Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Μετά από τήν ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ επίθεση μέ ΜΑΧΑΙΡΙ στόν (μακαρίτη) αστυνομικό Rouven L. ΘΛΙΨΗ καί ΟΡΓΗ μεταξύ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ! ( Πάρα πολύ ΑΡΓΑ νά τούς πείτε! )


Στην επίθεση με μαχαίρι στο Μάννχαϊμ, ένας αστυνομικός είχε σπεύσει να βοηθήσει τους επιτιθέμενους - τραυματίστηκε σοβαρά και πέθανε χθες στο νοσοκομείο. 

Μεταξύ των συναδέλφων του, η θλίψη είναι τώρα αναμεμειγμένη με Ο Ρ Γ Η.

Φωτογραφία: Kirill Kudryavtsev/AFP via Getty Images)





Ο τραγικός θάνατος του αστυνομικού Rouven L. έχει προκαλέσει βαθιά θλίψη και μεγάλη οργή μεταξύ των συναδέλφων του.... 

Μετά την θανατηφόρα επίθεση από τον ύποπτο ισλαμιστή Sulaiman A., ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΣΚΛΗΡΟΤΕΡΗ ΔΡΑΣΗ ενάντια στην αυξανόμενη βία και την κοινωνική αποκτήνωση που θέτουν σε κίνδυνο την καθημερινή τους εργασία.


Από τον Patrick Langendorf
3 Ιουνίου 2024



Ο αστυνομικός, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι την περασμένη Παρασκευή από τον ύποπτο ισλαμιστή Σουλεϊμάν Α. (25 ετών) με μαχαίρι, υπέκυψε την Κυριακή στα τραύματά του.


Ο 29χρονος αστυνομικός επιθεωρητής Rouven L. είχε ήδη κηρυχθεί εγκεφαλικά νεκρός από τους γιατρούς. 


Παρ' όλα αυτά, παρέμεινε συνδεδεμένος με ένα μηχάνημα καρδιάς-πνευμόνων για ώρες επειδή ήταν δωρητής οργάνων. 


Την Κυριακή, τα μηχανήματα απενεργοποιήθηκαν. 


Όπως γράφει η «Bild», μεταξύ άλλων, η καρδιά του νεαρού αστυνομικού σταμάτησε στις 5:03 μ.μ..


Η θλίψη, η ΟΡΓΗ και η φρίκη σε όλη την Γερμανία χαρακτηρίζουν την διάθεση στην χώρα σε εθνικό επίπεδο μία ημέρα μετά το θάνατο του αστυνομικού. 


Ο Thomas R. J. Franz, κρατικός πρόεδρος από τη Βάδη-Βυρτεμβέργη της οργάνωσης βοήθειας για τα θύματα εγκληματικών πράξεων Weißer Ring, δήλωσε στην "Bild":


«Ο θαρραλέος αστυνομικός μας Rouven L. πέθανε επίσημα σήμερα στις 5:03 μ.μ. ως αποτέλεσμα των τραυματισμών του σε τρομοκρατική επίθεση. Τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στους συγγενείς του, τους φίλους του και όλους τους συναδέλφους του στην αστυνομία».



Αδυσώπητα βάναυσο, απάνθρωπο και συχνά θανατηφόρο

Η «Γερμανική Ένωση Αστυνομικών» (DPolG) μίλησε επίσης την Κυριακή με δελτίο τύπου. Ο αναπληρωτής ομοσπονδιακός πρόεδρός του Ralf Kusterer, ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος του κρατιδίου DPolG Baden-Württemberg, είπε:


«Αυτή η πράξη μας επηρεάζει βαθιά. Οι σκέψεις μας είναι ακόμα με τον συνάδελφο. Από την επίθεση της Παρασκευής το πρωί, βιώσαμε πανεθνική αλληλεγγύη. 


Συνάδελφοι από όλη την Γερμανία προσευχήθηκαν για τον συνάδελφο και ήλπιζαν ότι η σίγουρα εξαιρετική ιατρική περίθαλψη στην ευρύτερη περιοχή του Mannheim και της Χαϊδελβέργης θα μπορούσε να κάνει ένα θαύμα. 


Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια του συναδέλφου, αλλά και με τους συναδέλφους του Mannheim, που έδωσαν τα πάντα για την ασφάλεια την Παρασκευή, όπως κάνουν κάθε μέρα».


Ο Kusterer επικρίνει το σημερινό κοινωνικό κλίμα: «Η βία που αντιμετωπίζουμε καθημερινά είναι αδυσώπητα βάναυση, απάνθρωπη και συχνά θανατηφόρα», συνοψίζει ο συνδικαλιστής της αστυνομίας. 


Θα μπορούσε να επηρεάσει οποιονδήποτε πολίτη οπουδήποτε στη Γερμανία. 

Πολύ συχνά, ωστόσο, επηρεάζονται οι αστυνομικοί, οι δημόσιοι υπάλληλοι και η «οικογένεια του μπλε φωτός». «Οι εκστρατείες κατά του μίσους και της αναταραχής συχνά δεν αρχίζουν καν να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί μας και δυστυχώς πρέπει να υπομένουν καθημερινά», δήλωσε ο Kusterer.



Η Γερμανία έχει αλλάξει

Η αλήθεια είναι ότι «φανατικοί, ιδεολογικοί και παραπλανημένοι δυνητικοί δράστες» δεν προσεγγίζονται με όλες τις θέσεις και τα μέτρα. Αλλά είναι ένας σοβαρός κίνδυνος. 


«Οι συζητήσεις περί δημοκρατίας και ελευθερίας της έκφρασης δεν αγγίζουν δράστες που είναι ίκανοι να διαπράξουν έγκλημα ή θρησκευτικούς φανατικούς, των οποίων ο κόσμος σκέψης μας φαίνεται εντελώς ξένος και παράλογος».


Είναι μέρος της πραγματικότητας ότι η Γερμανία έχει αλλάξει, δήλωσε ο Kusterer. «Ούτε τα αποσιωπημένα στοιχεία των στατιστικών στοιχείων για την εγκληματικότητα, ούτε οι πολιτικές ομιλίες και οι πιο όμορφες αστυνομικές εικόνες, οι οποίες βασικά απλώς καλύπτουν την σκληρή πραγματικότητα, το αλλάζουν αυτό».


Η βία κατά των αστυνομικών έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. 


Τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εγκληματολογικής Αστυνομίας (BKA) δημοσίευσε την ετήσια ομοσπονδιακή έκθεσή της για την κατάσταση «Βία κατά των αστυνομικών». 


Τα αριθμητικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν τότε αναφέρονταν στο έτος 2022. Σύμφωνα με την έκθεση, οι καταγεγραμμένες πράξεις βίας αυξήθηκαν κατά 3.128 περιπτώσεις σε 42.777. Αυτό αντιστοιχεί σε αύξηση 7,9% σε σύγκριση με το 2021.



Ισορροπία βίας

Το 2022, το 46,5% των βίαιων εγκλημάτων οφειλόταν στην αντίσταση κατά των αξιωματικών επιβολής του νόμου. 


Συνολικά 48.980 αστυνομικοί καταγράφηκαν ως θύματα τέτοιων επιθέσεων, αριθμός που αντιστοιχεί σε αύξηση 5,5% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος (2021: 46.410).


Ιδιαίτερα ανησυχητική είναι και η αύξηση των ανθρωποκτονιών. Ο αριθμός αυτών των αδικημάτων αυξήθηκε από 30 το 2021 σε 37 το 2022. Σε αντίθεση με το προηγούμενο έτος, δεν επρόκειτο μόνο για απόπειρες ανθρωποκτονίας: Το 2022 καταγράφηκε ολοκληρωμένη υπόθεση με δύο θύματα.


Η πλειοψηφία των υπόπτων σε αυτές τις περιπτώσεις είναι άνδρες (84,1%). Από το σύνολο των 36.493 υπόπτων, οι 25.494 είχαν γερμανική υπηκοότητα, ποσοστό 69,9%. (σσ. ξένοι με  γερμανική υπηκοότητα) 


Οι μη Γερμανοί ύποπτοι αντιπροσώπευαν 10.999 υποθέσεις (2021: 9.949). Πάνω από τα δύο τρίτα των υπόπτων ήταν άνω των 25 ετών και ως επί το πλείστον έδρασαν μόνοι τους. 


Ένα σημαντικό ποσοστό των υπόπτων ήταν ήδη γνωστό στην αστυνομία (74,3%) και περισσότεροι από ένας στους δύο ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ κατά τη στιγμή του εγκλήματος.


Ακόμη και οι πυροσβέστες και άλλες υπηρεσίες διάσωσης δεν γλίτωσαν από αυτό το κύμα βίας. (


Το 2022 καταγράφηκαν 650 περιπτώσεις στις οποίες επηρεάστηκε τουλάχιστον ένα άτομο που εργαζόταν στην πυροσβεστική υπηρεσία. 


Επιπλέον, καταγράφηκαν 1.920 περιπτώσεις στις οποίες τουλάχιστον ένα μέλος των άλλων δυνάμεων διάσωσης έπεσε θύμα βίας. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που επηρεάστηκαν σε αυτές τις ομάδες ήταν 3.616. Τα στοιχεία αυτά είναι σημαντικά υψηλότερα από το επίπεδο του 2021.



Τα «θερμά λόγια» από τους πολιτικούς δεν βοηθούν

Ο Patrick Seegers, πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών της Κάτω Σαξονίας, σχολίασε τα στοιχεία εκείνη την εποχή ως εξής:


«Είναι τρομακτικό το μίσος που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι συνάδελφοί μας και πρέπει να αντιμετωπίσουν. Τους φτύνουν, τους χτυπούν, τους κλωτσούν, τους πετούν μπουκάλια, πέτρες και πυροτεχνήματα - όλα αυτά στο πλαίσιο της δέσμευσής τους για την ασφάλειά μας».


Αυτή η εικόνα της κατάστασης καθιστά σαφές ότι ένα «επάγγελμα επιρρεπές σε κίνδυνο» δεν πρέπει μόνο να συνεχίζεται με «θερμά λόγια από τους πολιτικούς, αλλά και με πράξεις». Διαφορετικά, σύντομα δεν θα υπάρχουν πλέον συνεχιστές.


Μετά τον θάνατο του αστυνομικού Rouven L., η απογοήτευση και η ΟΡΓΗ προφανώς αυξάνονται στο γερμανικό αστυνομικό συνδικάτο. 


Ο Markus Sehn, αστυνομικός επιθεωρητής και πρόεδρος της γερμανικής ένωσης αστυνομικών στο Saarland, εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη στην «Bild» για το θάνατο του νεαρού συναδέλφου αστυνομικού από το Mannheim: 


«Ως αστυνομικό συνδικάτο, είμαστε βαθιά συγκλονισμένοι από αυτή την απώλεια. Εκτός από την αμηχανία και τη θλίψη, ωστόσο, αισθανόμαστε επίσης απογοήτευση και Ο Ρ Γ Η
 
Είμαστε απογοητευμένοι που η αποκτήνωση της κοινωνίας αυξάνεται σε όλη τη Γερμανία και επίσης στο Σάαρλαντ και ότι οι πολιτικοί δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα σοβαρά και βιώσιμα εδώ και χρόνια, να ερευνήσουν και να εξαλείψουν τις αιτίες».



Κανείς δεν επιτρέπεται να επιστρέψει στην δουλειά ως συνήθως τώρα

Ο Jens Mohrherr, πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών στην Έσση, το βλέπει παρόμοια: 


«Μετά τις πολυάριθμες επιθέσεις εναντίον αστυνομικών τα τελευταία χρόνια, έχουμε ακούσει αρκετά κηρύγματα

Είναι καιρός η πολιτική και το δικαστικό σώμα να αντιδράσουν επιτέλους αποτελεσματικά. 

Το δικαστικό σώμα πρέπει να κάνει πλήρη χρήση του υφιστάμενου φάσματος ποινών προκειμένου να αποτρέψει πιθανούς δράστες. 

Κάθε επίθεση στην αστυνομία είναι επίθεση στο κράτος δικαίου μας».


Ο ομοσπονδιακός επικεφαλής του DPolG Rainer Wendt αναμένει τώρα πολιτική δράση από την πλευρά των υπευθύνων. Ο Wendt είπε στην "Bild":


«Ο συνάδελφός μας πέθανε σε πιστή, ηρωική εκπλήρωση του καθήκοντος, η θλίψη μας είναι απεριόριστη. 

Αλλά αισθανόμαστε επίσης ΟΡΓΗ για το γεγονός ότι τέτοιες φανατικές ωρολογιακές βόμβες, όπως αυτός ο τρομοκράτης που διέπραξε την επίθεση, δεν συζητούνται και δεν ενεργούνται σαφέστερα και χωρίς απαγορεύσεις σκέψης. 

Τώρα κανείς δεν επιτρέπεται να επιστρέψει στη δουλειά ως συνήθως!»


Οι συνάδελφοι του νεαρού αστυνομικού είναι επίσης βαθιά συγκλονισμένοι. 


Την Κυριακή, πραγματοποιήθηκε τελετή πένθους στον τόπο του εγκλήματος, κατά την οποία οι συνάδελφοι τίμησαν τη μνήμη του νεκρού. 


«Ο Rouven ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή όταν τα πράγματα καίγονταν τα τελευταία χρόνια. Έδινε πάντα τον καλύτερό του εαυτό και γι' αυτό προάχθηκε. Ήταν αφοσιωμένος και ευθύς. Είναι αδιανόητο ότι τον χάσαμε», αναφέρει η «Bild» επικαλούμενη τους αστυνομικούς που είχαν συνεργαστεί με τον νεκρό.





ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ



ΣΧΕΤΙΚΑ:

Χωρίς την πολιτική μας σχιζοφρένεια, ο αστυνομικός Rouven L. θα ήταν ακόμα ζωντανός
Πλήρης, σκόπιμη εθελοτυφλία από την κυβέρνηση - εδώ είναι τα αποδεικτικά στοιχεία



Πώς το ARD παραπλανά τους θεατές σχετικά με την επίθεση με μαχαίρι
Εμερικό! ARD και Tagesschau! Θα έπρεπε να ντρέπεστε για τον εαυτό σας!



Ο θάνατος του αστυνομικού Rouven L. δεν είναι μια κλήση αφύπνισης
Οι πολιτικοί είναι σοκαρισμένοι – γιατί;


Η κ. Μέρκελ κρατούσε το μαχαίρι μαζί με τον ισλαμιστή τρομοκράτη
Πόσες φορές ακόμα θέλουμε να θρηνήσουμε θύματα όπως αυτός ο άνθρωπος;



Πόσες ακόμη ΝΕΚΡΟΛΟΓΙΕΣ θέλουμε νά γράψουμε;


Ένας μοναχικός ήρωας: Ο επικεφαλής επιθεωρητής Rouven L. θυσιάστηκε για την ελευθερία στο Mannheim. Πώς φτάσαμε εδώ;




ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ! - Μάννχαϊμ, Γερμανία: Μετά τήν ΕΠΙΘΕΣΗ μέ ΜΑΧΑIΡΙ στόν Stürzenberger ! – Ενοχοποίηση από τα μέσα ενημέρωσης!!!



Καλή του ἀνάπαυσι...



'IN MEMORIAM' γιά τόν αποθανόντα Γερμανό Αστυνομικό Rouven L...../ ΒΙΝΤΕΟ


Ο αστυνομικός από το Μάννχαϊμ είναι νεκρός - οι μαχαιριές με μαχαίρι ήταν θανατηφόρες
Γιατί η πολιτική και τα μέσα ενημέρωσης είναι συνένοχα στην ισλαμιστική επίθεση


Πώς το Γραφείο Προστασίας του Συντάγματος κήρυξε τον πολιτικό ακτιβιστή και θύμα του Μάννχαϊμ Stürzenberger εκτός νόμου
Κοινή ευθύνη για την επίθεση;




ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ:
«Επιθέσεις, εμπτυσμοί, προσβολές, απειλές»: Η απόλυτη φρίκη στους γερμανικούς σιδηροδρόμους.


ΣΧΕΤΙΚΑ:

























































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!