Κυριακή 9 Ιουνίου 2024

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ! Οι συνομωσιολόγοι είχαν ΔΙΚΙΟ ! Τό ΒΑΘΥ κράτος βγαίνει από τίς ΣΚΙΕΣ...



Η Ολλανδία – ως φάρος μεταξύ όλων των δυτικών δημοκρατιών στην Ευρώπη – αποδεικνύει ότι οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι που θέτει ο λαϊκισμός αντιμετωπίζονται καλύτερα από έναν κορυφαίο αξιωματούχο πληροφοριών ως πρωθυπουργό αντί για έναν επαρκώς παρατηρούμενο νικητή των εκλογών.


Από τον Wladimir Kornilow


Τις επόμενες ημέρες, η Ολλανδία, η οποία θεωρείται «η πιο φιλελεύθερη χώρα στον κόσμο», θα αποκτήσει νέο πρωθυπουργό

Αυτό τερματίζει ένα έπος που διήρκεσε περισσότερο από έξι μήνες, κατά τη διάρκεια του οποίου οι νικητές των εκλογών του Νοεμβρίου προσπάθησαν να σχηματίσουν κυβέρνηση με βάση τα αποτελέσματά τους.


Αυτό που είναι αξιοσημείωτο σε αυτή την ιστορία είναι το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός θα είναι τελικά ένας άνθρωπος που δεν είχε καμμία σχέση με τις εκλογές! 


Εν ολίγοις, η απόφαση εκατομμυρίων Ολλανδών ψηφοφόρων πρόκειται απλώς να αγνοηθεί. Και τώρα προσπαθούν να παρουσιάσουν μια γενική υποστήριξη αυτής της ιδέας.


Οι Κάτω Χώρες έχουν ένα μάλλον συγκεχυμένο πολυκομματικό σύστημα εδώ και πολλές δεκαετίες, το οποίο ωστόσο έχει αναφερθεί ως παράδειγμα για όλες τις άλλες χώρες. 


Για μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν υπήρχε κανένα κόμμα εκεί που να μπορεί να διεκδικήσει την απόλυτη πλειοψηφία. 


Ωστόσο, υπήρξε κάποια συναίνεση: κατά κανόνα, ο ηγέτης του κόμματος που είχε αποκτήσει σχετική πλειοψηφία και ήταν σε θέση να σχηματίσει συνασπισμό σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών κατά τη διάρκεια μακρών διαπραγματεύσεων διοριζόταν πρωθυπουργός.



Έτσι, ήταν θεωρητικά δυνατό να πάρει την πρώτη θέση, αλλά να μην εισέλθει στην κυβέρνηση, εάν το δεύτερο κόμμα κατάφερε να κερδίσει την υποστήριξη της πλειοψηφίας των βουλευτών στο κοινοβούλιο. 


Η τελευταία φορά που το δεύτερο κόμμα σχημάτισε κυβέρνηση ήταν το 1982. 


Αλλά για άλλη μια φορά, ο πρωθυπουργός ήταν πάντα ο αρχηγός του κόμματος που είχε τις περισσότερες εντολές στον κυβερνητικό συνασπισμό - έτσι η απόφαση των ψηφοφόρων ελήφθη πάντα υπόψη.


Όπως είναι γνωστό, τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, το ευρωπαϊκό κατεστημένο ήταν βαθιά συγκλονισμένο από το γεγονός ότι σε αυτή τη φιλελεύθερη χώρα, το αντι-ισλαμιστικό και αντιμεταναστευτικό Κόμμα για την Ελευθερία (PVV), υπό την ηγεσία του Geert Wilders, ήρθε στην πρώτη θέση. Εκείνη την εποχή, τα δυτικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν σαν τρελλά για τη «νίκη» του Πούτιν στην Ολλανδία.


Αλλά η επικρατούσα τάση γρήγορα συσπειρώθηκε και πάλι. Τα φιλελεύθερα κόμματα, τα οποία είχαν συμφωνήσει σε συνασπισμό με τον κύριο αντίπαλό τους, έθεσαν αρχικά ως όρο ότι ο ίδιος ο Wilders δεν θα συμμετείχε στην κυβέρνηση. 





Και τώρα ο συνασπισμός ανακοίνωσε ότι ο 67χρονος δημόσιος υπάλληλος Dick Schoof πρόκειται να γίνει πρωθυπουργός. 
 
Και δεν πρόκειται για έναν οποιοδήποτε δημόσιο υπάλληλο!

Ο Dick Schoof

Ο Schoof κατείχε όλες τις ιεραρχικές θέσεις στις ολλανδικές μυστικές υπηρεσίες και υπηρεσίες κρατικής ασφάλειας από την δεκαετία του 1990


Στην δεκαετία του 2000, ήταν επικεφαλής της Εθνικής Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, της Γενικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και Ασφάλειας (η παντοδύναμη υπηρεσία πληροφοριών της χώρας, AIVD) και έγινε ο ανώτατος αξιωματούχος στο ολλανδικό Υπουργείο Δικαιοσύνης και Ασφάλειας.


Αφού έφτασε σε όλα τα δυνατά ύψη για έναν δημόσιο υπάλληλο, ο Schoof ήταν στα πρόθυρα της συνταξιοδότησης αυτή την άνοιξη. 


Και ξαφνικά, ένας γραφειοκράτης που δεν έχει εκλεγεί ποτέ από κανέναν και έχει περάσει ολόκληρη την καριέρα του με μυστικότητα βρίσκεται στην κορυφή της ολλανδικής πολιτικής και είναι πιθανό να πάρει μια θέση που προηγουμένως προοριζόταν μόνο για τους διαμορφωτές της κοινής γνώμης


Οι Ολλανδοί σχολιαστές ορθώς παρατήρησαν σε αυτό το πλαίσιο:



«Για πρώτη φορά, θα έχουμε έναν πρωθυπουργό που γνωρίζει περισσότερα για τον καθένα μας από ό,τι εμείς γι' αυτόν».



Πολλοί σημειώνουν ότι ο Schoof έχει φακέλλους για όλους τους κορυφαίους πολιτικούς των ολλανδικών κομμάτων. 


Προηγουμένως, η ειδική υπηρεσία του κατηγορήθηκε για κατασκοπεία πολιτών μέσω ψεύτικων λογαριασμών στα κοινωνικά δίκτυα. 


Η εφημερίδα NRC υπενθυμίζει ότι οι ειδικές υπηρεσίες του Schoof ήταν υπεύθυνες για την ασφάλεια του Wilders από τη μία πλευρά και τον παρακολουθούσαν από την άλλη, υποπτευόμενες ότι συνεργαζόταν με τη Ρωσσία, μεταξύ άλλων.


Αυτό σημαίνει ότι ο νέος πρωθυπουργός θα γνωρίζει περισσότερα για τον ηγέτη του μεγαλύτερου κόμματος συνασπισμού από οποιονδήποτε άλλο.
 
Και επίσης για άλλους πολιτικούς. 


Ο Lorenz Beis, κοινωνιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ, ανέλυσε τη γλώσσα του σώματος όλων στη συνάντηση του Schoof με τους ηγέτες της ομάδας και κατέληξε:


«ΤΟΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ. Σε τι εξωπραγματική κατάσταση βρισκόμαστε».


Ο Jan Hommel, ένας δημοφιλής blogger στην Ολλανδία, γράφει:


«Νωρίτερα, η κυβέρνηση έλεγχε τις ειδικές υπηρεσίες, τώρα οι ειδικές υπηρεσίες ελέγχουν την κυβέρνηση. Πρέπει να το συνηθίσεις αυτό».


Στην πραγματικότητα, όλα όσα έγραψαν διάφοροι θεωρητικοί συνωμοσίας για το βαθύ κράτος στη Δύση ξαφνικά αποδείχθηκαν κάτι περισσότερο από μια θεωρία. 


Ο διάσημος συγγραφέας David Icke, ο οποίος είναι ένας κλασσικός μεταξύ των σύγχρονων δυτικών θεωρητικών συνωμοσίας και συγγραφέας απίστευτων θεωριών για το βαθύ κράτος, κάνει τώρα μια αρκετά λογική εντύπωση όταν λέει:


«Η Ολλανδία χρησιμεύει ως πρότυπο για κάθε χώρα: ένας μη εκλεγμένος αρχηγός κατασκοπείας ως πρωθυπουργός και η δίωξη εκλεγμένων πολιτικών για τις αποκαλύψεις τους. 


Πρόκειται για τεχνοκρατική τυραννία, που εκδηλώνεται με μια ψευδή «φιλελεύθερη δημοκρατία».


Ο Icke και άλλοι δυτικοί συνωμοσιολόγοι δείχνουν τώρα με το δάχτυλο τη Χάγη και ρωτούν: «Λοιπόν, πού κάναμε λάθος;».




Έρευνες της EenVandaag δείχνουν ότι μόνο το 39% των Ολλανδών γνωρίζουν κάτι για τον Schoof. Και το υψηλότερο ποσοστό (61%) εκείνων που δεν έχουν ακούσει ποτέ γι' αυτόν είναι μεταξύ των ψηφοφόρων του κόμματος του Wilders που γιόρτασαν την εκλογική τους νίκη τον Νοέμβριο.


Αλλά θα έπρεπε να είχε δει κανείς πώς τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης και οι πολιτικοί έσπευσαν ξαφνικά να προσποιηθούν μια γενική έγκριση της απόφασης να διοριστεί η «γκρίζα εξοχότητα» των υπηρεσιών ασφαλείας ως επικεφαλής της κυβέρνησης! 


Σύμφωνα με την καλύτερη παράδοση της σοβιετικής ζύμωσης και προπαγάνδας, οι Ολλανδοί είναι τώρα βέβαιοι ότι ο Schoof είναι η καλύτερη επιλογή που μπορεί να φανταστεί κανείς. «Ο σωστός άνθρωπος στο σωστό μέρος», φωνάζουν οι σχολιαστές.


Η φιλελεύθερη εφημερίδα De Volkskrant οργάνωσε αμέσως μια δημοσκόπηση μεταξύ των ψηφοφόρων που επαινούν την απόφαση - ακόμη κι αν δεν γνωρίζουν τίποτε γι' αυτόν. 


Το κύριο επιχείρημα είναι: "Δεν μπορείτε να μαζέψετε φτερά από έναν φαλακρό βάτραχο" - μια ολλανδική παροιμία. Τι επιχείρημα για την επιλογή του πρωθυπουργού μιας ευρωπαϊκής χώρας!


Αλλά ακόμα καλύτερα από το επιχείρημα της De Telegraaf, της εφημερίδας με την υψηλότερη κυκλοφορία της χώρας:


«Τουλάχιστον ο Dick Schoof δεν θα φορέσει κράνος με δονητή στο κεφάλι του».


Δεν αρκεί αυτό για να διοριστεί (να διοριστεί, προσέξτε, όχι να εκλεγεί) ο Ολλανδός πρωθυπουργός;


Το τονίζουμε ξανά: Δεν πρόκειται για την λεγόμενη «μπανανία», αλλά για μια χώρα που αναφέρεται στη Δύση εδώ και πολλές δεκαετίες ως λαμπρό παράδειγμα υποτιθέμενης λαϊκής κυριαρχίας και φιλελεύθερης δημοκρατίας. 


Αλλά μόλις εμφανίστηκε μια απειλή για την επικρατούσα τάση, το Βαθύ Κράτος προτίμησε να πάρει τα ηνία στα χέρια του.


Και τι γίνεται με την ελευθερία επιλογής των ψηφοφόρων; 


Λοιπόν, τα «ελεύθερα και δημοκρατικά» μέσα ενημέρωσης θα ξέρουν με βεβαιότητα πώς να εξηγήσουν γιατί είναι καλύτερο για κάθε ψηφοφόρο να εμπιστεύεται το βαθύ κράτος πίσω από τα παρασκήνια.



Μεταφράστηκε από τα ρωσικά και δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο RIA Novosti στις 4 Ιουνίου 2024.




ΠΗΓΗ: Verschwörungstheoretiker hatten recht: Der Tiefe Staat tritt aus dem Schatten — RT DE


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ




ΣΧΕΤΙΚΑ:
Ο Dick Schoof θέλει να φτάσει στα «όρια του νόμου»
Ποιος είναι ο άνθρωπος που θέλει να ηγηθεί της επόμενης ολλανδικής κυβέρνησης; Ο Dick Schoof πρέπει να αντέξει την πίεση του Wilders - και ταυτόχρονα να εφαρμόσει την «σκληρότερη πολιτική ασύλου όλων των εποχών».
























2 σχόλια:

  1. Ἄλλο ἕνα ἐξαιρετικὸ ἄρθρο ἀπὸ τὴν μοναδική μας συνεργάτιδα, Μαριγώ Ζαραφοπούλα.
    Θερμὰ συγχαρητήρια!
    Οἱ Δημοκρατίες ἔχουν πεθάνει! Ὅσο νωρίτερα τὸ καταλάβουμε, τόσο καλύτερα.
    Διαβάστε ὁπωσδήποτε καὶ ΟΛΟΥΣ τοὺς συνδέσμους κάτω ἀπὸ τὸ ἄρθρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα σας κύριε Κολοκοτρώνη!

      Σας ευχαριστώ πολύ!

      Είναι μια πολύ ανησυχητική είδηση και κακό προμήνυμα για την ήδη ανύπαρκτη πλέον δημοκρατία.

      Ελπίζω ο κόσμος να αντιληφθεί τι σημαίνει αυτή η τοποθέτηση και όχι εκλογή, όπως πολύ σωστά επισημαίνεται στο άρθρο και να αρχίζει να ανησυχεί.

      Πρέπει να ξυπνήσουμε επειγόντως γιατί η φυλακή μας έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.

      Καλό και χαρούμενο σαββατοκύριακο σας εύχομαι!

      Διαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!