Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Γιατί οι αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο μειώνουν τώρα τα προγράμματα πτήσεων


Αεροσκάφη σταθμευμένα στο Σαν Ντιέγκο: Λόγω των σοβαρών προβλημάτων παραγωγής της Boeing, τα προγράμματα πτήσεων μπερδεύονται παγκοσμίως. Φωτογραφία: REUTERS


Η κρίση στην Boeing επηρεάζει ολόκληρη την αεροπορική βιομηχανία: λείπουν αεροσκάφη, χάνονται συνδέσεις, πιλότοι μένουν άνεργοι. Για τους επιβάτες, δεν υπάρχει καμμία βελτίωση στον ορίζοντα σύντομα.


Αρκετές αεροπορικές εταιρείες αλλάζουν τα προγράμματα πτήσεων τους σε σύντομο χρονικό διάστημα λόγω των προβλημάτων στην Boeing. Τα προβλήματα διατρέχουν ολόκληρη τη βιομηχανία.



Kassel – Τους τελευταίους μήνες, οι αεροπορικές εταιρείες έχουν επανειλημμένα κάνει αρνητικά πρωτοσέλιδα. 

Ειδικά στην Boeing, υπήρχαν ανέκαθεν προβλήματα. 


Εν τω μεταξύ, η παραγωγή του κατασκευαστή αεροσκαφών έχει μειωθεί σημαντικά. 

Ωστόσο, οι συνέπειες διατρέχουν ολόκληρο τον κλάδο και είναι πιθανό να γίνουν αισθητές για τα επόμενα χρόνια. 

Τόσο οι αεροπορικές εταιρείες όσο και οι πελάτες τους είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν δύσκολες στιγμές. (😏ΑGENDA 2030;;;;)




Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι η Boeing είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές αεροσκαφών. 

Λόγω των αποτυχιών στην παραγωγή, οι αεροπορικές εταιρείες χάνουν αεροσκάφη - το αποτέλεσμα είναι κενά στα προγράμματα πτήσεων. 

Όπως ανέφερε η Handelsblatt, μεταξύ άλλων, αρκετές αεροπορικές εταιρείες έχουν ήδη αντιδράσει σε αυτό με μειωμένα προγράμματα καλοκαιρινών πτήσεων για τις αεροπορικές εταιρείες.

Η κρίση στην Boeing σαρώνει ολόκληρη τη βιομηχανία. Σύμφωνα με μια μελέτη, τα αποτελέσματα θα μπορούσαν να παραμείνουν για χρόνια. (Συμβολική εικόνα) © Scott Brauer/dpa

Τα προβλήματα στην Boeing διατρέχουν ολόκληρη τη βιομηχανία: Πολύ λίγα αεροπλάνα για τις αεροπορικές εταιρείες

Η Ryanair, μεταξύ άλλων, έχει ήδη μειώσει την καλοκαιρινή προσφορά της. Αεροδρόμια όπως το Δουβλίνο, το Μιλάνο και η Βαρσοβία επηρεάζονται, καθώς και αρκετές τοποθεσίες στην Πορτογαλία. 

Όπως αναφέρει η Handelsblatt, η αμερικανική αεροπορική εταιρεία Southwest περιορίζει επίσης την προσφορά της και δεν προσλαμβάνει νέα μέλη πληρώματος προς το παρόν. 

Στην Lufthansa, επίσης, υπάρχουν πλέον πάρα πολλοί πιλότοι για πολύ λίγα αεροσκάφη λόγω των προβλημάτων στην Boeing. 

Θα μπορούσαν επίσης να υπάρξουν περαιτέρω περικοπές, αλλά το αφεντικό της Ryanair εξακολουθεί να υπερασπίζεται την Boeing και να επιτίθεται στην Airbus για αυτό. Προς το παρόν δεν υπάρχει καμμία βελτίωση στον ορίζοντα – ακριβώς το αντίθετο.

Μέχρι το τέλος Μαρτίου, μόνο 83 αεροσκάφη είχαν φύγει από τις εργοστασιακές αίθουσες της Boeing. 

Συγκριτικά, η ανταγωνίστρια Airbus διέθετε 142 αεροσκάφη. 

Αλλά ακόμη και ο ανταγωνιστής Airbus δεν μπορεί να καλύψει το κενό που προκύπτει. Ο κατασκευαστής έχει πουλήσει την παραγωγή αεροσκαφών του για τα επόμενα δέκα και παλεύει με τα δικά του προβλήματα στην αλυσίδα εφοδιασμού. 

Επιπλέον, πραγματοποιούνται εργασίες συντήρησης σε μηχανήματα που χρησιμοποιούνται ήδη. Στην εποχή μετά την πανδημία, πολλοί Γερμανοί επιθυμούν να ταξιδέψουν, γι' αυτό και ο κλάδος αναμένει ανάπτυξη. Αυτό αυξάνει περαιτέρω την πίεση στους κατασκευαστές.


Η κρίση στην Boeing θα συνεχίσει να επηρεάζει για μεγάλο χρονικό διάστημα - τα προβλήματα εφοδιασμού «θα μπορούσαν να παραμείνουν για αρκετά χρόνια»

Μια μελέτη του οίκου αξιολόγησης Morningstar δίνει ελάχιστες ελπίδες για βελτίωση στο εγγύς μέλλον. Τα προβλήματα εφοδιασμού «θα μπορούσαν να παραμείνουν για αρκετά ακόμη χρόνια». 

Με σοβαρές συνέπειες: οι πτητικές λειτουργίες αναμένεται να διαταραχθούν σοβαρά και να υπάρξουν προβλήματα στην επίτευξη των κλιματικών στόχων

Σύμφωνα με τον οργανισμό, η έλλειψη αεροπλάνων θα μπορούσε επίσης να σημαίνει ότι τα αεροπορικά εισιτήρια σύντομα θα γίνουν ακόμη πιο ακριβά. Και αυτό αφού οι τιμές των εισιτηρίων έχουν ήδη αυξηθεί από τον φόρο κηροζίνης για τους επιβάτες.

Ορισμένοι ειδικοί κατηγορούν επίσης αυτή την πίεση για την τρέχουσα κατάσταση στην Boeing. Ο Gerald Wissel της Airborne Consulting, μιας εταιρείας συμβούλων αεροπορίας, δήλωσε στην Handelsblatt: «Το βασικό πρόβλημα της Boeing είναι η παροχή κινήτρων στη διοίκηση». 

Υπάρχει μεγάλη πίεση για την παράδοση αεροσκαφών, τα οποία θα περάσουν στην παραγωγή. Παραδείγματα αυτού είναι οι διπλοί έλεγχοι, οι οποίοι ενδέχεται να μην διενεργούνται όπως προβλέπεται

Σύμφωνα με τον Wissel, η FAA βασίζεται υπερβολικά στις δηλώσεις της Boeing και δεν ελέγχει αρκετά τα πρότυπα. «Αυτό μου δίνει την εντύπωση ότι λόγω του ισχυρού ανταγωνισμού στην Ευρώπη, ο αμερικανικός όμιλος δεν πρέπει να τεθεί υπό υπερβολική πίεση», λέει ο σύμβουλος αεροπορίας.


ΠΗΓΗ: Luftverkehr: Warum Airlines weltweit jetzt die Flugpläne zusammenstreichen (handelsblatt.com)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ






ΣΧΕΤΙΚΑ:

«Πρόκειται για εγκληματική συγκάλυψη»: Οι πληροφοριοδότες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις ανησυχίες της Boeing για την ασφάλεια
Ο κατασκευαστής αεροσκαφών αντιμετωπίζει έλεγχο από το Κογκρέσο μετά από μια πρόσφατη έκτακτη ανάγκη στον αέρα.



«Το αεροπλάνο θα καταρρεύσει σε κομμάτια»: Πληροφοριοδότης της Boeing προειδοποιεί για την ακεραιότητα του 787
Σε απάντηση, η Boeing είπε: «Αυτοί οι ισχυρισμοί σχετικά με τη δομική ακεραιότητα του 787 είναι ανακριβείς».



Η ιστορία της Boeing παίρνει άλλη μια συγκλονιστική τροπή

ΟΔΥΣΣΕΙΑ: Η ιστορία της Boeing παίρνει άλλη μια συγκλονιστική τροπή (odysseiatv.blogspot.com)




ΕΙΔΗΣΗ 'ΣΟΚ' ! - Πληροφοριοδότης της 'Boeing' βρέθηκε ΝΕΚΡΟΣ σε φορτηγό, από «τραύμα από αυτοπυροβολισμό»..... ( Τυχαίο καί ΑΥΤΟ; ) / ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΘΕΙ ΟΛΟ ΕΩΣ ΤΕΛΟΥΣ!

ΟΔΥΣΣΕΙΑ: ΕΙΔΗΣΗ 'ΣΟΚ' ! - Πληροφοριοδότης της 'Boeing' βρέθηκε ΝΕΚΡΟΣ σε φορτηγό, από «τραύμα από αυτοπυροβολισμό»..... ( Τυχαίο καί ΑΥΤΟ; ) / ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΘΕΙ ΟΛΟ ΕΩΣ ΤΕΛΟΥΣ! (odysseiatv.blogspot.com)





Το FBI λέει στους επιβάτες της πτήσης της Alaska Airlines ότι μπορεί να είναι θύματα εγκλήματος

ΟΔΥΣΣΕΙΑ: Το FBI λέει στους επιβάτες της πτήσης της Alaska Airlines ότι μπορεί να είναι θύματα εγκλήματος (odysseiatv.blogspot.com)




Πληροφοριοδότης της Boeing πριν από το θάνατό του: «Αν μου συμβεί κάτι, δεν είναι αυτοκτονία»

ΟΔΥΣΣΕΙΑ: Πληροφοριοδότης της Boeing πριν από το θάνατό του: «Αν μου συμβεί κάτι, δεν είναι αυτοκτονία» (odysseiatv.blogspot.com)




ΟΔΥΣΣΕΙΑ - 15 Οκτωβρίου 2023


Χ ι λ ι ά δ ε ς εξαρτήματα κινητήρων 'τζέτ,' μέ ΠΛΑΣΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, εγκατεστημένα σέ εμπορικά αεροσκάφη ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !

ΟΔΥΣΣΕΙΑ: Χ ι λ ι ά δ ε ς εξαρτήματα κινητήρων 'τζέτ,' μέ ΠΛΑΣΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, εγκατεστημένα σέ εμπορικά αεροσκάφη ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! (odysseiatv.blogspot.com)





Τί συμβαίνει μέ τούς ΠΙΛΟΤΟΥΣ; 'Boeing 777' της 'British Airways', εκπέμπει σήμα έκτακτης ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ (...), πάνω από τον Ατλαντικό ΩΚΕΑΝΟ ! [ Ποιός νά ξέρει τάχα τό ΓΙΑΤΙ; ]

ΟΔΥΣΣΕΙΑ: Τί συμβαίνει μέ τούς ΠΙΛΟΤΟΥΣ; 'Boeing 777' της 'British Airways', εκπέμπει σήμα έκτακτης ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ (...), πάνω από τον Ατλαντικό ΩΚΕΑΝΟ ! [ Ποιός νά ξέρει τάχα τό ΓΙΑΤΙ; ] (odysseiatv.blogspot.com)

ΣΧΕΤΙΚΑ:
Ο πληροφοριοδότης της Boeing John Barnett είναι νεκρός. 
Τις ημέρες πριν από το θάνατό του, κατέθεσε σε δίκη εναντίον του κατασκευαστή αεροσκαφών. Τώρα ο Barnett πέθανε σε ηλικία 62 ετών.


Ο έλεγχος της FAA βρίσκει δεκάδες προβλήματα παραγωγής Boeing 737 Max, αναφέρουν οι New York Times


Πληροφοριοδότης της Boeing βρέθηκε νεκρός λίγες μέρες μετά την κατάθεσή του


Ο πληροφοριοδότης της Boeing John Barnett βρέθηκε νεκρός στο φορτηγό του έξω από ένα ξενοδοχείο της Νότιας Καρολίνας, λίγες ημέρες μετά την κατάθεσή του σε μήνυση εναντίον του γίγαντα της αεροπορίας

Ο John Barnett, 62 ετών, βρέθηκε νεκρός στο φορτηγό του σε χώρο στάθμευσης ξενοδοχείου το Σάββατο

Οι αστυνομικοί έκαναν την ανακοίνωση τη Δευτέρα, λέγοντας ότι ήταν στο Τσάρλεστον για τη μήνυση
Ο πρώην διευθυντής ποιότητας στο εργοστάσιο της Boeing στο Βόρειο Τσάρλεστον έδωσε κατάθεση στην Boeing μόλις την περασμένη εβδομάδα, αφού ισχυρίστηκε ότι χρησιμοποιούσαν εξαρτήματα κατώτερης κατηγορίας στην γραμμή συναρμολόγησης.


(νέο περιστατικό) 8 Μαρτίου 2024: Boeing 737 Max 8 της United Airlines υποφέρει από βλάβη ταχυτήτων, συντρίβεται εκτός διαδρόμου


7 Μαρτίου 2024: Αεροπλάνο της United Airlines κάνει αναγκαστική προσγείωση μετά από πτώση ελαστικού κατά την απογείωση, προκαλεί ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα (ΒΙΝΤΕΟ)


18 Ιανουαρίου 2024: Η ποικιλομορφία, η ισότητα και η ένταξη έπαιξαν ρόλο στο να χάσει το αεροπλάνο της Alaska Airlines την πόρτα του κατά τη διάρκεια της πτήσης; Θέτει η DEI σε κίνδυνο ζωές; Ο Elon Musk φαίνεται να το πιστεύει αφού είδε τις εταιρικές καταθέσεις της Boeing και τα κίνητρα της DEI


ΕΦΙΑΛΤΗΣ: Αεροπλάνο ινδονησιακής εταιρείας εκτρέπεται από την πορεία του όταν και οι δύο πιλότοι κοιμήθηκαν στο πιλοτήριο


Βίντεο σοκ: Αξιωματούχοι της FAA συζητούν σχέδιο για τη ΜΕΙΩΣΗ του αριθμού των ΛΕΥΚΩΝ ΑΝΔΡΩΝ στην ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ!!!!!



Χ ι λ ι ά δ ε ς εξαρτήματα κινητήρων 'τζέτ,' μέ ΠΛΑΣΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, εγκατεστημένα σέ εμπορικά αεροσκάφη ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !



ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αμερικανός καρδιολόγος ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ότι πάνω από 100.000.000 Αμερικανοί μπορεί να έχουν υποστεί ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΒΛΑΒΗ, λόγω εμβολιασμών Covid!



Πιλότος προειδοποιεί για ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ της αεροπορικής βιομηχανίας λόγω εμβολίων Covid.



Προβλήματα με τους πιλότους. Φαίνεται ότι επιχειρούν να κρύψουν τους τραυματισμούς από το εμβόλιο Covid με άλλα ιατρικά προβλήματα για να μας μπερδέψουν



Τά είπε Ο Λ Α σέ μόλις 2΄, πρίν 30 χρόνια! Φ Ο Β Ε Ρ Ο ΒΙΝΤΕΟ! Αξίζει νά τό διαδώσετε! [ Καί Κρατήστε το! ]



΄Ένας ακόμη εμβολιασμένος πιλότος, λέει τήν ΑΛΗΘΕΙΑ & οι 'ελίτ' ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ εμβολιασμένους πιλότους!



Δια-βολιασμένος ΠΙΛΟΤΟΣ έπαθε κ α ρ δ ι α κ ή ΑΝΑΚΟΠΗ μέ 200 επιβαίνοντες ! ! ! ! ! ! – 'Μπλακ άουτ' στά ( καρα - πουλημένα! ) Μ.Μ.Ε. !
ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΕΙΧΑΜΕ ΠΟΤΕ "ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ".....



Η FAA εξετάζει πρωτοφανή «δραστικά μέτρα» για την United Airlines μετά από αναταραχή περιστατικών ασφαλείας



Boeing 787 της TUI Airways κάνει αναγκαστική προσγείωση στο Ηνωμένο Βασίλειo

ΟΔΥΣΣΕΙΑ: Boeing 787 της TUI Airways κάνει αναγκαστική προσγείωση στο Ηνωμένο Βασίλειο (odysseiatv.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!