι το βράδυ της Κυριακής τα αποτελέσματα ήταν ξεκάθαρα. Τα exit polls διαπίστωσαν ότι οι Βενεζουελάνοι ψήφισαν δύο προς ένα για να τερματίσουν την κομμουνιστική δικτατορία του Νικολάς Μαδούρο. Τα exit polls έδειχναν τον κομμουνιστή τύραννο Νικολάς Μαδούρο να χάνει με σαρωτική διαφορά. Ένας τσαβίστας εργαζόμενος φέρεται να δημοσίευσε μια selfie από το Υπολογιστικό Κέντρο, αποκαλύπτοντας ακούσια σε πολλές οθόνες τη συντριπτική ήττα του Νικολάς Μαδούρο σε αρκετές πολιτείες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!